CV-ketel vervangen Deinum Kies voor een duurzaam alternatief en realiseer een besparing tot wel €370


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Jouw CV-ketel vervangen in Deinum? Grofweg heb je in juli 2020 2 opties: een nieuwe verwarmingsketel laten installeren, of juist kiezen voor een groenere optie. Een probleem waar alle woningbezitters mee van doen zullen krijgen. Misschien weet je het al: per 2021 is het niet meer mogelijk een mono cv-ketel te laten installeren. Echter na 2030 moeten 2 miljoen huizen van het gas af. Wat moet je dan kiezen? De basis hiervan bestaat uit allerlei randvoorwaarden: hoe “groen” wil je zijn, wat mag het kosten, wat voor type woning heb je, en wat zijn de isolatiewaarden? Niet vergeten: vraag ook de toekomstvisie op bij de gemeente Menameradiel inzake bijvoorbeeld stadswarmte of een warmtenet. Hier detecteer je alle praktische alternatieven voor de CV-ketel. De warmtepomp is het bekendste voorbeeld. Anderzijds: elektrische cv-ketels, infraroodpanelen, pelletkachels, zonneboilers, het warmenet worden meer en meer toegepast als vervanging op de CV-ketel.

Inhoudsopgave
Er zijn nogal wat vragen m.b.t. ons toekomstig energieverbruik. Via deze pagina ontdek je alle praktische details. Wat kan ik nemen naast een cv-ketel, wat is de prijs, en wat moet ik doen voor een gasvrij huis? Selecteer direct een van de thema’s hieronder.

 1. Jouw CV-ketel vervangen door warmtepomp in Deinum.
 2. Welk alternatief voor de CV-ketel past bij mij?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, wat kost dat?
 4. Warmtepomp in combinatie met CV-ketel.
 5. Is het voor mij mogelijk? Gasvrij wonen in Deinum?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Deinum [Update juli 2020]

Is je Hr-ketel ook versleten? Wat kun je het beste doen? Aangezien aardgas op korte-termijn zal verdwijnen is dit een lastig probleem. Een gasketel vervangen door warmtepomp in Deinum is een absolute aanrader. Het is milieuvriendelijk, gunstig qua prijs en je investering heb je snel terugverdiend. Hoe gaat het vervangen van mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv voor een warmtepomp in z’n werk? Daarvoor gebruik je het bijgaande stappenplan (en bekijk ook Venco systeem).

Advies warmtepomp installeren

 1. Achterhaal welke warmtepomp installaties geschikt zijn voor jouw huis.
 2. Kies de installatie die past bij jouw huis en beoogde kostenplaatje.
 3. Vraag offertes op en ga voor een echte warmtepomp installateur in Deinum. Check altijd referenties, keurmerken en certificaten.
 4. Een adaptive warmtepompsysteem is noodzakelijk. Het moet volledig bij jouw woning en situatie passen.
 5. Laat alles op de juiste manier installeren. Dit is een complex en tijdsintensieve klus.
 6. Bekijk altijd of alle werkt. Check de garantie/onderhoud voor installatie en systeem.
 7. Vul het formulier in voor de subsidieaanvraag

Is ons huis geschikt?

Vloer, dak en gevel zijn 100% kierdicht en goed geïsoleerd.

In alle ramen zit HR++ glas of triple glas.

LT radiatoren of vloerverwarming zijn essentieel.

Faciliteiten voor het aansluiten van het warmtepompsysteem (+ boiler).

In geval van all-electric: bodemboring capaciteit / ventilatie-unit.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Deinum

Welke alternatieven zijn er voor de CV-ketel? De warmtepomp hebben we inmiddels uitvoerig besproken. Echter, er bestaan nog meer alternatieven voor een Gasgestookte ketels via merken als Elco en ook Geveke. Welke past nu bij mijn mijn persoonlijke situatie? Via deze website signaleer jij per systeem meer details. Wat is het, en welke voordelen en nadelen heeft het?


1. (Hybride) Warmtepomp

Een warmtepomp onttrekt warmte uit de omgeving en zet dit om naartoepasbare energie voor de centrale verwarming en heet water. Men kan de CV-ketel vervangen voor een elektrische warmtepomp, of verbinden d.m.v. een hybride oplossing.

 • Lage energierekening
 • Aanzienlijke tegemoetkomingen
 • Niet voordelig
 • Past niet in elke woning

2. Zonneboiler

Een zonneboiler gebruikt zonlicht voor het verwarmen van water. Dit is een toevoeging voor de CV-ketel in Deinum: de zonneboiler verwarmt het bad-, douche- en kraanwater. Het kostenplaatje: +/- €3100 (plaatsing inbegrepen).

 • Lage energienota
 • Overheidssubsidies
 • Geen complete vervanger
 • Minder mooi uitzicht

3. Biomassaketel (pelletkachel)

De pelletkachel werkt op korrels van ongeveer 2,5 cm lang. Verwarmt de ruimte waar het apparaat staat, of het hele huis (een pelletkachel-cv). Biomassaketels verbranden daarnaast ook snippers- en/of houtblokken.

 • Snel terugverdiend
 • Automatische ontsteking
 • Jaarlijks groot onderhoud
 • Lawaaierig product

4. Infraroodpanelen

Infraroodpanelen zijn er wanneer je behoefte hebt aan meer warmte op lokaal niveau. Helaas wel ongeschikt als hoofdverwarming, maar je kunt het zeker in overweging nemen. Een toekomstgericht product en samen met zonnecellen te combineren.

 • Ventileren zonder warmteverlies
 • Lange levensduur
 • Panelen zijn nog vrij duur
 • Klein oppervlakte

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel werkt volledig op stroom. Het gasverbruik kan theoretisch gezien naar 0. Een interessante investering dus. Goede isolatie is wel een voorwaarde, het stroomverbruik is hoog dus gebruik zonnepanelen. Minder aantrekkelijk dan een warmtepomp.

 • Ideaal i.c.m. zonnepanelen
 • Bronnen boren niet nodig
 • Stroomvreter
 • Subsidie mogelijkheden

6. Stadswarmte (warmtenet)

Een warmtenet is een uitgebreid netwerk van leidingen gevuld met warm water. Het voorziet in heet water in de woningen. Bronnen zijn o.a. restwarmte en biomassa. Stadswarmte is een duurzaam alternatief voor aardgas.

 • Geen dure onderhoudscontracten
 • Geen kans op gaslek
 • Monopolistisch systeem
 • Onduidelijke kostenstructuur
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, is dat een slimme keus? Laat jij een warmtepomp installeren i.p.v een CV-ketel in Deinum? Houdt dan goed overzicht over de diverse kosten. Onze installateurs hebben een schema gebouwd zodat je weet wat je op financieel gebied kunt verwachten. De terugverdientijd van zo'n warmtepomp is voordeliger in vergelijking met de CV-ketel. Niet vergeten: de prijs van het apparaat is hoog (incl. installatiekosten). Er geldt wel weer een mooie subsidieregeling. De subsidie voor warmtepompen (Friesland) is op dit moment tussen de €2100 tot €4650.

Productprijs

De artikelprijs van een warmtepomp is de grootste kostenpost. Afhankelijk van het product (Bodem/water, Lucht/water, Water/water, Ventilatielucht, Hybride) fluctueert de aanschafprijs tussen de €3500 en €13000. Ook interessant: CV-Ketel in Warfstermolen vervangen door warmtepomp.

Plaatsingskosten

Verder heb je te maken met installatiekosten. De installatieprijzen liggen vaak tussen de €1200 en €4600. Heb jij voorkeur voor een Bodemwarmtepomp? Dan is grondboring noodzakelijk via het installatiebedrijf. Het laten aanbrengen van een eenvoudige ventilatiewarmtepomp is in een dag gerealiseerd.

Energieverbruik

De traditionele gasketel draait op gas, de warmtepomp verbruikt echter elektriciteit (stroom). Wat zijn dan de consequenties? De gasmeter gaat naar 0, echter het stroomverbruik gaat omhoog. Dit kun je opvangen door zonnepanelen te nemen. De energiebesparing onderaan de streep kan oplopen tot wel 50%. Dat kan jij toch wel gebruiken?

Overheidsbijdrage

We moeten zo snel mogelijk af van het gas. Het betreft een royale ISDE subsidieregeling. Op de speciale apparatenlijst check je per installatie de geldende subsidie in Deinum. Dit ligt vaak ergens tussen de €1100 tot €2100. Een rekenvoorbeeld: voor de NRGTEQ TNG8 (G/W) ontvang je €2800 en voor de Kodi VT3130 eco ligt dat op €1400. Ook voor bedrijven interessant in de gemeente Menameradiel.

Terugverdientijd

Alle uitgaven en opbrengsten verrekend? Dan kun je schatten waar het omslagpunt ligt. Bij een eenvoudig systeem (ventilatiewarmtepomp ) ligt de terugverdientijd lager dan bij dure systemen. De terugverdientijd van zo’n lucht-lucht installatie bedraagt ongeveer 6 tot 8 jaar, bij een grond-warmtepomp is dit al snel 12 t/m 15 jaar. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Deinum?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Beschik je al over een warmtepomp. Of onlangs een hoog rendement ketel laten neerzetten? Het gros van de huizenbezitters weten niet dat je deze twee apparaten met elkaar kunt verbinden. Zo’n CV-ketel in combinatie met warmtepomp (hybride installatie) is duurzaam heeft een leuke opbrengst. De prijs van een hybride installatie is echt voordeliger in verhouding tot een volledig elektrische warmtepomp. Drie argumenten waarom de hybride pomp zo in trek is: aantrekkelijk geprijsd, geen ingewikkelde installatie, goed te integreren in bestaande woning. Het jammere is dat je gas blijft gebruiken: De CV-ketel blijft noodzakelijk. Een gasketel met warmtepomp is eigenlijk niet genoeg. In 2050 zal geen enkel huis nog gas gebruiken. Wellicht ook beschikbaar: warmtepomp Nieuw Annerveen.


Gasvrij wonen steeds populairder

In 2050 zal gas helemaal verdwijnen. Groene energie, dat is toch wat jij ook wilt? Op basis van deze website vind je een alternatieve cv-ketel zonder gas in Deinum. Voor iedere woningbezitter wordt de CV ketel vervangen realiteit. Gasvrij wonen is ook lang niet gek. De gaskosten gaan verdwijnen. Is je huis goed geïsoleerd en beperkt je stroomgebruik? Zijn zonnepanelen voor jou bekend terrein? Energieneutraal wonen kan voor jou dan werkelijkheid worden. Je zult merken dat je energienota veel lager uitvalt. Kijk jij ook uit naar een situatie zonder gas? Hiervoor zijn er talloze oplossingen: het warmenet, zonneboilers, elektrische cv-ketels, pelletkachels, infraroodpanelen. As we speak ontvang je vaak geld terug in de vorm van subsidie. Indien alle huizen worden verwarmd zonder gas, dan heeft dit een grote invloed op onze CO2 uitstoot. Een full-electric apparaat gaat mogelijk nog even niet lukken. Ook de hybride warmtepomp is een mooi begin voor jouw weg naar een gasvrije woning in Friesland.

Interesse en wil je warmtepomp offertes vergelijken? Direct offertes opvragen bij installateurs in de buurt van Deinum.