CV-ketel vervangen Den Ham Kies voor een duurzaam alternatief en bezuinig tot €450


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Heb jij al er over nagedacht: de CV-ketel vervangen in Den Ham? In juli 2020 kun je kiezen uit keuzes: “weer” een ouderwetse gasketel, of ga jij voor een verantwoord en duurzaam systeem? Het is een dilemma waar alle woningbezitters mee van doen zullen krijgen. Per ingang van 2021 mag je geen nieuwe mono-cv-ketel laten plaatsen. Rond voorjaar 2030 moet Nederland gasvrij zijn. Op basis waarvan moet je kiezen? Dat heeft te maken met diverse onderdelen: hoeveel wil je besparen, welk budget heb je, gaat het om nieuwbouw of bestaande bouw, en hoe is het gesteld met de isolatie? Tip: vraag ook de toekomstvisie op bij de gemeente Twenterand t.a.v. warmtenetten en/of stadsverwarming. Hier detecteer je meerdere praktische alternatieven voor de CV-ketel. Een warmtepomp mag hier natuurlijk niet ontbreken. Echter ook elektrische cv-ketels, pelletkachels, infraroodpanelen, zonneboilers, biomassaketel zijn populaire vervangers voor de HR-ketel.

Inhoudsopgave
We kunnen moeilijk in de toekomst kijken inzake de manier waarop we ons huis straks verwarmen. Op basis van de vergelijker vergelijk je alle praktische details. Welke installaties bestaan er naast een traditionele ketel, wat kost het, en wat moet ik doen voor een gasvrij huis? Kies snel een item uit onze FAQ.

 1. Jouw CV-ketel vervangen door warmtepomp in Den Ham.
 2. Welk alternatief voor de CV-ketel past bij mij?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, waarom zou ik dat doen?
 4. Warmtepomp in combinatie met CV-ketel.
 5. Is het voor mij mogelijk? Gasvrij wonen in Den Ham?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Den Ham [Update juli 2020]

Jouw HR-ketel functioneert slecht. Wat is nu handig? Door de vernieuwde wetgeving over aardgas, is dit een lastig probleem. Gasketel vervangen door warmtepomp in Den Ham ligt het meest voor de hand. Het is duurzaam, betaalbaar en binnen mum van tijd heb je ‘m terugverdiend. Op welke manier kan ik mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv vervangen voor een warmtepomp? Onze experts schreven daarvoor het stappenplan hieronder (of check NEXTHERM systeem).

Stappenplan warmtepomp installeren

 1. Achterhaal welke warmtepomp installaties wel/niet geschikt zijn voor jouw huis.
 2. Neem de installatie die strookt met jouw huis en beoogde kostenplaatje.
 3. Vergelijk alle tarieven en selecteer een ervaren warmtepomp installateur in Den Ham. Let op certificaten en referenties.
 4. Vraag om een ontwerp op maat. Zo’n installatie is namelijk altijd maatwerk.
 5. Laat alles op de juiste manier installeren. Dit is een complex en tijdsintensieve klus.
 6. Controleer of het systeem werkt. Vraag altijd naar de garantie en onderhoudsvoorschriften.
 7. Vergeet niet de subsidie aan de vragen

Is onze woning geschikt?

Dak, vloer en gevel zijn 100% kierdicht en goed geïsoleerd.

Check ramen op triple of HR++ glas keurmerk.

Vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren.

Een geschikte ruimte voor plaatsing van de warmtepomp met optionele boiler.

Eventueel: bodemboring capaciteit / ventilatie-unit.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Den Ham

Welk alternatief voor de CV-ketel is geschikt voor mijn woning? De warmtepomp is uitgebreid aan bod gekomen. Maar er bestaan nog meer alternatieven voor een Hoog rendement ketel van bijv. Baxi + Viessmann. Wat past bij mijn mijn huis? Hier ontdek jij per mogelijkheid praktische info. Hoe gaat het in z'n werk, en wat zijn de voors- en tegens?


1. (Hybride) Warmtepomp

Een warmtepomp haalt warmte uit lucht, water of bodem en zet dit om naarbruikbare energie voor de centrale verwarming en heet water. Men kan ervoor kiezen middels full-electric warmtepompen de CV-ketel te vervangen, of samen laten werkt middels hybride modellen.

 • Relatief weinig onderhoud
 • Aanzienlijke tegemoetkomingen
 • Dure prijzen
 • Goede isolatie is essentieel

2. Zonneboiler

Het zonlicht + zonneboiler zorgen voor de opwarming van water / verwarming. Goed te combineren met de CV-ketel in Den Ham: een zonneboiler zorgt voor o.a. warm bad en douche water. De kosten liggen rond €3300 inclusief aanleggen.

 • Oneindige bron
 • Weinig onderhoud
 • Beperkte opslag
 • Kan niet bij elke woning

3. Biomassaketel (pelletkachel)

De pelletkachel werkt op korrels van geperst snoeihout. Zeer geschikt voor kleinere kamers, maar ook geschikt voor de gehele woning (pelletkachel-cv). Biomassaketels kunnen ook warmte genereren met snippers- en/of houtblokken.

 • 100% milieuvriendelijk
 • Gemakkelijke brandstof
 • Hoog servicegehalte
 • Lawaaierig product

4. Infraroodpanelen

Infraroodpanelen pas je toe bij meer warmte op lokaal niveau. Niet echt bruikbaar als hoofdverwarming, maar voor sommige situatie een uitkomst. Een innovatief systeem en goed te combineren met zonnecellen.

 • Geen ongewenste luchtcirculaties
 • Lange levensduur
 • Geen subsidies mogelijk
 • Elektriciteitskabels nodig

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel werkt volledig op stroom. In de praktijk betekent dit dat je gasgebruik verminderd. Dat is veiliger. Goede isolatie is wel een voorwaarde, en bij voorkeur met zonnepanelen. Een warmtepomp is een betere investering.

 • Geen gebruik meer van gas
 • Geen geluidsoverlast
 • Gebruik veel energie
 • Ouderwets product

6. Warmtenet (stadswarmte)

Een warmtenet is een leidingstelsel onder de grond aangesloten op een warmtebron. Het voorziet in heet water in de woningen. Lokale (bio) industrie kan restwarmte terugleveren. Stadswarmte is een duurzaam alternatief voor aardgas.

 • Collectieve oplossing
 • Je weet waar de warmte vandaan komt
 • Je kunt niet zelf kiezen
 • Gas is vaak goedkoper
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, wat kost dat? Wil jij een warmtepomp in plaats van een CV-ketel in Den Ham? Dan moet je rekening houden met vele soorten kosten. Onze adviseurs hebben hieronder een opsomming geplaatst met daarin alle financiële aspecten. De terugverdientijd van de warmtepomp is voordeliger in vergelijking met de traditionele ketel. Cruciaal: de prijs van het apparaat is hoog (+ dure aanlegkosten). Je kunt wel gebruik maken van ISDE subsidie. De hoogte van subsidie voor warmtepompen (Overijssel) ligt tussen de €1750 en €5850.

Aanschafprijs

De kostprijs van een warmtepomp hakt er het hardst in. Gebaseerd op het type (Hybride, Bodem/water, Lucht/lucht, Water/water, Ventilatielucht) schommelen de prijzen tussen de €2200 en €12500. Vind alles uit over CV-Ketel in Waterhuizen vervangen door warmtepomp.

Installatieprijs

Verder heb je te maken met installatiekosten. De kosten van installatie schommelen gemiddeld tussen de €1500 tot €3800. Wil jij beslist een Bodemwarmtepomp? Dan moeten er speciale putten geboord worden door het installatiebedrijf. Het laten aanbrengen van een standaard ventilatielucht warmtepomp is na verhouding heel voordelig.

Stroomkosten

Een CV-ketel werkt op basis van gas, terwijl een warmtepomp enkel stroom nuttigt. Wat zijn de gevolgen? Jouw gasrekening gaat naar beneden, echter het stroomverbruik gaat omhoog. Met behulp van zonnepanelen wek je dat gewoon zelf op. De “korting” op de energierekening varieert tussen 35% en 50%. Dat kan jij toch wel gebruiken?

ISDE regeling

De gaskraan gaat binnenkort dicht. Het gevolg is een historische subsidieregeling (ISDE). Op de speciale apparatenlijst signaleer je per installatie de geldende subsidie in Den Ham. De bedragen liggen tussen de €1400 tot €3400. De hoogte wisselt: voor de installatie van de Pico Energy NDX D18EuC krijg je €3700 en in in het geval van de Lennox Aqua4 AAH094PS bedraagt dit €6750. Dit geldt ook voor zakelijke toepassingen in de gemeente Twenterand.

Terugverdientijd

Alle kosten en baten uitgezocht? Dan weet je ongeveer wat het omslagpunt is. In het geval van een simpel systeem (lucht-lucht warmtepomp ) liggen de terugverdientijden flink lager dan bij dure systemen. De terugverdientijd van een ventilatiewarmtepomp bedraagt ongeveer 7 jaar, bij een Bodem/water warmtepomp ga je richting de 12 – 15 jaar. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Den Ham?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Misschien heb je al een warmtepomp. Of onlangs een gasketel laten aansluiten? Woningbezitters hebben niet de kennis dat er ook combinatie van beide systemen mogelijk zijn. Zo’n CV-ketel in combinatie met warmtepomp (in de volksmond hybride product) is verantwoord en maandelijks erg voordelig. De prijs van een hybride installatie is veel goedkoper dan een volledig elektrische warmtepomp. Waarom veel mensen kiezen voor een hybride pomp: goedkoop, gemakkelijk te plaatsen, en je huis hoeft niet direct helemaal over de kop. Let op: houd er rekening mee dat jouw gasaansluiting behouden blijft: het heeft altijd nog de CV nodig. Een gasketel met warmtepomp is straks niet voldoende. Vanaf 2050 zal geen enkel huis nog gas gebruiken. Wellicht ook beschikbaar: warmtepomp Nieuw-Roden.


Op weg naar een huis zonder gas

In 2030 moeten 2 miljoen huizen van het gas af. Milieuvriendelijke energie is wat we nodig hebben. Op basis van de info op deze pagina vergelijk je een alternatieve CV ketel zonder gas in Den Ham. Voor iedere woningbezitter wordt de CV ketel vervangen realiteit. Gasvrij wonen heeft veel voordelen. De gaskosten gaan verdwijnen. Is je huis goed geïsoleerd en beperkt je stroomgebruik? En wek jij de stroom zelf op? Energieneutraal wonen kan voor jou dan werkelijkheid worden. De energielasten dalen dan significant. Wil jij ook leven zonder gas? De keuze is reuze: pelletkachels, infraroodpanelen, zonneboilers, het warmenet, elektrische cv-ketels. De komende periode is hiervoor veel subsidie. Wanneer we collectief zonder gas verwarmen, dan dringen we de uitstoot van CO2 flink terug. Een all electric systeem hoeft dan echt niet gelijk. Juist de hybride warmtepomp is een aantrekkelijke tussenoplossing voor de gasvrije woning in Overijssel.

Ga aan de slag met warmtepomp offertes vergelijken! Zoek uit wat de kosten zijn bij installateurs in de regio Den Ham.