CV-ketel vervangen Breda Stop met gasverbruiken en bespaar tot wel €370


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Jouw CV-ketel vervangen in Breda? Dan heb je in juli 2020 eigenlijk 2 opties: een totaal nieuw gas gestookt systeem nemen, of juist kiezen voor een groenere optie. Dit is een “issue” waar alle woningbezitters mee van doen zullen krijgen. Goed om te weten: vanaf 2021 mag je geen nieuwe mono-cv-ketel laten plaatsen. Echter na 2030 moet elke Nederlanders “gasvrij” wonen. Wat kun je op dit moment het beste doen? Dat heeft te maken met diverse aspecten: hoe duurzaam moet het zijn, wat is je maximum budget, gaat het om nieuwbouw of bestaande bouw, en wat kun je zeggen over de isolatie? Advies: vraag ook de toekomstvisie op bij de gemeente Breda inzake aanleggen van een warmtenet en stadsverwarming. Op deze website detecteer je meerdere bekende alternatieven voor de CV-ketel. Een warmtepomp mag hier natuurlijk niet ontbreken. Maar ook pelletkachels, biomassaketel, zonneboilers, elektrische cv-ketels, het warmenet zijn goede vervangers voor gas-ketels.

Inhoudsopgave
We kunnen moeilijk in de toekomst kijken omtrent ons energieverbruik over pak ‘m beet 20 jaar. Aan de hand van de vergelijker ontdek je alle handige informatie. Wat zijn de alternatieven van een HR-ketel, met welke kosten moet ik rekening houden, en hoe krijg je jouw huis gasvrij? Kies een van de onderstaande vragen.

 1. CV-ketel vervangen door warmtepomp in Breda.
 2. Welk alternatief voor de CV-ketel is geschikt voor mijn woning?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, waarom zou ik dat doen?
 4. CV-ketel met warmtepomp combineren.
 5. Is het voor mij mogelijk? Gasvrij wonen in Breda?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Breda [Update juli 2020]

De Hr-ketel is aan vervanging toe. Dan sta je voor een kruispunt. Aangezien aardgas op korte-termijn zal verdwijnen is dit een lastig probleem. Gasketel vervangen door warmtepomp in Breda ligt het meest voor de hand. Het is een groene energiebron, betaalbaar en je hebt jouw investering snel terug. Hoe kan ik ‘t beste mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv vervangen voor een warmtepomp? Gebruik hiervoor de volgende instructies (en lees verder over ZBPro warmtepomp).

Advies warmtepomp installeren

 1. Vindt uit welke warmtepompen wel/niet geschikt zijn voor jouw huis.
 2. Maak een keuze voor de installatie die rijmt met jouw huis en beoogde kostenplaatje.
 3. Vraag prijzen op en ga in zee met een handige warmtepomp installateur in Breda. Neem de reviews en keurmerken in acht.
 4. Een adaptive warmtepompsysteem is noodzakelijk. Het dient 100% aan te sluiten bij jouw huis.
 5. Laat alles op de juiste manier installeren. Het liefst door de installateur van de adviseur.
 6. Controleer of het systeem werkt. Het onderhoudsboek en de garanties berg je veilig op.
 7. Vul het formulier in voor de subsidieaanvraag

Is mijn woning geschikt?

Gevel vloer en dak zijn 100% kierdicht en goed geïsoleerd.

Check ramen op triple of HR++ glas keurmerk.

Vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren.

Faciliteiten voor het aansluiten van een boiler en warmtepomp.

Voor de complexe systemen: de mogelijkheid voor een buitenunit.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Breda

Welk alternatief voor de CV-ketel is geschikt voor mijn woning? De warmtepomp is uitgebreid aan bod gekomen. Goed om te weten, er zijn nog tal van alternatieven voor een Gasgestookte ketels via bijvoorbeeld Elco en Vaillant. Wat sluit aan bij mijn wensen? Op deze website analyseer jij per installatie een korte uitleg. Wat houdt het in, en wat zijn de voors- en tegens?


1. (Hybride) Warmtepomp

Een warmtepomp haalt warmte uit lucht, water of bodem en verandert dit in hoogwaardige bruikbare energie t.b.v. heet water en verwarming. Men kan de CV-ketel vervangen voor een elektrische warmtepomp, maar je kunt het ook combineren (hybride).

 • Relatief weinig onderhoud
 • Hoge subsidies
 • Hoge investering
 • Neemt veel ruimte in

2. Zonneboiler

Gebruik een zonneboiler met zonnecollectoren voor warm water en/of aansturing van de verwarming. Dit is een toevoeging voor de CV-ketel in Breda: de zonneboiler verwarmt het bad-, douche- en kraanwater. Het kostenplaatje: +/- €4300 (incl. monteren).

 • Voordelig warm water
 • Eenvoudig te plaatsen
 • Kan CV niet volledig vervangen
 • Neemt veel ruimte in

3. Biomassaketel (pelletkachel)

De pelletkachel werkt op korrels uit zaagsel en snippers. Zeer geschikt voor kleinere kamers, de pelletkachel maakt ook warme lucht en warm water. De Biomassaketels werken ook op houtblokken en snippers.

 • Snel terugverdiend
 • Eenvoudig te gebruiken
 • Investering rond de €2.500
 • Niet voor kleine woningen

4. Infraroodpanelen

Infraroodpanelen worden gebruikt voor extra warmte op een specifieke plek. Het is minder relevant als hoofdverwarming, maar zeker het overwegen waard. Een innovatief systeem en goed te combineren met zonnecellen.

 • Maakt radiatoren overbodig
 • Ventileren zonder warmteverlies
 • Overheid verstrekt geen subsidie
 • Elektriciteitskabels nodig

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel draait 100% op stroom. Je woning kan gasvrij worden gemaakt. Een interessante investering dus. Echter, je woning moet geïsoleerd zijn: het is een duur systeem (tenzij je zonnepanelen gebruikt). Een warmtepomp is meestal efficiënter.

 • Gasaansluiting kan weg
 • Geen extra units nodig
 • Stroomgebruik
 • Weinig innovatief

6. Warmtenet (stadswarmte)

Een warmtenet is een leidingstelsel onder de grond met warm water van verschillende bronnen. Het voorziet in heet water in de woningen. Restwarmte uit industrie en biomassa zijn warmtebronnen. Stadswarmte is een duurzaam alternatief voor aardgas.

 • Restwarmte wordt optimaal benut
 • Je weet waar de warmte vandaan komt
 • Geen keuzevrijheid
 • Temperatuur verhogen duurt lang
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, is dat goedkoop? Ga jij een warmtepomp in plaats van CV-ketel gebruiken in Breda? Dan krijg je te maken met vele soorten kosten. Onze experts zijn aan de slag gegaan met een lijst om de kosten (en opbrengsten) inzichtelijk te maken. De terugverdientijd van een warmtepomp is beter in vergelijking met de traditionele ketel. Niet vergeten: de aanschafprijs is hoog (incl. installatiekosten). Je kunt wel gebruik maken van ISDE subsidie. De actuele subsidie voor warmtepompen (Noord-Brabant) varieert tussen de €2050 en €4950.

Winkelprijs

De prijs van de warmtepomp zelf vormen het grootste aandeel. Gebaseerd op de soorten systemen (Water/water, Lucht/water, Bodem/water, Lucht/lucht, Hybride) liggen de prijzen tussen de €3100 en €16000. Ook interessant: CV-Ketel in Ureterp vervangen door warmtepomp.

Plaatsingskosten

Daarnaast krijg te doen met installatiekosten. De installatieprijzen fluctueren doorgaans tussen de €1600 – €4800. Wil jij beslist een Bodemwarmtepomp? Dan moet er een bodembron aangelegd worden door het installatiebedrijf. Het monteren van een basic ventilatiewarmtepomp is juist weer goedkoper.

Stroomverbruik

De traditionele gasketel werkt op basis van gas, terwijl een warmtepomp enkel stroom nuttigt. Wat zijn de gevolgen? Je gasrekening daalt of gaat naar 0, daarentegen ga je juist meer stroom verbruiken. Zonnepanelen kunnen dit opvangen. De netto-energiebesparing varieert tussen 35% en 50%. Wie wil dat nu niet?

Overheidsbijdrage

We moeten zo snel mogelijk af van het gas. Profiteer snel van deze historische ISDE subsidieregeling. Middels de officiële apparatenlijst detecteer je per systeem (merk & type) de subsidie in Breda. De bedragen liggen tussen de €1100 tot €2800. De hoogte wisselt: voor de installatie van de Hautec HCS-PN-242K (88SV2301SDPN5) krijg je €3300 en in in het geval van de Hidros WZT502/NN/ bedraagt dit €4450. Dit geldt ook voor zakelijke toepassingen in de gemeente Breda.

Terugverdientijd

De aanschafprijs, installatiekosten en besparingen onderzocht? Dan weet je ongeveer wat het omslagpunt is. Bij een eenvoudig systeem (ventilatielucht warmtepomp ) is de terugverdientijd aanzienlijk korter dan bij dure systemen. De terugverdientijd van een hybride warmtepomp zit op de 6 tot 8 jaar, bij een aardwarmtepomp moet je denken aan een jaar of 12. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Breda?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Beschik je al over een warmtepomp. Of heb je net een nieuwe CV ketel laten installeren? De meeste mensen weten niet dat beide componenten goed te combineren zijn. Een cv ketel in combinatie met warmtepomp (in de volksmond hybride product) is verantwoord en maandelijks erg voordelig. De prijs van een hybride installatie is veel lager in vergelijking met volledig elektrische warmtepompen. Drie argumenten waarom de hybride pomp zo in trek is: betaalbaar, in een dag aangelegd, werkt prima samen met huidige verwarming. Het jammere is dat je gas blijft gebruiken: De CV-ketel blijft noodzakelijk. Een gasketel met warmtepomp is eigenlijk niet voldoende. Vanaf 2050 moet elke woning gasvrij zijn. Lees nu verder over warmtepomp Made.


Op weg naar een huis zonder gas

In 2030 moeten 2 miljoen huizen van het gas af. Duurzame energiebronnen zijn de toekomst. Op onze website tref je een alternatieve cv-ketel zonder gas in Breda. We zullen allemaal de CV ketel moeten vervangen. Gasvrij wonen is ook lang niet gek. Eindelijk 0 op de gasmeter. Beschik je over een goede isolatie? En gebruik je zonnepanelen? Dat zijn randvoorwaarden voor energieneutrale huizen. De energielasten dalen dan significant. Wil jij een huis zonder gas? Je hebt volop keuze: pelletkachels, zonneboilers, biomassaketel, infraroodpanelen, elektrische cv-ketels. De komende periode krijg je ook nog eens veel subsidie. Indien alle huizen worden verwarmd zonder gas, kunnen we CO2 uitstoot met 30% verlagen. Een full-electric pomp is niet perse noodzakelijk. Juist de hybride warmtepomp is voor nu een prima maatregel m.b.t. een gasvrije woning in Noord-Brabant.

Snel en eenvoudig warmtepomp offertes vergelijken? Zoek uit wat de kosten zijn bij installateurs uit Breda.