CV-ketel vervangen Luxwoude Kies een milieuvriendelijke optie en bespaar tot wel €310


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Heb jij al er over nagedacht: de CV-ketel vervangen in Luxwoude? In feite heb je in juni 2021 2 keuzes: een gloednieuwe gas-ketel plaatsen, of ga jij voor een verantwoord en duurzaam systeem? Een geval waarmee veel Hollanders te maken krijgen. Goed om te weten: vanaf 2021 kan je niet meer gebruik maken van een mono cv-ketel. Vanaf begin 2030 gaat het gas er helemaal af. Waar doe je dan goed aan? De basis hiervan bestaat uit diverse onderdelen: wat is de gewenste duurzaamheid, wat is je maximum budget, wat zijn de eigenschappen van je huis, en hoe is het gesteld met de isolatie? Cruciaal: vraag ook de toekomstvisie op bij de gemeente Opsterland t.a.v. bijvoorbeeld stadswarmte of een warmtenet. Op deze website vergelijk je de meeste populaire alternatieven voor de CV-ketel. Natuurlijk de warmtepomp. Evenwel: infraroodpanelen, elektrische cv-ketels, het warmenet, zonneboilers, biomassaketel zijn populaire vervangers voor de HR-ketel.

Inhoudsopgave
We hebben te maken met veel vraagtekens ten opzichte van de energieconsumptie over een jaar of 15. Via deze pagina bekijk je alle handige informatie. Welke alternatieven zijn er voor een gas-ketel, met welke kosten moet ik rekening houden, en welke stappen moet ik nemen voor een gasvrij huis? Kies snel een van de onderwerpen hieronder.

 1. De CV-ketel vervangen door warmtepomp in Luxwoude.
 2. Wat zijn de alternatieven voor een cv-ketel na 2021?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, waarom zou ik dat doen?
 4. Warmtepomp in combinatie met CV-ketel.
 5. Welke stappen moet ik doorlopen voor gasvrij wonen in Luxwoude?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Luxwoude [Update juni 2021]

Jouw hr-ketel is defect.Heb je al contact met de installateur gehad? Doordat aardgas helemaal verdrongen wordt, kan dit een tweestrijd opleveren. Gasketel vervangen door warmtepomp in Luxwoude is iets wat steeds meer Nederlanders doen. Je bent “groen” bezig, aantrekkelijk geprijsd en binnen een aantal jaar is het terugverdiend. Hoe vervang ik mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv voor een warmtepomp? Onze experts schreven daarvoor het stappenplan hieronder (of check Remko warmtepomp).

7 stappen model warmtepomp installeren

 1. Analyseer welke warmtepomp installaties mogelijk zijn in jouw woning.
 2. Neem de installatie die aansluit bij jouw huis en natuurlijk het budget.
 3. Vraag offertes op en selecteer een aangesloten warmtepomp installateur in Luxwoude. Let op certificaten en referenties.
 4. Een adaptive warmtepompsysteem is noodzakelijk. Zo’n installatie is namelijk altijd maatwerk.
 5. Het systeem wordt geïnstalleerd. Dit is een complex en tijdsintensieve klus.
 6. Bekijk altijd of het werkt zoals jij voor ogen hebt. Het onderhoudsboek en de garanties berg je veilig op.
 7. Vergeet niet de subsidie aan de vragen

Welke woning is geschikt?

Gevel, dak en vloer zijn voldoende geïsoleerd.

In alle ramen zit HR++ glas of triple glas.

LT radiatoren of vloerverwarming zijn essentieel.

Genoeg ruimte voor het plaatsen van een boiler en warmtepomp.

Voor de complexe systemen: locatie voor grondboring / lucht-unit.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Luxwoude

Wat zijn de beste alternatieven voor de CV-ketel? De warmtepomp is het meest populaire alternatief. Echter, er bestaan nog meer alternatieven voor een Gasketels van leveranciers als Berreta en ook Novum. Welke past nu bij mijn mijn woning? Op deze pagina check jij per product meer details. Wat houdt het in, en welke voordelen en nadelen heeft het?


1. (Hybride) Warmtepomp

Een warmtepomp haalt warmte uit lucht, water of bodem en converteert dit naar direct inzetbare energie voor de centrale verwarming en heet water. Er is een optie om de CV-ketel te vervangen (volledig elektrische warmtepomp), maar je kunt het ook combineren (hybride).

 • Lage energierekening
 • Gemeentelijke subsidie
 • Hoge installatiekosten
 • Isolatie is noodzakelijk

2. Zonneboiler

Gebruik een zonneboiler met zonnecollectoren voor de opwarming van water / verwarming. Dit werkt samen met de CV-ketel in Luxwoude: een zonneboiler zorgt voor o.a. warm bad en douche water. De uitgaven worden geschat op zo’n €3700 inclusief aanleggen.

 • Voordelig warm water
 • Snel geplaatst
 • Geen zelfstandig systeem
 • Neemt veel ruimte in

3. Biomassaketel (pelletkachel)

Zo’n pelletkachel brandt op korrels van houtzaagsel. Te gebruiken voor één specifieke ruimte, maar ook geschikt voor de gehele woning (pelletkachel-cv). Biomassaketels kunnen ook warmte genereren met houtsnippers of blokken.

 • Ecologisch verantwoord
 • Automatische ontsteking
 • Jaarlijks groot onderhoud
 • Lawaaierig product

4. Infraroodpanelen

Infraroodpanelen zijn er wanneer je behoefte hebt aan extra warmte op een specifieke plek. Echter, niet voldoende als hoofdverwarming, tenzij je huis extreem goed geïsoleerd is. Een milieuvriendelijke optie en samen met zonnecellen te combineren.

 • Ventileren zonder warmteverlies
 • Lange levensduur
 • Geen subsidies mogelijk
 • Klein oppervlakte

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel werkt enkel op elektriciteit.Je kunt dus echt van het gas af. Vanaf 2030 een verplichting. Hou rekening met een hoge isolatienormen: en eigenlijk heb je zonnepanelen nodig. Een warmtepomp is een betere investering.

 • Gas kan de deur uit
 • Geen buitenunit
 • Niet energiezuinig
 • Subsidie mogelijkheden

6. Warmtenet (stadswarmte)

Een warmtenet is een een ondergronds leidingnet waardoor warm water stroomt. Toepasbaar op centrale verwarming en heet tapwater. Bronnen zijn o.a. restwarmte en biomassa. In de volksmond heet dit ook wel stadswarmte.

 • 100% groene warmte
 • Geen kans op gaslek
 • Slechts één aanbieder
 • Gas is vaak goedkoper
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, wat kost dat? Ook de CV-ketel vervangen voor een eigen warmtepomp in Luxwoude? Dan krijg je te maken met diverse kosten. Onze vakmannen zijn aan de slag gegaan met een lijst zodat je weet wat je op financieel gebied kunt verwachten. De terugverdientijd van de warmtepomp is beter in vergelijking met de traditionele ketel. Kanttekening: de kostprijs ligt hoger (en vergeet de installatie niet). Er geldt wel weer een mooie subsidieregeling. De subsidie voor warmtepompen (Friesland) is op dit moment tussen de €1450 en €4600.

Productkosten

De productprijs van een warmtepomp voel je het eerste. Gebaseerd op het type (Bodem/water, Lucht/water, Water/water, Lucht/lucht, Hybride) liggen de prijzen tussen de €2600 en €14500. Lees nu verder over CV-Ketel in Enkhuizen vervangen door warmtepomp.

Plaatsingskosten

Daarnaast moet je de installatiekosten niet vergeten. De installatieprijzen schommelen gemiddeld tussen de €1400 – €4600. Kies je voor eenaardwarmtepomp? Dan moet er een bodembron aangelegd worden door het installatiebedrijf. Het monteren van een normale hybride warmtepomp is veel betaalbaarder.

Stroomverbruik

De HR-ketel werkt met aardgas, zo’n warmtepomp kan werken met stroom (kWh). Waar resulteert dat in? De gasmeter gaat naar 0, maar de stroomrekening zal toenemen. Dit kun je opvangen door zonnepanelen te nemen. De netto-energiebesparing varieert tussen 35% en 50%. Erg goed voor de portemonnee.

Overheidsbijdrage

De regering wil dat we minder gas verbruiken. Het gevolg is een vorstelijke Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE). In de actuele apparatenlijst detecteer jij de actuele subsidievergoeding in Luxwoude. Vergoedingen schommelen tussen de €1100 en €3900. Waar je rekening mee kunt houden: voor het plaatsen van de Techneco Toros Vision TVXT 3 heb je recht op €2800 en bij de Trane CXAM 020 HE Ccpt is dit €4950. Tevens zakelijk toepasbaar in de gemeente Opsterland.

Terugverdientijd

Alle onkosten en besparingen met elkaar verrekend? Dan kun je het omslagpunt bepalen. Bij goedkopere systemen (lucht-lucht warmtepomp ) profiteer je van een kortere terugverdientijd in verhouding tot de dure producten. De terugverdientijd van een hybride warmtepomp bedraagt ongeveer 10 jaar, 0moet je denken aan 10 tot max 20 jaar. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Luxwoude?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Heb jij al geïnvesteerd in een warmtepomp? Of toevallig recentelijk een actuele HR-ketel laten plaatsen? Nederlanders hebben niet de kennis dat het koppelen van deze producten goed werkt. Een CV-ketel in combinatie met warmtepomp (hybride verwarmingssysteem) heeft een prima rendement. De prijs van een hybride installatie is veel goedkoper in verhouding tot een volledig elektrische warmtepomp. De pluspunten van een hybride systeem zijn o.a.: voordelig, geen dure installatie / vakman, en je huis hoeft niet direct helemaal over de kop. Groot nadeel is dat jouw gasaansluiting behouden blijft: Voor piekmomenten kan het niet zonder CV. Een gasketel met warmtepomp is uiteindelijk niet genoeg. Per 2050 moet elke woning gasvrij zijn. Je treft hier ook uitgebreide info over warmtepomp Wagenborgen.


Een gasvrije woning binnen handbereik

Langzamerhand verdwijnt het gas helemaal. Groene energie, dat is toch wat jij ook wilt? Op basis van de info op deze pagina bekijk jij een alternatieve cv-ketel zonder gas in Luxwoude. Je CV ketel vervangen wordt onvermijdelijk. Gasvrij wonen is ook lang niet gek. Het dure gas kan de deur uit. Houd jij jouw energiegebruik zo laag mogelijk? Zijn zonnepanelen voor jou bekend terrein? Energieneutraal wonen kan voor jou dan werkelijkheid worden. Je zult merken dat je energienota veel lager uitvalt. Wil jij een huis zonder gas? Dan zijn er verschillende opties: biomassaketel, zonneboilers, pelletkachels, elektrische cv-ketels, het warmenet. As we speak is hiervoor veel subsidie. Indien alle huizen worden verwarmd zonder gas, kunnen we CO2 uitstoot met 30% verlagen. Een volledig elektrische installatie is misschien wel te hoog gegrepen. Juist de hybride warmtepomp is een uitstekende eerste stap maar een gasvrije woning in Friesland.

Ga aan de slag met warmtepomp offertes vergelijken! Direct offertes opvragen bij installateurs in de regio Luxwoude.