CV-ketel vervangen Dronryp Verlaag jou gasverbruik en verlaag je energienota met €500


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Van plan de CV-ketel te vervangen in Dronryp? We onderscheiden in juli 2020 2 keuzemogelijkheden: “weer” een ouderwetse gasketel, of ga jij voor een verantwoord en duurzaam systeem? Je komt in een situatie waar ook jij heel goed over moet gaan nadenken. Vanaf 2021 wordt de mono cv-ketel verboden. En vanaf 2030 moeten we volledig van het gas af. Hoe weet jij nu wat goed is? Die keuze hangt af van allerlei zaken: hoeveel wil je besparen, wat mag het kosten, wat voor type woning heb je, en hoe is het gesteld met de isolatie? Advies: vraag ook de toekomstvisie op bij de gemeente Menameradiel t.a.v. bijvoorbeeld stadswarmte of een warmtenet. Via deze website ontdek je meerdere veel toegepaste alternatieven voor de CV-ketel. Vanzelfsprekend de warmtepomp. Maar ook het warmenet, biomassaketel, elektrische cv-ketels, zonneboilers, pelletkachels zijn goede vervangers voor gas-ketels.

Inhoudsopgave
We hebben te maken met veel vraagtekens omtrent het energieverbruik over 10 jaar. Op basis van onze website ontdek je veel milieuvriendelijke aanbevelingen. Wat kan ik nemen naast een traditionele ketel, wat ben ik hiervoor kwijt, en wat moet ik doen voor een gasvrij huis? Druk op een van de onderwerpen hieronder.

 1. De CV-ketel vervangen door warmtepomp in Dronryp.
 2. Wat zijn de beste alternatieven voor de CV-ketel?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, is dat goedkoop?
 4. Hybride: CV-ketel in combinatie met de warmtepomp.
 5. Is het voor mij mogelijk? Gasvrij wonen in Dronryp?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Dronryp [Update juli 2020]

Mijn HR-ketel werkt niet meer. Dan moet je alle innovaties afwegen. Met de nieuwe wetgeving over aardgas, is dit een serieuze tweestrijd. Gasketel vervangen door warmtepomp in Dronryp gebeurt steeds meer. Je bent “groen” bezig, aantrekkelijk geprijsd en de kosten heb je binnen enkele jaren terug. Ik wil mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv vervangen voor een warmtepomp, hoe werkt dat? Onze experts schreven daarvoor het bijgaande stappenplan (en bekijk ook Haier verwarming).

Stappenplan warmtepomp installeren

 1. Vindt uit welke warmtepompen geplaatst kunnen worden in jouw huis.
 2. Ga voor een installatie die aansluit bij de woning en budget.
 3. Vergelijk de prijzen en kies een competente warmtepomp installateur in Dronryp. Vraag altijd om certificaten en ervaringen van anderen.
 4. Vraag om een uniek warmtepompsysteem. Het moet volledig bij jouw woning en situatie passen.
 5. Het systeem wordt geïnstalleerd. Laat dit doen door dezelfde specialist.
 6. Controleer of de installatie zuinig en juist draait. Vraag altijd naar de garantie en onderhoudsvoorschriften.
 7. Claim jouw subsidie

Is mijn huis geschikt?

Dak, vloer en gevel zijn voldoende geïsoleerd.

Ramen hebben minimaal HR++ glas (of triple).

Vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren.

Voldoende ruimte (naast de CV) voor de warmtepomp met optionele boiler.

Soms ook nodig: locatie voor grondboring / lucht-unit.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Dronryp

Wat voor alternatief voor de CV-ketel past bij mij? De warmtepomp hebben we inmiddels uitvoerig besproken. Desalniettemin, je hebt de keuze uit nog meer alternatieven voor een Hr-ketel van bijv. Agpo cv Ketels en ook Vaillant. Wat past bij mijn mijn wensen? Op de site ontdek jij per product meer details. Hoe gaat het in z'n werk, en wat zijn de voor- en nadelen?


1. (Hybride) Warmtepomp

Een warmtepomp onttrekt warmte uit de omgeving en zet dit om naardirect inzetbare energie t.b.v. heet water en verwarming. Je kunt je CV-ketel helemaal vervangen met een standalone warmtepomp, of verbinden d.m.v. een hybride oplossing.

 • Klaar voor de toekomst
 • Subsidies tot €2.500
 • Hoge installatiekosten
 • Huis moet geïsoleerd zijn

2. Zonneboiler

Gebruik een zonneboiler met zonnecollectoren voor het verwarmen van water. Uitstekend samen te laten werken met een CV-ketel in Dronryp: dankzij een zonneboiler zit je nooit zonder warm tapwater. De prijs schommelt rond de €4000 inclusief montage.

 • Hoog rendement ook in de winter
 • Gemeentelijke subsidie
 • Lange terugverdientijd
 • Minder mooi uitzicht

3. Biomassaketel (pelletkachel)

Een pelletkachel werkt op basis van speciale houtkorrels. Verwarmt de ruimte waar het apparaat staat, de pelletkachel-cv zorgt ook voor warm water. Biomassaketels werken echter ook met andere houtproducten (snippers).

 • Snel terugverdiend
 • Veilig en regelbaar
 • Onderhoudscontract
 • Niet voor kleine woningen

4. Infraroodpanelen

Infraroodpanelen zijn geschikt voor verwarmen van een bepaalde ruimte. Niet echt bruikbaar als hoofdverwarming, maar je kunt het zeker in overweging nemen. Een toekomstgericht product en met zonnepanelen een goede combi.

 • Maakt radiatoren overbodig
 • Lange levensduur
 • Geen recht op subsidie
 • Altijd in het zicht

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel gebruikt enkel stroom. De gasaansluiting kan de deur uit. Dit is aantrekkelijker. Echter, je woning moet geïsoleerd zijn: het vreet stroom, dus zonnepanelen zijn aan te raden. Over het algemeen rendeert de warmtepomp beter.

 • Gas kan de deur uit
 • Geen buitenunit
 • Stroomgebruik
 • Subsidie mogelijkheden

6. Stadswarmte (warmtenet)

Een warmtenet is een slim en open systeem met warm water van verschillende bronnen. Het voorziet in heet water in de woningen. Bronnen zijn o.a. restwarmte en biomassa. Stadswarmte is een collectieve milieuvriendelijke oplossing.

 • Weinig onderhoud noodzakelijk
 • Je weet waar de warmte vandaan komt
 • Geen keuzevrijheid
 • Relatief duur
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, waarom zou ik dat doen? Ben jij van plan een warmtepomp aan te schaffen in Dronryp? Houdt dan goed overzicht over de meerdere type kosten. Onze adviseurs hebben een duidelijke lijst samengesteld van alle financiële consequenties. De terugverdientijd van zo'n warmtepomp is voordeliger ten opzichte van de traditionele ketel. Van belang: de aanschaftarieven liggen hoog (en de plaatsing is kostbaar). De overheid biedt wel een aantrekkelijk subsidie. De actuele subsidie voor warmtepompen (Friesland) schommelt tussen de €2050 tot €5200.

Kosten van de pomp

De kosten van de warmtepomp zelf weegt het zwaarst. Afhankelijk van het type (Bodem/water, Hybride, Ventilatielucht, Lucht/lucht, Lucht/water) liggen de prijzen tussen de €1700 en €22000. Mensen zochten ook naar: CV-Ketel in Wieringerwaard vervangen door warmtepomp.

Aanlegkosten

Verder heb je te maken met installatiekosten. De kosten van installatie liggen vaak tussen de €1800 – €4700. Neig jij naar een grond-water warmtepomp? Dan moet er in de grond geboord worden door een installatiebedrijf. Het monteren van een standaard lucht-lucht warmtepomp kost je stukken minder.

Energiekosten

De traditionele gasketel verbruikt aardgas, een warmtepomp gebruikt stroom (elektriciteit). Wat houdt dat in? Jouw gasrekening gaat naar beneden, daarentegen ga je juist meer stroom verbruiken. Met zonnepanelen kan je zelf voor deze stroom zorgen. De energiebesparing onderaan de streep ligt tussen de 25% en 45%. Wie wil dat nu niet?

Overheidsbijdrage

De regering wil dat we minder gas verbruiken. Daarom is er een royale subsidieregeling (ISDE). Middels de officiële apparatenlijst detecteer jij de actuele subsidievergoeding in Dronryp. Deze liggen op het moment tussen de €1900 tot €2500. Een rekenvoorbeeld: voor de Techneco AQUATOP T35H ontvang je €5500 en voor de MDV MHA-V10W/D2N1 + SMK-160CD30GN1-B ligt dat op €2150. Tevens zakelijk toepasbaar in de gemeente Menameradiel.

Terugverdientijd

Alle kosten en baten geanalyseerd? Het omslagpunt heb je dan snel uitgerekend. Wanneer je kiest voor een basis model (lucht-lucht warmtepomp ) ligt de terugverdientijd lager in verhouding tot de dure producten. De terugverdientijd van een lucht-lucht systeem is om en nabij de 6 tot 10 jaar, bij een grondwater-warmtepomp ga je richting de een jaar of 12. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Dronryp?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Beschik je al over een warmtepomp. Of heb je net een hoog rendement ketel laten neerzetten? Veel mensen realiseren zich te weinig dat het koppelen van deze producten goed werkt. Zo’n cv ketel in combinatie met warmtepomp (hybride installatie) is duurzaam heeft een leuke opbrengst. De prijs van een hybride installatie is veel goedkoper dan een volledig elektrische warmtepomp. De pluspunten van een hybride systeem zijn o.a.: betaalbaar, simpel aan te leggen, werkt prima samen met huidige verwarming. Het heikele punt is dat je niet volledig van het gas los bent: Voor piekmomenten kan het niet zonder CV. Een gasketel in combinatie met warmtepomp is straks niet voldoende. In 2050 zijn er alleen nog woningen zonder gas. Nu ook online: warmtepomp Noordbeemster.


Een gasvrije woning

De komende jaren moeten er veel huizen van het gas af. Groene energie, dat is toch wat jij ook wilt? Met behulp van cvketel-warmtepomp.nl vergelijk je een alternatieve cv ketel zonder gas in Dronryp. Je CV ketel vervangen wordt onvermijdelijk. Gasvrij wonen is beslist geen straf. De gasrekening gaat naar 0. Houd jij jouw energiegebruik zo laag mogelijk? En gebruik je zonnepanelen? Dan komt een energieneutrale woning in zicht. De energielasten dalen dan significant. Wil jij een huis zonder gas? Kies dan voor producten als elektrische cv-ketels, biomassaketel, infraroodpanelen, pelletkachels, zonneboilers. De komende periode geldt er een mooie subsidieregeling. Op het moment dat alle huizen zonder gas worden verwarmd, dan heeft dit een grote invloed op onze CO2 uitstoot. Een volledig elektrische installatie gaat mogelijk nog even niet lukken. Ook de hybride warmtepomp is voor nu een prima maatregel m.b.t. een gasvrije woning in Friesland.

Wil jij vandaag ook warmtepomp offertes vergelijken? Direct offertes opvragen bij installateurs in en rondom Dronryp.