Hudge warmtepomp Maak de keuze voor groene energie en bespaar ieder jaar tot €300


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingenHudge warmtepomp plaatsen

Een geschikte Hudge warmtepomp kopen? We nemen afscheid van de gasketel. Hierom bestaan er tal van alternatieven voor de traditionele CV-ketel. Het meest gekozen is de warmtepomp. Via deze pagina vind je alle info over soorten installaties, de actuele prijzen, en ervaringen met de warmtepompen van Hudge.

Stappenplan warmtepomp installeren

  1. Achterhaal welke warmtepomp installaties wel/niet geschikt zijn voor jouw huis.
  2. Selecteer de installatie die rijmt met jouw woning, wensen en budget.
  3. Vraag meerdere offertes op en selecteer een betrouwbare Hudge warmtepomp installateur. Let op certificaten en referenties.
  4. Laat een uitgebalanceerd warmtepompsysteem maken. Het moet volledig bij jouw woning en situatie passen.
  5. Het systeem wordt geïnstalleerd. Dit is een complex en tijdsintensieve klus.
  6. Toets of alles goed is aangesloten. Het onderhoudsboek en de garanties berg je veilig op.
  7. Vul het formulier in voor de subsidieaanvraag. Bekijk ook de Hidros warmtepomp.

Welke woning is geschikt?

Vloer, dak en gevel zijn uitstekend geïsoleerd.

Beschikt het over (minimaal) HR++ glas of triple.

LT radiatoren of vloerverwarming zijn essentieel.

Genoeg ruimte voor het plaatsen van de warmtepomp en eventuele boiler.

Soms ook nodig: boringen in de grond en lucht-lucht unit.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke Hudge warmtepomp moet ik kiezen? Hudge faciliteert in flink wat verschillende warmtepompen, bruikbaar voor bijna elke ruimte (zoals de AVH-09V1DE-II). De hamvraag is, welke pomp strookt met mijn budget? Hierna bekijken we beknopt de top-5 mogelijkheden.

1. Lucht/lucht warmtepomp

Een lucht-water warmtepomp nuttigt buitenlucht als energiebron. Dit werkt in feite met een buitenunit. De warmte uit de lucht wordt vervoerd naar het binnendeel. Het apparaat verandert de buitenlucht (5 graden) met een krachtige compressor naar warmte lucht (zodat het aangenaam warm is). Lucht-lucht kun je hybride of volledig elektrisch (standalone) installeren. Interessant: cv-ketel vervangen door warmtepomp in Hilversum.

2. Lucht-water warmtepomp

De lucht-water warmtepomp maakt ook gebruik van energie uit de lucht. Denk hierbij aan ventilatielucht, omgevingslucht of buitenlucht. Deze lucht komt ten goede van verwarmd water. Dit wordt op zijn beurt gebruikt voor verwarming en warm tapwater. Een populaire toepassing is een ventilatiewarmtepomp. Enthousiast? Ga een Hudge ketel bestellen met subsidie.

3. Bodem-water warmtepomp

De bodem-water warmtepomp haalt warmte uit de grond. Een bodemwarmtewisselaar profiteert van de warmte in de grond (circa 11 – 14 graden). De warmte gaat naar het systeem. Deze warmte wordt gebruikt voor het toevoeren van warm water voor de verwarming. Zo’n grond-water warmtepomp zorgt in de winter voor een warm huis, en heeft een koelende functie op warme dagen.

4. Water-water warmtepomp

Zo’n water-water warmtepomp neemt warmte van waterbronnen uit de grond. Er zijn 2 opties: een open of gesloten circuit. De warmte uit het grondwater wordt veranderd in hoogwaardige bruikbare energie. Bijvoorbeeld voor het verwarmingssysteem en warm water uit de kraan. Compatibel met vloersystemen en radiator verwarming. Het systeem kan je huis in de zomer koelen.

5. Hybride warmtepomp

Een meer betaalbare hybride warmtepomp combineer je met de gasgestookte cv-ketel. Zo’n hybride apparaat heeft een beperkte capaciteit. De HR-ketel is nodig wanneer het erg koud is, plus schakelt in als je ineens veel warm water nodig hebt. Het bestellen van een hybride warmtepomp is voordeliger wanneer je het afzet tegen een full-electric product. Een minpunt is dat je dus 2 ketels hebt te onderhouden (incl. gas). Een veelgevraagd product betreft de ventilatiewarmtepomp. Deze installatie gebruikt als bron de warmte in de ventilatielucht. Vind meer info over gasketel en warmtepomp in Heemskerk.

Hudge CV ketel met warmtepomp combineren

Beschik je al over een warmtepomp. Of heb je net een hoog rendement ketel laten neerzetten? Woningbezitters realiseren zich te weinig dat beide componenten goed te combineren zijn. De CV-ketel in combinatie met warmtepomp (in de volksmond hybride product) is milieubewust en niet onverdienstelijk. De prijs van een hybride installatie is echt voordeliger in verhouding tot een volledig elektrische oplossing (bekijk ook Hudge warmtepomp prijzen februari 2024). 3 redenen waarom de hybride installatie populair is: voordelig, geen ingewikkelde installatie, goed te integreren in bestaande woning (En er is Hudge subsidie). Minder fraai is dat je niet volledig van het gas los bent: het ondersteunt slechts de CV-ketel. Een gasketel met warmtepomp is uiteindelijk niet afdoende. In 2050 zal ieder huis gasvrij zijn.

Ervaringen

Gebruik jij al een alternatief systeem (i.p.v. gas) ? Een hybride of wellicht een alle electric systeem? Deel gerust jouw ervaringen met Hudge warmtepomp. Een uitkomst voor woningeigenaren die interesse hebben in een energiezuinige energiebron. Hudge warmtepomp

Benieuwd naar de prijzen? Vergelijk alle aanbieders en vind de installateur voor jouw klus