CV-ketel vervangen Meerssen Stop met gasverbruiken en bespaar tot wel €400


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Van plan de CV-ketel te vervangen in Meerssen? In feite heb je in juli 2020 2 keuzes: “weer” een ouderwetse gasketel, of kiezen voor een milieuvriendelijk product. Een kwestie waarmee veel Hollanders te maken krijgen. Per ingang van 2021 wordt de mono cv-ketel verboden. Vanaf begin 2030 moeten we volledig van het gas af. Wat moet je dan kiezen? Hieraan ten grondslag liggen verscheidene invalshoeken: hoeveel wil je besparen, hoeveel geld wil je eraan kwijt, in wat voor huis woon je, hoe staat het met isolatie? Advies: Kijk ook naar de plannen van jouw gemeente Meerssen met betrekking tot warmtenetten en/of stadsverwarming. Hieronder analyseer je alle erkende alternatieven voor de CV-ketel. De warmtepomp is het bekendste voorbeeld. Maar ook het warmenet, elektrische cv-ketels, biomassaketel, infraroodpanelen, pelletkachels zijn populaire vervangers voor de HR-ketel.

Inhoudsopgave
Er is veel onduidelijkheid met betrekking tot ons energieverbruik over pak ‘m beet 20 jaar. Met behulp van cvketel-warmtepomp.nl vergelijk je verschillende mogelijkheden. Welke installaties bestaan er naast een HR-ketel, wat is de prijs, en welke stappen moet ik nemen voor een gasvrij huis? Kies een van de onderstaande vragen.

 1. De CV-ketel vervangen door warmtepomp in Meerssen.
 2. Wat zijn de alternatieven voor een cv-ketel na 2021?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, is dat goedkoop?
 4. CV-ketel combineren met een warmtepomp.
 5. Is het voor mij mogelijk? Gasvrij wonen in Meerssen?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Meerssen [Update juli 2020]

Jouw hr-ketel is defect.Dan moet je alle innovaties afwegen. Doordat aardgas helemaal verdrongen wordt, kan dit een tweestrijd opleveren. Gasketel vervangen door warmtepomp in Meerssen is de meest populaire oplossing. Het is milieuvriendelijk, voordelig en binnen mum van tijd heb je ‘m terugverdiend. Hoe kan ik ‘t beste mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv vervangen voor een warmtepomp? Gebruik hiervoor het stappenplan hieronder (of check ACM Kalte Klima systeem).

Advies warmtepomp installeren

 1. Achterhaal welke warmtepomp installaties mogelijk zijn in jouw woning.
 2. Neem de installatie die spoort met de ruimtes en de totaalprijs die je in je hoofd hebt.
 3. Vraag prijzen op en ga voor een degelijke warmtepomp installateur in Meerssen. Neem de reviews en keurmerken in acht.
 4. Vraag om een ontwerp op maat. Dit moet namelijk volledig passen bij jouw woning.
 5. De installatie kan beginnen. Het liefst door de installateur van de adviseur.
 6. Bekijk kritisch of alles goed is aangesloten. Vraag altijd naar de garantie en onderhoudsvoorschriften.
 7. Vul het formulier in voor de subsidieaanvraag

Is onze woning geschikt?

Vloer, dak en gevel zijn uitstekend geïsoleerd.

In alle ramen zit HR++ glas of triple glas.

Lagetemperatuurverwarming (LTV): radiatoren of vloerverwarming.

Een geschikte ruimte voor plaatsing van een warmtepomp met voorraadvat.

Soms ook nodig: boringen in de grond en lucht-lucht unit.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Meerssen

Welke alternatieven zijn er voor de CV-ketel? De warmtepomp is het meest populaire alternatief. Goed om te weten, er bestaan nog meer alternatieven voor een Gasketels van leveranciers als Dietrich + Sentry. Wat is geschikt voor mijn wensen? Op deze website vind jij per alternatief meer details. Wat houdt het in, en wat zijn belangrijke nadelen en voordelen?


1. (Hybride) Warmtepomp

Een warmtepomp “vangt” warmte uit duurzame bronnen en zet dit om naarbruikbare energie t.b.v. heet water en verwarming. Er is een optie om de CV-ketel te vervangen (volledig elektrische warmtepomp), of combineren met een hybride versie.

 • Versterkt energielabel huis
 • Overheidssubsidies
 • Niet voordelig
 • Veel geluid van buitenunit

2. Zonneboiler

Gebruik een zonneboiler met zonnecollectoren voor het verwarmen van water. Dit werkt samen met de CV-ketel in Meerssen: een zonneboiler zorgt voor o.a. warm bad en douche water. De kosten liggen rond €4900 met monteren.

 • Gratis energie
 • Snel geplaatst
 • Kosten beginnen bij €2.000
 • Minder mooi uitzicht

3. Biomassaketel (pelletkachel)

Zo’n pelletkachel brandt op speciale korrels (pellets). Zeer geschikt voor kleinere kamers, of het hele huis (een pelletkachel-cv). De Biomassaketels werken ook op snippers- en/of houtblokken.

 • Zeer sfeervol
 • Veilig en regelbaar
 • Elke 3 maand onderhoud
 • Niet voor kleine woningen

4. Infraroodpanelen

Infraroodpanelen worden gebruikt voor meer warmte op lokaal niveau. Het is minder relevant als hoofdverwarming, maar voor sommige situatie een uitkomst. Een toekomstgericht product en goed te combineren met zonnecellen.

 • Voorkomt schimmel
 • Koppelen met domotica
 • Geen recht op subsidie
 • Elektriciteitskabels nodig

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel draait 100% op stroom. Je woning kan gasvrij worden gemaakt. Een interessante investering dus. Hou rekening met een hoge isolatienormen: het stroomverbruik is hoog dus gebruik zonnepanelen. Minder aantrekkelijk dan een warmtepomp.

 • Je verbruikt geen gas meer
 • Maakt geen geluid
 • Verbruikskosten zijn hoog
 • Beperkte subsidie

6. Stadswarmte (warmtenet)

Een warmtenet is een slim en open systeem gevuld met warm water. Je verwarmt er je huis mee en krijgt warm water. De bron wordt gevoed met o.a. aardwarmte en biomassa. Een andere benaming voor dit systeem is stadswarmte.

 • Geen dure onderhoudscontracten
 • Veiliger dan aardgas
 • Slechts één aanbieder
 • Temperatuur slecht regelbaar
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, kan dat voordelig? Ga jij een warmtepomp in plaats van CV-ketel gebruiken in Meerssen? Check dan altijd goed de ingewikkelde kosten. Onze installateurs zijn aan de slag gegaan met een lijst zodat je weet wat je op financieel gebied kunt verwachten. De terugverdientijd van de warmtepomp is lucratiever ten opzichte van de Gasgestookte ketel. Opmerking: de winkelprijzen liggen hoger (en vergeet de installatie niet). Er geldt wel weer een mooie subsidieregeling. De actuele subsidie voor warmtepompen (Limburg) fluctueert tussen de €2800 - €5600.

Winkelprijs

De kosten van de warmtepomp zelf hakt er het hardst in. Afhankelijk van het product (Hybride, Lucht/lucht, Lucht/water, Water/water, Bodem/water) betaal je tussen de € 3800 en €17000. Vind alles uit over CV-Ketel in Franeker vervangen door warmtepomp.

Installatieprijs

Vervolgens zijn er de kosten van de installateur. De kosten van installatie komen regelmatig uit tussen de €1600 en €4600. Neig jij naar een bodem-warmtepomp? Dan moet er een bodembron aangelegd worden door het installatiebedrijf. Het monteren van een basic hybride warmtepomp is na verhouding heel voordelig.

Energieverbruik

De HR-ketel werkt met aardgas, de warmtepomp verbruikt echter elektriciteit (stroom). Wat zijn dan de consequenties? Jouw gasrekening gaat naar beneden, echter het stroomverbruik gaat omhoog. Met behulp van zonnepanelen wek je dat gewoon zelf op. De uiteindelijke energiebesparing ligt rond de 30% – 40%. Dat is best aantrekkelijk dus.

Subsidie

De regering wil dat we minder gas verbruiken. Het betreft een royale ISDE-subsidie. Middels de officiële apparatenlijst signaleer je per installatie de geldende subsidie in Meerssen. Deze liggen op het moment tussen de €1350 tot €3900. Per model is dit verschillend: voor de aanschaf van de Vaillant flexoCOMPACT VWF 58/4 + VWW 11/4 SI (0010016682) geldt een subsidie van €2800 en ten aanzien van de Vaillant flexoTHERM VWF 157/4 + 2x VWL 11/4 SA (0010016680) geldt een bedrag van €2500. Tevens zakelijk toepasbaar in de gemeente Meerssen.

Terugverdientijd

Alle opbrengsten en kosten verrekend? Dan kun je het omslagpunt bepalen. Bij een eenvoudig systeem (ventilatiewarmtepomp ) is de terugverdientijd aanzienlijk korter dan bij gecompliceerde installaties. De terugverdientijd van een hybride warmtepomp zit op de 6 tot 8 jaar, bij een grondwater-warmtepomp moet je denken aan 10 tot max 20 jaar. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Meerssen?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Staat er in je woning al een warmtepomp? Of toevallig recentelijk een actuele HR-ketel laten plaatsen? De meeste mensen zijn niet op de hoogte dat er ook combinatie van beide systemen mogelijk zijn. Zo’n cv ketel in combinatie met warmtepomp (hybride verwarmingssysteem) is duurzaam heeft een leuke opbrengst. De prijs van een hybride installatie is veel goedkoper dan een volledig elektrische warmtepomp. Voordelen van een hybride systeem zijn: aantrekkelijk geprijsd, geen ingewikkelde installatie, en je huis hoeft niet direct helemaal over de kop. Groot nadeel is dat jouw gasaansluiting behouden blijft: het ondersteunt slechts de CV-ketel. Een gasketel met warmtepomp is straks niet voldoende. In het jaar 2050 is in principe elke woning gasvrij. Lees nu verder over warmtepomp Westbeemster.


De voordelen van gasvrij wonen

De komende jaren moeten er veel huizen van het gas af. Groene energie, dat is toch wat jij ook wilt? Aan de hand van cvketel-warmtepomp.nl tref jij een alternatieve cv-ketel zonder gas in Meerssen. Je CV ketel vervangen wordt onvermijdelijk. Gasvrij wonen heeft flink wat pluspunten. De gaskosten gaan verdwijnen. Houd jij jouw energiegebruik zo laag mogelijk? Beschik jij al over zonnepanelen op je woning? Jij kunt dan toewerken naar een energieneutraal huis. Jouw energienota daalt aanzienlijk. Jouw woning zonder gas? Neem dat de volgende opties in overweging: elektrische cv-ketels, het warmenet, infraroodpanelen, pelletkachels, biomassaketel. Op dit moment geldt er een mooie subsidieregeling. Zodra alle Nederlanders verwarmen zonder gas, dan dringen we de uitstoot van CO2 flink terug. Een full-electric apparaat mag best nog even wachten. Ook de hybride warmtepomp is een uitstekende eerste stap maar een gasvrije woning in Limburg.

Wil jij vandaag ook warmtepomp offertes vergelijken? Direct offertes opvragen bij installateurs uit Meerssen.