CV-ketel vervangen Dalen Maak een keuze voor groene energie en verlaag je energienota met €340


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Heb jij al er over nagedacht: de CV-ketel vervangen in Dalen? Grofweg heb je in augustus 2020 2 keuzemogelijkheden: een nieuwe verwarmingsketel laten installeren, of overstappen naar een duurzame oplossing. Een probleem waar veel Nederlanders mee worstelen. Goed om te weten: vanaf 2021 is de mono cv-ketel niet meer toegestaan. Vanaf januari 2030 moet elke Nederlanders “gasvrij” wonen. Op basis waarvan moet je kiezen? Hieraan ten grondslag liggen verschillende zaken: hoeveel wil je besparen, hoeveel geld wil je eraan kwijt, gaat het om nieuwbouw of bestaande bouw, hoe staat het met isolatie? Tip: Kijk ook naar de plannen van jouw gemeente Coevorden omtrent bijvoorbeeld stadswarmte of een warmtenet. Hieronder ontdek je alle erkende alternatieven voor de CV-ketel. Op de eerste plaats een warmtepomp. Maar ook zonneboilers, elektrische cv-ketels, het warmenet, biomassaketel, pelletkachels zijn flink in trek bij (nieuwe) woningen.

Inhoudsopgave
Er zijn nogal wat vragen met het oog op ons toekomstig energieverbruik. Via cvketel-warmtepomp.nl bekijk je verschillende mogelijkheden. Welke alternatieven zijn er voor een gas-ketel, met welke kosten moet ik rekening houden, en wat moet ik doen voor een gasvrij huis? Kies snel een van de thema’s hieronder.

 1. Je CV-ketel vervangen door warmtepomp in Dalen.
 2. Welk alternatief voor de CV-ketel past bij mij?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, waarom zou ik dat doen?
 4. Een CV-ketel in combinatie met een warmtepomp.
 5. Hoe kan ik volledig gasvrij wonen in Dalen?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Dalen [Update augustus 2020]

Is je Hr-ketel ook versleten? Dan moet je alle innovaties afwegen. Met de nieuwe wetgeving over aardgas, kan dit een tweestrijd opleveren. De gasketel vervangen door warmtepomp in Dalen is de meest populaire oplossing. Het is milieuvriendelijk, lage vanaf-prijzen en binnen mum van tijd heb je ‘m terugverdiend. Hoe gaat het vervangen van mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv voor een warmtepomp in z’n werk? Onze specialisten ontwikkelden daarvoor onderstaand stappenplan (en check ook Hudge systeem).

7 stappen model warmtepomp installeren

 1. Check eerst welke soorten warmtepompen mogelijk zijn in jouw woning.
 2. Maak een keuze voor de installatie die strookt met jouw huis en beoogde kostenplaatje.
 3. Vergelijk alle tarieven en ga in zee met een erkende warmtepomp installateur in Dalen. Let op certificaten en referenties.
 4. Vraag om een ontwerp op maat. Het moet volledig bij jouw woning en situatie passen.
 5. De installatie kan beginnen. Het liefst door de installateur van de adviseur.
 6. Inspecteer of alle werkt. Je garantie en onderhoudscontract moet je niet vergeten.
 7. Vergeet niet de subsidie aan de vragen

Is mijn huis geschikt?

Dak, gevel en vloer zijn uitstekend geïsoleerd.

Check ramen op triple of HR++ glas keurmerk.

LT radiatoren of vloerverwarming zijn essentieel.

Installatieruimte voor het aanleggen van een warmtepomp met voorraadvat.

Optioneel: boringen in de grond en lucht-lucht unit.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Dalen

Wat zijn de beste alternatieven voor de CV-ketel? De warmtepomp is het meest populaire alternatief. Alleen, er zijn nog tal van alternatieven voor een CV-ketel van bijv. Brink en Geveke. Wat past bij mijn mijn persoonlijke situatie? Op de site vergelijk jij per installatie meer details. Wat is het, en wat zijn belangrijke nadelen en voordelen?


1. Warmtepomp (Hybride)

Een warmtepomp “vangt” warmte uit duurzame bronnen en vormt dit om naar bruikbare energie waarmee het water wordt verwarmd. Er is een optie om de CV-ketel te vervangen (volledig elektrische warmtepomp), of verbinden d.m.v. een hybride oplossing.

 • Energiebesparing
 • Gemeentelijke subsidie
 • Hoge investering
 • Aanpassingen in huis nodig

2. Zonneboiler

De zon & de zonneboiler dragen zorg voor de opwarming van water / verwarming. Dit werkt samen met de CV-ketel in Dalen: dankzij een zonneboiler zit je nooit zonder warm tapwater. Het kostenplaatje: +/- €3900 met installeren.

 • Hoog rendement ook in de winter
 • Eenvoudig te plaatsen
 • Geen saldering
 • Zichtbaarheid panelen

3. Biomassaketel (pelletkachel)

De pelletkachel werkt op korrels van ongeveer 2,5 cm lang. Verwarmt de ruimte waar het apparaat staat, de pelletkachel maakt ook warme lucht en warm water. Biomassaketels werken echter ook met normaal hout en houtsnippers.

 • Gezellige uitstraling
 • Veilig en regelbaar
 • Minimale voorraad hout
 • Onhandige afmetingen

4. Infraroodpanelen

Infraroodpanelen worden gebruikt voor extra verwarming op veel gebruikte locaties in huis. Niet echt bruikbaar als hoofdverwarming, of je moet extreem hoge isolatiewaarden hebben. Een toekomstgericht product en zeer populair samen met zonnepanelen.

 • Minder ronddwarrelende stof
 • Gemakkelijk te installeren
 • Geen recht op subsidie
 • Geen gelijkmatige warmte

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel maakt gebruik van stroom. Het gasverbruik kan theoretisch gezien naar 0. Uiteindelijk voor iedereen verplicht. Echter, je woning moet geïsoleerd zijn: het is een duur systeem (tenzij je zonnepanelen gebruikt). Een warmtepomp is een betere investering.

 • Veiliger dan CV-ketel
 • Maakt geen geluid
 • Verbruikskosten zijn hoog
 • Ouderwets product

6. Warmtenet (stadswarmte)

Een warmtenet is een slim en open systeem waardoor warm water stroomt. Het is geschikt voor verwarming en tapwater. De bron wordt gevoed met o.a. aardwarmte en biomassa. Een andere benaming voor dit systeem is stadswarmte.

 • Collectieve oplossing
 • Veiliger dan aardgas
 • Geen keuze in aanbieder
 • Temperatuur verhogen duurt lang
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, waarom zou ik dat doen? Wil jij een warmtepomp in plaats van een CV-ketel in Dalen? Houdt dan goed overzicht over de meerdere type kosten. Onze installateurs zijn aan de slag gegaan met een lijst van alle financiële consequenties. De terugverdientijd van zo'n warmtepomp is aantrekkelijker in vergelijking met de HR-ketel. Maar let op: de kostprijs ligt hoger (en vergeet de installatie niet). Daarentegen zijn er wel subsidies. De subsidie voor warmtepompen (Drenthe) schommelt tussen de €2700 tot €4850.

Productkosten

De kostprijs van een warmtepomp is de grootste kostenpost. Afhankelijk van het product (Lucht/lucht, Ventilatielucht, Hybride, Water/water, Lucht/water) betaal je een bedrag tussen de €3100 en €14000. Vind alles uit over CV-Ketel in Voorhout vervangen door warmtepomp.

Plaatsingskosten

Vervolgens komen er installatiekosten bij kijken. Deze aanlegkosten fluctueren doorgaans tussen de €1100 en €3500. Kies je voor eenbodem-warmtepomp? Dan moet je gaten laten boren door het installatiebedrijf. Het installeren van een eenvoudige hybride warmtepomp kost je stukken minder.

Energieverbruik

Een CV-ketel werkt met aardgas, zo’n warmtepomp kan werken met stroom (kWh). Waar resulteert dat in? Het verbruik van gas daalt, daarentegen ga je juist meer stroom verbruiken. Met behulp van zonnepanelen wek je dat gewoon zelf op. De energiebesparing onderaan de streep bedraagt al gauw 40%. Dat is best aantrekkelijk dus.

Overheidsbijdrage

Nog even, en de gaskraan gaat dicht. Het betreft een vorstelijke ISDE subsidieregeling. Op de apparatenlijst tref je per installatie de geldende subsidie in Dalen. Dit ligt vaak ergens tussen de €1300 tot €2700. Het bedrag verschilt nogal: voor het aanleggen van de Mastertherm 37Z kun je aanspraak maken op €3200 en m.b.t. de Hitecsa EKWXBA-801.1 krijg je €2700. Ook voor bedrijven interessant in de gemeente Coevorden.

Terugverdientijd

Alle kosten en baten geanalyseerd? Het omslagpunt heb je dan snel uitgerekend. Bij goedkopere systemen ((MV) lucht-warmtepomp ) is de terugverdientijd aanzienlijk korter in verhouding tot de dure producten. De terugverdientijd van de ventilatiewarmtepomp wordt geschat op minder dan 10 jaar, 0moet je denken aan 12 – 15 jaar. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Dalen?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Heb jij al geïnvesteerd in een warmtepomp? Of heb je net een actuele HR-ketel laten plaatsen? Nederlanders realiseren zich te weinig dat beide componenten goed te combineren zijn. De CV-ketel in combinatie met warmtepomp (hybride installatie) is verantwoord en maandelijks erg voordelig. De prijs van een hybride installatie is een stuk lager in vergelijking met volledig elektrische warmtepompen. De pluspunten van een hybride systeem zijn o.a.: aantrekkelijk geprijsd, geen ingewikkelde installatie, en werkt gewoon met je huidige verwarmingssysteem. Belangrijk minpunt is dat je nog steeds een gasgestookte ketel nodig hebt: het ondersteunt slechts de CV-ketel. Een gasketel in combinatie met warmtepomp is uiteindelijk niet afdoende. In het jaar 2050 is in principe elke woning gasvrij. Andere regio? Bekijk nu direct alles over warmtepomp Milsbeek.


Een gasvrije woning

Langzamerhand verdwijnt het gas helemaal. Dat zal niet makkelijk worden en iedereen moet meedoen. Op basis van cvketel-warmtepomp.nl lees jij over een alternatieve CV ketel zonder gas in Dalen. Iedereen moet de cv-ketel vervangen. Maar eigenlijk is gasvrij wonen beter. De gasrekening gaat naar 0. Beperk jij het stroomverbruik zoveel mogelijk? Zijn zonnepanelen voor jou bekend terrein? Jij kunt dan toewerken naar een energieneutraal huis. De energierekening is dan een stuk aantrekkelijker. Meteen van het gas af? Neem dat de volgende opties in overweging: infraroodpanelen, elektrische cv-ketels, biomassaketel, het warmenet, pelletkachels. Op dit moment heb je de beschikking over een leuke subsidie. Indien alle huizen worden verwarmd zonder gas, dan heeft dit een grote invloed op onze CO2 uitstoot. Een all electric pomp is niet perse noodzakelijk. Juist de hybride warmtepomp is voor nu een prima maatregel m.b.t. een gasvrije woning in Drenthe.

Wacht niet langer met warmtepomp offertes vergelijken! Bekijk de beste installateurs in en rondom Dalen.