CV-ketel vervangen Bronneger Stap over op groenere stroom en bespaar jaarlijks €480


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Wil je de CV-ketel vervangen in Bronneger? Grofweg heb je in juni 2021 2 keuzemogelijkheden: een nieuwe verwarmingsketel laten installeren, of juist een meer duurzame oplossing. Een geval waar veel Nederlanders mee worstelen. Vanaf 2021 wordt de mono cv-ketel verboden. Rond voorjaar 2030 gaat het gas er helemaal af. Wat moet je dan kiezen? Dat heeft te maken met velerlei overwegingen: hoe milieubewust moet het systeem zijn, wat mag het kosten, heb je een nieuw of juist ouder huis, en niet onbelangrijk: woningisolatie? Advies: Kijk ook naar de plannen van jouw gemeente Borger-Odoorn ten opzichte van bijvoorbeeld stadswarmte of een warmtenet. Op deze pagina ontdek je de belangrijkste bekende alternatieven voor de CV-ketel. Vanzelfsprekend de warmtepomp. Echter ook pelletkachels, zonneboilers, biomassaketel, elektrische cv-ketels, het warmenet zijn flink in trek bij (nieuwe) woningen.

Inhoudsopgave
We hebben te maken met veel vraagtekens inzake ons energieverbruik over pak ‘m beet 20 jaar. Met behulp van deze pagina vind je veel milieuvriendelijke aanbevelingen. Welke installaties bestaan er naast een HR-ketel, wat zijn de kosten, en hoe realistisch is een gasvrije woning? Selecteer een item uit onze FAQ.

 1. Jouw CV-ketel vervangen door warmtepomp in Bronneger.
 2. Welk alternatief voor de CV-ketel past bij mij?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, wat kost dat?
 4. CV-ketel combineren met een warmtepomp.
 5. Welke stappen moet ik doorlopen voor gasvrij wonen in Bronneger?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Bronneger [Update juni 2021]

Jouw hr-ketel is defect.Dan heb jij veel te kiezen. Met in je achterhoofd de vernieuwe aardgas-maatregelen, kan dit een tweestrijd opleveren. De gasketel vervangen door warmtepomp in Bronneger is een absolute aanrader. Goed voor het milieu, voordelig en de nieuwste systemen hebben een hoog rendement. Ik wil mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv vervangen voor een warmtepomp, hoe werkt dat? Onze specialisten ontwikkelden daarvoor het bijgaande stappenplan (en bekijk ook ACM Kalte Klima systeem).

7 stappen model warmtepomp installeren

 1. Check eerst welke soorten warmtepompen mogelijk zijn in jouw woning.
 2. Ga voor een installatie die rijmt met jouw huis en natuurlijk het budget.
 3. Vergelijk de prijzen en selecteer een competente warmtepomp installateur in Bronneger. Check altijd referenties, keurmerken en certificaten.
 4. Vraag om een uniek warmtepompsysteem. Het dient 100% aan te sluiten bij jouw huis.
 5. Zorg dat alles netjes wordt geïnstalleerd. Het liefst door de installateur van de adviseur.
 6. Loop na of de installatie zuinig en juist draait. Je garantie en onderhoudscontract moet je niet vergeten.
 7. Claim jouw subsidie

Is ons huis geschikt?

Dak, gevel en vloer zijn uitstekend geïsoleerd.

Beschikt het over (minimaal) HR++ glas of triple.

Vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren.

Voldoende ruimte (naast de CV) voor de warmtepomp en eventuele boiler.

Optioneel: boringen in de grond en lucht-lucht unit.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Bronneger

Wat zijn de alternatieven voor een cv-ketel na 2021? De warmtepomp is het meest populaire alternatief. Goed om te weten, er zijn nog meer alternatieven voor een Hoog rendement ketel van bijv. Agpo cv Ketels of natuurlijk Intergas. Wat past bij mijn mijn situatie? Op deze pagina analyseer jij per optie een korte uitleg. Hoe werkt het, en welke voordelen en nadelen heeft het?


1. (Hybride) Warmtepomp

Een warmtepomp haalt warmte uit lucht, water of bodem en vormt dit om naar toepasbare energie t.b.v. heet water en verwarming. Je kunt je CV-ketel helemaal vervangen met een standalone warmtepomp, of verbinden d.m.v. een hybride oplossing.

 • Klaar voor de toekomst
 • Hoge subsidies
 • Prijs is hoog
 • Past niet in elke woning

2. Zonneboiler

De zon & de zonneboiler dragen zorg voor het genereren van heet water. Dit is een toevoeging voor de CV-ketel in Bronneger: de zonneboiler verwarmt het bad-, douche- en kraanwater. Het kostenplaatje: +/- €3700 met installeren.

 • Hoog rendement ook in de winter
 • Makkelijk te plaatsen
 • Kan CV niet volledig vervangen
 • Zichtbaarheid panelen

3. Biomassaketel (pelletkachel)

Zo’n pelletkachel brandt op kleine korrels houtafval. Je verwarmt hiermee bijvoorbeeld de woonkamer, de pelletkachel-cv kan de cv-ketel zelfs overnemen. Biomassaketels verbranden daarnaast ook normaal hout en houtsnippers.

 • Snel terugverdiend
 • Gemakkelijke brandstof
 • Veel onderhoud
 • Veel lawaai

4. Infraroodpanelen

Infraroodpanelen pas je toe bij extra verwarming op veel gebruikte locaties in huis. Echter, niet voldoende als hoofdverwarming, maar zeker het overwegen waard. Een ‘groen’ alternatief en zeer populair samen met zonnepanelen.

 • Geen last van geluid of geur
 • Weinig onderhoud
 • Geen recht op subsidie
 • Klein oppervlakte

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel werkt enkel op elektriciteit.Je kunt dus echt van het gas af. Vanaf 2030 een verplichting. Alleen geschikt bij uitstekende isolatie, het is een duur systeem (tenzij je zonnepanelen gebruikt). Een warmtepomp is een betere investering.

 • Je verbruikt geen gas meer
 • Bronnen boren niet nodig
 • Een hoog verbruik
 • Niet toekomstbestendig

6. Warmtenet (stadswarmte)

Een warmtenet is een uitgebreid netwerk van leidingen dat warmte verspreidt naar huizen en bedrijven. Het voorziet in heet water in de woningen. Ook bedrijven kunnen hier een bijdrage aan leveren. Stadswarmte is een duurzaam alternatief voor aardgas.

 • Zeer efficiënt
 • Geen tussenkomst van gas
 • Op gas koken niet mogelijk
 • Relatief duur
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, waarom zou ik dat doen? Wil jij een warmtepomp in plaats van een CV-ketel in Bronneger? Let dan op de ingewikkelde kosten. Onze adviseurs hebben hieronder een opsomming geplaatst van alle financiële consequenties. De terugverdientijd van de warmtepomp is lucratiever wanneer je het afzet tegen de gas-ketel. Belangrijk: de aanschaftarieven liggen hoog (+ dure aanlegkosten). Maar er is wel weer een royale subsidieregeling. De actuele subsidie voor warmtepompen (Drenthe) ligt tussen de €2750 - €5750.

Artikelprijs

De prijs van de warmtepomp zelf voel je het eerste. Gebaseerd op de soorten systemen (Lucht/lucht, Water/water, Hybride, Lucht/water, Ventilatielucht) betaal je tussen de € 2600 en €15000. Vind alles uit over CV-Ketel in Veenhuizen vervangen door warmtepomp.

Aansluitkosten

Ten tweede moet je de installatiekosten niet vergeten. De kosten van installatie variëren (gemiddeld) tussen de €1600 – €3200. Kies je voor eenBodemwarmtepomp? Dan moet er in de grond geboord worden door een installatiebedrijf. Het installeren van een instap (MV) lucht-warmtepomp is juist weer goedkoper.

Stroomverbruik

Een normale CV gebruikt aardgas, en een warmtepomp doet het enkel met (goedkopere) stroom. Wat zijn dan de consequenties? Je gasrekening daalt of gaat naar 0, daarentegen ga je juist meer stroom verbruiken. Met zonnepanelen kan je zelf voor deze stroom zorgen. De besparing op je energienota bedraagt al gauw 40%. Dat is best aantrekkelijk dus.

Overheidsbijdrage

Nog even, en de gaskraan gaat dicht. Om die reden is er een royale Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE). Op deze handige apparatenlijst tref je de actuele subsidievergoeding in Bronneger. Dit ligt vaak ergens tussen de €1000 – €3900. De hoogte wisselt: voor de installatie van de Hautec HCS-PN-60 (88SF0381SDPN5) krijg je €3600 en in in het geval van de Hitachi Yutaki-S Combi RAS4WH(V)NPE+RWD4+200L bedraagt dit €2300. Tevens zakelijk toepasbaar in de gemeente Borger-Odoorn.

Terugverdientijd

Alle uitgaven en opbrengsten verrekend? Dan kun je schatten waar het omslagpunt ligt. Bij een eenvoudig systeem (lucht-lucht warmtepomp ) liggen de terugverdientijden flink lager i.v.m de kostbare systemen. De terugverdientijd van een ventilatiewarmtepomp wordt geschat op 5 tot 9 jaar, bij een grondwater-warmtepomp moet je denken aan 15 jaar. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Bronneger?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Heb je thuis al een warmtepomp hangen? Of toevallig recentelijk een actuele HR-ketel laten plaatsen? Woningbezitters zijn niet op de hoogte dat deze twee systemen prima kunnen samenwerken. Een CV-ketel in combinatie met warmtepomp (ook wel hybride genoemd) heeft een prima rendement. De prijs van een hybride installatie ligt vele malen lager i.v.m een volledig elektrische warmtepomp. 3 redenen waarom de hybride installatie populair is: betaalbaar, geen dure installatie / vakman, en je huis hoeft niet direct helemaal over de kop. Het heikele punt is dat jouw gasaansluiting behouden blijft: het ondersteunt slechts de CV-ketel. Een gasketel samen met warmtepomp is straks niet afdoende. Per 2050 is in principe elke woning gasvrij. Wellicht ook beschikbaar: warmtepomp Marknesse.


De voordelen van gasvrij wonen

De komende jaren moeten er veel huizen van het gas af. Milieuvriendelijke energie is wat we nodig hebben. Via de info op deze pagina vergelijk jij een alternatieve cv ketel zonder gas in Bronneger. Voor iedere woningbezitter wordt de CV ketel vervangen realiteit. Gasvrij wonen heeft flink wat pluspunten. Je betaalt niet voor duur gas. Ben jij bewust bezig met jouw stroomconsumptie? En gebruik je zonnepanelen? Dan spreken we over een energieneutrale woning. Jouw maandelijkse energielasten zullen flink dalen. Willen jullie de gasaansluiting ook verwijderen? Kies dan voor producten als zonneboilers, infraroodpanelen, biomassaketel, het warmenet, pelletkachels. De komende periode ontvang je vaak geld terug in de vorm van subsidie. Wanneer we collectief zonder gas verwarmen, dan dringen we de uitstoot van CO2 flink terug. Een all electric systeem gaat mogelijk nog even niet lukken. Juist de hybride warmtepomp is een goede stap richting een gasvrije woning in Drenthe.

Ga aan de slag met warmtepomp offertes vergelijken! Zoek uit wat de kosten zijn bij installateurs in de buurt van Bronneger.