CV-ketel vervangen Delfgauw Verlaag jou gasverbruik en bespaar tot wel €370


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Jouw CV-ketel vervangen in Delfgauw? We onderscheiden in juli 2020 2 opties: een nieuwe verwarmingsketel laten installeren, of kiezen voor een milieuvriendelijk product. Het is een dilemma waar ook jij heel goed over moet gaan nadenken. Misschien weet je het al: per 2021 kan je niet meer gebruik maken van een mono cv-ketel. Rond voorjaar 2030 moet elke Nederlanders “gasvrij” wonen. Wat is nu een handige keuze? Dat heeft te maken met allerlei onderdelen: hoe milieubewust moet het systeem zijn, welk bedrag wil jij spenderen, in wat voor huis woon je, en niet onbelangrijk: woningisolatie? Tip: Kijk ook naar de plannen van jouw gemeente Pijnacker-Nootdorp ten aanzien van aanleggen van een warmtenet en stadsverwarming. Hieronder vergelijk je meerdere praktische alternatieven voor de CV-ketel. Vanzelfsprekend de warmtepomp. Ook pelletkachels, biomassaketel, elektrische cv-ketels, infraroodpanelen, het warmenet worden meer en meer toegepast als vervanging op de CV-ketel.

Inhoudsopgave
Er zijn nogal wat vragen ten opzichte van onze energieconsumptie in de toekomst. Aan de hand van deze website lees je verschillende mogelijkheden. Welke alternatieven zijn er voor een gas-ketel, wat kost het, en hoe maak ik mijn woning gasvrij? Selecteer een item uit onze FAQ.

 1. Een CV-ketel vervangen door warmtepomp in Delfgauw.
 2. Welke alternatieven zijn er voor de CV-ketel?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, wat is de terugverdientijd?
 4. Warmtepomp in combinatie met CV-ketel.
 5. Welke stappen moet ik doorlopen voor gasvrij wonen in Delfgauw?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Delfgauw [Update juli 2020]

De Hr-ketel is aan vervanging toe. Dan moet je alle innovaties afwegen. Doordat aardgas helemaal verdrongen wordt, kan dit best een struikelblok zijn. Een gasketel vervangen door warmtepomp in Delfgauw is iets wat steeds meer Nederlanders doen. Het is duurzaam, betaalbaar en je hebt jouw investering snel terug. Hoe gaat het vervangen van mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv voor een warmtepomp in z’n werk? Daarvoor gebruik je de volgende instructies (en lees verder over Waterkotte systeem).

Advies warmtepomp installeren

 1. Ontdek welke warmtepomp installaties mogelijk zijn in jouw woning.
 2. Ga voor een installatie die spoort met de woning en budget.
 3. Vergelijk de prijzen en ga in zee met een ervaren warmtepomp installateur in Delfgauw. Let op certificaten en referenties.
 4. Vraag om een uniek warmtepompsysteem. Dit moet namelijk volledig passen bij jouw woning.
 5. Laat de warmtepomp installeren. Bij voorkeur door dezelfde installateur.
 6. Bekijk of het systeem werkt. Informeer naar garanties en onderhoudscontracten.
 7. Claim jouw subsidie

Is onze woning geschikt?

Gevel, dak en vloer beschikken over de juiste isolatiewaarden.

In alle ramen zit HR++ glas of triple glas.

Lagetemperatuurverwarming (LTV): radiatoren of vloerverwarming.

Installatieruimte voor het aanleggen van een warmtepomp met voorraadvat.

Optioneel: ruimte voor buitenunit of bodemboring.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Delfgauw

Wat zijn de alternatieven voor een cv-ketel na 2021? De warmtepomp hebben we inmiddels uitvoerig besproken. Echter, er bestaan nog meer alternatieven voor een Gasketels van bijv. Chappée of Intergas. Wat is aan te raden voor mijn huis? Hier check jij per alternatief meer details. Hoe werkt het, en wat zijn de voors- en tegens?


1. Warmtepomp (Hybride)

Een warmtepomp neemt de warmte uit natuurlijke bronnen en transformeert dit naar toepasbare energie voor verwarming en warm water. Je kunt je CV-ketel helemaal vervangen met een standalone warmtepomp, of verbinden d.m.v. een hybride oplossing.

 • Relatief weinig onderhoud
 • Subsidies tot €2.500
 • Hoog geprijsd
 • Isolatie is noodzakelijk

2. Zonneboiler

De zon & de zonneboiler dragen zorg voor het genereren van heet water. Uitstekend samen te laten werken met een CV-ketel in Delfgauw: door de zonneboiler heb je altijd snel heet water. De prijs ligt rond de €4100 met installeren.

 • Goedkoop heet water
 • Snel geplaatst
 • Overige warmtebron blijft nodig
 • Neemt veel ruimte in

3. Biomassaketel (pelletkachel)

Een pelletkachel werkt op basis van korrels van ongeveer 2,5 cm lang. Te gebruiken voor één specifieke ruimte, de pelletkachel maakt ook warme lucht en warm water. Biomassaketels kunnen ook warmte genereren met snippers- en/of houtblokken.

 • Geen schoorsteen nodig
 • Makkelijk in gebruik
 • Intensief onderhoud nodig
 • Mogelijk stank/geluidsoverlast

4. Infraroodpanelen

Infraroodpanelen zijn er wanneer je behoefte hebt aan meer hitte op een zelfgekozen plek. Echter, niet voldoende als hoofdverwarming, maar je kunt het zeker in overweging nemen. Een duurzame keuze in combinatie met zonnepanelen.

 • Gelijkmatige temperatuurverdeling
 • Alsof de zon doorbreekt
 • Geen recht op subsidie
 • Geen gelijkmatige warmte

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel werkt volledig op stroom. In de praktijk betekent dit dat je gasgebruik verminderd. Dat is veiliger. Helaas is het alleen geschikt voor geïsoleerde huizen: het is een duur systeem (tenzij je zonnepanelen gebruikt). Over het algemeen rendeert de warmtepomp beter.

 • Gasverbruik naar 0
 • Geen extra units nodig
 • Stroomverbruik
 • Niet toekomstbestendig

6. Stadswarmte (warmtenet)

Een warmtenet is een slim en open systeem met warm water van verschillende bronnen. Het is geschikt voor verwarming en tapwater. De bron wordt gevoed met o.a. aardwarmte en biomassa. Stadswarmte is een duurzaam alternatief voor aardgas.

 • Geen aanpassingen in huis nodig
 • Aansluitbaar op vloerverwarming
 • Beperkte keuze
 • Onduidelijke kostenstructuur
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, kan dat voordelig? Ben jij van plan een warmtepomp aan te schaffen in Delfgauw? Check dan altijd goed de ingewikkelde kosten. Onze experts hebben een overzicht gemaakt van alle financiële consequenties. De terugverdientijd van zo'n warmtepomp is voordeliger vergeleken met de gas-ketel. Niet vergeten: de prijs van het apparaat is hoog (en de plaatsing is kostbaar). Je kunt wel gebruik maken van ISDE subsidie. De hoogte van subsidie voor warmtepompen (Zuid-Holland) ligt tussen de €2950 - €4600.

Kostprijs

De kosten van de warmtepomp zelf voel je het eerste. Afhankelijk van het product (Bodem/water, Lucht/lucht, Water/water, Ventilatielucht, Lucht/water) liggen de prijzen tussen de €2400 en €14500. Wellicht spreekt dit je ook aan: CV-Ketel in Warmond vervangen door warmtepomp.

Plaatsingskosten

Vervolgens komen er installatiekosten bij kijken. De tarieven van installateurs liggen vaak tussen de €1200 – €4300. Heb jij voorkeur voor een grond-water warmtepomp? Dan is grondboring noodzakelijk via het installatiebedrijf. Het laten aanbrengen van een eenvoudige lucht-lucht warmtepomp is juist weer goedkoper.

Stroomverbruik

De HR-ketel werkt op basis van gas, zo’n warmtepomp kan werken met stroom (kWh). Wat houdt dat in? Je gasrekening daalt of gaat naar 0, maar de stroomrekening zal toenemen. Zonnepanelen kunnen voor jou de stroom opwekken. De uiteindelijke energiebesparing ligt rond de 30% – 40%. Heel interessant dus.

ISDE regeling

De gaskraan gaat binnenkort dicht. Het betreft een historische ISDE subsidieregeling. Op deze handige apparatenlijst detecteer jij per systeem (merk & type) de subsidie in Delfgauw. Dit ligt vaak ergens tussen de €1400 tot €2200. De hoogte wisselt: voor de installatie van de Pico Energy NDB S06EuC krijg je €2800 en in in het geval van de Kodi VT3131 eco bedraagt dit €1400. Dit geldt ook voor zakelijke toepassingen in de gemeente Pijnacker-Nootdorp.

Terugverdientijd

Alle onkosten en besparingen met elkaar verrekend? Dan weet je ongeveer wat het omslagpunt is. Bij goedkopere systemen (lucht-lucht warmtepomp ) liggen de terugverdientijden flink lager dan bij dure systemen. De terugverdientijd van de ventilatiewarmtepomp zit op de minder dan 10 jaar, bij een bodem-warmtepomp loopt dit al gauw op tot 12-15 jaar. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Delfgauw?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Staat er in je woning al een warmtepomp? Of laatst nog een gasketel laten aansluiten? Nederlanders hebben niet de kennis dat beide componenten goed te combineren zijn. Een CV-ketel in combinatie met warmtepomp (hybride installatie) is duurzaam heeft een leuke opbrengst. De prijs van een hybride installatie is veel goedkoper i.v.m een volledig elektrische warmtepomp. Voordelen van een hybride systeem zijn: goedkoop, geen ingewikkelde installatie, en je huis hoeft niet direct helemaal over de kop. Het heikele punt is dat je niet van het gas af bent: het heeft altijd nog de CV nodig. Een gasketel met warmtepomp is straks niet toegestaan. Met ingang van 2050 zal ieder huis gasvrij zijn. Andere regio? Bekijk nu direct alles over warmtepomp Nieuw Heeten.


Een gasvrije woning

In 2050 zal gas helemaal verdwijnen. Dat is een enorme operatie en treft iedereen. Middels cvketel-warmtepomp.nl vergelijk jij een alternatieve CV ketel zonder gas in Delfgauw. Voor iedere woningbezitter wordt de CV ketel vervangen realiteit. Gasvrij wonen is beslist geen straf. Je verbruikt geen duur gas. Houd jij jouw energiegebruik zo laag mogelijk? Beschik jij al over zonnepanelen op je woning? Dat zijn randvoorwaarden voor energieneutrale huizen. Je zult merken dat je energienota veel lager uitvalt. Meteen van het gas af? Dan zijn er verschillende opties: zonneboilers, het warmenet, biomassaketel, elektrische cv-ketels, infraroodpanelen. Op dit moment geldt er een mooie subsidieregeling. Op het moment dat alle huizen zonder gas worden verwarmd, wordt de uitstoot van CO2 flink teruggedrongen. Een volledig elektrisch systeem mag best nog even wachten. Ook de hybride warmtepomp is voor nu een prima maatregel m.b.t. een gasvrije woning in Zuid-Holland.

Wacht niet langer met warmtepomp offertes vergelijken! Bekijk de beste installateurs in Delfgauw.