CV-ketel vervangen Damwoude Kies voor een duurzaam alternatief en bezuinig tot €490


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Heb jij al er over nagedacht: de CV-ketel vervangen in Damwoude? Grofweg heb je in juli 2020 2 alternatieven: gewoon een traditionele verwarmingsketel, of overstappen naar een duurzame oplossing. Het is een dilemma waar alle woningbezitters mee van doen zullen krijgen. Misschien weet je het al: per 2021 is het niet meer mogelijk een mono cv-ketel te laten installeren. Rond voorjaar 2030 zit Holland totaal zonder gas. Wat kun je op dit moment het beste doen? Dat hangt af van allerlei overwegingen: hoe milieubewust moet het systeem zijn, hoeveel geld wil je eraan kwijt, wat zijn de eigenschappen van je huis, en wat kun je zeggen over de isolatie? Advies: kijk ook naar de aanpak van de gemeente Dantumadiel ten aanzien van aanleggen van een warmtenet en stadsverwarming. Hier vergelijk je verschillende veel toegepaste alternatieven voor de CV-ketel. Een warmtepomp mag hier natuurlijk niet ontbreken. Ook het warmenet, zonneboilers, pelletkachels, biomassaketel, elektrische cv-ketels zijn populaire vervangers voor de HR-ketel.

Inhoudsopgave
Er is veel onduidelijkheid rond de manier waarop we ons huis straks verwarmen. Op basis van de vergelijker lees je veel milieuvriendelijke aanbevelingen. Welke alternatieven zijn er voor een gasgestookte ketel, wat ben ik hiervoor kwijt, en hoe krijg je jouw huis gasvrij? Selecteer direct een van de onderstaande vragen.

 1. Je CV-ketel vervangen door warmtepomp in Damwoude.
 2. Wat zijn de alternatieven voor een cv-ketel na 2021?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, is dat goedkoop?
 4. CV-ketel combineren met een warmtepomp.
 5. Welke aanpassingen zijn er nodig voor gasvrij wonen in Damwoude?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Damwoude [Update juli 2020]

Jouw hr-ketel is defect.Heb je al contact met de installateur gehad? Met in je achterhoofd de vernieuwe aardgas-maatregelen, kan dit best een struikelblok zijn. Gasketel vervangen door warmtepomp in Damwoude is iets wat steeds meer Nederlanders doen. Het is duurzaam, lage vanaf-prijzen en binnen een aantal jaar is het terugverdiend. Hoe kan ik ‘t beste mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv vervangen voor een warmtepomp? Gebruik hiervoor het stappenplan hieronder (of check Keyter systeem).

Advies warmtepomp installeren

 1. Check eerst welke warmtepomp versie te installeren zijn in jouw woning.
 2. Selecteer de installatie die spoort met jouw woning, wensen en budget.
 3. Vraag meerdere offertes op en kies een vakbekwame warmtepomp installateur in Damwoude. Lees referenties en bekijk certificaten.
 4. Vraag om een ontwerp op maat. Zo’n installatie is namelijk altijd maatwerk.
 5. Laat de warmtepomp installeren. Dit is een complex en tijdsintensieve klus.
 6. Inspecteer of het systeem werkt. Je garantie en onderhoudscontract moet je niet vergeten.
 7. Vul het formulier in voor de subsidieaanvraag

Welke woning is geschikt?

Dak, gevel en vloer zijn uitstekend geïsoleerd.

Check ramen op triple of HR++ glas keurmerk.

Lagetemperatuurverwarming (LTV): radiatoren of vloerverwarming.

Installatieruimte voor het aanleggen van de warmtepomp en eventuele boiler.

Eventueel: boringen in de grond en lucht-lucht unit.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Damwoude

Wat voor alternatief voor de CV-ketel past bij mij? De warmtepomp is het meest populaire alternatief. Desalniettemin, je hebt de keuze uit nog meer alternatieven voor een Gasketels van bijv. Dru en ook Rodiac. Welke past nu bij mijn mijn woning? Op deze website detecteer jij per optie bruikbare informatie. Wat houdt het in, en wat zijn de voors- en tegens?


1. (Hybride) Warmtepomp

Een warmtepomp haalt warmte uit lucht, water of bodem en converteert dit naar direct inzetbare energie waarmee het water wordt verwarmd. Men kan ervoor kiezen middels full-electric warmtepompen de CV-ketel te vervangen, of verbinden d.m.v. een hybride oplossing.

 • Versterkt energielabel huis
 • Aanzienlijke tegemoetkomingen
 • Fikse kostprijs
 • Minder geschikt voor bestaande woning

2. Zonneboiler

Gebruik een zonneboiler met zonnecollectoren voor de opwarming van water / verwarming. Goed te combineren met de CV-ketel in Damwoude: dankzij een zonneboiler zit je nooit zonder warm tapwater. De prijs ligt rond de €4900 inclusief aanleggen.

 • Lage energienota
 • Gemeentelijke subsidie
 • Beperkte opslag
 • Niet iedereen vind het mooi

3. Biomassaketel (pelletkachel)

Zo’n pelletkachel brandt op houtkorrels, pellets genaamd. Vaak verwarm je hiermee 1 enkele kamer, maar ook geschikt voor de gehele woning (pelletkachel-cv). Biomassaketels werken echter ook met snippers- en/of houtblokken.

 • Geen schoorsteen nodig
 • Eenvoudig te gebruiken
 • Aantal modellen
 • Onhandige afmetingen

4. Infraroodpanelen

Infraroodpanelen zijn geschikt voor extra verwarming op veel gebruikte locaties in huis. Helaas wel ongeschikt als hoofdverwarming, tenzij je huis extreem goed geïsoleerd is. Een innovatief systeem en met zonnepanelen een goede combi.

 • Zeer energiezuinig en duurzaam
 • Geen dwarrelende stof
 • Helaas geen subsidie
 • Alleen lokaal verwarmen

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel maakt gebruik van stroom. De gasaansluiting kan de deur uit. Dat is veiliger. Helaas is het alleen geschikt voor geïsoleerde huizen: en eigenlijk heb je zonnepanelen nodig. Over het algemeen rendeert de warmtepomp beter.

 • Gasverbruik naar 0
 • Maakt geen geluid
 • Niet energiezuinig
 • Weinig innovatief

6. Stadswarmte (warmtenet)

Een warmtenet is een ondergrondse circulatieleiding met warm water van verschillende bronnen. Het warme water kan onze huizen verwarmen. De bron wordt gevoed met o.a. aardwarmte en biomassa. Deze stadswarmte is op dit moment sterk in opkomst.

 • Geen aanpassingen in huis nodig
 • Comfortabele temperatuur in huis
 • Eén leverancier per regio
 • Gas is vaak goedkoper
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, wat is de terugverdientijd? Ben jij van plan een warmtepomp aan te schaffen in Damwoude? Dan krijg je te maken met ingewikkelde kosten. Onze adviseurs hebben een schema gebouwd met daarin alle financiële aspecten. De terugverdientijd van een warmtepomp is voordeliger tegenover de gas-ketel. Maar let op: de winkelprijzen liggen hoger (en vergeet de installatie niet). Daarentegen zijn er wel subsidies. De hoogte van subsidie voor warmtepompen (Friesland) schommelt tussen de €1200 en €4800.

Kosten van de pomp

De kostprijs van een warmtepomp vormen het grootste aandeel. Gebaseerd op het type (Bodem/water, Hybride, Lucht/lucht, Water/water, Lucht/water) schommelen de prijzen tussen de €3200 en €14000. Misschien vind je dit ook relevant: CV-Ketel in Vorchten vervangen door warmtepomp.

Aansluitkosten

Daarnaast moet je de installatiekosten niet vergeten. De kosten van installatie komen regelmatig uit tussen de €1800 en €3800. Heb jij voorkeur voor een water-water warmtepomp? Dan moet je gaten laten boren door het installatiebedrijf. Het plaatsen van een normale lucht-lucht warmtepomp is juist weer goedkoper.

Energiekosten

Een CV-ketel gebruikt aardgas, terwijl een warmtepomp enkel stroom nuttigt. Wat betekent dit concreet? Je gasrekening daalt of gaat naar 0, maar de nota voor stroom stijgt. Met zonnepanelen kan je zelf voor deze stroom zorgen. De energiebesparing onderaan de streep kan oplopen tot wel 50%. Wie wil dat nu niet?

ISDE regeling

De regering wil dat we minder gas verbruiken. Het betreft een gulle ISDE-subsidie. Op de speciale apparatenlijst ontdek je per systeem (merk & type) de subsidie in Damwoude. De bedragen liggen tussen de €1550 en €2500. Het bedrag verschilt nogal: voor het aanleggen van de Mastertherm 90Z kun je aanspraak maken op €5100 en m.b.t. de HUDGE AVH-36V1D krijg je €2300. Ook voor bedrijven interessant in de gemeente Dantumadiel.

Terugverdientijd

Alle onkosten en besparingen met elkaar verrekend? Dan kun je het omslagpunt bepalen. Bij goedkopere systemen ((MV) lucht-warmtepomp ) heb je een kortere terugverdientijd dan bij dure systemen. De terugverdientijd van zo’n lucht-lucht installatie ligt rond de 10 jaar, bij een Bodem/water warmtepomp moet je denken aan 12-15 jaar. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Damwoude?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Misschien heb je al een warmtepomp. Of onlangs een actuele HR-ketel laten plaatsen? Woningbezitters zijn niet op de hoogte dat deze twee systemen prima kunnen samenwerken. Een CV-ketel in combinatie met warmtepomp (hybride verwarmingssysteem) kenmerkt zich door een goed rendement. De prijs van een hybride installatie is een stuk lager in verhouding tot een volledig elektrische warmtepomp. 3 redenen waarom de hybride installatie populair is: betaalbaar, gemakkelijk te plaatsen, goed te integreren in bestaande woning. Let op: houd er rekening mee dat je niet van het gas af bent: het ondersteunt slechts de CV-ketel. Een gasketel in combinatie met warmtepomp is over een flink aantal jaar niet afdoende. In het jaar 2050 zal geen enkel huis nog gas gebruiken. Op cvketel-warmtepomp.nl bekijk je ook warmtepomp Moergestel.


Een gasvrije woning binnen handbereik

In 2030 moeten 2 miljoen huizen van het gas af. Milieuvriendelijke energie is wat we nodig hebben. Met behulp van onze website check je een alternatieve cv ketel zonder gas in Damwoude. Uiteindelijk zal iedereen zijn cv-ketel vervangen. Gasvrij wonen is ook lang niet gek. Het dure gas kan de deur uit. Ben jij bewust bezig met jouw stroomconsumptie? En heb je zonnepanelen op je dak? Dan spreken we over een energieneutrale woning. Je zult merken dat je energienota veel lager uitvalt. Kijk jij ook uit naar een situatie zonder gas? Hiervoor zijn er talloze oplossingen: infraroodpanelen, zonneboilers, pelletkachels, het warmenet, biomassaketel. Op dit moment geldt er een mooie subsidieregeling. Op het moment dat alle huizen zonder gas worden verwarmd, bereiken we een aanzienlijke CO2 reductie. Een all electric pomp is misschien wel te hoog gegrepen. Juist de hybride warmtepomp is een mooi begin voor jouw weg naar een gasvrije woning in Friesland.

Wacht niet langer met warmtepomp offertes vergelijken! Bekijk de beste installateurs uit Damwoude.