CV-ketel vervangen Dalerpeel Kies een milieuvriendelijke optie en bezuinig tot €460


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Jouw CV-ketel vervangen in Dalerpeel? In juli 2020 kun je kiezen uit mogelijkheden: gewoon een traditionele verwarmingsketel, of kiezen voor een milieuvriendelijk product. Dit is een “issue” waar iedere huiseigenaar mee te dealen heeft. Goed om te weten: vanaf 2021 mag je geen nieuwe mono-cv-ketel laten plaatsen. Echter na 2030 moeten 2 miljoen huizen van het gas af. Wat kun je op dit moment het beste doen? Hieraan ten grondslag liggen verscheidene overwegingen: wat is de gewenste duurzaamheid, welk bedrag wil jij spenderen, wat zijn de eigenschappen van je huis, hoe staat het met isolatie? Cruciaal: check ook het beleid van de gemeente Coevorden aangaande bijvoorbeeld stadswarmte of een warmtenet. Op deze pagina check je de belangrijkste populaire alternatieven voor de CV-ketel. Op de eerste plaats een warmtepomp. Ook zonneboilers, pelletkachels, het warmenet, infraroodpanelen, biomassaketel zijn flink in trek bij (nieuwe) woningen.

Inhoudsopgave
Er zijn nogal wat vragen ten aanzien van de energieconsumptie over een jaar of 15. Middels de vergelijker vergelijk je meerdere toekomstbestendige opties. Wat kan ik aanleggen in plaats van een cv-ketel, met welke kosten moet ik rekening houden, en hoe maak ik mijn woning gasvrij? Selecteer direct een van de thema’s hieronder.

 1. Jouw CV-ketel vervangen door warmtepomp in Dalerpeel.
 2. Welke alternatieven zijn er voor de CV-ketel?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, is dat goedkoop?
 4. Een CV-ketel in combinatie met een warmtepomp.
 5. Is het voor mij mogelijk? Gasvrij wonen in Dalerpeel?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Dalerpeel [Update juli 2020]

Jouw hr-ketel is defect.Dan heb jij veel te kiezen. Met de nieuwe wetgeving over aardgas, kan dit best een struikelblok zijn. Gasketel vervangen door warmtepomp in Dalerpeel is iets wat steeds meer Nederlanders doen. Het draagt bij aan een schoner milieu, lage vanaf-prijzen en de nieuwste systemen hebben een hoog rendement. Hoe vervang ik mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv voor een warmtepomp? Daarvoor gebruik je het 7 stappen model ( of bekijk iDM systeem).

7 stappen model warmtepomp installeren

 1. Vindt uit welke type warmtepompen geplaatst kunnen worden in jouw huis.
 2. Ga voor een installatie die matcht bij de woning en budget.
 3. Vraag meerdere offertes op en neem een ervaren warmtepomp installateur in Dalerpeel. Let op certificaten en referenties.
 4. Een adaptive warmtepompsysteem is noodzakelijk. Dit moet namelijk volledig passen bij jouw woning.
 5. Zorg dat alles netjes wordt geïnstalleerd. Laat dit doen door dezelfde specialist.
 6. Trek na of alles goed is aangesloten. Check de garantie/onderhoud voor installatie en systeem.
 7. Claim jouw subsidie

Welke woning is geschikt?

Vloer, gevel en dak zijn goed geïsoleerd (kierdicht).

In alle ramen zit HR++ glas of triple glas.

Lagetemperatuurverwarming (LTV): radiatoren of vloerverwarming.

Genoeg ruimte voor het plaatsen van de warmtepomp met optionele boiler.

Eventueel: de mogelijkheid voor een buitenunit.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Dalerpeel

Wat zijn de beste alternatieven voor de CV-ketel? De warmtepomp is het meest populaire alternatief. Goed om te weten, er bestaan nog meer alternatieven voor een Gasketels van bijv. Coopra + Intergas. Wat sluit aan bij mijn persoonlijke situatie? Op deze website vergelijk jij per systeem meer details. Hoe werkt het, en wat kunnen we zeggen over de pluspunten?


1. Warmtepomp (Hybride)

Een warmtepomp maakt gebruik van warmte uit de omgeving en verandert dit in direct inzetbare energie voor de centrale verwarming en heet water. Je kunt je CV-ketel helemaal vervangen met een standalone warmtepomp, of samen laten werkt middels hybride modellen.

 • Gunstig energieverbruik
 • Overheidssubsidies
 • Hoge tarieven
 • Uitstekende isolatie vereist

2. Zonneboiler

Het zonlicht + zonneboiler zorgen voor de opwarming van water / verwarming. Dit werkt samen met de CV-ketel in Dalerpeel: een zonneboiler zorgt voor o.a. warm bad en douche water. De prijs schommelt rond de €4700 inclusief montage.

 • Lagere energierekening
 • Eenvoudig te plaatsen
 • Geen complete vervanger
 • Zichtbaarheid panelen

3. Biomassaketel (pelletkachel)

Zo’n pelletkachel brandt op kleine korrels houtafval. Vaak verwarm je hiermee 1 enkele kamer, maar ook geschikt voor de gehele woning (pelletkachel-cv). De Biomassaketels kunnen ook elementen verbranden als snippers- en/of houtblokken.

 • Snel terugverdiend
 • Gemakkelijke brandstof
 • Intensief onderhoud nodig
 • Onhandige afmetingen

4. Infraroodpanelen

Infraroodpanelen zijn geschikt voor verwarmen van een bepaalde ruimte. Echter, niet voldoende als hoofdverwarming, of je moet extreem hoge isolatiewaarden hebben. Een ‘groen’ alternatief en goed te combineren met zonnecellen.

 • Gelijkmatige temperatuurverdeling
 • Geen leidingen aanleggen
 • Overheid verstrekt geen subsidie
 • Geen gelijkmatige warmte

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel werkt enkel op elektriciteit.In de praktijk betekent dit dat je gasgebruik verminderd. Dit is aantrekkelijker. Echter, je woning moet geïsoleerd zijn: het is een duur systeem (tenzij je zonnepanelen gebruikt). Kan niet op tegen de warmtepomp.

 • Gasaansluiting kan weg
 • Eenvoudige techniek
 • Een hoog verbruik
 • Niet toekomstbestendig

6. Warmtenet (stadswarmte)

Een warmtenet is een leidingstelsel onder de grond waardoor warm water stroomt. Toepasbaar op centrale verwarming en heet tapwater. Restwarmte uit industrie en biomassa zijn warmtebronnen. Stadswarmte is een collectieve milieuvriendelijke oplossing.

 • Collectieve oplossing
 • Comfortabele temperatuur in huis
 • Je kunt niet zelf kiezen
 • Onduidelijke kostenstructuur
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, waarom zou ik dat doen? Laat jij een warmtepomp installeren i.p.v een CV-ketel in Dalerpeel? Houdt dan goed overzicht over de verschillende kosten. Onze specialisten hebben een overzicht gemaakt zodat je weet wat je op financieel gebied kunt verwachten. De terugverdientijd van een warmtepomp is beter vergeleken met de traditionele ketel. Niet vergeten: de prijs van het apparaat is hoog (en vergeet de installatie niet). Er geldt wel weer een mooie subsidieregeling. De subsidie voor warmtepompen (Drenthe) ligt tussen de €2850 en €4100.

Productprijs

De artikelprijs van een warmtepomp hakt er het hardst in. Afhankelijk van het product (Lucht/water, Ventilatielucht, Water/water, Lucht/lucht, Hybride) betaal je een bedrag tussen de €2800 en €16000. Zoek ook naar CV-Ketel in Voorschoten vervangen door warmtepomp.

Aanlegkosten

Daarna heb je te maken met installatiekosten. De tarieven van installateurs fluctueren doorgaans tussen de €1700 en €3700. Neig jij naar een grondwater-warmtepomp? Dan moet er in de grond geboord worden door een installatiebedrijf. Het installeren van een standaard ventilatielucht warmtepomp is na verhouding heel voordelig.

Energiekosten

Een CV-ketel verbruikt aardgas, terwijl een warmtepomp enkel stroom nuttigt. Waar resulteert dat in? Je gasrekening daalt of gaat naar 0, echter het stroomverbruik gaat omhoog. Zonnepanelen kunnen dit opvangen. De besparing op je energienota kan oplopen tot wel 50%. Erg goed voor de portemonnee.

ISDE regeling

De regering wil dat we minder gas verbruiken. Het betreft een vorstelijke subsidieregeling (ISDE). Op de speciale apparatenlijst tref je de actuele subsidievergoeding in Dalerpeel. Dit ligt vaak ergens tussen de €1250 en €3400. Per model is dit verschillend: voor de aanschaf van de Mastertherm 45Z geldt een subsidie van €3500 en ten aanzien van de Hudge AVH-09V1DE-II geldt een bedrag van €1900. Dit geldt ook voor zakelijke toepassingen in de gemeente Coevorden.

Terugverdientijd

Alle onkosten en besparingen bekeken? Dan kun je schatten waar het omslagpunt ligt. Bij een instapmodel (ventilatielucht warmtepomp ) liggen de terugverdientijden flink lager in verhouding tot de dure producten. De terugverdientijd van een ventilatiewarmtepomp zit op de 6 tot 8 jaar, bij een water-water warmtepomp loopt dit al gauw op tot 10 tot max 20 jaar. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Dalerpeel?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Heb je thuis al een warmtepomp hangen? Of heb je net een nieuwe CV ketel laten installeren? Het gros van de huizenbezitters realiseren zich te weinig dat het koppelen van deze producten goed werkt. Zo’n CV-ketel in combinatie met warmtepomp (hybride verwarmingssysteem) kenmerkt zich door een goed rendement. De prijs van een hybride installatie ligt vele malen lager dan een volledig elektrische warmtepomp. 3 redenen waarom de hybride installatie populair is: aantrekkelijk geprijsd, simpel aan te leggen, goed te integreren in bestaande woning. Groot nadeel is dat jouw gasaansluiting behouden blijft: het heeft altijd nog de CV nodig. Een gasketel in combinatie met warmtepomp is straks niet voldoende. Met ingang van 2050 is in principe elke woning gasvrij. Nu ook online: warmtepomp Minnertsga.


Op weg naar een huis zonder gas

Langzamerhand verdwijnt het gas helemaal. Dat is een enorme operatie en treft iedereen. Via onze website tref jij een alternatieve CV ketel zonder gas in Dalerpeel. Uiteindelijk zal iedereen zijn cv-ketel vervangen. Maar eigenlijk is gasvrij wonen beter. Het dure gas kan de deur uit. Beschik je over een goede isolatie? Wek je al zelf stroom op met zonnepanelen? Dat zijn randvoorwaarden voor energieneutrale huizen. Jouw maandelijkse energielasten zullen flink dalen. Meteen van het gas af? Kies dan voor producten als biomassaketel, infraroodpanelen, zonneboilers, elektrische cv-ketels, het warmenet. Tegenwoordig heb je de beschikking over een leuke subsidie. Als iedereen zijn woning zonder gas verwarmd dan heeft dit een grote invloed op onze CO2 uitstoot. Een all electric pomp is misschien wel te hoog gegrepen. Juist de hybride warmtepomp is een aantrekkelijke tussenoplossing voor de gasvrije woning in Drenthe.

Snel en eenvoudig warmtepomp offertes vergelijken? Direct offertes opvragen bij installateurs in de regio Dalerpeel.