CV-ketel vervangen Bosch en Duin Kies een milieuvriendelijke optie en bespaar jaarlijks €490


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Wil je de CV-ketel vervangen in Bosch en Duin? Grofweg heb je in juli 2020 2 opties: “weer” een ouderwetse gasketel, of overstappen naar een duurzame oplossing. Een tweestrijd waar ook jij heel goed over moet gaan nadenken. Vanaf 2021 kan je niet meer gebruik maken van een mono cv-ketel. Rond voorjaar 2030 gaat de gaskraan in Groningen dicht. Wat is dan wijsheid? De basis hiervan bestaat uit allerlei randvoorwaarden: wat is de gewenste duurzaamheid, welk budget heb je, in wat voor huis woon je, en is jouw huis voldoende geïsoleerd? Cruciaal: onderzoek ook de toekomstplannen van de gemeente Zeist ten opzichte van aanleggen van een warmtenet en stadsverwarming. Op cvketel-warmtepomp.nl detecteer je meerdere veel toegepaste alternatieven voor de CV-ketel. Natuurlijk de warmtepomp. Echter ook zonneboilers, pelletkachels, elektrische cv-ketels, infraroodpanelen, het warmenet zijn goede vervangers voor gas-ketels.

Inhoudsopgave
Er zijn nog veel vragen inzake ons toekomstig energieverbruik. Middels deze website lees je meerdere toekomstbestendige opties. Wat zijn de alternatieven van een HR-ketel, met welke kosten moet ik rekening houden, en hoe kan ik volledig gasvrij wonen? Kies een item uit onze FAQ.

 1. CV-ketel vervangen door warmtepomp in Bosch en Duin.
 2. Welke alternatieven zijn er voor de CV-ketel?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, is dat goedkoop?
 4. Hybride: CV-ketel in combinatie met de warmtepomp.
 5. Wat moet ik doen voor gasvrij wonen in Bosch en Duin?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Bosch en Duin [Update juli 2020]

Jouw HR-ketel functioneert slecht. Wat is nu handig? Met in je achterhoofd de vernieuwe aardgas-maatregelen, is dit een enorm dilemma. Jouw gasketel vervangen door warmtepomp in Bosch en Duin is een absolute aanrader. Het is een groene energiebron, betaalbaar en de terugverdientijd is prima. Hoe kan ik ‘t beste mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv vervangen voor een warmtepomp? Onze vakmannen bedachten daarvoor het 7 stappen model ( of bekijk Tesy warmtepomp).

Instructies warmtepomp installeren

 1. Detecteer welke soorten warmtepompen geplaatst kunnen worden in jouw huis.
 2. Selecteer de installatie die past bij de woning en budget.
 3. Vraag prijzen op en kies een vakkundige warmtepomp installateur in Bosch en Duin. Neem de reviews en keurmerken in acht.
 4. Vraag om een ontwerp op maat. Dit moet namelijk volledig passen bij jouw woning.
 5. Het systeem wordt geïnstalleerd. Dit wordt gedaan door gespecialiseerde vakmannen.
 6. Bekijk altijd of het systeem werkt. Informeer naar garanties en onderhoudscontracten.
 7. Claim jouw subsidie

Is ons huis geschikt?

Dak, gevel en vloer zijn voldoende geïsoleerd.

In alle ramen zit HR++ glas of triple glas.

Vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren.

Installatieruimte voor het aanleggen van de warmtepomp en eventuele boiler.

Bij volledig elektrisch: bodemboring capaciteit / ventilatie-unit.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Bosch en Duin

Wat voor alternatief voor de CV-ketel past bij mij? De warmtepomp hebben we reeds doorgenomen. Toch, je hebt de keuze uit nog meer alternatieven voor een Gasketels van bijv. Baxi of Geveke. Wat past bij mijn mijn woning? Op deze pagina vergelijk jij per soort aanvullende info. Wat is het, en wat zijn de voors- en tegens?


1. (Hybride) Warmtepomp

Een warmtepomp onttrekt warmte uit de omgeving en zet dit om naarbruikbare energie t.b.v. heet water en verwarming. Er is een optie om de CV-ketel te vervangen (volledig elektrische warmtepomp), maar je kunt het ook combineren (hybride).

 • Relatief weinig onderhoud
 • Subsidies tot €2.500
 • Hoge tarieven
 • Isolatie is noodzakelijk

2. Zonneboiler

Het zonlicht + zonneboiler zorgen voor het verwarmen van je woning. Uitstekend samen te laten werken met een CV-ketel in Bosch en Duin: de zonneboiler verwarmt het bad-, douche- en kraanwater. De prijs schommelt rond de €3300 met monteren.

 • Lage energienota
 • Combineren met warmtepomp
 • Kosten beginnen bij €2.000
 • Kan niet bij elke woning

3. Biomassaketel (pelletkachel)

Deze pelletkachels gebruiken korrels van houtzaagsel. Je verwarmt hiermee bijvoorbeeld de woonkamer, de pelletkachel maakt ook warme lucht en warm water. Biomassaketels verbranden daarnaast ook normaal hout en houtsnippers.

 • CO2-neutraal stoken
 • Geen koolmonoxide
 • Intensief onderhoud nodig
 • Groot apparaat

4. Infraroodpanelen

Een Infraroodpaneel kan een uitkomst zijn bij verwarmen van een bepaalde ruimte. Echter, niet voldoende als hoofdverwarming, tenzij je huis extreem goed geïsoleerd is. Een milieuvriendelijke optie in combinatie met zonnepanelen.

 • Geen last van geluid of geur
 • Weinig onderhoud
 • Overheid verstrekt geen subsidie
 • Elektriciteitsdraden wegwerken

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel gebruikt enkel stroom. Het gasverbruik kan theoretisch gezien naar 0. Dat is veiliger. Helaas is het alleen geschikt voor geïsoleerde huizen: en eigenlijk heb je zonnepanelen nodig. Over het algemeen rendeert de warmtepomp beter.

 • Ideaal i.c.m. zonnepanelen
 • Gemakkelijk te plaatsen
 • Erg duur in gebruik
 • Opties voor subsidie

6. Warmtenet (stadswarmte)

Een warmtenet is een een ondergronds leidingnet waardoor warm water stroomt. Het is geschikt voor verwarming en tapwater. Bronnen zijn o.a. restwarmte en biomassa. Een andere benaming voor dit systeem is stadswarmte.

 • Collectieve oplossing
 • Veiliger dan aardgas
 • Monopolistisch systeem
 • Gas is vaak goedkoper
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, kan dat voordelig? Laat jij een warmtepomp installeren i.p.v een CV-ketel in Bosch en Duin? Houdt dan goed overzicht over de meerdere type kosten. Onze installateurs hebben een schema gebouwd van alle financiële consequenties. De terugverdientijd van de warmtepomp is beter tegenover de CV-ketel. Niet vergeten: de winkelprijzen liggen hoger (incl. installatiekosten). Daarentegen zijn er wel subsidies. De subsidie voor warmtepompen (Utrecht) is op dit moment tussen de €2800 tot €4800.

Aanschafprijs

De kosten van de warmtepomp zelf is de grootste kostenpost. Gebaseerd op het type (Water/water, Lucht/water, Lucht/lucht, Bodem/water, Hybride) schommelen de prijzen tussen de €3200 en €19000. Misschien vind je dit ook relevant: CV-Ketel in Udenhout vervangen door warmtepomp.

Installatiekosten

Daarna heb je te maken met installatiekosten. De kosten van installatie variëren (gemiddeld) tussen de €1900 – €4800. Wil jij beslist een grond-water warmtepomp? Dan moet je gaten laten boren door het installatiebedrijf. Het laten plaatsen van een normale hybride warmtepomp kost maximaal 1 dag.

Stroomverbruik

Een gasgestookte ketel gebruikt aardgas, terwijl een warmtepomp enkel stroom nuttigt. Wat zijn de gevolgen? Je gasgebruik zal drastisch afnemen, echter het stroomverbruik gaat omhoog. Dit kun je opvangen door zonnepanelen te nemen. De uiteindelijke energiebesparing kan oplopen tot wel 50%. Dat is best aantrekkelijk dus.

ISDE regeling

We moeten zo snel mogelijk af van het gas. Het gevolg is een gulle subsidieregeling (ISDE). Via de uitgegeven apparatenlijst detecteer jij de huidige vergoeding in Bosch en Duin. De bedragen liggen tussen de €1500 tot €3900. De hoogte wisselt: voor de installatie van de Hautec HCS-PN-124/2T (88ST2402SDPN5) krijg je €8400 en in in het geval van de Hidros LZT.602.LS bedraagt dit €4850. Dit geldt ook voor zakelijke toepassingen in de gemeente Zeist.

Terugverdientijd

De aanschafprijs, installatiekosten en besparingen verrekend? Dan weet je ongeveer wat het omslagpunt is. In het geval van een simpel systeem (lucht-lucht warmtepomp ) liggen de terugverdientijden flink lager in verhouding tot de dure producten. De terugverdientijd van zo’n lucht-lucht installatie wordt geschat op 7 jaar, 0loopt dit al gauw op tot een jaar of 12. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Bosch en Duin?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Staat er in je woning al een warmtepomp? Of laatst nog een gasketel laten aansluiten? Het gros van de huizenbezitters weten niet dat deze twee systemen prima kunnen samenwerken. Een CV-ketel in combinatie met warmtepomp (hybride installatie) is duurzaam heeft een leuke opbrengst. De prijs van een hybride installatie is veel goedkoper dan een volledig elektrische warmtepomp. Voordelen van een hybride systeem zijn: lage investering, geen ingewikkelde installatie, en werkt gewoon met je huidige verwarmingssysteem. Het heikele punt is dat je nog steeds een gasgestookte ketel nodig hebt: het systeem kan niet zelfstandig opereren. Een gasketel in combinatie met warmtepomp is straks niet genoeg. Vanaf 2050 zal geen enkel huis nog gas gebruiken. Op cvketel-warmtepomp.nl bekijk je ook warmtepomp Molenend.


Op weg naar een huis zonder gas

De komende jaren moeten er veel huizen van het gas af. Groene energie, dat is toch wat jij ook wilt? Met behulp van cvketel-warmtepomp.nl vind je een alternatieve cv-ketel zonder gas in Bosch en Duin. Iedereen moet de cv-ketel vervangen. Gasvrij wonen heeft flink wat pluspunten. Eindelijk 0 op de gasmeter. Houd jij jouw energiegebruik zo laag mogelijk? Zijn zonnepanelen voor jou bekend terrein? Energieneutraal wonen kan voor jou dan werkelijkheid worden. Je betaalt veel minder voor energie. Meteen van het gas af? De keuze is reuze: het warmenet, pelletkachels, infraroodpanelen, zonneboilers, elektrische cv-ketels. De komende periode krijg je ook nog eens veel subsidie. Zodra alle Nederlanders verwarmen zonder gas, bereiken we een aanzienlijke CO2 reductie. Een full-electric pomp is misschien wel te hoog gegrepen. Ook de hybride warmtepomp is een aantrekkelijke tussenoplossing voor de gasvrije woning in Utrecht.

Interesse en wil je warmtepomp offertes vergelijken? Check de prijzen van installateurs in en rondom Bosch en Duin.