CV-ketel vervangen Bornerbroek Verlaag jou gasverbruik en bezuinig tot €300


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Van plan de CV-ketel te vervangen in Bornerbroek? In feite heb je in juli 2020 2 keuzemogelijkheden: een gloednieuwe gas-ketel plaatsen, of overstappen naar een duurzame oplossing. Het is een dilemma waar veel Nederlanders mee worstelen. Vanaf 2021 kan je niet meer gebruik maken van een mono cv-ketel. Rond voorjaar 2030 gaat het gas er helemaal af. Waar doe je dan goed aan? Dat heeft te maken met verschillende invalshoeken: hoe duurzaam moet het zijn, welk bedrag wil jij spenderen, gaat het om nieuwbouw of bestaande bouw, en wat zijn de isolatiewaarden? Niet vergeten: check ook het beleid van de gemeente Almelo m.b.t. bijvoorbeeld stadswarmte of een warmtenet. Op de site ontdek je verschillende bekende alternatieven voor de CV-ketel. De warmtepomp is het bekendste voorbeeld. Ook biomassaketel, pelletkachels, het warmenet, elektrische cv-ketels, infraroodpanelen kunnen jouw huidige cv-ketel op gas vervangen.

Inhoudsopgave
Er is veel onduidelijkheid wat betreft ons energieverbruik over pak ‘m beet 20 jaar. Aan de hand van cvketel-warmtepomp.nl vind je meerdere toekomstbestendige opties. Welke alternatieven zijn er voor een traditionele ketel, wat ben ik hiervoor kwijt, en hoe maak ik mijn woning gasvrij? Druk op een van de onderwerpen hieronder.

 1. Jouw CV-ketel vervangen door warmtepomp in Bornerbroek.
 2. Welk alternatief voor de CV-ketel is geschikt voor mijn woning?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, is dat goedkoop?
 4. CV-ketel combineren met een warmtepomp.
 5. Wat moet ik doen voor gasvrij wonen in Bornerbroek?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Bornerbroek [Update juli 2020]

Mijn HR-ketel werkt niet meer. Dan heb jij veel te kiezen. Met in je achterhoofd de vernieuwe aardgas-maatregelen, is dit een lastig probleem. De gasketel vervangen door warmtepomp in Bornerbroek is een absolute aanrader. Het draagt bij aan een schoner milieu, betaalbaar en binnen een aantal jaar is het terugverdiend. Hoe kan ik ‘t beste mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv vervangen voor een warmtepomp? Onze experts schreven daarvoor onderstaand stappenplan (en check ook Technibel warmtepomp).

Aanlegplan warmtepomp installeren

 1. Vindt uit welke warmtepomp versie mogelijk zijn in jouw woning.
 2. Kies de installatie die strookt met jouw huis en beoogde kostenplaatje.
 3. Vergelijk alle tarieven en neem een erkende warmtepomp installateur in Bornerbroek. Check altijd referenties, keurmerken en certificaten.
 4. Een adaptive warmtepompsysteem is noodzakelijk. Zorg dat het aansluit bij jouw huis en gewenste klimaat.
 5. Laat alles op de juiste manier installeren. Bij voorkeur door dezelfde installateur.
 6. Onderzoek of het systeem werkt. Check de garantie/onderhoud voor installatie en systeem.
 7. Vraag de subsidie op via RVO.nl

Is ons huis geschikt?

Gevel, dak en vloer beschikken over de juiste isolatiewaarden.

Check ramen op triple of HR++ glas keurmerk.

LT radiatoren of vloerverwarming zijn essentieel.

Genoeg ruimte voor het plaatsen van de warmtepomp met optionele boiler.

In geval van all-electric: ruimte voor buitenunit of bodemboring.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Bornerbroek

Welke alternatieven zijn er voor de CV-ketel? De warmtepomp is uitgebreid aan bod gekomen. Toch, naast de warmtepomp zijn er meer alternatieven voor een Hoog rendement ketel van bijvoorbeeld Bosch + RLM. Wat is aan te raden voor mijn huis? Hieronder bekijk jij per type aanvullende info. Wat is de werkwijze, en welke voordelen en nadelen heeft het?


1. (Hybride) Warmtepomp

Een warmtepomp neemt de warmte uit natuurlijke bronnen en zet dit om naardirect inzetbare energie voor het verwarmen van water. Men kan ervoor kiezen middels full-electric warmtepompen de CV-ketel te vervangen, of combineren met een hybride versie.

 • Gunstig energieverbruik
 • Subsidies tot €2.500
 • Fikse kostprijs
 • Minder geschikt voor bestaande woning

2. Zonneboiler

De zon & de zonneboiler dragen zorg voor het verwarmen van water. Goed te combineren met de CV-ketel in Bornerbroek: dankzij een zonneboiler zit je nooit zonder warm tapwater. De uitgaven worden geschat op zo’n €4500 met installeren.

 • Onuitputbare bron
 • Aantrekkelijke subsidieregeling
 • Geen saldering
 • Zichtbaarheid panelen

3. Biomassaketel (pelletkachel)

Een pelletkachel werkt op basis van speciale houtkorrels. Verwarmt de ruimte waar het apparaat staat, of het hele huis (een pelletkachel-cv). Biomassaketels werken echter ook met snippers- en/of houtblokken.

 • Korte terugverdientijd
 • Eenvoudig in te stellen
 • Aantal modellen
 • Onhandige afmetingen

4. Infraroodpanelen

Een Infraroodpaneel kan een uitkomst zijn bij verwarmen van een bepaalde ruimte. Echter, niet voldoende als hoofdverwarming, maar je kunt het zeker in overweging nemen. Een toekomstgericht product en goed te combineren met zonnecellen.

 • Geen ruimteverlies
 • Weinig onderhoud
 • Geen recht op subsidie
 • Grote panelen

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel draait 100% op stroom. In de praktijk betekent dit dat je gasgebruik verminderd. Uiteindelijk voor iedereen verplicht. Echter, je woning moet geïsoleerd zijn: en eigenlijk heb je zonnepanelen nodig. Over het algemeen rendeert de warmtepomp beter.

 • Gas kan de deur uit
 • Geen extra units nodig
 • Stroomgebruik
 • Financieel onaantrekkelijk

6. Stadswarmte (warmtenet)

Een warmtenet is een ondergronds leidingnetwerk aangesloten op een warmtebron. Het voorziet in heet water in de woningen. Lokale (bio) industrie kan restwarmte terugleveren. Stadswarmte is een duurzaam alternatief voor aardgas.

 • Geen dure onderhoudscontracten
 • Comfortabele temperatuur in huis
 • Je kunt niet zelf kiezen
 • Vaak nog duurder dan gas
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, is dat goedkoop? Ben jij van plan een warmtepomp aan te schaffen in Bornerbroek? Dan krijg je te maken met ingewikkelde kosten. Onze specialisten hebben een overzicht gemaakt met daarin alle financiële aspecten. De terugverdientijd van de warmtepomp is lucratiever ten opzichte van de CV-ketel. Opmerking: de prijs van het apparaat is hoog (+ dure aanlegkosten). De overheid biedt wel een aantrekkelijk subsidie. De actuele subsidie voor warmtepompen (Overijssel) varieert tussen de €2950 tot €6000.

Kosten van de pomp

De artikelprijs van een warmtepomp is de grootste kostenpost. Afhankelijk van het product (Water/water, Hybride, Bodem/water, Lucht/water, Lucht/lucht) schommelen de prijzen tussen de €3800 en €19500. Bekijk ook de mogelijkheden voor: CV-Ketel in Ubbergen vervangen door warmtepomp.

Installatieprijs

Daarnaast heb je te maken met installatiekosten. De plaatsingskosten schommelen gemiddeld tussen de €1600 – €3700. Heb jij voorkeur voor een aardwarmtepomp? Dan moet er een bodembron aangelegd worden door het installatiebedrijf. Het installeren van een eenvoudige (MV) lucht-warmtepomp kost maximaal 1 dag.

Energieverbruik

Een CV-ketel gebruikt aardgas, en een warmtepomp doet het enkel met (goedkopere) stroom. Wat dit betekent? Jouw gasrekening gaat naar beneden, echter het stroomverbruik gaat omhoog. Zonnepanelen kunnen dit opvangen. De energiebesparing onderaan de streep varieert tussen 35% en 50%. Heel interessant dus.

ISDE regeling

De regering wil dat we minder gas verbruiken. Profiteer snel van deze historische subsidieregeling (ISDE). Via de uitgegeven apparatenlijst signaleer je per systeem (merk & type) de subsidie in Bornerbroek. Dit ligt vaak ergens tussen de €1400 tot €3700. Per model is dit verschillend: voor de aanschaf van de Hautec HCS-PK-260K (88SU2381SDPN5) geldt een subsidie van €3600 en ten aanzien van de Hidros LZT.452.XL geldt een bedrag van €3850. Dit geldt ook voor zakelijke toepassingen in de gemeente Almelo.

Terugverdientijd

Alle opbrengsten en kosten uitgezocht? Dan kun je schatten waar het omslagpunt ligt. Wanneer je kiest voor een basis model (hybride warmtepomp ) profiteer je van een kortere terugverdientijd dan bij dure systemen. De terugverdientijd van de ventilatiewarmtepomp is om en nabij de minder dan 10 jaar, bij een water-water warmtepomp is dit al snel 10 tot max 20 jaar. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Bornerbroek?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Staat er in je woning al een warmtepomp? Of laatst nog een actuele HR-ketel laten plaatsen? Nederlanders vergeten dat beide componenten goed te combineren zijn. Zo’n cv ketel in combinatie met warmtepomp (genaamd hybride systeem) kenmerkt zich door een goed rendement. De prijs van een hybride installatie is veel lager als je het vergelijkt met een volledig elektrische warmtepomp. Voordelen van een hybride systeem zijn: goedkoop, geen ingewikkelde installatie, en je huis hoeft niet direct helemaal over de kop. Het jammere is dat je niet volledig van het gas los bent: het systeem kan niet zelfstandig opereren. Een gasketel met warmtepomp is op lange termijn niet genoeg. Vanaf 2050 zal ieder huis gasvrij zijn. Lees nu verder over warmtepomp Luxwoude.


Gasvrij wonen steeds populairder

De komende jaren moeten er veel huizen van het gas af. Dat is een enorme operatie en treft iedereen. Middels cvketel-warmtepomp.nl bekijk je een alternatieve CV ketel zonder gas in Bornerbroek. Voor iedere woningbezitter wordt de CV ketel vervangen realiteit. Gasvrij wonen is beslist geen straf. De gaskosten gaan verdwijnen. Beschik je over een goede isolatie? Liggen er al zonnepanelen op je huis? Dan spreken we over een energieneutrale woning. Jouw maandelijkse energielasten zullen flink dalen. Wil jij een huis zonder gas? Overweeg dan een van deze systemen: pelletkachels, elektrische cv-ketels, infraroodpanelen, biomassaketel, het warmenet. De komende periode is hiervoor veel subsidie. Wanneer we collectief zonder gas verwarmen, wordt de uitstoot van CO2 flink teruggedrongen. Een all electric pomp hoeft dan echt niet gelijk. Ook de hybride warmtepomp is een goede stap richting een gasvrije woning in Overijssel.

Ga aan de slag met warmtepomp offertes vergelijken! Direct offertes opvragen bij installateurs uit Bornerbroek.