CV-ketel vervangen De Kwakel Stap over op groenere stroom en bespaar tot wel €490


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Heb jij al er over nagedacht: de CV-ketel vervangen in De Kwakel? Grofweg heb je in juli 2020 2 alternatieven: een nieuwe verwarmingsketel laten installeren, of juist kiezen voor een groenere optie. Je komt in een situatie waar alle woningbezitters mee van doen zullen krijgen. Met ingang van 2021 wordt de mono cv-ketel verboden. Vanaf januari 2030 gaat de gaskraan volledig dicht. Waar doe je dan goed aan? Hieraan ten grondslag liggen allerlei invalshoeken: wat is de gewenste duurzaamheid, wat mag het kosten, heb je een nieuw of juist ouder huis, en wat zijn de isolatiewaarden? Belangrijk: check ook het beleid van de gemeente Uithoorn m.b.t. aanleggen van een warmtenet en stadsverwarming. Op de site analyseer je een aantal veel toegepaste alternatieven voor de CV-ketel. Op de eerste plaats een warmtepomp. Maar ook infraroodpanelen, zonneboilers, het warmenet, biomassaketel, elektrische cv-ketels zijn goede vervangers voor gas-ketels.

Inhoudsopgave
Er zijn nogal wat vragen met betrekking tot de manier waarop we ons huis straks verwarmen. Aan de hand van onze website vind je meerdere toekomstbestendige opties. Welke alternatieven zijn er voor een traditionele ketel, wat kost het, en welke stappen moet ik nemen voor een gasvrij huis? Klik op een item uit onze FAQ.

 1. Je CV-ketel vervangen door warmtepomp in De Kwakel.
 2. Welke alternatieven zijn er voor de CV-ketel?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, wat is de terugverdientijd?
 4. Hybride: CV-ketel in combinatie met de warmtepomp.
 5. Welke stappen moet ik doorlopen voor gasvrij wonen in De Kwakel?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in De Kwakel [Update juli 2020]

Mijn HR-ketel werkt niet meer. Dan heb jij veel te kiezen. Met in je achterhoofd de vernieuwe aardgas-maatregelen, is dit een lastig probleem. De gasketel vervangen door warmtepomp in De Kwakel is iets wat steeds meer Nederlanders doen. Het is duurzaam, aantrekkelijk geprijsd en het rendement ligt verrassend hoog. Hoe gaat het vervangen van mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv voor een warmtepomp in z’n werk? Onze vakmannen bedachten daarvoor het 7 stappen model ( of bekijk Pico Energy systeem).

7 stappen model warmtepomp installeren

 1. Vindt uit welke warmtepompen wel/niet geschikt zijn voor jouw huis.
 2. Selecteer de installatie die rijmt met de woning en budget.
 3. Vergelijk de prijzen en neem een vakkundige warmtepomp installateur in De Kwakel. Check altijd referenties, keurmerken en certificaten.
 4. Laat het warmtepompsysteem ontwerpen. Zorg dat het aansluit bij jouw huis en gewenste klimaat.
 5. Het systeem wordt geïnstalleerd. Laat dit doen door dezelfde specialist.
 6. Trek na of het systeem werkt. Check de garantie/onderhoud voor installatie en systeem.
 7. Vraag de subsidie op via RVO.nl

Zijn alle huizen geschikt?

Dak, gevel en vloer beschikken over de juiste isolatiewaarden.

Heb je HR++ glas of zelf triple glas in de woning?

Laagtemperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Genoeg ruimte voor het plaatsen van de warmtepomp en eventuele boiler.

Bij volledig elektrisch: de mogelijkheid voor een buitenunit.

cv ketel vervangen door warmtepomp in De Kwakel

Wat zijn de alternatieven voor een cv-ketel na 2021? De warmtepomp is uitgebreid aan bod gekomen. Alleen, je hebt de keuze uit nog meer alternatieven voor een Hoog rendement ketel van leveranciers als Baxi + Thermagas. Wat past bij mijn mijn persoonlijke situatie? Op de site check jij per systeem bruikbare informatie. Hoe gaat het in z'n werk, en wat zijn belangrijke nadelen en voordelen?


1. Warmtepomp (Hybride)

Een warmtepomp maakt gebruik van warmte uit de omgeving en verandert dit in bruikbare energie voor verwarming en warm water. Men kan ervoor kiezen middels full-electric warmtepompen de CV-ketel te vervangen, of verbinden d.m.v. een hybride oplossing.

 • Energiebesparing
 • Hoge subsidies
 • Niet goedkoop
 • Past niet in elke woning

2. Zonneboiler

De zonneboiler werkt op zonlicht voor het genereren van heet water. Uitstekend samen te laten werken met een CV-ketel in De Kwakel: een zonneboiler zorgt voor o.a. warm bad en douche water. De kosten liggen rond €4700 met monteren.

 • Lagere energierekening
 • Eenvoudig te plaatsen
 • CV-ketel blijft nodig
 • Neemt veel ruimte in

3. Biomassaketel (pelletkachel)

Deze pelletkachels gebruiken speciaal gemaakte korrels. Je verwarmt hiermee bijvoorbeeld de woonkamer, maar ook geschikt voor de gehele woning (pelletkachel-cv). De Biomassaketels werken ook op houtblokken en snippers.

 • Korte terugverdientijd
 • Automatische ontsteking
 • Aantal modellen
 • Onhandige afmetingen

4. Infraroodpanelen

Infraroodpanelen zijn er wanneer je behoefte hebt aan meer hitte op een zelfgekozen plek. Het is minder relevant als hoofdverwarming, of je moet extreem hoge isolatiewaarden hebben. Een duurzame keuze en goed te combineren met zonnecellen.

 • Geluid- en reukloos
 • Koppelen met domotica
 • Overheid verstrekt geen subsidie
 • Elektriciteitsdraden wegwerken

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel maakt gebruik van stroom. In de praktijk betekent dit dat je gasgebruik verminderd. Dit is aantrekkelijker. Goede isolatie is wel een voorwaarde, het stroomverbruik is hoog dus gebruik zonnepanelen. Een warmtepomp is meestal efficiënter.

 • Gasaansluiting kan weg
 • Geen extra units nodig
 • Verbruikskosten zijn hoog
 • Geen subsidies

6. Warmtenet (stadswarmte)

Een warmtenet is een leidingstelsel onder de grond met warm water van verschillende bronnen. Het is geschikt voor verwarming en tapwater. De bron wordt gevoed met o.a. aardwarmte en biomassa. Stadswarmte is een duurzaam alternatief voor aardgas.

 • 100% groene warmte
 • Geen tussenkomst van gas
 • Slechts één aanbieder
 • Temperatuur slecht regelbaar
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, wat levert mij dat op? Ben jij van plan een warmtepomp aan te schaffen in De Kwakel? Houdt dan goed overzicht over de meerdere type kosten. Onze vakmannen hebben hieronder een opsomming geplaatst om grip te houden op de kosten. De terugverdientijd van een warmtepomp is voordeliger wanneer je het afzet tegen de CV-ketel. Belangrijk: de aanschaftarieven liggen hoog (en de aansluitkosten). Je kunt wel gebruik maken van ISDE subsidie. De subsidie voor warmtepompen (Noord-Holland) fluctueert tussen de €1850 - €5550.

Productprijs

De productprijs van een warmtepomp weegt het zwaarst. Gebaseerd op het type (Bodem/water, Ventilatielucht, Water/water, Lucht/water, Lucht/lucht) fluctueert de aanschafprijs tussen de €3100 en €12500. Vind alles uit over CV-Ketel in Waaksens vervangen door warmtepomp.

Aansluitkosten

Daaropvolgend moet je de installatiekosten niet vergeten. De installatieprijzen komen regelmatig uit tussen de €1300 en €4000. Kies je voor eenBodemwarmtepomp? Dan moet er in de grond geboord worden door een installatiebedrijf. Het laten plaatsen van een normale ventilatielucht warmtepomp is veel betaalbaarder.

Stroomkosten

De traditionele gasketel werkt met aardgas, een warmtepomp gebruikt stroom (elektriciteit). Wat zijn dan de consequenties? Jouw gasrekening gaat naar beneden, maar de stroomrekening zal toenemen. Zonnepanelen kunnen voor jou de stroom opwekken. De “korting” op de energierekening ligt tussen de 25% en 45%. Dat is best aantrekkelijk dus.

ISDE regeling

De regering wil dat we minder gas verbruiken. Om die reden is er een vorstelijke subsidie (ISDE). Op de speciale apparatenlijst check jij de actuele subsidievergoeding in De Kwakel. Deze liggen op het moment tussen de €1200 en €3500. De hoogte wisselt: voor de installatie van de NIBE F1145-8 (PC) krijg je €2800 en in in het geval van de InterClima-MTA HCY 301 bedraagt dit €6150. Ook zakelijk zeer interessant in de gemeente Uithoorn.

Terugverdientijd

Alle onkosten en besparingen geanalyseerd? Dan kun je het omslagpunt bepalen. Wanneer je kiest voor een basis model (ventilatielucht warmtepomp ) liggen de terugverdientijden flink lager dan bij complexe installaties. De terugverdientijd van een lucht-lucht systeem wordt geschat op 6 tot 10 jaar, bij een bodem-warmtepomp is dit al snel 15 jaar. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in De Kwakel?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Staat er in je woning al een warmtepomp? Of toevallig recentelijk een actuele HR-ketel laten plaatsen? Woningbezitters weten niet dat beide componenten goed te combineren zijn. De cv ketel in combinatie met warmtepomp (genaamd hybride systeem) kenmerkt zich door een goed rendement. De prijs van een hybride installatie is een stuk lager in verhouding tot een volledig elektrische warmtepomp. Drie argumenten waarom de hybride pomp zo in trek is: betaalbaar, simpel aan te leggen, goed te integreren in bestaande woning. Groot nadeel is dat je nog steeds een gasgestookte ketel nodig hebt: De CV-ketel blijft noodzakelijk. Een gasketel met warmtepomp is uiteindelijk niet voldoende. Per 2050 moet elke woning gasvrij zijn. Andere regio? Bekijk nu direct alles over warmtepomp Munnekezijl.


Op weg naar een huis zonder gas

De komende jaren moeten er veel huizen van het gas af. Milieuvriendelijke energie is wat we nodig hebben. Via cvketel-warmtepomp.nl vergelijk jij een alternatieve cv-ketel zonder gas in De Kwakel. Uiteindelijk zal iedereen zijn cv-ketel vervangen. Maar gasvrij wonen is juist heel positief. Je betaalt niet voor duur gas. Beperk jij het stroomverbruik zoveel mogelijk? En gebruik je zonnepanelen? Dan komt een energieneutrale woning in zicht. De energielasten dalen dan significant. Wil jij ook leven zonder gas? Kies dan voor producten als het warmenet, pelletkachels, elektrische cv-ketels, biomassaketel, infraroodpanelen. De komende jaren ontvang je vaak geld terug in de vorm van subsidie. Zodra alle Nederlanders verwarmen zonder gas, dan dringen we de uitstoot van CO2 flink terug. Een volledig elektrische installatie is misschien wel te hoog gegrepen. Juist de hybride warmtepomp is voor nu een prima maatregel m.b.t. een gasvrije woning in Noord-Holland.

Snel en eenvoudig warmtepomp offertes vergelijken? Bekijk de beste installateurs in de buurt van De Kwakel.