CV-ketel vervangen Driewegen Ga voor een milieubewuste optie en realiseer een besparing tot wel €490


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Jouw CV-ketel vervangen in Driewegen? Grofweg heb je in juli 2020 2 mogelijkheden: een gloednieuwe gas-ketel plaatsen, of kiezen voor een milieuvriendelijk product. Dit is een “issue” waar ook jij heel goed over moet gaan nadenken. Per ingang van 2021 is de mono cv-ketel niet meer toegestaan. Echter na 2030 moet elke Nederlanders “gasvrij” wonen. Wat kun je op dit moment het beste doen? Dat hangt af van allerlei zaken: hoe “groen” wil je zijn, hoeveel wil je uitgeven, in wat voor huis woon je, hoe staat het met isolatie? Tip: check ook het beleid van de gemeente Borsele omtrent bijvoorbeeld stadswarmte of een warmtenet. Op deze website analyseer je de meest gekozen veel toegepaste alternatieven voor de CV-ketel. De warmtepomp is het bekendste voorbeeld. Echter ook biomassaketel, infraroodpanelen, pelletkachels, zonneboilers, het warmenet zijn flink in trek bij (nieuwe) woningen.

Inhoudsopgave
Er is veel onduidelijkheid t.a.v. ons toekomstig energieverbruik. Op onze website vergelijk je alle handige informatie. Wat kan ik aanleggen in plaats van een traditionele ketel, wat kost het, en hoe kan ik volledig gasvrij wonen? Selecteer direct een van de onderwerpen hieronder.

 1. De CV-ketel vervangen door warmtepomp in Driewegen.
 2. Welke alternatieven zijn er voor de CV-ketel?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, kan dat voordelig?
 4. CV-ketel combineren met een warmtepomp.
 5. Welke aanpassingen zijn er nodig voor gasvrij wonen in Driewegen?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Driewegen [Update juli 2020]

Jouw HR-ketel functioneert slecht. Wat is de beste oplossing? Doordat aardgas helemaal verdrongen wordt, kan dit best een struikelblok zijn. De gasketel vervangen door warmtepomp in Driewegen is de meest populaire oplossing. Het is duurzaam, aantrekkelijk geprijsd en de kosten heb je binnen enkele jaren terug. Hoe gaat het vervangen van mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv voor een warmtepomp in z’n werk? Gebruik hiervoor het stappenplan hieronder (of check ES verwarming).

Instructies warmtepomp installeren

 1. Detecteer welke warmtepomp versie geschikt zijn voor jouw huis.
 2. Kies de installatie die rijmt met de woning en budget.
 3. Vergelijk alle tarieven en kies een doorgewinterde warmtepomp installateur in Driewegen. Lees referenties en bekijk certificaten.
 4. Laat het warmtepompsysteem ontwerpen. Zo’n installatie is namelijk altijd maatwerk.
 5. Zorg dat alles netjes wordt geïnstalleerd. Bij voorkeur door dezelfde installateur.
 6. Toets of alles goed is aangesloten. Vraag altijd naar de garantie en onderhoudsvoorschriften.
 7. Vul het formulier in voor de subsidieaanvraag

Welke woning is geschikt?

Vloer, gevel en dak zijn 100% kierdicht en goed geïsoleerd.

Heb je HR++ glas of zelf triple glas in de woning?

Vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren.

Een geschikte ruimte voor plaatsing van de warmtepomp en eventuele boiler.

Voor de complexe systemen: ruimte voor buitenunit of bodemboring.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Driewegen

Wat zijn de beste alternatieven voor de CV-ketel? De warmtepomp hebben we inmiddels uitvoerig besproken. Alleen, er bestaan nog meer alternatieven voor een Hoog rendement ketel van onder andere Berreta + Intergas. Wat past bij mijn mijn persoonlijke situatie? Op deze pagina vind jij per soort een korte uitleg. Hoe werkt het, en wat zijn belangrijke nadelen en voordelen?


1. (Hybride) Warmtepomp

Een warmtepomp haalt warmte uit lucht, water of bodem en verandert dit in direct inzetbare energie t.b.v. heet water en verwarming. Een warmtepomp kan de CV-ketel volledig vervangen (all-electric),maar je kunt het ook combineren (hybride).

 • Minder Co2 uitstoot
 • Overheidssubsidies
 • Prijs is hoog
 • Veel geluid van buitenunit

2. Zonneboiler

Gebruik een zonneboiler met zonnecollectoren voor de opwarming van water / verwarming. Dit is een toevoeging voor de CV-ketel in Driewegen: door de zonneboiler heb je altijd snel heet water. Het kostenplaatje: +/- €3000 (plaatsing inbegrepen).

 • Hoog rendement ook in de winter
 • Subsidies tot €2.500
 • CV-ketel blijft nodig
 • Zichtbaarheid panelen

3. Biomassaketel (pelletkachel)

Deze pelletkachels gebruiken korrels van geperst snoeihout. Je verwarmt hiermee bijvoorbeeld de woonkamer, de pelletkachel-cv kan de cv-ketel zelfs overnemen. Biomassaketels kunnen ook warmte genereren met normaal hout en houtsnippers.

 • Efficiënter dan houtkachel
 • Geen koolmonoxide
 • Elke 3 maand onderhoud
 • Lawaaierig product

4. Infraroodpanelen

Een Infraroodpaneel kan een uitkomst zijn bij meer warmte op lokaal niveau. Het is minder relevant als hoofdverwarming, tenzij je huis extreem goed geïsoleerd is. Een innovatief systeem en met zonnepanelen een goede combi.

 • Geen last van geluid of geur
 • Koppelen met domotica
 • Panelen zijn nog vrij duur
 • Geen gelijkmatige warmte

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel werkt enkel op elektriciteit.Je woning kan gasvrij worden gemaakt. Dit is aantrekkelijker. Alleen geschikt bij uitstekende isolatie, het vreet stroom, dus zonnepanelen zijn aan te raden. Een warmtepomp is meestal efficiënter.

 • Geen gebruik meer van gas
 • Geen buitenunit
 • Stroomgebruik
 • Ouderwets product

6. Warmtenet (stadswarmte)

Een warmtenet is een uitgebreid netwerk van leidingen met warm water van verschillende bronnen. Het is geschikt voor verwarming en tapwater. Restwarmte uit industrie en biomassa zijn warmtebronnen. Deze stadswarmte is op dit moment sterk in opkomst.

 • CV-ketel niet meer nodig
 • Comfortabele temperatuur in huis
 • Op gas koken niet mogelijk
 • Temperatuur verhogen duurt lang
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, wat is de terugverdientijd? Ook de CV-ketel vervangen voor een eigen warmtepomp in Driewegen? Houdt dan goed overzicht over de vele soorten kosten. Onze installateurs hebben een schema gebouwd om grip te houden op de kosten. De terugverdientijd van een warmtepomp is aantrekkelijk wanneer je het afzet tegen de Gasgestookte ketel. Maar let op: de kostprijs ligt hoger (+ dure aanlegkosten). Daarentegen zijn er wel subsidies. De subsidie voor warmtepompen (Zeeland) ligt tussen de €2650 tot €5100.

Aanschafprijs

De prijs van de warmtepomp zelf hakt er het hardst in. Gebaseerd op de soorten systemen (Lucht/water, Water/water, Ventilatielucht, Hybride, Bodem/water) betaal je een bedrag tussen de €3200 en €13500. Vind alles uit over CV-Ketel in Weurt vervangen door warmtepomp.

Installatieprijs

Ten tweede komen er installatiekosten bij kijken. De kosten van installatie liggen vaak tussen de €1100 tot €4400. Kies je voor eengrond-water warmtepomp? Dan moeten er speciale putten geboord worden door het installatiebedrijf. Het laten aanbrengen van een basic (MV) lucht-warmtepomp kost je stukken minder.

Energieverbruik

Een normale CV draait op gas, en een warmtepomp doet het enkel met (goedkopere) stroom. Wat betekent dit concreet? Je gasgebruik zal drastisch afnemen, echter het stroomverbruik gaat omhoog. Zonnepanelen kunnen dit opvangen. De besparing op je energienota kan oplopen tot wel 50%. Erg goed voor de portemonnee.

Tegemoetkoming van het rijk

Er zit nieuwe regelgeving aan te komen. Om die reden is er een historische subsidie (ISDE). Middels de officiële apparatenlijst ontdek jij per installatie de geldende subsidie in Driewegen. Deze liggen op het moment tussen de €1600 en €2700. Het bedrag verschilt nogal: voor het aanleggen van de Stiebel-Eltron WPF 40 (233006) kun je aanspraak maken op €6100 en m.b.t. de Mastertherm BA37I krijg je €2300. Dit geldt ook voor zakelijke toepassingen in de gemeente Borsele.

Terugverdientijd

Alle opbrengsten en kosten onderzocht? Dan kun je schatten waar het omslagpunt ligt. Bij een instapmodel (lucht-lucht warmtepomp ) heb je een kortere terugverdientijd dan bij complexe installaties. De terugverdientijd van een lucht-lucht systeem is om en nabij de 6 tot 8 jaar, bij een bodem-warmtepomp ga je richting de 12 – 15 jaar. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Driewegen?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Misschien heb je al een warmtepomp. Of toevallig recentelijk een nieuwe CV ketel laten installeren? Het gros van de huizenbezitters realiseren zich te weinig dat je deze twee apparaten met elkaar kunt verbinden. Zo’n CV-ketel in combinatie met warmtepomp (hybride installatie) heeft een prima rendement. De prijs van een hybride installatie is veel lager dan een volledig elektrische warmtepomp. De pluspunten van een hybride systeem zijn o.a.: aantrekkelijk geprijsd, gemakkelijk te plaatsen, en je huis hoeft niet direct helemaal over de kop. Het jammere is dat je gas blijft gebruiken: Voor piekmomenten kan het niet zonder CV. Een gasketel in combinatie met warmtepomp is op lange termijn niet toegestaan. Vanaf 2050 zal ieder huis gasvrij zijn. Andere regio? Bekijk nu direct alles over warmtepomp Nisse.


De voordelen van gasvrij wonen

In 2050 zal gas helemaal verdwijnen. Dat zal niet makkelijk worden en iedereen moet meedoen. Middels de info op deze pagina check je een alternatieve cv ketel zonder gas in Driewegen. Voor iedere woningbezitter wordt de CV ketel vervangen realiteit. Gasvrij wonen is ook lang niet gek. De gasrekening gaat naar 0. Beschik je over een goede isolatie? En heb je zonnepanelen op je dak? Dat zijn randvoorwaarden voor energieneutrale huizen. Je zult merken dat je energienota veel lager uitvalt. Kijk jij ook uit naar een situatie zonder gas? Overweeg dan een van deze systemen: biomassaketel, infraroodpanelen, elektrische cv-ketels, pelletkachels, zonneboilers. Tegenwoordig is hiervoor veel subsidie. Zodra alle Nederlanders verwarmen zonder gas, kunnen we CO2 uitstoot met 30% verlagen. Een full-electric pomp hoeft dan echt niet gelijk. Ook de hybride warmtepomp is een aantrekkelijke tussenoplossing voor de gasvrije woning in Zeeland.

Wacht niet langer met warmtepomp offertes vergelijken! Direct offertes opvragen bij installateurs in Driewegen.