Pico Energy warmtepomp Stop met gasverbruiken en bespaar tot wel €360


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen



Pico Energy warmtepomp plaatsen

Online een Pico Energy warmtepomp kopen? De gaskraan gaat langzaam dicht. Hierom heb je inmiddels de keuze uit groene alternatieven voor de hr-ketel. Je komt al gauw uit op de warmtepomp. Via deze pagina lees je handige informatie over type systemen, de prijzen van de systemen, en ervaringen met de warmtepompen van Pico Energy.

Stappenplan warmtepomp installeren

  1. Check welke type warmtepompen geplaatst kunnen worden in jouw huis.
  2. Selecteer de installatie die matcht bij jouw woning, wensen en budget.
  3. Overweeg de aangeboden prijs en ga voor een betrouwbare Pico Energy warmtepomp installateur. Neem de reviews en keurmerken in acht.
  4. Vraag om een ontwerp op maat. Het dient 100% aan te sluiten bij jouw huis.
  5. Het systeem wordt geïnstalleerd. Laat dit doen door dezelfde specialist.
  6. Check of alles goed is aangesloten. Vraag altijd naar de garantie en onderhoudsvoorschriften.
  7. Vul het formulier in voor de subsidieaanvraag. Bekijk ook de NRGTEQ warmtepomp.

Welke woning is geschikt?

Gevel, dak en vloer zijn voldoende geïsoleerd.

In alle ramen zit HR++ glas of triple glas.

Laagtemperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Voldoende ruimte (naast de CV) voor het warmtepompsysteem (+ boiler).

Eventueel: locatie voor grondboring / lucht-unit.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke Pico Energy warmtepomp past in mijn woning? Pico Energy hanteert een grote variëteit aan warmtepompen, geschikt voor haast elke situatie (zoals de NDA Nano L06EuC-n). De vraag is, welk systeem past nu bij mijn ideaalplaatje? Daarom bespreken we beknopt de meest interessante opties.

1. Lucht/lucht warmtepomp

Een lucht-water warmtepomp gebruikt buitenlucht, en transformeert dit naar energie. Dit kan het apparaat dankzij een ‘airco achtig’ toestel. De gewonnen warmte vindt zijn weg naar een systeem in huis. Deze installatie converteert buitenlucht (5⁰C) door middel van een compressor naar verwarmde lucht om het huis te verwarmen. Lucht-lucht is er als hybride systeem en standalone (all-electric). Misschien informatief: cv-ketel vervangen door warmtepomp in Noordwijk.

2. Lucht-water warmtepomp

De lucht-water warmtepomp nuttigt ook warmte uit de lucht. Vaak gaat het om omgevingslucht, buitenlucht of ventilatielucht. De opgewekte energie komt ten goede van warm water. En dat is weer bedoeld voor verwarming en water om te douchen. Een populaire toepassing is een ventilatiewarmtepomp. Direct profiteren? Ga een Pico Energy ketel bestellen met subsidie.

3. Bodem-water warmtepomp

De bodem-water warmtepomp nuttigt warmte in de aarde. De gepatenteerde bodemwarmtewisselaar haalt warmte uit de grond (circa 8 – 12 graden). Deze warmte wordt afgegeven aan het systeem. Deze warmte wordt gebruikt voor het toevoeren van warm water voor de verwarming. Zo’n grond-water warmtepomp heeft een dubbele functie: verwarmen in de winter maar kan ook koelen als het warm is.

4. Water-water warmtepomp

Een water-water warmtepomp haalt warmte uit het water in de grond. We onderscheiden een open of gesloten bron. De warmte uit het grondwater wordt veranderd in toepasbare energie. Onder andere voor het verwarmen van je woning en water om te douchen. Te combineren met radiatoren en vloerverwarming. Het apparaat warmt niet alleen op, het kan ook koelen.

5. Hybride warmtepomp

De populaire hybride warmtepomp kan samenwerken met je gas CV-ketel. Een hybride pomp heeft een beperkte capaciteit. De HR-ketel is nodig op koude dagen en als er op 1 moment veel warm tapwater wordt gebruikt. Een hybride warmtepomp bestellen is aanzienlijk aantrekkelijker in verhouding met een standalone type. Minder fraai is het feit dat er twee verschillende systemen moeten worden aangebracht. Een populaire model is de ventilatiewarmtepomp. Zo’n apparaat gebruikt als bron de warmte in de ventilatielucht. Vind meer info over gasketel en warmtepomp in Maassluis.

Pico Energy CV ketel met warmtepomp combineren

Staat er in je woning al een warmtepomp? Of afgelopen jaar een hoog rendement ketel laten neerzetten? Nederlanders zijn niet op de hoogte dat je deze twee apparaten met elkaar kunt verbinden. Zo’n cv ketel in combinatie met warmtepomp (hybride verwarmingssysteem) heeft een prima rendement. De prijs van een hybride installatie is een stuk lager in verhouding tot een volledig elektrische oplossing (bekijk ook Pico Energy warmtepomp prijzen april 2024). Voordelen van een hybride systeem zijn: aantrekkelijk geprijsd, simpel aan te leggen, goed te integreren in bestaande woning (En er is Pico Energy subsidie). Minder fraai is dat je niet volledig van het gas los bent: Voor piekmomenten kan het niet zonder CV. Een gasketel in combinatie met warmtepomp is op lange termijn niet genoeg. Vanaf 2050 zal geen enkel huis nog gas gebruiken.

Ervaringen

Ben jij in het bezit van een milieuvriendelijke installatie ? Een hybride of wellicht een full electric pomp? Deel gerust jouw ervaringen met Pico Energy warmtepomp. Waardevol voor mensen die over willen stappen naar een energiezuinige bron van energie. Pico Energy warmtepomp

Hoe hoog liggen de prijzen? Vraag offertes op en vind de installateur voor jouw klus