CV-ketel vervangen Nijensleek Kies voor een duurzaam alternatief en bespaar tot wel €310


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Overweeg jij om jouw CV-ketel te vervangen in Nijensleek? Dan heb je in juli 2020 eigenlijk 2 alternatieven: “weer” een ouderwetse gasketel, of juist kiezen voor een groenere optie. Een struikelblok waarmee veel Hollanders te maken krijgen. Misschien weet je het al: per 2021 mag je geen nieuwe mono-cv-ketel laten plaatsen. En vanaf 2030 gaat de gaskraan volledig dicht. Hoe weet jij nu wat goed is? Hieraan ten grondslag liggen meerdere zaken: hoe milieubewust moet het systeem zijn, hoeveel wil je uitgeven, gaat het om nieuwbouw of bestaande bouw, en wat zijn de isolatiewaarden? Advies: onderzoek ook de toekomstplannen van de gemeente Westerveld m.b.t. plannen m.b.t. een warmtenet of stadsverwarming. Hieronder vergelijk je de meeste praktische alternatieven voor de CV-ketel. Vanzelfsprekend de warmtepomp. Ook biomassaketel, pelletkachels, infraroodpanelen, elektrische cv-ketels, zonneboilers worden meer en meer toegepast als vervanging op de CV-ketel.

Inhoudsopgave
Er is veel onduidelijkheid m.b.t. ons toekomstig energieverbruik. Op basis van deze pagina vind je alle praktische details. Wat kan ik nemen naast een gasgestookte ketel, wat kost het, en hoe kan ik volledig gasvrij wonen? Selecteer een van de onderstaande vragen.

 1. Een CV-ketel vervangen door warmtepomp in Nijensleek.
 2. Welke alternatieven zijn er voor de CV-ketel?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, wat levert mij dat op?
 4. Een CV-ketel in combinatie met een warmtepomp.
 5. Is het voor mij mogelijk? Gasvrij wonen in Nijensleek?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Nijensleek [Update juli 2020]

Jouw hr-ketel is defect.Wat is nu handig? Met de nieuwe wetgeving over aardgas, kan dit best een struikelblok zijn. Gasketel vervangen door warmtepomp in Nijensleek gebeurt steeds meer. Het is milieuvriendelijk, voordelig en de terugverdientijd is prima. Hoe vervang ik mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv voor een warmtepomp? Gebruik hiervoor het bijgaande stappenplan (en bekijk ook AWB verwarming).

Aanlegplan warmtepomp installeren

 1. Achterhaal welke warmtepomp installaties geplaatst kunnen worden in jouw huis.
 2. Neem de installatie die past bij jouw huis en beoogde kostenplaatje.
 3. Vergelijk de prijzen en neem een vakkundige warmtepomp installateur in Nijensleek. Let op certificaten en referenties.
 4. Laat een uitgebalanceerd warmtepompsysteem maken. Het moet volledig bij jouw woning en situatie passen.
 5. De installatie kan beginnen. Laat dit doen door dezelfde specialist.
 6. Onderzoek of het werkt zoals jij voor ogen hebt. Vraag altijd naar de garantie en onderhoudsvoorschriften.
 7. Claim jouw subsidie

Welke woning is geschikt?

Gevel vloer en dak zijn goed geïsoleerd (kierdicht).

Beschikt het over (minimaal) HR++ glas of triple.

Lagetemperatuurverwarming (bij voorkeur vloerverwarming).

Een geschikte ruimte voor plaatsing van de warmtepomp met optionele boiler.

Bij volledig elektrisch: boringen in de grond en lucht-lucht unit.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Nijensleek

Wat voor alternatief voor de CV-ketel past bij mij? De warmtepomp hebben we reeds doorgenomen. Goed om te weten, je hebt de keuze uit nog meer alternatieven voor een Gasketels van leveranciers als Brink of RLM. Wat is aan te raden voor mijn huis? Op cvketel-warmtepomp.nl ontdek jij per optie bruikbare informatie. Wat houdt het in, en wat zijn belangrijke nadelen en voordelen?


1. (Hybride) Warmtepomp

Een warmtepomp onttrekt warmte uit de omgeving en converteert dit naar bruikbare energie voor de centrale verwarming en heet water. Er is een optie om de CV-ketel te vervangen (volledig elektrische warmtepomp), of verbinden d.m.v. een hybride oplossing.

 • Constante temperatuur
 • Overheidssubsidies
 • Hoge installatiekosten
 • Neemt veel ruimte in

2. Zonneboiler

Het zonlicht + zonneboiler zorgen voor warm water en/of aansturing van de verwarming. Het is een aanvulling op je CV-ketel in Nijensleek: dankzij een zonneboiler zit je nooit zonder warm tapwater. De kosten liggen rond €3900 met installeren.

 • Lage energienota
 • Makkelijk te plaatsen
 • Lange terugverdientijd
 • Niet iedereen vind het mooi

3. Pelletkachel (biomassaketel)

Zo’n pelletkachel brandt op unieke pelletkorrels. Vaak verwarm je hiermee 1 enkele kamer, de pelletkachel-cv kan de cv-ketel zelfs overnemen. De Biomassaketels kunnen ook elementen verbranden als houtsnippers of blokken.

 • Korte terugverdientijd
 • Pellets zijn relatief goedkoop
 • Jaarlijks groot onderhoud
 • Kans op stank

4. Infraroodpanelen

Infraroodpanelen zijn er wanneer je behoefte hebt aan extra warmte op een specifieke plek. Echter, niet voldoende als hoofdverwarming, maar je kunt het zeker in overweging nemen. Een ‘groen’ alternatief en met zonnepanelen een goede combi.

 • Zeer energiezuinig en duurzaam
 • Gemakkelijk te installeren
 • Helaas geen subsidie
 • Elektriciteitsdraden wegwerken

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel werkt volledig op stroom. In de praktijk betekent dit dat je gasgebruik verminderd. Dit is aantrekkelijker. Hou rekening met een hoge isolatienormen: het vreet stroom, dus zonnepanelen zijn aan te raden. Een warmtepomp is een betere investering.

 • Geen gebruik meer van gas
 • Gemakkelijk te plaatsen
 • Energieverbruik
 • Financieel onaantrekkelijk

6. Warmtenet (stadswarmte)

Een warmtenet is een uitgebreid netwerk van leidingen gevuld met warm water. Het is geschikt voor verwarming en tapwater. Restwarmte uit industrie en biomassa zijn warmtebronnen. Deze stadswarmte is op dit moment sterk in opkomst.

 • Weinig onderhoud noodzakelijk
 • Veiliger dan aardgas
 • Op gas koken niet mogelijk
 • Prijzig
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, kan dat voordelig? Ook de CV-ketel vervangen voor een eigen warmtepomp in Nijensleek? Dan moet je rekening houden met vele soorten kosten. Onze vakmannen hebben hieronder een opsomming geplaatst om de kosten (en opbrengsten) inzichtelijk te maken. De terugverdientijd van de warmtepomp is aantrekkelijk vergeleken met de gas-ketel. Maar let op: de winkelprijzen liggen hoger (+ dure aanlegkosten). Je kunt wel gebruik maken van ISDE subsidie. De actuele subsidie voor warmtepompen (Drenthe) fluctueert tussen de €1850 - €4900.

Productprijs

De prijs van de warmtepomp zelf is de grootste kostenpost. Gebaseerd op het type (Ventilatielucht, Bodem/water, Lucht/lucht, Water/water, Lucht/water) schommelen de prijzen tussen de €2100 en €20500. Wellicht spreekt dit je ook aan: CV-Ketel in Harmelen vervangen door warmtepomp.

Aanlegkosten

Ten tweede heb je te maken met installatiekosten. De kosten van installatie fluctueren doorgaans tussen de €2000 tot €3400. Ga je voor een Bodemwarmtepomp? Dan is grondboring noodzakelijk via het installatiebedrijf. Het monteren van een eenvoudige lucht-lucht warmtepomp is na verhouding heel voordelig.

Energiekosten

De HR-ketel gebruikt aardgas, en een warmtepomp doet het enkel met (goedkopere) stroom. Wat betekent dit concreet? Je gasgebruik zal drastisch afnemen, daarentegen ga je juist meer stroom verbruiken. Met zonnepanelen kan je zelf voor deze stroom zorgen. De besparing op je energienota ligt tussen de 25% en 45%. Dat kan jij toch wel gebruiken?

Subsidies

De regering wil dat we minder gas verbruiken. Het gevolg is een royale ISDE-subsidie. In de actuele apparatenlijst detecteer je de beschikbare subsidiemogelijkheden in Nijensleek. Deze liggen op het moment tussen de €2000 en €2100. Per model is dit verschillend: voor de aanschaf van de Aermec ANKI045 geldt een subsidie van €2050 en ten aanzien van de Western Airconditioning Epsilon Echos HP 37 geldt een bedrag van €3950. Tevens zakelijk toepasbaar in de gemeente Westerveld.

Terugverdientijd

Alle onkosten en besparingen met elkaar verrekend? Het omslagpunt heb je dan snel uitgerekend. Wanneer je kiest voor een basis model (ventilatiewarmtepomp ) is de terugverdientijd aanzienlijk korter dan bij gecompliceerde installaties. De terugverdientijd van een ventilatiewarmtepomp is om en nabij de 7 jaar, bij een grond-warmtepomp is dit al snel 12 t/m 15 jaar. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Nijensleek?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Heb je thuis al een warmtepomp hangen? Of heb je net een gloednieuw gasgestookte ketel laten aanleggen? De meeste mensen vergeten dat je deze twee apparaten met elkaar kunt verbinden. De CV-ketel in combinatie met warmtepomp (hybride verwarmingssysteem) is verantwoord en maandelijks erg voordelig. De prijs van een hybride installatie is veel goedkoper als je het vergelijkt met een volledig elektrische warmtepomp. Voordelen van een hybride systeem zijn: voordelig, eenvoudig te installeren, en werkt samen met je huidige CV. Belangrijk minpunt is dat je gas blijft gebruiken: Voor piekmomenten kan het niet zonder CV. Een gasketel samen met warmtepomp is over een flink aantal jaar niet voldoende. In 2050 is in principe elke woning gasvrij. Lees nu verder over warmtepomp Zieuwent.


Een gasvrije woning binnen handbereik

De komende jaren moeten er veel huizen van het gas af. Groene energie, dat is toch wat jij ook wilt? Met behulp van deze website bekijk jij een alternatieve cv-ketel zonder gas in Nijensleek. Voor iedere woningbezitter wordt de CV ketel vervangen realiteit. Maar eigenlijk is gasvrij wonen beter. De gasrekening gaat naar 0. Ben jij bewust bezig met jouw stroomconsumptie? Wek je al zelf stroom op met zonnepanelen? Dat zijn randvoorwaarden voor energieneutrale huizen. Je zult merken dat je energienota veel lager uitvalt. Meteen van het gas af? Overweeg dan een van deze systemen: biomassaketel, elektrische cv-ketels, pelletkachels, infraroodpanelen, zonneboilers. De komende periode ontvang je vaak geld terug in de vorm van subsidie. Zodra alle Nederlanders verwarmen zonder gas, komen we dichterbij de eisen van het klimaatakkoord. Een all electric pomp is niet perse noodzakelijk. Ook de hybride warmtepomp is een uitstekende eerste stap maar een gasvrije woning in Drenthe.

Wacht niet langer met warmtepomp offertes vergelijken! Check de prijzen van installateurs in Nijensleek.