CV-ketel vervangen Doorn Stop met gasverbruiken en bezuinig tot €400


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Jouw CV-ketel vervangen in Doorn? Grofweg heb je in juli 2020 2 keuzes: een gloednieuwe gas-ketel plaatsen, of ga jij voor een verantwoord en duurzaam systeem? Een tweestrijd waar ook jij heel goed over moet gaan nadenken. Vanaf 2021 is het niet meer mogelijk een mono cv-ketel te laten installeren. En vanaf 2030 moet elke Nederlanders “gasvrij” wonen. Wat moet je dan kiezen? Dat hangt af van diverse invalshoeken: hoeveel wil je besparen, hoeveel geld wil je eraan kwijt, wat voor type woning heb je, en hoe is het gesteld met de isolatie? Advies: Kijk ook naar de plannen van jouw gemeente Utrechtse Heuvelrug ten opzichte van bijvoorbeeld stadswarmte of een warmtenet. Op deze pagina bekijk je alle populaire alternatieven voor de CV-ketel. Op de eerste plaats een warmtepomp. Anderzijds: het warmenet, infraroodpanelen, zonneboilers, elektrische cv-ketels, pelletkachels worden meer en meer toegepast als vervanging op de CV-ketel.

Inhoudsopgave
Er is veel onduidelijkheid betreffende de energieconsumptie over een jaar of 15. Middels cvketel-warmtepomp.nl vergelijk je alle praktische details. Wat kan ik nemen naast een gas-ketel, wat zijn de kosten, en hoe krijg je jouw huis gasvrij? Klik op een van de onderwerpen hieronder.

 1. Je CV-ketel vervangen door warmtepomp in Doorn.
 2. Welk alternatief voor de CV-ketel is geschikt voor mijn woning?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, wat levert mij dat op?
 4. CV-ketel combineren met een warmtepomp.
 5. Wat moet ik doen voor gasvrij wonen in Doorn?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Doorn [Update juli 2020]

De Hr-ketel is aan vervanging toe. Wat kun je het beste doen? Door de vernieuwde wetgeving over aardgas, kan dit best een struikelblok zijn. Gasketel vervangen door warmtepomp in Doorn gebeurt steeds meer. Je bent “groen” bezig, lage vanaf-prijzen en je hebt jouw investering snel terug. Hoe vervang ik mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv voor een warmtepomp? Onze vakmannen bedachten daarvoor het 7 stappen model ( of bekijk Cooper&Hunter verwarming).

Instructies warmtepomp installeren

 1. Achterhaal welke soorten warmtepompen wel/niet geschikt zijn voor jouw huis.
 2. Maak een keuze voor de installatie die strookt met jouw huis en beoogde kostenplaatje.
 3. Overweeg de aangeboden prijs en kies een competente warmtepomp installateur in Doorn. Lees referenties en bekijk certificaten.
 4. Vraag om een uniek warmtepompsysteem. Zorg dat het aansluit bij jouw huis en gewenste klimaat.
 5. Laat alles op de juiste manier installeren. Dit is een complex en tijdsintensieve klus.
 6. Check of het systeem werkt. Informeer naar garanties en onderhoudscontracten.
 7. Vraag de subsidie op via RVO.nl

Is mijn huis geschikt?

Vloer, gevel en dak zijn goed geïsoleerd (kierdicht).

Check ramen op triple of HR++ glas keurmerk.

Laagtemperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Installatieruimte voor het aanleggen van het warmtepompsysteem (+ boiler).

Eventueel: de mogelijkheid voor een buitenunit.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Doorn

Wat zijn de beste alternatieven voor de CV-ketel? De warmtepomp hebben we inmiddels uitvoerig besproken. Toch, je hebt de keuze uit nog meer alternatieven voor een Gasgestookte ketels via bijv. Atag en Junkers. Wat is geschikt voor mijn situatie? Hieronder detecteer jij per soort bruikbare informatie. Hoe gaat het in z'n werk, en wat kunnen we zeggen over de pluspunten?


1. (Hybride) Warmtepomp

Een warmtepomp neemt de warmte uit natuurlijke bronnen en transformeert dit naar toepasbare energie voor de centrale verwarming en heet water. Er is een optie om de CV-ketel te vervangen (volledig elektrische warmtepomp), of integreren in een hybride systeem.

 • Versterkt energielabel huis
 • Aantrekkelijke subsidieregeling
 • Dure prijzen
 • Veel geluid van buitenunit

2. Zonneboiler

De zon & de zonneboiler dragen zorg voor de opwarming van water / verwarming. Dit werkt samen met de CV-ketel in Doorn: een zonneboiler zorgt voor o.a. warm bad en douche water. De uitgaven worden geschat op zo’n €4600 (plaatsing inbegrepen).

 • Eenvoudig te integreren
 • Aantrekkelijke subsidieregeling
 • Geen saldering
 • Minder mooi uitzicht

3. Biomassaketel (pelletkachel)

De pelletkachel werkt op kleine korrels van houtafval (pellets). Verwarmt de ruimte waar het apparaat staat, of het hele huis (een pelletkachel-cv). De Biomassaketels werken ook op houtblokken en snippers.

 • Besparing tot 50%
 • Geen koolmonoxide
 • Minimale voorraad hout
 • Onhandige afmetingen

4. Infraroodpanelen

Infraroodpanelen worden gebruikt voor extra verwarming op veel gebruikte locaties in huis. Het is onhandig als hoofdverwarming, maar voor sommige situatie een uitkomst. Een toekomstgericht product en samen met zonnecellen te combineren.

 • Lucht droogt niet uit
 • Minder ronddwarrelende stof
 • Geen subsidieregeling
 • Elektriciteitskabels nodig

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel gebruikt enkel stroom. Je kunt dus echt van het gas af. Dit is aantrekkelijker. Helaas is het alleen geschikt voor geïsoleerde huizen: en bij voorkeur met zonnepanelen. Kan niet op tegen de warmtepomp.

 • Gas kan de deur uit
 • Geen geluidsoverlast
 • Energieverbruik
 • Financieel onaantrekkelijk

6. Warmtenet (stadswarmte)

Een warmtenet is een ondergrondse circulatieleiding aangesloten op een warmtebron. Het voorziet in heet water in de woningen. De bron wordt gevoed met o.a. aardwarmte en biomassa. Een andere benaming voor dit systeem is stadswarmte.

 • Zeer duurzame oplossing
 • Je weet waar de warmte vandaan komt
 • Slechts één aanbieder
 • Onduidelijke kostenstructuur
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, waarom zou ik dat doen? Ook de CV-ketel vervangen voor een eigen warmtepomp in Doorn? Let dan op de ingewikkelde kosten. Onze adviseurs hebben een overzicht gemaakt om de kosten (en opbrengsten) inzichtelijk te maken. De terugverdientijd van zo'n warmtepomp is lucratiever in vergelijking met de gas-ketel. Belangrijk: de prijs van het apparaat is hoog (+ dure aanlegkosten). De overheid biedt wel een aantrekkelijk subsidie. De hoogte van subsidie voor warmtepompen (Utrecht) ligt tussen de €2500 en €4400.

Kostprijs

De artikelprijs van een warmtepomp voel je het eerste. Op basis van de gekozen installatie (Hybride, Bodem/water, Lucht/lucht, Water/water, Lucht/water) fluctueert de aanschafprijs tussen de €1900 en €15000. Vind alles uit over CV-Ketel in Westerlee vervangen door warmtepomp.

Aansluitkosten

Vervolgens krijg te doen met installatiekosten. De tarieven van installateurs komen regelmatig uit tussen de €1600 – €3900. Heb jij voorkeur voor een Bodemwarmtepomp? Dan is grondboring noodzakelijk via het installatiebedrijf. Het plaatsen van een eenvoudige lucht-lucht warmtepomp kost maximaal 1 dag.

Stroomkosten

Een CV-ketel werkt op basis van gas, terwijl een warmtepomp enkel stroom nuttigt. Waar resulteert dat in? Je gasgebruik zal drastisch afnemen, daarentegen ga je juist meer stroom verbruiken. Met zonnepanelen kan je zelf voor deze stroom zorgen. De besparing op je energienota ligt tussen de 25% en 45%. Erg goed voor de portemonnee.

Subsidie

De regering wil dat we minder gas verbruiken. Het gevolg is een zeer aantrekkelijke ISDE subsidieregeling. Op de apparatenlijst vind je de actuele subsidievergoeding in Doorn. Dit ligt vaak ergens tussen de €1700 tot €2300. De hoogte wisselt: voor de installatie van de Stiebel-Eltron WPF 13 Basic (230947) krijg je €3100 en in in het geval van de LG Therma V HU141 U32 / HN1616 NK2 bedraagt dit €2300. Tevens zakelijk toepasbaar in de gemeente Utrechtse Heuvelrug.

Terugverdientijd

Alle onkosten en besparingen uitgezocht? Dan kun je schatten waar het omslagpunt ligt. Bij een instapmodel (ventilatiewarmtepomp ) profiteer je van een kortere terugverdientijd i.v.m de kostbare systemen. De terugverdientijd van een ventilatiewarmtepomp ligt rond de 6 tot 10 jaar, bij een grond-warmtepomp loopt dit al gauw op tot 12 t/m 15 jaar. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Doorn?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Staat er in je woning al een warmtepomp? Of toevallig recentelijk een nieuwe CV ketel laten installeren? Huishoudens hebben niet de kennis dat beide componenten goed te combineren zijn. De cv ketel in combinatie met warmtepomp (hybride verwarmingssysteem) is duurzaam heeft een leuke opbrengst. De prijs van een hybride installatie is echt voordeliger dan een volledig elektrische warmtepomp. Drie argumenten waarom de hybride pomp zo in trek is: lage investering, eenvoudig te installeren, werkt prima samen met huidige verwarming. Groot nadeel is dat je nog steeds een gasgestookte ketel nodig hebt: De CV-ketel blijft noodzakelijk. Een gasketel in combinatie met warmtepomp is over een flink aantal jaar niet genoeg. Per 2050 zal ieder huis gasvrij zijn. Lees nu verder over warmtepomp Nijega.


Een gasvrije woning binnen handbereik

Langzamerhand verdwijnt het gas helemaal. Duurzame energiebronnen zijn de toekomst. Met behulp van onze website tref je een alternatieve CV ketel zonder gas in Doorn. Iedereen moet de cv-ketel vervangen. Gasvrij wonen heeft veel voordelen. De gaskosten gaan verdwijnen. Beschik je over een goede isolatie? Zijn zonnepanelen voor jou bekend terrein? Dan komt een energieneutrale woning in zicht. De energielasten dalen dan significant. Wil jij ook leven zonder gas? Je hebt volop keuze: pelletkachels, het warmenet, infraroodpanelen, elektrische cv-ketels, zonneboilers. Momenteel ontvang je vaak geld terug in de vorm van subsidie. Indien alle huizen worden verwarmd zonder gas, dan dringen we de uitstoot van CO2 flink terug. Een volledig elektrische installatie mag best nog even wachten. Ook de hybride warmtepomp is voor nu een prima maatregel m.b.t. een gasvrije woning in Utrecht.

Wil jij vandaag ook warmtepomp offertes vergelijken? Check de prijzen van installateurs in de buurt van Doorn.