CV-ketel vervangen Dieverbrug Maak een keuze voor groene energie en bespaar jaarlijks €410


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Jouw CV-ketel vervangen in Dieverbrug? We onderscheiden in juli 2020 2 keuzemogelijkheden: een gloednieuwe gas-ketel plaatsen, of kiezen voor een milieuvriendelijk product. Je komt in een situatie waarmee veel Hollanders te maken krijgen. Misschien weet je het al: per 2021 kan je niet meer gebruik maken van een mono cv-ketel. Vanaf januari 2030 gaat het gas er helemaal af. Hoe weet jij nu wat goed is? De basis hiervan bestaat uit meerdere componenten: hoeveel wil je besparen, welk budget heb je, heb je een nieuw of juist ouder huis, en is jouw huis voldoende geïsoleerd? Advies: kijk ook naar de aanpak van de gemeente Westerveld betreffende warmtenetten en/of stadsverwarming. Hier detecteer je de belangrijkste praktische alternatieven voor de CV-ketel. Op de eerste plaats een warmtepomp. Anderzijds: elektrische cv-ketels, biomassaketel, pelletkachels, zonneboilers, infraroodpanelen zijn populaire vervangers voor de HR-ketel.

Inhoudsopgave
We hebben te maken met veel vraagtekens betreffende het energieverbruik over 10 jaar. Aan de hand van de vergelijker check je alle praktische details. Welke alternatieven zijn er voor een gasgestookte ketel, wat zijn de kosten, en hoe kan ik volledig gasvrij wonen? Selecteer een van de thema’s hieronder.

 1. Jouw CV-ketel vervangen door warmtepomp in Dieverbrug.
 2. Welke alternatieven zijn er voor de CV-ketel?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, wat kost dat?
 4. Een CV-ketel in combinatie met een warmtepomp.
 5. Is het voor mij mogelijk? Gasvrij wonen in Dieverbrug?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Dieverbrug [Update juli 2020]

Jouw hr-ketel is defect.Dan sta je voor een kruispunt. Met de nieuwe wetgeving over aardgas, is dit een lastig probleem. Gasketel vervangen door warmtepomp in Dieverbrug is iets wat steeds meer Nederlanders doen. Goed voor het milieu, voordelig en je hebt jouw investering snel terug. Hoe kan ik ‘t beste mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv vervangen voor een warmtepomp? Onze experts schreven daarvoor het 7 stappen model ( of bekijk Aermec verwarming).

Advies warmtepomp installeren

 1. Check eerst welke soorten warmtepompen te installeren zijn in jouw woning.
 2. Kies de installatie die aansluit bij jouw huis en natuurlijk het budget.
 3. Vraag meerdere offertes op en kies een officiële warmtepomp installateur in Dieverbrug. Lees referenties en bekijk certificaten.
 4. Laat een uitgebalanceerd warmtepompsysteem maken. Het dient 100% aan te sluiten bij jouw huis.
 5. Laat alles op de juiste manier installeren. Laat dit doen door dezelfde specialist.
 6. Controleer of de installatie zuinig en juist draait. Het onderhoudsboek en de garanties berg je veilig op.
 7. Claim jouw subsidie

Is onze woning geschikt?

Vloer, gevel en dak zijn uitstekend geïsoleerd.

In alle ramen zit HR++ glas of triple glas.

LT radiatoren of vloerverwarming zijn essentieel.

Een geschikte ruimte voor plaatsing van een warmtepomp met voorraadvat.

Optioneel: ruimte voor buitenunit of bodemboring.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Dieverbrug

Welke alternatieven zijn er voor de CV-ketel? De warmtepomp hebben we reeds doorgenomen. Toch, er zijn nog meer alternatieven voor een Hoog rendement ketel van bijvoorbeeld Berreta of natuurlijk Sentry. Wat past bij mijn mijn wensen? Via deze website signaleer jij per soort bruikbare informatie. Wat houdt het in, en wat zijn belangrijke nadelen en voordelen?


1. (Hybride) Warmtepomp

Een warmtepomp maakt gebruik van warmte uit de omgeving en vormt dit om naar hoogwaardige bruikbare energie voor de centrale verwarming en heet water. Je kunt je CV-ketel helemaal vervangen met een standalone warmtepomp, of verbinden d.m.v. een hybride oplossing.

 • Relatief weinig onderhoud
 • Gemeentelijke subsidie
 • Hoge investering
 • Goede isolatie is essentieel

2. Zonneboiler

De zonneboiler werkt op zonlicht voor het verwarmen van je woning. Dit werkt samen met de CV-ketel in Dieverbrug: de zonneboiler verwarmt het bad-, douche- en kraanwater. De prijs schommelt rond de €4800 met monteren.

 • Gratis energie
 • Weinig onderhoud
 • Overige warmtebron blijft nodig
 • Kan niet bij elke woning

3. Biomassaketel (pelletkachel)

Zo’n pelletkachel brandt op unieke pelletkorrels. Zeer geschikt voor kleinere kamers, de pelletkachel-cv zorgt ook voor warm water. De Biomassaketels werken ook op houtsnippers of blokken.

 • Zeer sfeervol
 • Makkelijk in gebruik
 • Investering rond de €2.500
 • Niet voor kleine woningen

4. Infraroodpanelen

Infraroodpanelen zijn geschikt voor extra verwarming op veel gebruikte locaties in huis. Niet echt bruikbaar als hoofdverwarming, tenzij je huis extreem goed geïsoleerd is. Een duurzame keuze en met zonnepanelen een goede combi.

 • Geen last van geluid of geur
 • Gezond binnenklimaat
 • Geen subsidieregeling
 • Klein oppervlakte

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel draait 100% op stroom. Je kunt dus echt van het gas af. Een interessante investering dus. Echter, je woning moet geïsoleerd zijn: en eigenlijk heb je zonnepanelen nodig. Minder aantrekkelijk dan een warmtepomp.

 • Gasaansluiting kan weg
 • Minder gecompliceerd dan warmtepomp
 • Stroomverbruik
 • Financieel onaantrekkelijk

6. Warmtenet (stadswarmte)

Een warmtenet is een een ondergronds leidingnet met warm water van verschillende bronnen. Je verwarmt er je huis mee en krijgt warm water. Restwarmte uit industrie en biomassa zijn warmtebronnen. Een andere benaming voor dit systeem is stadswarmte.

 • Zeer efficiënt
 • Comfortabele temperatuur in huis
 • Je kunt niet zelf kiezen
 • Temperatuur slecht regelbaar
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, is dat een slimme keus? Ga jij een warmtepomp in plaats van CV-ketel gebruiken in Dieverbrug? Check dan altijd goed de diverse kosten. Onze deskundigen hebben een schema gebouwd met daarin alle financiële aspecten. De terugverdientijd van zo'n warmtepomp is beter in vergelijking met de traditionele ketel. Niet vergeten: de aanschaftarieven liggen hoog (en de plaatsing is kostbaar). De overheid biedt wel een aantrekkelijk subsidie. De actuele subsidie voor warmtepompen (Drenthe) fluctueert tussen de €1250 tot €5700.

Productkosten

De prijs van de warmtepomp zelf weegt het zwaarst. Gebaseerd op het type (Lucht/lucht, Hybride, Bodem/water, Water/water, Ventilatielucht) schommelen de prijzen tussen de €2500 en €18000. Lees nu verder over CV-Ketel in Werkendam vervangen door warmtepomp.

Aansluitkosten

Vervolgens krijg te doen met installatiekosten. De kosten van installatie variëren (gemiddeld) tussen de €1800 – €4200. Heb jij voorkeur voor een grondwater-warmtepomp? In dat geval is een grondboring nodig via het installatiebedrijf. Het installeren van een eenvoudige (MV) lucht-warmtepomp is in een dag gerealiseerd.

Energieverbruik

De traditionele gasketel werkt met aardgas, zo’n warmtepomp kan werken met stroom (kWh). Waar resulteert dat in? Je gasrekening daalt of gaat naar 0, maar de nota voor stroom stijgt. Zonnepanelen kunnen voor jou de stroom opwekken. De besparing op je energienota varieert tussen 35% en 50%. Wie wil dat nu niet?

Subsidie

De regering wil dat we minder gas verbruiken. Om die reden is er een vorstelijke subsidieregeling (ISDE). Via de uitgegeven apparatenlijst check je de huidige vergoeding in Dieverbrug. Vergoedingen schommelen tussen de €1400 en €3900. Waar je rekening mee kunt houden: voor het plaatsen van de Stiebel-Eltron WPC 05 (232927) heb je recht op €2800 en bij de Lennox eComfort GAH070 is dit €4950. Ook zakelijk zeer interessant in de gemeente Westerveld.

Terugverdientijd

Alle uitgaven en opbrengsten bekeken? Het omslagpunt heb je dan snel uitgerekend. Bij een eenvoudig systeem (hybride warmtepomp ) liggen de terugverdientijden flink lager dan bij dure systemen. De terugverdientijd van een hybride warmtepomp bedraagt ongeveer 5 tot 9 jaar, bij een Bodem/water warmtepomp is dit al snel 15 jaar. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Dieverbrug?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Staat er in je woning al een warmtepomp? Of heb je net een hoog rendement ketel laten neerzetten? Huishoudens hebben niet de kennis dat je deze twee apparaten met elkaar kunt verbinden. Een cv ketel in combinatie met warmtepomp (genaamd hybride systeem) heeft een prima rendement. De prijs van een hybride installatie is veel goedkoper als je het vergelijkt met een volledig elektrische warmtepomp. Waarom veel mensen kiezen voor een hybride pomp: aantrekkelijk geprijsd, in een dag aangelegd, en je huis hoeft niet direct helemaal over de kop. Groot nadeel is dat je niet volledig van het gas los bent: De CV-ketel blijft noodzakelijk. Een gasketel met warmtepomp is over een flink aantal jaar niet voldoende. Vanaf 2050 is in principe elke woning gasvrij. Op cvketel-warmtepomp.nl bekijk je ook warmtepomp Nieuwerkerk aan den IJssel.


De voordelen van gasvrij wonen

De komende jaren moeten er veel huizen van het gas af. Duurzame energiebronnen zijn de toekomst. Aan de hand van onze website bekijk jij een alternatieve CV ketel zonder gas in Dieverbrug. Uiteindelijk zal iedereen zijn cv-ketel vervangen. Gasvrij wonen is ook lang niet gek. De gaskosten gaan verdwijnen. Is je huis goed geïsoleerd en beperkt je stroomgebruik? Zijn zonnepanelen voor jou bekend terrein? Jij kunt dan toewerken naar een energieneutraal huis. Jouw maandelijkse energielasten zullen flink dalen. Jouw woning zonder gas? De keuze is reuze: elektrische cv-ketels, het warmenet, infraroodpanelen, zonneboilers, biomassaketel. De komende periode geldt er een mooie subsidieregeling. Op het moment dat alle huizen zonder gas worden verwarmd, komen we dichterbij de eisen van het klimaatakkoord. Een full-electric apparaat gaat mogelijk nog even niet lukken. Ook de hybride warmtepomp is voor nu een prima maatregel m.b.t. een gasvrije woning in Drenthe.

Interesse en wil je warmtepomp offertes vergelijken? Direct offertes opvragen bij installateurs in en rondom Dieverbrug.