CV-ketel vervangen Burdaard Maak een keuze voor groene energie en verlaag je energienota met €370


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Jouw CV-ketel vervangen in Burdaard? In feite heb je in juli 2020 2 alternatieven: een totaal nieuw gas gestookt systeem nemen, of ga jij voor een verantwoord en duurzaam systeem? Een probleem waar ook jij heel goed over moet gaan nadenken. Per ingang van 2021 is de mono cv-ketel niet meer toegestaan. Echter na 2030 moet Nederland gasvrij zijn. Hoe weet jij nu wat goed is? De basis hiervan bestaat uit verschillende componenten: hoeveel wil je besparen, welk budget heb je, heb je een nieuw of juist ouder huis, en wat zijn de isolatiewaarden? Niet vergeten: onderzoek ook de toekomstplannen van de gemeente Ferwerderadiel met het oog op bijvoorbeeld stadswarmte of een warmtenet. Hieronder check je de meest gekozen veel toegepaste alternatieven voor de CV-ketel. Op de eerste plaats een warmtepomp. Ook pelletkachels, het warmenet, elektrische cv-ketels, biomassaketel, infraroodpanelen worden meer en meer toegepast als vervanging op de CV-ketel.

Inhoudsopgave
Er zijn nog veel vragen met het oog op het energieverbruik over 10 jaar. Op de vergelijker vind je alle praktische details. Wat zijn de alternatieven van een cv-ketel, wat kost het, en hoe realistisch is een gasvrije woning? Selecteer een van de thema’s hieronder.

 1. CV-ketel vervangen door warmtepomp in Burdaard.
 2. Wat zijn de alternatieven voor een cv-ketel na 2021?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, waarom zou ik dat doen?
 4. Een CV-ketel in combinatie met een warmtepomp.
 5. Welke stappen moet ik doorlopen voor gasvrij wonen in Burdaard?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Burdaard [Update juli 2020]

Jouw HR-ketel functioneert slecht. Dan heb jij veel te kiezen. Met de nieuwe wetgeving over aardgas, is dit een lastig probleem. Een gasketel vervangen door warmtepomp in Burdaard is een absolute aanrader. Het is milieuvriendelijk, voordelig en je investering heb je snel terugverdiend. Hoe kan ik ‘t beste mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv vervangen voor een warmtepomp? Onze vakmannen bedachten daarvoor het 7 stappen model ( of bekijk CLINT systeem).

Stappenplan warmtepomp installeren

 1. Check welke type warmtepompen mogelijk zijn in jouw woning.
 2. Ga voor een installatie die strookt met jouw huis en natuurlijk het budget.
 3. Overweeg de aangeboden prijs en kies een betrouwbare warmtepomp installateur in Burdaard. Let op certificaten en referenties.
 4. Laat een uitgebalanceerd warmtepompsysteem maken. Zorg dat het aansluit bij jouw huis en gewenste klimaat.
 5. Het systeem wordt geïnstalleerd. Laat dit doen door dezelfde specialist.
 6. Loop na of het werkt zoals jij voor ogen hebt. Check de garantie/onderhoud voor installatie en systeem.
 7. Vraag subsidie aan voor de installatie

Welke woning is geschikt?

Vloer, dak en gevel zijn goed geïsoleerd (kierdicht).

Check ramen op triple of HR++ glas keurmerk.

Vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren.

Installatieruimte voor het aanleggen van de warmtepomp met optionele boiler.

In geval van all-electric: ruimte voor buitenunit of bodemboring.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Burdaard

Wat voor alternatief voor de CV-ketel past bij mij? De warmtepomp hebben we inmiddels uitvoerig besproken. Alleen, naast de warmtepomp zijn er meer alternatieven voor een Gasketels van leveranciers als Agpo cv Ketels + Geveke. Welke past nu bij mijn mijn situatie? Hier bekijk jij per soort bruikbare informatie. Wat is de werkwijze, en welke voordelen en nadelen heeft het?


1. (Hybride) Warmtepomp

Een warmtepomp maakt gebruik van warmte uit de omgeving en converteert dit naar direct inzetbare energie t.b.v. heet water en verwarming. Je kunt je CV-ketel helemaal vervangen met een standalone warmtepomp, of integreren in een hybride systeem.

 • Gasverbruik kan naar 0
 • Overheidssubsidies
 • Hoog geprijsd
 • Huis moet geïsoleerd zijn

2. Zonneboiler

Gebruik een zonneboiler met zonnecollectoren voor het genereren van heet water. Dit werkt samen met de CV-ketel in Burdaard: een zonneboiler zorgt voor o.a. warm bad en douche water. De prijs schommelt rond de €4300 met installeren.

 • Lagere energierekening
 • Combineren met warmtepomp
 • Geen complete vervanger
 • Niet voor elk dak geschikt

3. Pelletkachel (biomassaketel)

Een pelletkachel werkt op basis van houtkorrels, pellets genaamd. Zeer geschikt voor kleinere kamers, of het hele huis (een pelletkachel-cv). De Biomassaketels werken ook op normaal hout en houtsnippers.

 • CO2-neutraal stoken
 • Geen koolmonoxide
 • Aantal modellen
 • Onhandige afmetingen

4. Infraroodpanelen

Een Infraroodpaneel kan een uitkomst zijn bij extra warmte op een specifieke plek. Helaas wel ongeschikt als hoofdverwarming, maar zeker het overwegen waard. Een milieuvriendelijke optie in combinatie met zonnepanelen.

 • Geluid- en reukloos
 • Weinig onderhoud
 • Geen recht op subsidie
 • Altijd zichtbaar in huis

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel draait 100% op stroom. Het gasverbruik kan theoretisch gezien naar 0. Uiteindelijk voor iedereen verplicht. Goede isolatie is wel een voorwaarde, het vreet stroom, dus zonnepanelen zijn aan te raden. Kan niet op tegen de warmtepomp.

 • Ideaal i.c.m. zonnepanelen
 • Eenvoudige techniek
 • kWh verbruik
 • Weinig innovatief

6. Warmtenet (stadswarmte)

Een warmtenet is een uitgebreid netwerk van leidingen dat warmte verspreidt naar huizen en bedrijven. Het voorziet in heet water in de woningen. Bronnen zijn o.a. restwarmte en biomassa. Stadswarmte is een duurzaam alternatief voor aardgas.

 • 100% groene warmte
 • Geen kans op gaslek
 • Geen keuze in aanbieder
 • Prijzig
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, wat levert mij dat op? Wil jij een warmtepomp in plaats van een CV-ketel in Burdaard? Let dan op de meerdere type kosten. Onze deskundigen hebben een duidelijke lijst samengesteld van alle financiële consequenties. De terugverdientijd van een warmtepomp is aantrekkelijker vergeleken met de CV-ketel. Van belang: de aanschaftarieven liggen hoog (+ dure aanlegkosten). Maar er is wel weer een royale subsidieregeling. De subsidie voor warmtepompen (Friesland) ligt tussen de €3000 en €4350.

Winkelprijs

De kosten van de warmtepomp zelf vormen het grootste aandeel. Afhankelijk van het product (Bodem/water, Lucht/lucht, Lucht/water, Ventilatielucht, Hybride) fluctueert de aanschafprijs tussen de €2600 en €15500. Wellicht spreekt dit je ook aan: CV-Ketel in Vethuizen vervangen door warmtepomp.

Aansluitkosten

Ten tweede heb je te maken met installatiekosten. De installatieprijzen fluctueren doorgaans tussen de €1300 en €3800. Heb jij voorkeur voor een grondwater-warmtepomp? Dan moet er een bodembron aangelegd worden door het installatiebedrijf. Het laten plaatsen van een standaard ventilatielucht warmtepomp is in een dag gerealiseerd.

Verbruikskosten

Een gasketel werkt met aardgas, zo’n warmtepomp kan werken met stroom (kWh). Wat houdt dat in? Je gasrekening daalt of gaat naar 0, maar de stroomrekening zal toenemen. Dit kun je opvangen door zonnepanelen te nemen. De “korting” op de energierekening kan oplopen tot wel 50%. Erg goed voor de portemonnee.

Overheidsbijdrage

Nog even, en de gaskraan gaat dicht. Het gevolg is een gulle ISDE-subsidie. Op de speciale apparatenlijst vind jij per installatie de geldende subsidie in Burdaard. Deze liggen op het moment tussen de €1550 – €3700. Per model is dit verschillend: voor de aanschaf van de Heliotherm HP12S16W-M-Web geldt een subsidie van €3000 en ten aanzien van de Hitachi Yutaki-S RAS5 – RWM5 geldt een bedrag van €2300. Ook zakelijk zeer interessant in de gemeente Ferwerderadiel.

Terugverdientijd

Alle onkosten en besparingen verrekend? Dan kun je het omslagpunt bepalen. Bij goedkopere systemen (lucht-lucht warmtepomp ) ligt de terugverdientijd lager i.v.m de kostbare systemen. De terugverdientijd van een lucht-lucht systeem is om en nabij de 6 tot 10 jaar, bij een Bodem/water warmtepomp moet je denken aan een jaar of 12. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Burdaard?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Misschien heb je al een warmtepomp. Of laatst nog een hoog rendement ketel laten neerzetten? Huishoudens realiseren zich te weinig dat beide componenten goed te combineren zijn. Een CV-ketel in combinatie met warmtepomp (hybride installatie) is duurzaam heeft een leuke opbrengst. De prijs van een hybride installatie is een stuk lager i.v.m een volledig elektrische warmtepomp. 3 redenen waarom de hybride installatie populair is: aantrekkelijk geprijsd, geen dure installatie / vakman, en werkt samen met je huidige CV. Groot nadeel is dat je nog steeds een gasgestookte ketel nodig hebt: het ondersteunt slechts de CV-ketel. Een gasketel in combinatie met warmtepomp is straks niet toegestaan. Vanaf 2050 zal geen enkel huis nog gas gebruiken. Lees nu verder over warmtepomp Melick.


De voordelen van gasvrij wonen

Langzamerhand verdwijnt het gas helemaal. Milieuvriendelijke energie is wat we nodig hebben. Op cvketel-warmtepomp.nl lees je over een alternatieve cv ketel zonder gas in Burdaard. Uiteindelijk zal iedereen zijn cv-ketel vervangen. Gasvrij wonen heeft veel voordelen. Het dure gas kan de deur uit. Beschik je over een goede isolatie? En gebruik je zonnepanelen? Jij kunt dan toewerken naar een energieneutraal huis. Je zult merken dat je energienota veel lager uitvalt. Meteen van het gas af? Hiervoor zijn er talloze oplossingen: pelletkachels, zonneboilers, biomassaketel, infraroodpanelen, het warmenet. As we speak heb je de beschikking over een leuke subsidie. Als iedereen zijn woning zonder gas verwarmd dan heeft dit een grote invloed op onze CO2 uitstoot. Een volledig elektrische installatie is niet perse noodzakelijk. Ook de hybride warmtepomp is een aantrekkelijke tussenoplossing voor de gasvrije woning in Friesland.

Ga aan de slag met warmtepomp offertes vergelijken! Bekijk de beste installateurs uit Burdaard.