CV-ketel vervangen Deelen Stop met gasverbruiken en bespaar tot wel €360


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Wil je de CV-ketel vervangen in Deelen? Grofweg heb je in juli 2020 2 keuzes: “weer” een ouderwetse gasketel, of juist een meer duurzame oplossing. Een struikelblok waar ook jij heel goed over moet gaan nadenken. Per ingang van 2021 is de mono cv-ketel niet meer toegestaan. Vanaf januari 2030 moet Nederland gasvrij zijn. Wat moet je dan kiezen? Dat heeft te maken met allerlei randvoorwaarden: hoe “groen” wil je zijn, hoeveel geld wil je eraan kwijt, gaat het om nieuwbouw of bestaande bouw, en is jouw huis voldoende geïsoleerd? Belangrijk: onderzoek ook de toekomstplannen van de gemeente Ede ten aanzien van plannen m.b.t. een warmtenet of stadsverwarming. Op cvketel-warmtepomp.nl vergelijk je alle erkende alternatieven voor de CV-ketel. De warmtepomp is het bekendste voorbeeld. Anderzijds: elektrische cv-ketels, infraroodpanelen, biomassaketel, het warmenet, pelletkachels worden meer en meer toegepast als vervanging op de CV-ketel.

Inhoudsopgave
Er zijn nogal wat vragen rond ons toekomstig energieverbruik. Middels cvketel-warmtepomp.nl vind je verschillende mogelijkheden. Wat kan ik aanleggen in plaats van een gasgestookte ketel, wat ben ik hiervoor kwijt, en hoe kan ik volledig gasvrij wonen? Kies snel een van de onderstaande vragen.

 1. CV-ketel vervangen door warmtepomp in Deelen.
 2. Wat zijn de beste alternatieven voor de CV-ketel?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, is dat een slimme keus?
 4. CV-ketel combineren met een warmtepomp.
 5. Welke stappen moet ik doorlopen voor gasvrij wonen in Deelen?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Deelen [Update juli 2020]

Jouw hr-ketel is defect.Wat is de beste oplossing? Door de vernieuwde wetgeving over aardgas, kan dit een tweestrijd opleveren. Gasketel vervangen door warmtepomp in Deelen gebeurt steeds meer. Het draagt bij aan een schoner milieu, aantrekkelijk geprijsd en de terugverdientijd is prima. Op welke manier kan ik mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv vervangen voor een warmtepomp? Onze specialisten ontwikkelden daarvoor de volgende instructies (en lees verder over Toshiba systeem).

7 stappen model warmtepomp installeren

 1. Check welke warmtepomp versie te installeren zijn in jouw woning.
 2. Ga voor een installatie die spoort met de woning en budget.
 3. Vraag prijzen op en kies een bekwame warmtepomp installateur in Deelen. Neem de reviews en keurmerken in acht.
 4. Laat een uitgebalanceerd warmtepompsysteem maken. Het dient 100% aan te sluiten bij jouw huis.
 5. Laat de warmtepomp installeren. Bij voorkeur door dezelfde installateur.
 6. Trek na of het systeem werkt. Informeer naar garanties en onderhoudscontracten.
 7. Vul het formulier in voor de subsidieaanvraag

Is onze woning geschikt?

Gevel, dak en vloer zijn uitstekend geïsoleerd.

In alle ramen zit HR++ glas of triple glas.

LT radiatoren of vloerverwarming zijn essentieel.

Een geschikte ruimte voor plaatsing van de warmtepomp en eventuele boiler.

In geval van all-electric: boringen in de grond en lucht-lucht unit.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Deelen

Wat zijn de alternatieven voor een cv-ketel na 2021? De warmtepomp hebben we inmiddels uitvoerig besproken. Goed om te weten, er bestaan nog meer alternatieven voor een Hr-ketel van merken als Agpo cv Ketels of Viessmann. Welke past nu bij mijn mijn situatie? Op de site check jij per installatie praktische info. Wat is de werkwijze, en wat zijn de voor- en nadelen?


1. (Hybride) Warmtepomp

Een warmtepomp maakt gebruik van warmte uit de omgeving en transformeert dit naar warmte die je kunt gebruiken voor de centrale verwarming en heet water. Je kunt je CV-ketel helemaal vervangen met een standalone warmtepomp, of samen laten werkt middels hybride modellen.

 • Verwarmt en koelt
 • Aantrekkelijke subsidieregeling
 • Niet goedkoop
 • Minder geschikt voor bestaande woning

2. Zonneboiler

De zon & de zonneboiler dragen zorg voor het verwarmen van water. Dit is een toevoeging voor de CV-ketel in Deelen: een zonneboiler zorgt voor o.a. warm bad en douche water. De prijs ligt rond de €4700 inclusief aanleggen.

 • Oneindige bron
 • Combineren met warmtepomp
 • Dure systemen
 • Niet iedereen vind het mooi

3. Pelletkachel (biomassaketel)

Een pelletkachel werkt op basis van speciaal geproduceerde korrels. Je verwarmt hiermee bijvoorbeeld de woonkamer, maar ook geschikt voor de gehele woning (pelletkachel-cv). Biomassaketels werken echter ook met houtsnippers of blokken.

 • Zeer sfeervol
 • Automatische ontsteking
 • Investering rond de €2.500
 • Mogelijk stank/geluidsoverlast

4. Infraroodpanelen

Een Infraroodpaneel kan een uitkomst zijn bij verwarmen van een bepaalde ruimte. Het is minder relevant als hoofdverwarming, maar zeker het overwegen waard. Een ‘groen’ alternatief en samen met zonnecellen te combineren.

 • Minder ronddwarrelende stof
 • Eenvoudig te installeren
 • Helaas geen subsidie
 • Geen gelijkmatige warmte

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel werkt volledig op stroom. De gasaansluiting kan de deur uit. Dat is veiliger. Alleen geschikt bij uitstekende isolatie, en bij voorkeur met zonnepanelen. Een warmtepomp is meestal efficiënter.

 • Gas kan de deur uit
 • Geen buitenunit
 • Energieverbruik
 • Weinig innovatief

6. Stadswarmte (warmtenet)

Een warmtenet is een netwerk van leidingen onder de grond aangesloten op een warmtebron. Het voorziet in heet water in de woningen. Bronnen zijn o.a. restwarmte en biomassa. Stadswarmte is een collectieve milieuvriendelijke oplossing.

 • Zeer efficiënt
 • Schoon en veilig
 • Slechts één aanbieder
 • Relatief duur
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, is dat een slimme keus? Ben jij van plan een warmtepomp aan te schaffen in Deelen? Dan moet je rekening houden met meerdere type kosten. Onze vakmannen zijn aan de slag gegaan met een lijst met daarin alle financiële aspecten. De terugverdientijd van zo'n warmtepomp is voordeliger wanneer je het afzet tegen de gas-ketel. Van belang: de prijs van het apparaat is hoog (incl. installatiekosten). Maar er is wel weer een royale subsidieregeling. De hoogte van subsidie voor warmtepompen (Gelderland) is op dit moment tussen de €3000 en €5600.

Kosten van de pomp

De prijs van de warmtepomp zelf weegt het zwaarst. Gebaseerd op de soorten systemen (Bodem/water, Hybride, Ventilatielucht, Lucht/water, Water/water) liggen de prijzen tussen de €3200 en €16000. Zoek ook naar CV-Ketel in Warder vervangen door warmtepomp.

Installatiekosten

Daarnaast komen er installatiekosten bij kijken. Deze aanlegkosten liggen vaak tussen de €1000 en €4200. Neig jij naar een Bodemwarmtepomp? Dan moeten er speciale putten geboord worden door het installatiebedrijf. Het laten plaatsen van een standaard (MV) lucht-warmtepomp kost maximaal 1 dag.

Energieverbruik

De HR-ketel werkt met aardgas, en een warmtepomp doet het enkel met (goedkopere) stroom. Wat betekent dit concreet? Het verbruik van gas daalt, maar de nota voor stroom stijgt. Zonnepanelen kunnen dit opvangen. De energiebesparing onderaan de streep ligt rond de 30% – 40%. Heel interessant dus.

Overheidsbijdrage

We moeten zo snel mogelijk af van het gas. Het betreft een vorstelijke ISDE subsidieregeling. Middels de officiële apparatenlijst bekijk jij de huidige vergoeding in Deelen. Deze liggen op het moment tussen de €1850 tot €2300. De hoogte wisselt: voor de installatie van de NRGTEQ TNG50 (G/W) krijg je €6800 en in in het geval van de Kodi VT2131 bedraagt dit €1100. Zowel voor B2C als B2B in de gemeente Ede.

Terugverdientijd

De aanschafprijs, installatiekosten en besparingen bekeken? Dan kun je schatten waar het omslagpunt ligt. Bij goedkopere systemen (lucht-lucht warmtepomp ) ligt de terugverdientijd lager dan bij dure systemen. De terugverdientijd van een hybride warmtepomp is om en nabij de 6 tot 10 jaar, bij een grondwater-warmtepomp is dit al snel 12 t/m 15 jaar. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Deelen?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Staat er in je woning al een warmtepomp? Of onlangs een nieuwe CV ketel laten installeren? De meeste mensen zijn niet op de hoogte dat je deze twee apparaten met elkaar kunt verbinden. Zo’n CV-ketel in combinatie met warmtepomp (hybride verwarmingssysteem) kenmerkt zich door een goed rendement. De prijs van een hybride installatie is een stuk lager in verhouding tot een volledig elektrische warmtepomp. Voordelen van een hybride systeem zijn: goedkoop, in een dag aangelegd, en werkt samen met je huidige CV. Het jammere is dat je niet van het gas af bent: De CV-ketel blijft noodzakelijk. Een gasketel samen met warmtepomp is eigenlijk niet voldoende. Per 2050 moet elke woning gasvrij zijn. Nu ook online: warmtepomp Niehove.


De voordelen van gasvrij wonen

De gaskraan gaat geleidelijk helemaal dicht. Groene energie, dat is toch wat jij ook wilt? Op basis van cvketel-warmtepomp.nl bekijk jij een alternatieve cv ketel zonder gas in Deelen. Alle huishoudens moeten op termijn hun CV ketel inruilen. Gasvrij wonen is ook lang niet gek. Eindelijk 0 op de gasmeter. Beperk jij het stroomverbruik zoveel mogelijk? Zijn zonnepanelen voor jou bekend terrein? Dat zijn randvoorwaarden voor energieneutrale huizen. Je zult merken dat je energienota veel lager uitvalt. Meteen van het gas af? Kies dan voor producten als elektrische cv-ketels, pelletkachels, infraroodpanelen, het warmenet, biomassaketel. Op dit moment krijg je ook nog eens veel subsidie. Indien alle huizen worden verwarmd zonder gas, wordt de uitstoot van CO2 flink teruggedrongen. Een full-electric apparaat is niet perse noodzakelijk. Juist de hybride warmtepomp is voor nu een prima maatregel m.b.t. een gasvrije woning in Gelderland.

Interesse en wil je warmtepomp offertes vergelijken? Bekijk de beste installateurs in Deelen.