CV-ketel vervangen Capelle aan den IJssel Verlaag jou gasverbruik en realiseer een besparing tot wel €340


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Overweeg jij om jouw CV-ketel te vervangen in Capelle aan den IJssel? Grofweg heb je in september 2020 2 mogelijkheden: een nieuwe verwarmingsketel laten installeren, of overstappen naar een duurzame oplossing. Een kwestie waar veel Nederlanders mee worstelen. Vanaf 2021 wordt de mono cv-ketel verboden. Rond voorjaar 2030 zal geen enkele woning nog gas gebruiken. Op basis waarvan moet je kiezen? Dat heeft te maken met verscheidene randvoorwaarden: hoe milieubewust moet het systeem zijn, wat mag het kosten, heb je een nieuw of juist ouder huis, en hoe is het gesteld met de isolatie? Tip: vraag ook de toekomstvisie op bij de gemeente Capelle aan den IJssel met betrekking tot bijvoorbeeld stadswarmte of een warmtenet. Op deze pagina vind je een aantal praktische alternatieven voor de CV-ketel. De warmtepomp is het bekendste voorbeeld. Maar ook elektrische cv-ketels, infraroodpanelen, pelletkachels, biomassaketel, zonneboilers kunnen jouw huidige cv-ketel op gas vervangen.

Inhoudsopgave
We hebben te maken met veel vraagtekens ten opzichte van ons toekomstig energieverbruik. Via cvketel-warmtepomp.nl vergelijk je meerdere toekomstbestendige opties. Wat kan ik nemen naast een HR-ketel, wat is de prijs, en hoe realistisch is een gasvrije woning? Kies snel een van de veelgestelde vragen hieronder.

 1. Je CV-ketel vervangen door warmtepomp in Capelle aan den IJssel.
 2. Welke alternatieven zijn er voor de CV-ketel?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, kan dat voordelig?
 4. Warmtepomp in combinatie met CV-ketel.
 5. Wat moet ik doen voor gasvrij wonen in Capelle aan den IJssel?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Capelle aan den IJssel [Update september 2020]

Jouw hr-ketel is defect.Wat is de beste oplossing? Met in je achterhoofd de vernieuwe aardgas-maatregelen, is dit een serieuze tweestrijd. Jouw gasketel vervangen door warmtepomp in Capelle aan den IJssel gebeurt steeds meer. Het is een groene energiebron, gunstig qua prijs en de nieuwste systemen hebben een hoog rendement. Ik wil mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv vervangen voor een warmtepomp, hoe werkt dat? Onze experts schreven daarvoor de volgende instructies (en lees verder over Emmeti systeem).

Stappenplan warmtepomp installeren

 1. Check welke warmtepomp versie te installeren zijn in jouw woning.
 2. Selecteer de installatie die spoort met jouw woning, wensen en budget.
 3. Vergelijk alle tarieven en kies een bedreven warmtepomp installateur in Capelle aan den IJssel. Neem de reviews en keurmerken in acht.
 4. Laat een uitgebalanceerd warmtepompsysteem maken. Zorg dat het aansluit bij jouw huis en gewenste klimaat.
 5. Zorg dat alles netjes wordt geïnstalleerd. Bij voorkeur door dezelfde installateur.
 6. Controleer of de installatie zuinig en juist draait. Het onderhoudsboek en de garanties berg je veilig op.
 7. Claim jouw subsidie

Zijn alle huizen geschikt?

Gevel, dak en vloer zijn voldoende geïsoleerd.

In alle ramen zit HR++ glas of triple glas.

Laagtemperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Een geschikte ruimte voor plaatsing van een boiler en warmtepomp.

Optioneel: ruimte voor buitenunit of bodemboring.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Capelle aan den IJssel

Welk alternatief voor de CV-ketel is geschikt voor mijn woning? De warmtepomp hebben we uitgebreid behandeld. Alleen, er zijn nog tal van alternatieven voor een Gasketels van onder andere AWB en ook Remeha. Wat sluit aan bij mijn huis? Op deze pagina vind jij per optie praktische info. Wat is de werkwijze, en wat zijn de voor- en nadelen?


1. (Hybride) Warmtepomp

Een warmtepomp onttrekt warmte uit de omgeving en zet dit om naarhoogwaardige bruikbare energie voor het verwarmen van water. Men kan de CV-ketel vervangen voor een elektrische warmtepomp, of samen laten werkt middels hybride modellen.

 • Gunstig energieverbruik
 • Aantrekkelijke subsidieregeling
 • Hoge tarieven
 • Uitstekende isolatie vereist

2. Zonneboiler

De zon & de zonneboiler dragen zorg voor het verwarmen van water. Uitstekend samen te laten werken met een CV-ketel in Capelle aan den IJssel: dankzij een zonneboiler zit je nooit zonder warm tapwater. De kosten liggen rond €3900 met monteren.

 • Goedkoop heet water
 • Onderhoudsvriendelijk
 • Hoge investering
 • Neemt veel ruimte in

3. Pelletkachel (biomassaketel)

Deze pelletkachels gebruiken korrels van geperst snoeihout. Je verwarmt hiermee bijvoorbeeld de woonkamer, de pelletkachel-cv kan de cv-ketel zelfs overnemen. Biomassaketels kunnen ook warmte genereren met snippers- en/of houtblokken.

 • Programmeerbaar
 • Eenvoudig te gebruiken
 • Minder sfeer dan houthaard
 • Kans op stank

4. Infraroodpanelen

Infraroodpanelen zijn geschikt voor extra verwarming op veel gebruikte locaties in huis. Helaas wel ongeschikt als hoofdverwarming, of je moet extreem hoge isolatiewaarden hebben. Een ‘groen’ alternatief in combinatie met zonnepanelen.

 • Geen ruimteverlies
 • Alsof de zon doorbreekt
 • Geen subsidies mogelijk
 • Elektriciteitsdraden wegwerken

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel maakt gebruik van stroom. Je kunt dus echt van het gas af. Vanaf 2030 een verplichting. Goede isolatie is wel een voorwaarde, het vreet stroom, dus zonnepanelen zijn aan te raden. Over het algemeen rendeert de warmtepomp beter.

 • Je verbruikt geen gas meer
 • Geen geluidsoverlast
 • Stroomverbruik
 • Subsidie mogelijkheden

6. Stadswarmte (warmtenet)

Een warmtenet is een uitgebreid netwerk van leidingen dat warmte verspreidt naar huizen en bedrijven. Het is geschikt voor verwarming en tapwater. Restwarmte uit industrie en biomassa zijn warmtebronnen. Stadswarmte is een duurzaam alternatief voor aardgas.

 • CV-ketel niet meer nodig
 • Geen kans op gaslek
 • Eén leverancier per regio
 • Vaak nog duurder dan gas
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, wat levert mij dat op? Ga jij een warmtepomp in plaats van CV-ketel gebruiken in Capelle aan den IJssel? Let dan op de vele soorten kosten. Onze adviseurs hebben een duidelijke lijst samengesteld van alle financiële consequenties. De terugverdientijd van zo'n warmtepomp is aantrekkelijker tegenover de HR-ketel. Kanttekening: de prijs van het apparaat is hoog (+ dure aanlegkosten). De overheid biedt wel een aantrekkelijk subsidie. De actuele subsidie voor warmtepompen (Zuid-Holland) fluctueert tussen de €1400 en €4900.

Productprijs

De artikelprijs van een warmtepomp voel je het eerste. Gebaseerd op het type (Lucht/water, Bodem/water, Water/water, Ventilatielucht, Hybride) liggen de prijzen tussen de €4000 en €19500. Lees nu verder over CV-Ketel in Vinkenbuurt vervangen door warmtepomp.

Plaatsingskosten

Daarna heb je te maken met installatiekosten. De installatieprijzen liggen vaak tussen de €1000 en €4200. Ga je voor een grond-warmtepomp? Dan moeten er speciale putten geboord worden door het installatiebedrijf. Het monteren van een standaard lucht-lucht warmtepomp is veel betaalbaarder.

Verbruikskosten

De traditionele gasketel werkt met aardgas, en een warmtepomp doet het enkel met (goedkopere) stroom. Wat zijn de gevolgen? Je gasgebruik zal drastisch afnemen, terwijl je wel meer stroom consumeert. Met behulp van zonnepanelen wek je dat gewoon zelf op. De “korting” op de energierekening ligt rond de 30% – 40%. Erg goed voor de portemonnee.

Tegemoetkoming van het rijk

Er zit nieuwe regelgeving aan te komen. Daarom is er een gulle subsidie (ISDE). Via de uitgegeven apparatenlijst bekijk je per installatie de geldende subsidie in Capelle aan den IJssel. Dit ligt vaak ergens tussen de €1150 – €3000. De hoogte wisselt: voor de installatie van de IDM TERRA SW 20 Twin; 810342 krijg je €3800 en in in het geval van de Hitachi Yutaki-S80 RAS4WH(V)NPE+RWH4(V)NFE bedraagt dit €2400. Ook zakelijk zeer interessant in de gemeente Capelle aan den IJssel.

Terugverdientijd

Alle opbrengsten en kosten bekeken? Dan weet je ongeveer wat het omslagpunt is. Bij een eenvoudig systeem (ventilatielucht warmtepomp ) heb je een kortere terugverdientijd dan bij complexe installaties. De terugverdientijd van een lucht-lucht systeem is om en nabij de 5 tot 9 jaar, bij een water-water warmtepomp loopt dit al gauw op tot 15 jaar. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Capelle aan den IJssel?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Staat er in je woning al een warmtepomp? Of laatst nog een gloednieuw gasgestookte ketel laten aanleggen? Woningbezitters realiseren zich te weinig dat deze twee systemen prima kunnen samenwerken. Zo’n CV-ketel in combinatie met warmtepomp (hybride verwarmingssysteem) is milieubewust en niet onverdienstelijk. De prijs van een hybride installatie is veel goedkoper in vergelijking met volledig elektrische warmtepompen. Drie argumenten waarom de hybride pomp zo in trek is: aantrekkelijk geprijsd, simpel aan te leggen, goed te integreren in bestaande woning. Het jammere is dat je nog steeds een gasgestookte ketel nodig hebt: het heeft altijd nog de CV nodig. Een gasketel met warmtepomp is straks niet voldoende. In 2050 moet elke woning gasvrij zijn. Je treft hier ook uitgebreide info over warmtepomp Middelaar.


Een gasvrije woning

De komende jaren moeten er veel huizen van het gas af. Duurzame energiebronnen zijn de toekomst. Via de info op deze pagina vergelijk je een alternatieve cv-ketel zonder gas in Capelle aan den IJssel. Iedereen moet de cv-ketel vervangen. Maar gasvrij wonen is juist heel positief. Je betaalt niet voor duur gas. Ben jij bewust bezig met jouw stroomconsumptie? En gebruik je zonnepanelen? Jij kunt dan toewerken naar een energieneutraal huis. De energielasten dalen dan significant. Meteen van het gas af? Kies dan voor producten als infraroodpanelen, elektrische cv-ketels, biomassaketel, het warmenet, pelletkachels. Tegenwoordig geldt er een mooie subsidieregeling. Op het moment dat alle huizen zonder gas worden verwarmd, kunnen we CO2 uitstoot met 30% verlagen. Een full-electric pomp hoeft dan echt niet gelijk. Ook de hybride warmtepomp is voor nu een prima maatregel m.b.t. een gasvrije woning in Zuid-Holland.

Wacht niet langer met warmtepomp offertes vergelijken! Zoek uit wat de kosten zijn bij installateurs in de buurt van Capelle aan den IJssel.