CV-ketel vervangen Driehuis Verlaag jou gasverbruik en bespaar jaarlijks €500


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Overweeg jij om jouw CV-ketel te vervangen in Driehuis? We onderscheiden in juli 2020 2 opties: een gloednieuwe gas-ketel plaatsen, of ga jij voor een verantwoord en duurzaam systeem? Een probleem waar veel Nederlanders mee worstelen. Misschien weet je het al: per 2021 mag je geen nieuwe mono-cv-ketel laten plaatsen. Vanaf januari 2030 moet elke Nederlanders “gasvrij” wonen. Hoe weet jij nu wat goed is? Dat heeft te maken met meerdere zaken: hoe “groen” wil je zijn, hoeveel geld wil je eraan kwijt, wat zijn de eigenschappen van je huis, hoe staat het met isolatie? Cruciaal: kijk ook naar de aanpak van de gemeente Velsen rond bijvoorbeeld stadswarmte of een warmtenet. Op de site ontdek je de meest gekozen bekende alternatieven voor de CV-ketel. De warmtepomp is het bekendste voorbeeld. Evenwel: elektrische cv-ketels, pelletkachels, biomassaketel, infraroodpanelen, zonneboilers kunnen jouw huidige cv-ketel op gas vervangen.

Inhoudsopgave
Er zijn nogal wat vragen aangaande de energieconsumptie over een jaar of 15. Op cvketel-warmtepomp.nl vergelijk je meerdere toekomstbestendige opties. Welke installaties bestaan er naast een gas-ketel, wat zijn de kosten, en hoe krijg je jouw huis gasvrij? Druk op een van de onderwerpen hieronder.

 1. Jouw CV-ketel vervangen door warmtepomp in Driehuis.
 2. Welke alternatieven zijn er voor de CV-ketel?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, is dat goedkoop?
 4. Een CV-ketel in combinatie met een warmtepomp.
 5. Welke aanpassingen zijn er nodig voor gasvrij wonen in Driehuis?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Driehuis [Update juli 2020]

Is je Hr-ketel ook versleten? Dan sta je voor een kruispunt. Met de nieuwe wetgeving over aardgas, is dit een enorm dilemma. Een gasketel vervangen door warmtepomp in Driehuis ligt het meest voor de hand. Het is milieuvriendelijk, lage vanaf-prijzen en je hebt jouw investering snel terug. Op welke manier kan ik mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv vervangen voor een warmtepomp? Daarvoor gebruik je onderstaand stappenplan (en check ook EnergyPanel verwarming).

Advies warmtepomp installeren

 1. Achterhaal welke warmtepomp installaties mogelijk zijn in jouw woning.
 2. Ga voor een installatie die rijmt met jouw huis en beoogde kostenplaatje.
 3. Overweeg de aangeboden prijs en ga voor een vakkundige warmtepomp installateur in Driehuis. Lees referenties en bekijk certificaten.
 4. Vraag om een ontwerp op maat. Zo’n installatie is namelijk altijd maatwerk.
 5. Het systeem wordt geïnstalleerd. Bij voorkeur door dezelfde installateur.
 6. Trek na of alle werkt. Het onderhoudsboek en de garanties berg je veilig op.
 7. Vraag de subsidie op via RVO.nl

Is mijn woning geschikt?

Dak, vloer en gevel zijn voldoende geïsoleerd.

Check ramen op triple of HR++ glas keurmerk.

Laagtemperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Voldoende ruimte (naast de CV) voor de warmtepomp met optionele boiler.

Eventueel: ruimte voor buitenunit of bodemboring.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Driehuis

Wat zijn de beste alternatieven voor de CV-ketel? De warmtepomp hebben we inmiddels uitvoerig besproken. Echter, je hebt de keuze uit nog meer alternatieven voor een Hr-ketel van bijvoorbeeld Berreta en Novum. Wat past bij mijn mijn persoonlijke situatie? Op de site check jij per systeem een korte uitleg. Hoe werkt het, en wat zijn belangrijke nadelen en voordelen?


1. (Hybride) Warmtepomp

Een warmtepomp “vangt” warmte uit duurzame bronnen en verandert dit in hoogwaardige bruikbare energie t.b.v. heet water en verwarming. Een warmtepomp kan de CV-ketel volledig vervangen (all-electric),of verbinden d.m.v. een hybride oplossing.

 • Lage energierekening
 • Aantrekkelijke subsidieregeling
 • Niet goedkoop
 • Veel geluid van buitenunit

2. Zonneboiler

Een zonneboiler gebruikt zonlicht voor het verwarmen van water. Dit werkt samen met de CV-ketel in Driehuis: door de zonneboiler heb je altijd snel heet water. De kosten liggen rond €4300 inclusief montage.

 • Oneindige bron
 • Onderhoudsvriendelijk
 • Geen saldering
 • Niet elk huis is geschikt

3. Pelletkachel (biomassaketel)

Pelletkachels werken op basis van korrels van ongeveer 2,5 cm lang. Te gebruiken voor één specifieke ruimte, de pelletkachel maakt ook warme lucht en warm water. Biomassaketels kunnen ook warmte genereren met snippers- en/of houtblokken.

 • 100% milieuvriendelijk
 • Makkelijk in gebruik
 • Elke 3 maand onderhoud
 • Rookafvoer

4. Infraroodpanelen

Een Infraroodpaneel kan een uitkomst zijn bij verwarmen van een bepaalde ruimte. Niet echt bruikbaar als hoofdverwarming, maar je kunt het zeker in overweging nemen. Een ‘groen’ alternatief en samen met zonnecellen te combineren.

 • Flexibel
 • Geen dwarrelende stof
 • Panelen zijn nog vrij duur
 • Klein oppervlakte

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel werkt volledig op stroom. De gasaansluiting kan de deur uit. Dit is aantrekkelijker. Echter, je woning moet geïsoleerd zijn: het is een duur systeem (tenzij je zonnepanelen gebruikt). Minder aantrekkelijk dan een warmtepomp.

 • Geen gebruik meer van gas
 • Maakt geen geluid
 • Stroomgebruik
 • Beperkte subsidie

6. Warmtenet (stadswarmte)

Een warmtenet is een ondergrondse circulatieleiding gevuld met warm water. Het warme water kan onze huizen verwarmen. Ook bedrijven kunnen hier een bijdrage aan leveren. Deze stadswarmte is op dit moment sterk in opkomst.

 • Collectieve oplossing
 • Veiliger dan aardgas
 • Monopolistisch systeem
 • Gas is vaak goedkoper
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, is dat een slimme keus? Ga jij een warmtepomp in plaats van CV-ketel gebruiken in Driehuis? Houdt dan goed overzicht over de verschillende kosten. Onze installateurs zijn aan de slag gegaan met een lijst zodat je weet wat je op financieel gebied kunt verwachten. De terugverdientijd van zo'n warmtepomp is beter vergeleken met de traditionele ketel. Kanttekening: de winkelprijzen liggen hoger (en vergeet de installatie niet). Maar er is wel weer een royale subsidieregeling. De actuele subsidie voor warmtepompen (Noord-Holland) ligt tussen de €1100 en €5500.

Winkelprijs

De aanschafprijs van een warmtepomp voel je het eerste. Afhankelijk van het type (Water/water, Ventilatielucht, Bodem/water, Lucht/lucht, Hybride) schommelen de prijzen tussen de €3100 en €22000. Wellicht spreekt dit je ook aan: CV-Ketel in Wetsens vervangen door warmtepomp.

Installatiekosten

Vervolgens heb je te maken met installatiekosten. De kosten van installatie variëren (gemiddeld) tussen de €1500 – €3900. Neig jij naar een grond-warmtepomp? Dan moet je gaten laten boren door het installatiebedrijf. Het monteren van een standaard ventilatielucht warmtepomp kost je stukken minder.

Verbruikskosten

Een gasgestookte ketel werkt met aardgas, terwijl een warmtepomp enkel stroom nuttigt. Waar resulteert dat in? Je gasgebruik zal drastisch afnemen, maar de nota voor stroom stijgt. Dit kun je opvangen door zonnepanelen te nemen. De uiteindelijke energiebesparing varieert tussen 35% en 50%. Dat is best aantrekkelijk dus.

Subsidie

De regering wil dat we minder gas verbruiken. Daarom is er een gulle subsidieregeling (ISDE). In de actuele apparatenlijst check je per installatie de geldende subsidie in Driehuis. Deze liggen op het moment tussen de €1550 en €2100. Waar je rekening mee kunt houden: voor het plaatsen van de Stiebel-Eltron WPF 32 Set (220897) heb je recht op €5200 en bij de Mastertherm BA26ISC is dit €1900. Zowel voor B2C als B2B in de gemeente Velsen.

Terugverdientijd

Alle uitgaven en opbrengsten geanalyseerd? Het omslagpunt heb je dan snel uitgerekend. Bij goedkopere systemen (hybride warmtepomp ) profiteer je van een kortere terugverdientijd i.v.m de kostbare systemen. De terugverdientijd van een hybride warmtepomp is om en nabij de 10 jaar, bij een grond-water warmtepomp moet je denken aan 12-15 jaar. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Driehuis?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Misschien heb je al een warmtepomp. Of afgelopen jaar een gloednieuw gasgestookte ketel laten aanleggen? De meeste mensen zijn niet op de hoogte dat beide componenten goed te combineren zijn. Een cv ketel in combinatie met warmtepomp (in de volksmond hybride product) is verantwoord en maandelijks erg voordelig. De prijs van een hybride installatie is veel lager i.v.m een volledig elektrische warmtepomp. De pluspunten van een hybride systeem zijn o.a.: goedkoop, geen dure installatie / vakman, werkt prima samen met huidige verwarming. Het heikele punt is dat je niet van het gas af bent: het ondersteunt slechts de CV-ketel. Een gasketel met warmtepomp is op lange termijn niet afdoende. In het jaar 2050 zijn er alleen nog woningen zonder gas. Wellicht ook beschikbaar: warmtepomp Nijverdal.


Een gasvrije woning

In 2030 moeten 2 miljoen huizen van het gas af. Groene energie, dat is toch wat jij ook wilt? Aan de hand van cvketel-warmtepomp.nl check jij een alternatieve cv ketel zonder gas in Driehuis. Je CV ketel vervangen wordt onvermijdelijk. Gasvrij wonen is ook lang niet gek. De gasrekening gaat naar 0. Ben jij bewust bezig met jouw stroomconsumptie? En wek jij de stroom zelf op? Dan komt een energieneutrale woning in zicht. De energierekening is dan een stuk aantrekkelijker. Meteen van het gas af? Overweeg dan een van deze systemen: zonneboilers, elektrische cv-ketels, pelletkachels, biomassaketel, infraroodpanelen. Op dit moment ontvang je vaak geld terug in de vorm van subsidie. Als iedereen zijn woning zonder gas verwarmd bereiken we een aanzienlijke CO2 reductie. Een all electric pomp hoeft dan echt niet gelijk. Juist de hybride warmtepomp is een uitstekende eerste stap maar een gasvrije woning in Noord-Holland.

Snel en eenvoudig warmtepomp offertes vergelijken? Bekijk de beste installateurs in en rondom Driehuis.