CV-ketel vervangen Dorst Stop met gasverbruiken en bespaar jaarlijks €400


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Heb jij al er over nagedacht: de CV-ketel vervangen in Dorst? Dan heb je in juli 2020 eigenlijk 2 mogelijkheden: gewoon een traditionele verwarmingsketel, of kiezen voor een milieuvriendelijk product. Dit is een “issue” waar iedere huiseigenaar mee te dealen heeft. Goed om te weten: vanaf 2021 is de mono cv-ketel niet meer toegestaan. Echter na 2030 moeten we volledig van het gas af. Wat kun je op dit moment het beste doen? Dat hangt af van velerlei zaken: hoe duurzaam moet het zijn, welk budget heb je, heb je een nieuw of juist ouder huis, en is jouw huis voldoende geïsoleerd? Tip: Kijk ook naar de plannen van jouw gemeente Oosterhout wat betreft bijvoorbeeld stadswarmte of een warmtenet. Op deze website vind je de meest gekozen populaire alternatieven voor de CV-ketel. Een warmtepomp mag hier natuurlijk niet ontbreken. Maar ook pelletkachels, biomassaketel, zonneboilers, infraroodpanelen, elektrische cv-ketels kunnen jouw huidige cv-ketel op gas vervangen.

Inhoudsopgave
Er zijn nog veel vragen betreffende onze energieconsumptie in de toekomst. Aan de hand van deze pagina vergelijk je meerdere toekomstbestendige opties. Wat kan ik nemen naast een HR-ketel, wat kost het, en wat moet ik doen voor een gasvrij huis? Druk op een item uit onze FAQ.

 1. De CV-ketel vervangen door warmtepomp in Dorst.
 2. Wat zijn de alternatieven voor een cv-ketel na 2021?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, waarom zou ik dat doen?
 4. CV-ketel met warmtepomp combineren.
 5. Welke stappen moet ik doorlopen voor gasvrij wonen in Dorst?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Dorst [Update juli 2020]

De Hr-ketel is aan vervanging toe. Dan moet je alle innovaties afwegen. Met de nieuwe wetgeving over aardgas, is dit een enorm dilemma. De gasketel vervangen door warmtepomp in Dorst is iets wat steeds meer Nederlanders doen. Het is milieuvriendelijk, gunstig qua prijs en je hebt jouw investering snel terug. Ik wil mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv vervangen voor een warmtepomp, hoe werkt dat? Daarvoor gebruik je onderstaand stappenplan (en check ook DPA verwarming).

Aanlegplan warmtepomp installeren

 1. Vindt uit welke warmtepomp versie mogelijk zijn in jouw woning.
 2. Maak een keuze voor de installatie die aansluit bij de ruimtes en de totaalprijs die je in je hoofd hebt.
 3. Vergelijk de prijzen en ga voor een degelijke warmtepomp installateur in Dorst. Vraag altijd om certificaten en ervaringen van anderen.
 4. Een adaptive warmtepompsysteem is noodzakelijk. Dit moet namelijk volledig passen bij jouw woning.
 5. Laat alles op de juiste manier installeren. Dit is een complex en tijdsintensieve klus.
 6. Controleer of alle werkt. Informeer naar garanties en onderhoudscontracten.
 7. Vergeet niet de subsidie aan de vragen

Is mijn huis geschikt?

Vloer, gevel en dak beschikken over de juiste isolatiewaarden.

In alle ramen zit HR++ glas of triple glas.

Lagetemperatuurverwarming (LTV): radiatoren of vloerverwarming.

Genoeg ruimte voor het plaatsen van de warmtepomp en eventuele boiler.

Bij volledig elektrisch: bodemboring capaciteit / ventilatie-unit.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Dorst

Wat zijn de alternatieven voor een cv-ketel na 2021? De warmtepomp is het meest populaire alternatief. Desalniettemin, er bestaan nog meer alternatieven voor een Gasketels van bijvoorbeeld Chappée + Radson. Wat past bij mijn mijn huis? Op deze pagina vergelijk jij per optie meer details. Wat houdt het in, en wat kunnen we zeggen over de pluspunten?


1. (Hybride) Warmtepomp

Een warmtepomp maakt gebruik van warmte uit de omgeving en converteert dit naar toepasbare energie voor het verwarmen van water. Er is een optie om de CV-ketel te vervangen (volledig elektrische warmtepomp), of verbinden d.m.v. een hybride oplossing.

 • Gunstig energieverbruik
 • Gemeentelijke subsidie
 • Niet voordelig
 • Huis moet geïsoleerd zijn

2. Zonneboiler

De zon & de zonneboiler dragen zorg voor het verwarmen van water. Het is een aanvulling op je CV-ketel in Dorst: een zonneboiler zorgt voor o.a. warm bad en douche water. De kosten liggen rond €3300 met monteren.

 • Hoog rendement ook in de winter
 • Overheidssubsidies
 • Terugleveren niet mogelijk
 • Kan niet bij elke woning

3. Biomassaketel (pelletkachel)

De pelletkachel werkt op samengeperste korrels van hout. Zeer geschikt voor kleinere kamers, de pelletkachel-cv kan de cv-ketel zelfs overnemen. Biomassaketels werken echter ook met andere houtproducten (snippers).

 • Eenvoudig te installeren
 • Makkelijke bediening
 • Hoog servicegehalte
 • Rookafvoer

4. Infraroodpanelen

Een Infraroodpaneel kan een uitkomst zijn bij meer warmte op lokaal niveau. Het is onhandig als hoofdverwarming, of je moet extreem hoge isolatiewaarden hebben. Een innovatief systeem in combinatie met zonnepanelen.

 • Minder ronddwarrelende stof
 • Koppelen met domotica
 • Geen subsidieregeling
 • Grote panelen

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel maakt gebruik van stroom. Je woning kan gasvrij worden gemaakt. Dat is veiliger. Helaas is het alleen geschikt voor geïsoleerde huizen: en eigenlijk heb je zonnepanelen nodig. Minder aantrekkelijk dan een warmtepomp.

 • Gasverbruik naar 0
 • Eenvoudige techniek
 • kWh verbruik
 • Subsidie mogelijkheden

6. Warmtenet (stadswarmte)

Een warmtenet is een een ondergronds leidingnet waardoor warm water stroomt. Het warme water kan onze huizen verwarmen. Restwarmte uit industrie en biomassa zijn warmtebronnen. Deze stadswarmte is op dit moment sterk in opkomst.

 • Zeer duurzame oplossing
 • Veiliger dan aardgas
 • Je kunt niet zelf kiezen
 • Vaak nog duurder dan gas
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, is dat goedkoop? Ga jij een warmtepomp in plaats van CV-ketel gebruiken in Dorst? Dan krijg je te maken met diverse kosten. Onze installateurs hebben hieronder een opsomming geplaatst zodat je weet wat je op financieel gebied kunt verwachten. De terugverdientijd van een warmtepomp is aantrekkelijker ten opzichte van de Gasgestookte ketel. Opmerking: de kostprijs ligt hoger (en de aansluitkosten). Daarentegen zijn er wel subsidies. De actuele subsidie voor warmtepompen (Noord-Brabant) varieert tussen de €1100 tot €4550.

Aanschafprijs

De artikelprijs van een warmtepomp is de grootste kostenpost. Op basis van de gekozen installatie (Ventilatielucht, Lucht/lucht, Hybride, Bodem/water, Water/water) liggen de prijzen tussen de €3600 en €14500. Misschien vind je dit ook relevant: CV-Ketel in Westhem vervangen door warmtepomp.

Installatiekosten

Daarnaast heb je te maken met installatiekosten. De plaatsingskosten komen regelmatig uit tussen de €1500 tot €3500. Ga je voor een grond-warmtepomp? Dan moet er in de grond geboord worden door een installatiebedrijf. Het laten aanbrengen van een basic hybride warmtepomp kost maximaal 1 dag.

Verbruikskosten

De traditionele gasketel werkt met aardgas, terwijl een warmtepomp enkel stroom nuttigt. Wat betekent dit concreet? Je gasrekening daalt of gaat naar 0, echter het stroomverbruik gaat omhoog. Zonnepanelen kunnen voor jou de stroom opwekken. De netto-energiebesparing bedraagt al gauw 40%. Erg goed voor de portemonnee.

Subsidie

We moeten zo snel mogelijk af van het gas. Het betreft een historische subsidie (ISDE). Op de speciale apparatenlijst ontdek je de hoogte van de subsidie voor jouw warmtepomp in Dorst. Dit fluctueert momenteel tussen de €1800 tot €2600. De hoogte wisselt: voor de installatie van de Stiebel-Eltron WPF 16 Cool (232920) krijg je €3500 en in in het geval van de Magic Thermodynamic Box BMTB 130L bedraagt dit €1100. Tevens zakelijk toepasbaar in de gemeente Oosterhout.

Terugverdientijd

Alle uitgaven en opbrengsten onderzocht? Dan kun je het omslagpunt bepalen. Wanneer je kiest voor een basis model (hybride warmtepomp ) heb je een kortere terugverdientijd dan bij complexe installaties. De terugverdientijd van een lucht-lucht systeem zit op de 6 tot 10 jaar, bij een grond-water warmtepomp is dit al snel 12-15 jaar. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Dorst?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Misschien heb je al een warmtepomp. Of laatst nog een actuele HR-ketel laten plaatsen? De meeste mensen weten niet dat je deze twee apparaten met elkaar kunt verbinden. De cv ketel in combinatie met warmtepomp (genaamd hybride systeem) kenmerkt zich door een goed rendement. De prijs van een hybride installatie is veel lager als je het vergelijkt met een volledig elektrische warmtepomp. De pluspunten van een hybride systeem zijn o.a.: goedkoop, eenvoudig te installeren, werkt prima samen met huidige verwarming. Groot nadeel is dat je gas blijft gebruiken: het ondersteunt slechts de CV-ketel. Een gasketel in combinatie met warmtepomp is eigenlijk niet genoeg. In 2050 zal geen enkel huis nog gas gebruiken. Nu ook online: warmtepomp Nijensleek.


Gasvrij wonen steeds populairder

Langzamerhand verdwijnt het gas helemaal. Duurzame energiebronnen zijn de toekomst. Aan de hand van onze website vind je een alternatieve cv-ketel zonder gas in Dorst. Voor iedere woningbezitter wordt de CV ketel vervangen realiteit. Gasvrij wonen heeft flink wat pluspunten. De gaskosten gaan verdwijnen. Ben jij bewust bezig met jouw stroomconsumptie? En gebruik je zonnepanelen? Energieneutraal wonen kan voor jou dan werkelijkheid worden. Je zult merken dat je energienota veel lager uitvalt. Wil jij ook leven zonder gas? Neem dat de volgende opties in overweging: pelletkachels, het warmenet, elektrische cv-ketels, infraroodpanelen, zonneboilers. De komende jaren heb je de beschikking over een leuke subsidie. Zodra alle Nederlanders verwarmen zonder gas, dan dringen we de uitstoot van CO2 flink terug. Een full-electric pomp gaat mogelijk nog even niet lukken. Juist de hybride warmtepomp is voor nu een prima maatregel m.b.t. een gasvrije woning in Noord-Brabant.

Wacht niet langer met warmtepomp offertes vergelijken! Direct offertes opvragen bij installateurs in de regio Dorst.