CV-ketel vervangen De Veenhoop Stop met gasverbruiken en bezuinig tot €300


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Heb jij al er over nagedacht: de CV-ketel vervangen in De Veenhoop? In feite heb je in september 2020 2 mogelijkheden: een nieuwe verwarmingsketel laten installeren, of overstappen naar een duurzame oplossing. Een struikelblok waar alle woningbezitters mee van doen zullen krijgen. Misschien weet je het al: per 2021 is het niet meer mogelijk een mono cv-ketel te laten installeren. Vanaf begin 2030 gaat de gaskraan in Groningen dicht. Wat is dan wijsheid? Hieraan ten grondslag liggen velerlei zaken: hoe duurzaam moet het zijn, wat is je maximum budget, wat zijn de eigenschappen van je huis, hoe staat het met isolatie? Niet vergeten: Kijk ook naar de plannen van jouw gemeente Smallingerland t.a.v. warmtenetten en/of stadsverwarming. Hieronder signaleer je meerdere erkende alternatieven voor de CV-ketel. Natuurlijk de warmtepomp. Maar ook het warmenet, biomassaketel, infraroodpanelen, elektrische cv-ketels, pelletkachels kunnen jouw huidige cv-ketel op gas vervangen.

Inhoudsopgave
Er zijn nogal wat vragen wat betreft onze energieconsumptie in de toekomst. Op deze website bekijk je alle praktische details. Welke alternatieven zijn er voor een gas-ketel, wat zijn de kosten, en hoe maak ik mijn woning gasvrij? Kies snel een van de onderstaande vragen.

 1. Een CV-ketel vervangen door warmtepomp in De Veenhoop.
 2. Wat zijn de alternatieven voor een cv-ketel na 2021?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, is dat een slimme keus?
 4. Hybride: CV-ketel in combinatie met de warmtepomp.
 5. Welke aanpassingen zijn er nodig voor gasvrij wonen in De Veenhoop?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in De Veenhoop [Update september 2020]

Jouw hr-ketel is defect.Wat is nu handig? Aangezien aardgas op korte-termijn zal verdwijnen is dit een serieuze tweestrijd. Gasketel vervangen door warmtepomp in De Veenhoop is een absolute aanrader. Het draagt bij aan een schoner milieu, aantrekkelijk geprijsd en realiseert een aantrekkelijke besparing. Hoe vervang ik mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv voor een warmtepomp? Onze vakmannen bedachten daarvoor het 7 stappen model ( of bekijk Sonnenkraft systeem).

Stappenplan warmtepomp installeren

 1. Vindt uit welke warmtepompen mogelijk zijn in jouw woning.
 2. Selecteer de installatie die strookt met jouw huis en natuurlijk het budget.
 3. Vraag prijzen op en neem een deskundige warmtepomp installateur in De Veenhoop. Let op certificaten en referenties.
 4. Laat het warmtepompsysteem ontwerpen. Zorg dat het aansluit bij jouw huis en gewenste klimaat.
 5. Laat de warmtepomp installeren. Laat dit doen door dezelfde specialist.
 6. Bekijk kritisch of alles goed is aangesloten. Het onderhoudsboek en de garanties berg je veilig op.
 7. Vraag subsidie aan voor de installatie

Zijn alle huizen geschikt?

Vloer, dak en gevel zijn uitstekend geïsoleerd.

Ramen hebben minimaal HR++ glas (of triple).

LT radiatoren of vloerverwarming zijn essentieel.

Genoeg ruimte voor het plaatsen van de warmtepomp en eventuele boiler.

Optioneel: ruimte voor buitenunit of bodemboring.

cv ketel vervangen door warmtepomp in De Veenhoop

Wat voor alternatief voor de CV-ketel past bij mij? De warmtepomp hebben we reeds doorgenomen. Toch, er bestaan nog meer alternatieven voor een Hoog rendement ketel van leveranciers als Ferroli en Intergas. Wat past bij mijn mijn wensen? Via deze website bekijk jij per type aanvullende info. Hoe gaat het in z'n werk, en welke voordelen en nadelen heeft het?


1. (Hybride) Warmtepomp

Een warmtepomp maakt gebruik van warmte uit de omgeving en verandert dit in hoogwaardige bruikbare energie waarmee het water wordt verwarmd. Er is een optie om de CV-ketel te vervangen (volledig elektrische warmtepomp), of verbinden d.m.v. een hybride oplossing.

 • Lage energierekening
 • Gemeentelijke subsidie
 • Hoge investering
 • Huis moet geïsoleerd zijn

2. Zonneboiler

De zon & de zonneboiler dragen zorg voor het verwarmen van je woning. Het is een aanvulling op je CV-ketel in De Veenhoop: door de zonneboiler heb je altijd snel heet water. De uitgaven worden geschat op zo’n €4700 (plaatsing inbegrepen).

 • Lagere energierekening
 • Huis wordt meer waard
 • Kan CV niet volledig vervangen
 • Kan niet bij elke woning

3. Biomassaketel (pelletkachel)

Deze pelletkachels gebruiken korrels van geperst snoeihout. Te gebruiken voor één specifieke ruimte, maar ook geschikt voor de gehele woning (pelletkachel-cv). Biomassaketels verbranden daarnaast ook normaal hout en houtsnippers.

 • Snel terugverdiend
 • Pellets zijn relatief goedkoop
 • Minder sfeer dan houthaard
 • Onhandige afmetingen

4. Infraroodpanelen

Infraroodpanelen zijn geschikt voor extra warmte op een specifieke plek. Helaas wel ongeschikt als hoofdverwarming, tenzij je huis extreem goed geïsoleerd is. Een milieuvriendelijke optie en zeer populair samen met zonnepanelen.

 • Voorkomt schimmel
 • Alsof de zon doorbreekt
 • Geen subsidies mogelijk
 • Voor het hele huis erg duur

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel gebruikt enkel stroom. Je kunt dus echt van het gas af. Vanaf 2030 een verplichting. Alleen geschikt bij uitstekende isolatie, en bij voorkeur met zonnepanelen. Minder aantrekkelijk dan een warmtepomp.

 • Warmt snel op
 • Geen buitenunit
 • kWh verbruik
 • Geen ISDE tegemoetkoming

6. Warmtenet (stadswarmte)

Een warmtenet is een netwerk van leidingen onder de grond met warm water van verschillende bronnen. Toepasbaar op centrale verwarming en heet tapwater. De bron wordt gevoed met o.a. aardwarmte en biomassa. In de volksmond heet dit ook wel stadswarmte.

 • Weinig onderhoud noodzakelijk
 • Geen kans op gaslek
 • Op gas koken niet mogelijk
 • Vaak nog duurder dan gas
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, wat levert mij dat op? Ook de CV-ketel vervangen voor een eigen warmtepomp in De Veenhoop? Let dan op de diverse kosten. Onze specialisten hebben een duidelijke lijst samengesteld met daarin alle financiële aspecten. De terugverdientijd van de warmtepomp is aantrekkelijker ten opzichte van de gas-ketel. Belangrijk: de aanschaftarieven liggen hoog (incl. installatiekosten). Er geldt wel weer een mooie subsidieregeling. De actuele subsidie voor warmtepompen (Friesland) fluctueert tussen de €2750 - €5550.

Kosten van de pomp

De prijs van de warmtepomp zelf voel je het eerste. Gebaseerd op het type (Bodem/water, Water/water, Ventilatielucht, Lucht/lucht, Lucht/water) betaal je tussen de € 3300 en €16500. Misschien vind je dit ook relevant: CV-Ketel in Wagenberg vervangen door warmtepomp.

Installatiekosten

Daarnaast moet je de installatiekosten niet vergeten. De installatieprijzen liggen vaak tussen de €1500 – €3100. Heb jij voorkeur voor een aardwarmtepomp? Dan is grondboring noodzakelijk via het installatiebedrijf. Het laten aanbrengen van een eenvoudige ventilatielucht warmtepomp kost je stukken minder.

Verbruikskosten

Een normale CV werkt met aardgas, een warmtepomp gebruikt stroom (elektriciteit). Wat betekent dit concreet? Je gasrekening daalt of gaat naar 0, daarentegen ga je juist meer stroom verbruiken. Dit kun je opvangen door zonnepanelen te nemen. De “korting” op de energierekening kan oplopen tot wel 50%. Erg goed voor de portemonnee.

Overheidsbijdrage

Er zit nieuwe regelgeving aan te komen. Om die reden is er een historische subsidieregeling (ISDE). Op de speciale apparatenlijst vind je de actuele subsidievergoeding in De Veenhoop. De bedragen liggen tussen de €1450 en €3400. Een rekenvoorbeeld: voor de NIBE F1345-30 ontvang je €5300 en voor de Inventum Ecolution Solo ligt dat op €1500. Zowel voor B2C als B2B in de gemeente Smallingerland.

Terugverdientijd

Alle uitgaven en opbrengsten onderzocht? Dan weet je ongeveer wat het omslagpunt is. Wanneer je kiest voor een basis model (ventilatiewarmtepomp ) is de terugverdientijd aanzienlijk korter dan bij dure systemen. De terugverdientijd van een hybride warmtepomp ligt rond de minder dan 10 jaar, 0ga je richting de 10 tot max 20 jaar. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in De Veenhoop?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Heb jij al geïnvesteerd in een warmtepomp? Of heb je net een gloednieuw gasgestookte ketel laten aanleggen? De meeste mensen zijn niet op de hoogte dat deze twee systemen prima kunnen samenwerken. Zo’n cv ketel in combinatie met warmtepomp (hybride verwarmingssysteem) kenmerkt zich door een goed rendement. De prijs van een hybride installatie is veel lager in verhouding tot een volledig elektrische warmtepomp. Drie argumenten waarom de hybride pomp zo in trek is: lage investering, simpel aan te leggen, werkt prima samen met huidige verwarming. Het heikele punt is dat je gas blijft gebruiken: het heeft altijd nog de CV nodig. Een gasketel met warmtepomp is straks niet genoeg. In 2050 zal geen enkel huis nog gas gebruiken. Nu ook online: warmtepomp Neede.


Gasvrij wonen steeds populairder

De komende jaren moeten er veel huizen van het gas af. Dat is een enorme operatie en treft iedereen. Middels onze website bekijk jij een alternatieve CV ketel zonder gas in De Veenhoop. Alle huishoudens moeten op termijn hun CV ketel inruilen. Maar eigenlijk is gasvrij wonen beter. Je verbruikt geen duur gas. Is je huis goed geïsoleerd en beperkt je stroomgebruik? En heb je zonnepanelen op je dak? Dan komt een energieneutrale woning in zicht. Jouw energienota daalt aanzienlijk. Willen jullie de gasaansluiting ook verwijderen? Neem dat de volgende opties in overweging: pelletkachels, elektrische cv-ketels, het warmenet, biomassaketel, zonneboilers. Op dit moment krijg je ook nog eens veel subsidie. Zodra alle Nederlanders verwarmen zonder gas, bereiken we een aanzienlijke CO2 reductie. Een full-electric apparaat is misschien wel te hoog gegrepen. Ook de hybride warmtepomp is voor nu een prima maatregel m.b.t. een gasvrije woning in Friesland.

Ga aan de slag met warmtepomp offertes vergelijken! Check de prijzen van installateurs in De Veenhoop.