CV-ketel vervangen Buinerveen Ga voor een milieubewuste optie en realiseer een besparing tot wel €340


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Jouw CV-ketel vervangen in Buinerveen? Dan heb je in juli 2020 eigenlijk 2 keuzes: een nieuwe verwarmingsketel laten installeren, of juist een meer duurzame oplossing. Het is een dilemma waar iedere huiseigenaar mee te dealen heeft. Goed om te weten: vanaf 2021 is de mono cv-ketel niet meer toegestaan. Rond voorjaar 2030 moet elke Nederlanders “gasvrij” wonen. Op basis waarvan moet je kiezen? De basis hiervan bestaat uit verschillende overwegingen: hoe “groen” wil je zijn, wat is je maximum budget, heb je een nieuw of juist ouder huis, en wat zijn de isolatiewaarden? Belangrijk: vraag ook de toekomstvisie op bij de gemeente Borger-Odoorn ten opzichte van aanleggen van een warmtenet en stadsverwarming. Via deze website vind je de meest gekozen erkende alternatieven voor de CV-ketel. Een warmtepomp mag hier natuurlijk niet ontbreken. Anderzijds: het warmenet, pelletkachels, infraroodpanelen, zonneboilers, elektrische cv-ketels zijn flink in trek bij (nieuwe) woningen.

Inhoudsopgave
We kunnen moeilijk in de toekomst kijken ten opzichte van de energieconsumptie over een jaar of 15. Via deze pagina lees je meerdere toekomstbestendige opties. Wat kan ik aanleggen in plaats van een gasgestookte ketel, wat ben ik hiervoor kwijt, en hoe krijg je jouw huis gasvrij? Selecteer een van de thema’s hieronder.

 1. CV-ketel vervangen door warmtepomp in Buinerveen.
 2. Wat zijn de beste alternatieven voor de CV-ketel?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, waarom zou ik dat doen?
 4. Een CV-ketel in combinatie met een warmtepomp.
 5. Wat moet ik doen voor gasvrij wonen in Buinerveen?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Buinerveen [Update juli 2020]

De Hr-ketel is aan vervanging toe. Heb je al contact met de installateur gehad? Doordat aardgas helemaal verdrongen wordt, is dit een enorm dilemma. Jouw gasketel vervangen door warmtepomp in Buinerveen gebeurt steeds meer. Goed voor het milieu, voordelig en je investering heb je snel terugverdiend. Op welke manier kan ik mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv vervangen voor een warmtepomp? Daarvoor gebruik je de volgende instructies (en lees verder over Bosch systeem).

Instructies warmtepomp installeren

 1. Achterhaal welke soorten warmtepompen geschikt zijn voor jouw huis.
 2. Maak een keuze voor de installatie die spoort met de ruimtes en de totaalprijs die je in je hoofd hebt.
 3. Vergelijk de prijzen en neem een handige warmtepomp installateur in Buinerveen. Lees referenties en bekijk certificaten.
 4. Een adaptive warmtepompsysteem is noodzakelijk. Zo’n installatie is namelijk altijd maatwerk.
 5. Het systeem wordt geïnstalleerd. Laat dit doen door dezelfde specialist.
 6. Controleer of het werkt zoals jij voor ogen hebt. Informeer naar garanties en onderhoudscontracten.
 7. Vergeet niet de subsidie aan de vragen

Is onze woning geschikt?

Gevel, dak en vloer zijn goed geïsoleerd (kierdicht).

Check ramen op triple of HR++ glas keurmerk.

Lagetemperatuurverwarming (bij voorkeur vloerverwarming).

Faciliteiten voor het aansluiten van een warmtepomp met voorraadvat.

Voor de complexe systemen: boringen in de grond en lucht-lucht unit.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Buinerveen

Welke alternatieven zijn er voor de CV-ketel? De warmtepomp is het meest populaire alternatief. Goed om te weten, er zijn nog meer alternatieven voor een Gasgestookte ketels via merken als Brink en Mark. Wat past bij mijn mijn persoonlijke situatie? Op de site vind jij per soort bruikbare informatie. Hoe werkt het, en wat zijn de voor- en nadelen?


1. (Hybride) Warmtepomp

Een warmtepomp neemt de warmte uit natuurlijke bronnen en transformeert dit naar direct inzetbare energie voor de centrale verwarming en heet water. Een warmtepomp kan de CV-ketel volledig vervangen (all-electric),maar je kunt het ook combineren (hybride).

 • Gunstig energieverbruik
 • Aantrekkelijke subsidieregeling
 • Dure prijzen
 • Huis moet geïsoleerd zijn

2. Zonneboiler

Gebruik een zonneboiler met zonnecollectoren voor het verwarmen van je woning. Het is een aanvulling op je CV-ketel in Buinerveen: een zonneboiler zorgt voor o.a. warm bad en douche water. De uitgaven worden geschat op zo’n €3100 (incl. monteren).

 • Uitstekend rendement
 • Eenvoudig te plaatsen
 • Kosten beginnen bij €2.000
 • Is goed zichtbaar op het dak

3. Pelletkachel (biomassaketel)

Pelletkachels werken op basis van korrels (zogenoemde pellets). Zeer geschikt voor kleinere kamers, de pelletkachel maakt ook warme lucht en warm water. De Biomassaketels kunnen ook elementen verbranden als normaal hout en houtsnippers.

 • Zeer sfeervol
 • Geen koolmonoxide
 • Veel onderhoud
 • Mogelijk stank/geluidsoverlast

4. Infraroodpanelen

Infraroodpanelen worden gebruikt voor extra verwarming op veel gebruikte locaties in huis. Echter, niet voldoende als hoofdverwarming, of je moet extreem hoge isolatiewaarden hebben. Een duurzame keuze in combinatie met zonnepanelen.

 • Geen lucht(stof) verplaatsing
 • Weinig onderhoud
 • Geen recht op subsidie
 • Grote panelen

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel maakt gebruik van stroom. In de praktijk betekent dit dat je gasgebruik verminderd. Dit is aantrekkelijker. Hou rekening met een hoge isolatienormen: en eigenlijk heb je zonnepanelen nodig. Een warmtepomp is meestal efficiënter.

 • Gas kan de deur uit
 • Geen geluidsoverlast
 • kWh verbruik
 • Geen subsidies

6. Warmtenet (stadswarmte)

Een warmtenet is een een ondergronds leidingnet dat warmte verspreidt naar huizen en bedrijven. Je verwarmt er je huis mee en krijgt warm water. Lokale (bio) industrie kan restwarmte terugleveren. Stadswarmte is een duurzaam alternatief voor aardgas.

 • 100% groene warmte
 • Geen tussenkomst van gas
 • Monopolistisch systeem
 • Temperatuur slecht regelbaar
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, wat kost dat? Ga jij een warmtepomp in plaats van CV-ketel gebruiken in Buinerveen? Check dan altijd goed de meerdere type kosten. Onze adviseurs hebben hieronder een opsomming geplaatst van alle financiële consequenties. De terugverdientijd van een warmtepomp is aantrekkelijk vergeleken met de Gasgestookte ketel. Niet vergeten: de kostprijs ligt hoger (en vergeet de installatie niet). Er geldt wel weer een mooie subsidieregeling. De actuele subsidie voor warmtepompen (Drenthe) varieert tussen de €2400 - €4400.

Winkelprijs

De artikelprijs van een warmtepomp vormen het grootste aandeel. Afhankelijk van het type (Ventilatielucht, Lucht/water, Hybride, Bodem/water, Lucht/lucht) schommelen de prijzen tussen de €3400 en €15500. Mensen zochten ook naar: CV-Ketel in Ven-Zelderheide vervangen door warmtepomp.

Aanlegkosten

Verder komen er installatiekosten bij kijken. De installatieprijzen komen regelmatig uit tussen de €1500 – €3200. Kies je voor eenBodemwarmtepomp? Dan moet je gaten laten boren door het installatiebedrijf. Het laten plaatsen van een normale lucht-lucht warmtepomp is juist weer goedkoper.

Energiekosten

Een CV-ketel draait op gas, een warmtepomp gebruikt stroom (elektriciteit). Waar resulteert dat in? De gasmeter gaat naar 0, daarentegen ga je juist meer stroom verbruiken. Zonnepanelen kunnen dit opvangen. De netto-energiebesparing varieert tussen 35% en 50%. Heel interessant dus.

Overheidsbijdrage

Nog even, en de gaskraan gaat dicht. Het betreft een historische ISDE-subsidie. Op deze handige apparatenlijst bekijk je per installatie de geldende subsidie in Buinerveen. De bedragen liggen tussen de €1850 tot €3300. De hoogte wisselt: voor de installatie van de Heliotherm HP08E DX krijg je €2800 en in in het geval van de Hitachi Yutaki-S RAS3WHVNP+RWM3 bedraagt dit €1900. Ook zakelijk zeer interessant in de gemeente Borger-Odoorn.

Terugverdientijd

Alle uitgaven en opbrengsten onderzocht? Dan kun je het omslagpunt bepalen. Wanneer je kiest voor een basis model (ventilatiewarmtepomp ) liggen de terugverdientijden flink lager in verhouding tot de dure producten. De terugverdientijd van de ventilatiewarmtepomp zit op de 10 jaar, bij een Bodem/water warmtepomp moet je denken aan 10 – 15 jaar. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Buinerveen?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Heb jij al geïnvesteerd in een warmtepomp? Of toevallig recentelijk een hoog rendement ketel laten neerzetten? Nederlanders realiseren zich te weinig dat er ook combinatie van beide systemen mogelijk zijn. Zo’n cv ketel in combinatie met warmtepomp (hybride installatie) is verantwoord en maandelijks erg voordelig. De prijs van een hybride installatie ligt vele malen lager in vergelijking met volledig elektrische warmtepompen. Waarom veel mensen kiezen voor een hybride pomp: lage aanschafprijs, geen ingewikkelde installatie, goed te integreren in bestaande woning. Minder fraai is dat jouw gasaansluiting behouden blijft: Voor piekmomenten kan het niet zonder CV. Een gasketel met warmtepomp is uiteindelijk niet afdoende. In 2050 is in principe elke woning gasvrij. Nu ook online: warmtepomp Meerssen.


Op weg naar een huis zonder gas

In 2050 zal gas helemaal verdwijnen. Duurzame energiebronnen zijn de toekomst. Via deze website lees jij over een alternatieve CV ketel zonder gas in Buinerveen. We zullen allemaal de CV ketel moeten vervangen. Gasvrij wonen is beslist geen straf. Het dure gas kan de deur uit. Beperk jij het stroomverbruik zoveel mogelijk? En wek jij de stroom zelf op? Dat zijn randvoorwaarden voor energieneutrale huizen. Jouw maandelijkse energielasten zullen flink dalen. Jouw woning zonder gas? Neem dat de volgende opties in overweging: biomassaketel, het warmenet, pelletkachels, elektrische cv-ketels, zonneboilers. Tegenwoordig geldt er een mooie subsidieregeling. Indien alle huizen worden verwarmd zonder gas, dan heeft dit een grote invloed op onze CO2 uitstoot. Een volledig elektrische installatie mag best nog even wachten. Ook de hybride warmtepomp is een goede stap richting een gasvrije woning in Drenthe.

Interesse en wil je warmtepomp offertes vergelijken? Vraag offerte op bij installateurs in Buinerveen.