CV-ketel vervangen Duiven Kies een milieuvriendelijke optie en bespaar tot wel €430


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Jouw CV-ketel vervangen in Duiven? Dan heb je in augustus 2020 eigenlijk 2 alternatieven: een gloednieuwe gas-ketel plaatsen, of ga jij voor een verantwoord en duurzaam systeem? Dit is een “issue” waar ook jij heel goed over moet gaan nadenken. Met ingang van 2021 mag je geen nieuwe mono-cv-ketel laten plaatsen. Echter na 2030 zal geen enkele woning nog gas gebruiken. Wat kun je op dit moment het beste doen? Die keuze hangt af van allerlei zaken: wat is de gewenste duurzaamheid, welk budget heb je, heb je een nieuw of juist ouder huis, hoe staat het met isolatie? Cruciaal: Kijk ook naar de plannen van jouw gemeente Duiven met het oog op bijvoorbeeld stadswarmte of een warmtenet. Hieronder vergelijk je meerdere erkende alternatieven voor de CV-ketel. Vanzelfsprekend de warmtepomp. Evenwel: biomassaketel, zonneboilers, het warmenet, infraroodpanelen, elektrische cv-ketels zijn goede vervangers voor gas-ketels.

Inhoudsopgave
Er zijn nogal wat vragen aangaande onze energieconsumptie in de toekomst. Op de vergelijker check je meerdere toekomstbestendige opties. Wat kan ik nemen naast een gas-ketel, wat kost het, en hoe kan ik volledig gasvrij wonen? Kies snel een van de onderwerpen hieronder.

 1. De CV-ketel vervangen door warmtepomp in Duiven.
 2. Welk alternatief voor de CV-ketel is geschikt voor mijn woning?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, waarom zou ik dat doen?
 4. Hybride: CV-ketel in combinatie met de warmtepomp.
 5. Is het voor mij mogelijk? Gasvrij wonen in Duiven?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Duiven [Update augustus 2020]

Mijn HR-ketel werkt niet meer. Heb je al contact met de installateur gehad? Aangezien aardgas op korte-termijn zal verdwijnen kan dit best een struikelblok zijn. Gasketel vervangen door warmtepomp in Duiven ligt het meest voor de hand. Goed voor het milieu, lage vanaf-prijzen en de kosten heb je binnen enkele jaren terug. Hoe gaat het vervangen van mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv voor een warmtepomp in z’n werk? Gebruik hiervoor het stappenplan hieronder (of check Hitachi verwarming).

Instructies warmtepomp installeren

 1. Check eerst welke warmtepomp installaties te installeren zijn in jouw woning.
 2. Neem de installatie die past bij jouw huis en beoogde kostenplaatje.
 3. Vergelijk de prijzen en ga in zee met een erkende warmtepomp installateur in Duiven. Let op certificaten en referenties.
 4. Vraag om een uniek warmtepompsysteem. Zorg dat het aansluit bij jouw huis en gewenste klimaat.
 5. Het systeem wordt geïnstalleerd. Laat dit doen door dezelfde specialist.
 6. Toets of de installatie zuinig en juist draait. Vraag altijd naar de garantie en onderhoudsvoorschriften.
 7. Vraag subsidie aan voor de installatie

Is onze woning geschikt?

Gevel, dak en vloer zijn voldoende geïsoleerd.

Check ramen op triple of HR++ glas keurmerk.

Laagtemperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Een geschikte ruimte voor plaatsing van een warmtepomp met voorraadvat.

Optioneel: locatie voor grondboring / lucht-unit.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Duiven

Wat voor alternatief voor de CV-ketel past bij mij? De warmtepomp is het meest populaire alternatief. Toch, naast de warmtepomp zijn er meer alternatieven voor een Gasgestookte ketels via bijv. Brink en ook Rodiac. Wat sluit aan bij mijn persoonlijke situatie? Hier analyseer jij per systeem praktische info. Wat houdt het in, en wat zijn de voor- en nadelen?


1. Warmtepomp (Hybride)

Een warmtepomp haalt warmte uit lucht, water of bodem en transformeert dit naar toepasbare energie voor het verwarmen van water. Men kan de CV-ketel vervangen voor een elektrische warmtepomp, of integreren in een hybride systeem.

 • Lage energierekening
 • Subsidies tot €2.500
 • Fikse kostprijs
 • Goede isolatie is essentieel

2. Zonneboiler

De zonneboiler werkt op zonlicht voor het verwarmen van water. Het is een aanvulling op je CV-ketel in Duiven: dankzij een zonneboiler zit je nooit zonder warm tapwater. De uitgaven worden geschat op zo’n €4500 (incl. monteren).

 • Ook in de winter prima rendement
 • Weinig onderhoud
 • Overige warmtebron blijft nodig
 • Niet iedereen vind het mooi

3. Pelletkachel (biomassaketel)

Zo’n pelletkachel brandt op speciale korrels (pellets). Verwarmt de ruimte waar het apparaat staat, de pelletkachel-cv kan de cv-ketel zelfs overnemen. De Biomassaketels kunnen ook elementen verbranden als snippers- en/of houtblokken.

 • CO2-neutraal stoken
 • Veilig en regelbaar
 • Veel onderhoud
 • Kans op stank

4. Infraroodpanelen

Infraroodpanelen zijn geschikt voor meer hitte op een zelfgekozen plek. Niet echt bruikbaar als hoofdverwarming, of je moet extreem hoge isolatiewaarden hebben. Een duurzame keuze en goed te combineren met zonnecellen.

 • Maakt radiatoren overbodig
 • Weinig onderhoud
 • Geen subsidieregeling
 • Altijd zichtbaar in huis

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel werkt enkel op elektriciteit.Je woning kan gasvrij worden gemaakt. Vanaf 2030 een verplichting. Hou rekening met een hoge isolatienormen: en bij voorkeur met zonnepanelen. Kan niet op tegen de warmtepomp.

 • Gas kan de deur uit
 • Geen buitenunit
 • Gebruik veel energie
 • Geen subsidies

6. Warmtenet (stadswarmte)

Een warmtenet is een uitgebreid netwerk van leidingen dat warmte verspreidt naar huizen en bedrijven. Toepasbaar op centrale verwarming en heet tapwater. Ook bedrijven kunnen hier een bijdrage aan leveren. Stadswarmte is een collectieve milieuvriendelijke oplossing.

 • Geen dure onderhoudscontracten
 • Geen kans op gaslek
 • Je kunt niet zelf kiezen
 • Prijzig
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, wat kost dat? Ook de CV-ketel vervangen voor een eigen warmtepomp in Duiven? Let dan op de vele soorten kosten. Onze deskundigen hebben een duidelijke lijst samengesteld met daarin alle financiële aspecten. De terugverdientijd van de warmtepomp is aantrekkelijk in vergelijking met de traditionele ketel. Van belang: de kostprijs ligt hoger (en de plaatsing is kostbaar). Er geldt wel weer een mooie subsidieregeling. De subsidie voor warmtepompen (Gelderland) is op dit moment tussen de €2900 tot €4450.

Kostprijs

De aanschafprijs van een warmtepomp weegt het zwaarst. Op basis van de gekozen installatie (Ventilatielucht, Lucht/water, Hybride, Lucht/lucht, Water/water) betaal je een bedrag tussen de €1900 en €16000. Wellicht spreekt dit je ook aan: CV-Ketel in Wijhe vervangen door warmtepomp.

Aansluitkosten

Daarna komen er installatiekosten bij kijken. De installatieprijzen schommelen gemiddeld tussen de €1200 – €3700. Wil jij beslist een water-water warmtepomp? Dan moet er in de grond geboord worden door een installatiebedrijf. Het laten aanbrengen van een standaard (MV) lucht-warmtepomp kost je stukken minder.

Verbruikskosten

Een normale CV gebruikt aardgas, en een warmtepomp doet het enkel met (goedkopere) stroom. Waar resulteert dat in? Je gasgebruik zal drastisch afnemen, daarentegen ga je juist meer stroom verbruiken. Dit kun je opvangen door zonnepanelen te nemen. De “korting” op de energierekening bedraagt al gauw 40%. Wie wil dat nu niet?

Tegemoetkoming van het rijk

Er zit nieuwe regelgeving aan te komen. Daarom is er een historische Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE). Op de apparatenlijst signaleer je per systeem (merk & type) de subsidie in Duiven. Dit fluctueert momenteel tussen de €2000 en €3600. De hoogte wisselt: voor de installatie van de Techneco Toros Vision TVPT 5 krijg je €2800 en in in het geval van de MDV MHA-V4W/D2N1 + SMK-80CD30GN1 bedraagt dit €1700. Ook voor bedrijven interessant in de gemeente Duiven.

Terugverdientijd

De aanschafprijs, installatiekosten en besparingen op een rij gezet? Het omslagpunt heb je dan snel uitgerekend. Bij goedkopere systemen (ventilatiewarmtepomp ) heb je een kortere terugverdientijd dan bij complexe installaties. De terugverdientijd van een lucht-lucht systeem bedraagt ongeveer 5 tot 9 jaar, bij een aardwarmtepomp loopt dit al gauw op tot 10 – 15 jaar. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Duiven?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Misschien heb je al een warmtepomp. Of heb je net een gasketel laten aansluiten? Het gros van de huizenbezitters weten niet dat het koppelen van deze producten goed werkt. Zo’n cv ketel in combinatie met warmtepomp (ook wel hybride genoemd) heeft een prima rendement. De prijs van een hybride installatie is veel lager als je het vergelijkt met een volledig elektrische warmtepomp. De pluspunten van een hybride systeem zijn o.a.: betaalbaar, geen ingewikkelde installatie, en werkt samen met je huidige CV. Let op: houd er rekening mee dat je gas blijft gebruiken: Voor piekmomenten kan het niet zonder CV. Een gasketel samen met warmtepomp is eigenlijk niet toegestaan. Met ingang van 2050 zijn er alleen nog woningen zonder gas. Lees nu verder over warmtepomp Noordhorn.


Een gasvrije woning binnen handbereik

In 2050 zal gas helemaal verdwijnen. Milieuvriendelijke energie is wat we nodig hebben. Via deze pagina vind jij een alternatieve cv ketel zonder gas in Duiven. Alle huishoudens moeten op termijn hun CV ketel inruilen. Gasvrij wonen heeft flink wat pluspunten. Eindelijk 0 op de gasmeter. Ben jij bewust bezig met jouw stroomconsumptie? En wek jij de stroom zelf op? Dan spreken we over een energieneutrale woning. De energielasten dalen dan significant. Meteen van het gas af? Neem dat de volgende opties in overweging: pelletkachels, elektrische cv-ketels, het warmenet, infraroodpanelen, biomassaketel. Tegenwoordig ontvang je vaak geld terug in de vorm van subsidie. Op het moment dat alle huizen zonder gas worden verwarmd, kunnen we CO2 uitstoot met 30% verlagen. Een full-electric apparaat is niet perse noodzakelijk. Juist de hybride warmtepomp is voor nu een prima maatregel m.b.t. een gasvrije woning in Gelderland.

Interesse en wil je warmtepomp offertes vergelijken? Check de prijzen van installateurs in en rondom Duiven.