CV-ketel vervangen Diepenveen Verlaag jou gasverbruik en bespaar tot wel €500


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Wil je de CV-ketel vervangen in Diepenveen? Dan heb je in juli 2020 eigenlijk 2 alternatieven: een nieuwe verwarmingsketel laten installeren, of ga jij voor een verantwoord en duurzaam systeem? Een kwestie waarmee veel Hollanders te maken krijgen. Goed om te weten: vanaf 2021 wordt de mono cv-ketel verboden. En vanaf 2030 gaat de gaskraan volledig dicht. Wat is dan wijsheid? Hieraan ten grondslag liggen meerdere invalshoeken: hoe duurzaam moet het zijn, hoeveel wil je uitgeven, wat zijn de eigenschappen van je huis, hoe staat het met isolatie? Tip: onderzoek ook de toekomstplannen van de gemeente Deventer t.a.v. aanleggen van een warmtenet en stadsverwarming. Op deze pagina analyseer je een aantal erkende alternatieven voor de CV-ketel. Op de eerste plaats een warmtepomp. Ook pelletkachels, elektrische cv-ketels, zonneboilers, het warmenet, infraroodpanelen zijn flink in trek bij (nieuwe) woningen.

Inhoudsopgave
Er is veel onduidelijkheid t.a.v. het energieverbruik over 10 jaar. Middels cvketel-warmtepomp.nl vind je alle handige informatie. Wat kan ik aanleggen in plaats van een HR-ketel, wat kost het, en welke stappen moet ik nemen voor een gasvrij huis? Klik op een van de thema’s hieronder.

 1. Jouw CV-ketel vervangen door warmtepomp in Diepenveen.
 2. Welk alternatief voor de CV-ketel past bij mij?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, wat kost dat?
 4. CV-ketel combineren met een warmtepomp.
 5. Wat moet ik doen voor gasvrij wonen in Diepenveen?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Diepenveen [Update juli 2020]

De Hr-ketel is aan vervanging toe. Dan moet je alle innovaties afwegen. Doordat aardgas helemaal verdrongen wordt, is dit een enorm dilemma. Gasketel vervangen door warmtepomp in Diepenveen gebeurt steeds meer. Het is duurzaam, gunstig qua prijs en je hebt jouw investering snel terug. Hoe vervang ik mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv voor een warmtepomp? Onze experts schreven daarvoor onderstaand stappenplan (en check ook A1 Green Energy verwarming).

Aanlegplan warmtepomp installeren

 1. Check eerst welke type warmtepompen geplaatst kunnen worden in jouw huis.
 2. Maak een keuze voor de installatie die strookt met de ruimtes en de totaalprijs die je in je hoofd hebt.
 3. Vraag offertes op en selecteer een echte warmtepomp installateur in Diepenveen. Let op certificaten en referenties.
 4. Vraag om een ontwerp op maat. Het moet volledig bij jouw woning en situatie passen.
 5. Laat alles op de juiste manier installeren. Laat dit doen door dezelfde specialist.
 6. Loop na of alle werkt. Je garantie en onderhoudscontract moet je niet vergeten.
 7. Claim jouw subsidie

Is mijn huis geschikt?

Vloer, gevel en dak zijn uitstekend geïsoleerd.

In alle ramen zit HR++ glas of triple glas.

LT radiatoren of vloerverwarming zijn essentieel.

Faciliteiten voor het aansluiten van de warmtepomp en eventuele boiler.

Eventueel: locatie voor grondboring / lucht-unit.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Diepenveen

Wat zijn de alternatieven voor een cv-ketel na 2021? De warmtepomp is uitgebreid aan bod gekomen. Goed om te weten, er bestaan nog meer alternatieven voor een Gasgestookte ketels via onder andere Agpo cv Ketels en Sentry. Wat is geschikt voor mijn situatie? Hieronder vergelijk jij per type een korte uitleg. Hoe werkt het, en wat kunnen we zeggen over de pluspunten?


1. (Hybride) Warmtepomp

Een warmtepomp “vangt” warmte uit duurzame bronnen en transformeert dit naar hoogwaardige bruikbare energie t.b.v. heet water en verwarming. Je kunt je CV-ketel helemaal vervangen met een standalone warmtepomp, of integreren in een hybride systeem.

 • Gasverbruik kan naar 0
 • Overheidssubsidies
 • Niet voordelig
 • Huis moet geïsoleerd zijn

2. Zonneboiler

Gebruik een zonneboiler met zonnecollectoren voor het verwarmen van water. Dit werkt samen met de CV-ketel in Diepenveen: met zo’n zonneboiler kan jij altijd warm douchen. De prijs ligt rond de €3500 (incl. monteren).

 • Gaat 15 tot 30 jaar mee
 • Hoge subsidies
 • Geen complete vervanger
 • Niet voor elk dak geschikt

3. Pelletkachel (biomassaketel)

Deze pelletkachels gebruiken speciale korrels (pellets). Zeer geschikt voor kleinere kamers, de pelletkachel maakt ook warme lucht en warm water. De Biomassaketels kunnen ook elementen verbranden als snippers- en/of houtblokken.

 • Gezellige uitstraling
 • Makkelijke bediening
 • Hoog servicegehalte
 • Alleen voor grote woningen

4. Infraroodpanelen

Een Infraroodpaneel kan een uitkomst zijn bij meer hitte op een zelfgekozen plek. Echter, niet voldoende als hoofdverwarming, maar je kunt het zeker in overweging nemen. Een milieuvriendelijke optie en goed te combineren met zonnecellen.

 • Flexibel
 • Overal te plaatsen
 • Geen subsidieregeling
 • Altijd zichtbaar in huis

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel maakt gebruik van stroom. Je kunt dus echt van het gas af. Dit is aantrekkelijker. Goede isolatie is wel een voorwaarde, het is een duur systeem (tenzij je zonnepanelen gebruikt). Een warmtepomp is een betere investering.

 • Warmt snel op
 • Geen buitenunit
 • kWh verbruik
 • Beperkte subsidie

6. Stadswarmte (warmtenet)

Een warmtenet is een ondergrondse circulatieleiding dat warmte verspreidt naar huizen en bedrijven. Het is geschikt voor verwarming en tapwater. Lokale (bio) industrie kan restwarmte terugleveren. Stadswarmte is een duurzaam alternatief voor aardgas.

 • Weinig onderhoud noodzakelijk
 • Schoon en veilig
 • Eén leverancier per regio
 • Temperatuur verhogen duurt lang
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, wat levert mij dat op? Ga jij een warmtepomp in plaats van CV-ketel gebruiken in Diepenveen? Let dan op de diverse kosten. Onze adviseurs hebben hieronder een opsomming geplaatst met daarin alle financiële aspecten. De terugverdientijd van de warmtepomp is aantrekkelijk tegenover de HR-ketel. Maar let op: de winkelprijzen liggen hoger (en de aansluitkosten). Je kunt wel gebruik maken van ISDE subsidie. De actuele subsidie voor warmtepompen (Overijssel) is op dit moment tussen de €1300 - €4950.

Artikelprijs

De aanschafprijs van een warmtepomp is de grootste kostenpost. Op basis van de gekozen installatie (Bodem/water, Water/water, Hybride, Lucht/lucht, Ventilatielucht) liggen de prijzen tussen de €3100 en €15500. Mensen zochten ook naar: CV-Ketel in Welsum vervangen door warmtepomp.

Plaatsingskosten

Daarna krijg te doen met installatiekosten. De kosten van installatie komen regelmatig uit tussen de €1900 – €3400. Ga je voor een Bodem/water warmtepomp? Dan moeten er speciale putten geboord worden door het installatiebedrijf. Het plaatsen van een standaard lucht-lucht warmtepomp kost maximaal 1 dag.

Energiekosten

De traditionele gasketel draait op gas, de warmtepomp verbruikt echter elektriciteit (stroom). Wat zijn dan de consequenties? Het verbruik van gas daalt, echter het stroomverbruik gaat omhoog. Met zonnepanelen kan je zelf voor deze stroom zorgen. De netto-energiebesparing ligt tussen de 25% en 45%. Dat is best aantrekkelijk dus.

Subsidie

We moeten zo snel mogelijk af van het gas. Daarom is er een historische ISDE subsidieregeling. Op de speciale apparatenlijst detecteer je de hoogte van de subsidie voor jouw warmtepomp in Diepenveen. De bedragen liggen tussen de €1350 – €2200. De hoogte wisselt: voor de installatie van de SmartHeat Classic-i 024 BWi krijg je €4200 en in in het geval van de Lennox eComfort GAH040 bedraagt dit €3350. Zowel voor B2C als B2B in de gemeente Deventer.

Terugverdientijd

Alle kosten en baten op een rij gezet? Het omslagpunt kan jij dan eenvoudig calculeren. Wanneer je kiest voor een basis model ((MV) lucht-warmtepomp ) ligt de terugverdientijd lager dan bij gecompliceerde installaties. De terugverdientijd van een lucht-lucht systeem zit op de 6 tot 8 jaar, bij een bodem-warmtepomp ga je richting de 15 jaar. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Diepenveen?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Heb jij al geïnvesteerd in een warmtepomp? Of toevallig recentelijk een hoog rendement ketel laten neerzetten? Het gros van de huizenbezitters vergeten dat er ook combinatie van beide systemen mogelijk zijn. De cv ketel in combinatie met warmtepomp (ook wel hybride genoemd) kenmerkt zich door een goed rendement. De prijs van een hybride installatie ligt vele malen lager in verhouding tot een volledig elektrische warmtepomp. Voordelen van een hybride systeem zijn: lage aanschafprijs, gemakkelijk te plaatsen, en werkt samen met je huidige CV. Let op: houd er rekening mee dat jouw gasaansluiting behouden blijft: De CV-ketel blijft noodzakelijk. Een gasketel met warmtepomp is op lange termijn niet bestendig. In 2050 is in principe elke woning gasvrij. Nu ook online: warmtepomp Nieuwendijk.


De voordelen van gasvrij wonen

In 2030 moeten 2 miljoen huizen van het gas af. Dat is een enorme operatie en treft iedereen. Aan de hand van deze website lees jij over een alternatieve cv ketel zonder gas in Diepenveen. Voor iedere woningbezitter wordt de CV ketel vervangen realiteit. Maar eigenlijk is gasvrij wonen beter. Je verbruikt geen duur gas. Ben jij bewust bezig met jouw stroomconsumptie? En heb je zonnepanelen op je dak? Energieneutraal wonen kan voor jou dan werkelijkheid worden. De energierekening is dan een stuk aantrekkelijker. Wil jij ook leven zonder gas? Dan zijn er verschillende opties: het warmenet, pelletkachels, infraroodpanelen, biomassaketel, elektrische cv-ketels. Tegenwoordig krijg je ook nog eens veel subsidie. Indien alle huizen worden verwarmd zonder gas, kunnen we CO2 uitstoot met 30% verlagen. Een all electric pomp is niet perse noodzakelijk. Juist de hybride warmtepomp is een goede stap richting een gasvrije woning in Overijssel.

Interesse en wil je warmtepomp offertes vergelijken? Zoek uit wat de kosten zijn bij installateurs in de regio Diepenveen.