CV-ketel vervangen Driezum Kies een milieuvriendelijke optie en bespaar tot wel €420


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Van plan de CV-ketel te vervangen in Driezum? In feite heb je in juli 2020 2 alternatieven: een nieuwe verwarmingsketel laten installeren, of juist een meer duurzame oplossing. Een tweestrijd waar ook jij heel goed over moet gaan nadenken. Met ingang van 2021 is het niet meer mogelijk een mono cv-ketel te laten installeren. En vanaf 2030 zit Holland totaal zonder gas. Op basis waarvan moet je kiezen? Dat hangt af van diverse randvoorwaarden: wat is de gewenste duurzaamheid, hoeveel wil je uitgeven, wat zijn de eigenschappen van je huis, en wat kun je zeggen over de isolatie? Tip: kijk ook naar de aanpak van de gemeente Dantumadiel m.b.t. warmtenetten en/of stadsverwarming. Op deze pagina ontdek je verschillende veel toegepaste alternatieven voor de CV-ketel. Vanzelfsprekend de warmtepomp. Ook elektrische cv-ketels, biomassaketel, pelletkachels, het warmenet, zonneboilers zijn goede vervangers voor gas-ketels.

Inhoudsopgave
Er is veel onduidelijkheid inzake ons toekomstig energieverbruik. Aan de hand van de vergelijker vergelijk je alle handige informatie. Welke alternatieven zijn er voor een HR-ketel, wat kost het, en hoe kan ik volledig gasvrij wonen? Druk op een van de thema’s hieronder.

 1. Een CV-ketel vervangen door warmtepomp in Driezum.
 2. Welke alternatieven zijn er voor de CV-ketel?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, wat kost dat?
 4. Warmtepomp in combinatie met CV-ketel.
 5. Welke aanpassingen zijn er nodig voor gasvrij wonen in Driezum?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Driezum [Update juli 2020]

Is je Hr-ketel ook versleten? Wat is nu handig? Doordat aardgas helemaal verdrongen wordt, is dit een lastig probleem. Gasketel vervangen door warmtepomp in Driezum is de meest populaire oplossing. Het is een groene energiebron, aantrekkelijk geprijsd en de kosten heb je binnen enkele jaren terug. Hoe kan ik ‘t beste mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv vervangen voor een warmtepomp? Onze vakmannen bedachten daarvoor het 7 stappen model ( of bekijk Ferroli verwarming).

Instructies warmtepomp installeren

 1. Ontdek welke warmtepompen wel/niet geschikt zijn voor jouw huis.
 2. Ga voor een installatie die matcht bij de woning en budget.
 3. Vraag offertes op en kies een bekwame warmtepomp installateur in Driezum. Neem de reviews en keurmerken in acht.
 4. Een adaptive warmtepompsysteem is noodzakelijk. Het dient 100% aan te sluiten bij jouw huis.
 5. De installatie kan beginnen. Dit is een complex en tijdsintensieve klus.
 6. Bekijk kritisch of het systeem werkt. Vraag altijd naar de garantie en onderhoudsvoorschriften.
 7. Vraag de subsidie op via RVO.nl

Zijn alle huizen geschikt?

Vloer, gevel en dak zijn goed geïsoleerd (kierdicht).

Heb je HR++ glas of zelf triple glas in de woning?

Lagetemperatuurverwarming (LTV): radiatoren of vloerverwarming.

Een geschikte ruimte voor plaatsing van de warmtepomp en eventuele boiler.

Eventueel: locatie voor grondboring / lucht-unit.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Driezum

Wat zijn de beste alternatieven voor de CV-ketel? De warmtepomp hebben we reeds doorgenomen. Echter, er zijn nog tal van alternatieven voor een CV-ketel van onder andere Baxi of natuurlijk Junkers. Wat is geschikt voor mijn woning? Op de site detecteer jij per product bruikbare informatie. Wat is de werkwijze, en wat zijn de voor- en nadelen?


1. Warmtepomp (Hybride)

Een warmtepomp maakt gebruik van warmte uit de omgeving en verandert dit in bruikbare energie t.b.v. heet water en verwarming. Je kunt je CV-ketel helemaal vervangen met een standalone warmtepomp, of combineren met een hybride versie.

 • Lage energierekening
 • Overheidssubsidies
 • Prijs is hoog
 • Past niet in elke woning

2. Zonneboiler

Een zonneboiler gebruikt zonlicht voor warm water en/of aansturing van de verwarming. Het is een aanvulling op je CV-ketel in Driezum: een zonneboiler zorgt voor o.a. warm bad en douche water. De kosten liggen rond €3900 met monteren.

 • Milieubewust water opwarmen
 • Hoge subsidies
 • Terugleveren niet mogelijk
 • Is goed zichtbaar op het dak

3. Biomassaketel (pelletkachel)

Pelletkachels werken op basis van korrels van houtzaagsel. Je verwarmt hiermee bijvoorbeeld de woonkamer, de pelletkachel-cv kan de cv-ketel zelfs overnemen. Biomassaketels werken echter ook met houtsnippers of blokken.

 • Besparing tot 50%
 • Makkelijke bediening
 • Veel onderhoud
 • Alleen voor grote woningen

4. Infraroodpanelen

Infraroodpanelen pas je toe bij extra warmte op een specifieke plek. Het is minder relevant als hoofdverwarming, tenzij je huis extreem goed geïsoleerd is. Een milieuvriendelijke optie in combinatie met zonnepanelen.

 • Geen ongewenste luchtcirculaties
 • Eenvoudig te installeren
 • Helaas geen subsidie
 • Alleen lokaal verwarmen

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel gebruikt enkel stroom. Je kunt dus echt van het gas af. Dit is aantrekkelijker. Alleen geschikt bij uitstekende isolatie, het is een duur systeem (tenzij je zonnepanelen gebruikt). Minder aantrekkelijk dan een warmtepomp.

 • Warmt snel op
 • Minder gecompliceerd dan warmtepomp
 • Stroomverbruik
 • Opties voor subsidie

6. Warmtenet (stadswarmte)

Een warmtenet is een netwerk van leidingen onder de grond met warm water van verschillende bronnen. Het is geschikt voor verwarming en tapwater. Bronnen zijn o.a. restwarmte en biomassa. Deze stadswarmte is op dit moment sterk in opkomst.

 • Weinig onderhoud noodzakelijk
 • Je weet waar de warmte vandaan komt
 • Beperkte keuze
 • Temperatuur slecht regelbaar
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, wat kost dat? Laat jij een warmtepomp installeren i.p.v een CV-ketel in Driezum? Check dan altijd goed de vele soorten kosten. Onze experts hebben een schema gebouwd zodat je weet wat je op financieel gebied kunt verwachten. De terugverdientijd van zo'n warmtepomp is aantrekkelijker ten opzichte van de HR-ketel. Kanttekening: de aanschafprijs is hoog (en vergeet de installatie niet). Daarentegen zijn er wel subsidies. De hoogte van subsidie voor warmtepompen (Friesland) varieert tussen de €1400 tot €4200.

Winkelprijs

De aanschafprijs van een warmtepomp voel je het eerste. Gebaseerd op de soorten systemen (Lucht/lucht, Hybride, Bodem/water, Ventilatielucht, Lucht/water) betaal je tussen de € 4000 en €19500. Zoek ook naar CV-Ketel in Wezep vervangen door warmtepomp.

Aansluitkosten

Daarna zijn er de kosten van de installateur. De tarieven van installateurs variëren (gemiddeld) tussen de €1800 en €3200. Heb jij voorkeur voor een Bodemwarmtepomp? Dan is grondboring noodzakelijk via het installatiebedrijf. Het laten aanbrengen van een eenvoudige ventilatiewarmtepomp is na verhouding heel voordelig.

Verbruikskosten

De HR-ketel verbruikt aardgas, zo’n warmtepomp kan werken met stroom (kWh). Wat zijn de gevolgen? Het verbruik van gas daalt, maar de nota voor stroom stijgt. Dit kun je opvangen door zonnepanelen te nemen. De “korting” op de energierekening kan oplopen tot wel 50%. Dat is best aantrekkelijk dus.

Subsidie

De regering wil dat we minder gas verbruiken. Het betreft een zeer aantrekkelijke subsidieregeling (ISDE). In de actuele apparatenlijst vind jij per systeem (merk & type) de subsidie in Driezum. Vergoedingen schommelen tussen de €1500 – €3000. Per model is dit verschillend: voor de aanschaf van de Stiebel-Eltron WPF 52 (233007) geldt een subsidie van €7400 en ten aanzien van de Mastertherm BA37ISC geldt een bedrag van €2300. Dit geldt ook voor zakelijke toepassingen in de gemeente Dantumadiel.

Terugverdientijd

De aanschafprijs, installatiekosten en besparingen bekeken? Het omslagpunt heb je dan snel uitgerekend. Wanneer je kiest voor een basis model (ventilatiewarmtepomp ) profiteer je van een kortere terugverdientijd i.v.m de kostbare systemen. De terugverdientijd van een ventilatiewarmtepomp wordt geschat op 10 jaar, bij een bodem-warmtepomp moet je denken aan 12 – 15 jaar. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Driezum?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Beschik je al over een warmtepomp. Of toevallig recentelijk een hoog rendement ketel laten neerzetten? Veel mensen hebben niet de kennis dat beide componenten goed te combineren zijn. De CV-ketel in combinatie met warmtepomp (hybride verwarmingssysteem) heeft een prima rendement. De prijs van een hybride installatie is een stuk lager in vergelijking met volledig elektrische warmtepompen. Drie argumenten waarom de hybride pomp zo in trek is: lage aanschafprijs, gemakkelijk te plaatsen, goed te integreren in bestaande woning. Het jammere is dat je niet van het gas af bent: het heeft altijd nog de CV nodig. Een gasketel in combinatie met warmtepomp is eigenlijk niet toegestaan. Per 2050 zal ieder huis gasvrij zijn. Nu ook online: warmtepomp Nistelrode.


De voordelen van gasvrij wonen

Langzamerhand verdwijnt het gas helemaal. Groene energie, dat is toch wat jij ook wilt? Aan de hand van de info op deze pagina bekijk je een alternatieve cv ketel zonder gas in Driezum. Voor iedere woningbezitter wordt de CV ketel vervangen realiteit. Gasvrij wonen is ook lang niet gek. Je betaalt niet voor duur gas. Houd jij jouw energiegebruik zo laag mogelijk? Zijn zonnepanelen voor jou bekend terrein? Jij kunt dan toewerken naar een energieneutraal huis. Je zult merken dat je energienota veel lager uitvalt. Meteen van het gas af? Hiervoor zijn er talloze oplossingen: infraroodpanelen, elektrische cv-ketels, zonneboilers, biomassaketel, pelletkachels. Op dit moment is hiervoor veel subsidie. Wanneer we collectief zonder gas verwarmen, kunnen we CO2 uitstoot met 30% verlagen. Een all electric pomp is niet perse noodzakelijk. Juist de hybride warmtepomp is een goede stap richting een gasvrije woning in Friesland.

Interesse en wil je warmtepomp offertes vergelijken? Direct offertes opvragen bij installateurs in de regio Driezum.