CV-ketel vervangen Duivendrecht Maak een keuze voor groene energie en realiseer een besparing tot wel €490


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Van plan de CV-ketel te vervangen in Duivendrecht? We onderscheiden in juli 2020 2 mogelijkheden: een nieuwe verwarmingsketel laten installeren, of overstappen naar een duurzame oplossing. Een struikelblok waar veel Nederlanders mee worstelen. Met ingang van 2021 is de mono cv-ketel niet meer toegestaan. Rond voorjaar 2030 moeten 2 miljoen huizen van het gas af. Hoe weet jij nu wat goed is? Dat hangt af van meerdere overwegingen: hoe duurzaam moet het zijn, welk budget heb je, wat zijn de eigenschappen van je huis, en wat kun je zeggen over de isolatie? Advies: Kijk ook naar de plannen van jouw gemeente Ouder-Amstel omtrent warmtenetten en/of stadsverwarming. Via deze website check je meerdere populaire alternatieven voor de CV-ketel. Op de eerste plaats een warmtepomp. Evenwel: pelletkachels, elektrische cv-ketels, biomassaketel, infraroodpanelen, zonneboilers zijn populaire vervangers voor de HR-ketel.

Inhoudsopgave
Er zijn nogal wat vragen met het oog op de energieconsumptie over een jaar of 15. Op de vergelijker vind je alle handige informatie. Welke installaties bestaan er naast een traditionele ketel, wat zijn de kosten, en hoe realistisch is een gasvrije woning? Selecteer een item uit onze FAQ.

 1. CV-ketel vervangen door warmtepomp in Duivendrecht.
 2. Welke alternatieven zijn er voor de CV-ketel?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, wat levert mij dat op?
 4. CV-ketel combineren met een warmtepomp.
 5. Welke stappen moet ik doorlopen voor gasvrij wonen in Duivendrecht?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Duivendrecht [Update juli 2020]

Jouw hr-ketel is defect.Dan heb jij veel te kiezen. Met de nieuwe wetgeving over aardgas, is dit een enorm dilemma. Gasketel vervangen door warmtepomp in Duivendrecht is een absolute aanrader. Je bent “groen” bezig, betaalbaar en het rendement ligt verrassend hoog. Hoe kan ik ‘t beste mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv vervangen voor een warmtepomp? Daarvoor gebruik je onderstaand stappenplan (en check ook Hitecsa verwarming).

7 stappen model warmtepomp installeren

 1. Check eerst welke warmtepomp installaties mogelijk zijn in jouw woning.
 2. Ga voor een installatie die rijmt met jouw woning, wensen en budget.
 3. Vergelijk de prijzen en selecteer een degelijke warmtepomp installateur in Duivendrecht. Let op certificaten en referenties.
 4. Laat het warmtepompsysteem ontwerpen. Dit moet namelijk volledig passen bij jouw woning.
 5. Het systeem wordt geïnstalleerd. Dit is een complex en tijdsintensieve klus.
 6. Inspecteer of het werkt zoals jij voor ogen hebt. Informeer naar garanties en onderhoudscontracten.
 7. Vraag de subsidie op via RVO.nl

Is ons huis geschikt?

Dak, vloer en gevel zijn 100% kierdicht en goed geïsoleerd.

Check ramen op triple of HR++ glas keurmerk.

LT radiatoren of vloerverwarming zijn essentieel.

Voldoende ruimte (naast de CV) voor een boiler en warmtepomp.

Optioneel: de mogelijkheid voor een buitenunit.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Duivendrecht

Welke alternatieven zijn er voor de CV-ketel? De warmtepomp hebben we uitgebreid behandeld. Toch, er bestaan nog meer alternatieven voor een Hoog rendement ketel van leveranciers als Baxi en Viessmann. Wat past bij mijn mijn huis? Via deze website vind jij per soort aanvullende info. Hoe werkt het, en wat zijn de voors- en tegens?


1. Warmtepomp (Hybride)

Een warmtepomp haalt warmte uit lucht, water of bodem en verandert dit in hoogwaardige bruikbare energie voor de centrale verwarming en heet water. Je kunt je CV-ketel helemaal vervangen met een standalone warmtepomp, of combineren met een hybride versie.

 • Relatief weinig onderhoud
 • Overheidssubsidies
 • Fikse kostprijs
 • Isolatie is noodzakelijk

2. Zonneboiler

De zonneboiler werkt op zonlicht voor warm water en/of aansturing van de verwarming. Goed te combineren met de CV-ketel in Duivendrecht: dankzij een zonneboiler zit je nooit zonder warm tapwater. De prijs ligt rond de €3800 met installeren.

 • Milieubewust water opwarmen
 • Combineren met vloerverwarming
 • Geen saldering
 • Zichtbaarheid panelen

3. Biomassaketel (pelletkachel)

Zo’n pelletkachel brandt op speciaal geproduceerde korrels. Je verwarmt hiermee bijvoorbeeld de woonkamer, de pelletkachel-cv zorgt ook voor warm water. De Biomassaketels kunnen ook elementen verbranden als andere houtproducten (snippers).

 • Zeer sfeervol
 • Geen koolmonoxide
 • Voorraad pellets
 • Niet voor kleine woningen

4. Infraroodpanelen

Een Infraroodpaneel kan een uitkomst zijn bij extra warmte op een specifieke plek. Echter, niet voldoende als hoofdverwarming, tenzij je huis extreem goed geïsoleerd is. Een duurzame keuze en zeer populair samen met zonnepanelen.

 • Besparen op de energienota
 • Weinig onderhoud
 • Geen subsidies mogelijk
 • Elektriciteitsdraden wegwerken

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel maakt gebruik van stroom. Het gasverbruik kan theoretisch gezien naar 0. Vanaf 2030 een verplichting. Alleen geschikt bij uitstekende isolatie, het stroomverbruik is hoog dus gebruik zonnepanelen. Kan niet op tegen de warmtepomp.

 • Gasverbruik naar 0
 • Maakt geen geluid
 • Verbruikskosten zijn hoog
 • Geen subsidies

6. Stadswarmte (warmtenet)

Een warmtenet is een een ondergronds leidingnet dat warmte verspreidt naar huizen en bedrijven. Toepasbaar op centrale verwarming en heet tapwater. Restwarmte uit industrie en biomassa zijn warmtebronnen. Een andere benaming voor dit systeem is stadswarmte.

 • Vermindering CO2-uitstoot
 • Geen kans op gaslek
 • Slechts één aanbieder
 • Gas is vaak goedkoper
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, waarom zou ik dat doen? Ga jij een warmtepomp in plaats van CV-ketel gebruiken in Duivendrecht? Let dan op de meerdere type kosten. Onze installateurs hebben hieronder een opsomming geplaatst om grip te houden op de kosten. De terugverdientijd van de warmtepomp is lucratiever tegenover de traditionele ketel. Maar let op: de aanschafprijs is hoog (en de plaatsing is kostbaar). Daarentegen zijn er wel subsidies. De hoogte van subsidie voor warmtepompen (Noord-Holland) ligt tussen de €2200 tot €5850.

Productprijs

De prijs van de warmtepomp zelf vormen het grootste aandeel. Gebaseerd op het type (Bodem/water, Ventilatielucht, Hybride, Lucht/lucht, Water/water) betaal je tussen de € 2100 en €15000. Mensen zochten ook naar: CV-Ketel in Wijk aan Zee vervangen door warmtepomp.

Installatiekosten

Vervolgens krijg te doen met installatiekosten. Deze aanlegkosten schommelen gemiddeld tussen de €1200 – €4100. Heb jij voorkeur voor een grond-water warmtepomp? In dat geval is een grondboring nodig via het installatiebedrijf. Het laten plaatsen van een standaard lucht-lucht warmtepomp is juist weer goedkoper.

Energiekosten

De traditionele gasketel gebruikt aardgas, de warmtepomp verbruikt echter elektriciteit (stroom). Wat dit betekent? Het verbruik van gas daalt, maar de stroomrekening zal toenemen. Zonnepanelen kunnen voor jou de stroom opwekken. De besparing op je energienota bedraagt al gauw 40%. Dat kan jij toch wel gebruiken?

Overheidsbijdrage

De regering wil dat we minder gas verbruiken. Profiteer snel van deze zeer aantrekkelijke Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE). Via de uitgegeven apparatenlijst check jij per systeem (merk & type) de subsidie in Duivendrecht. Dit ligt vaak ergens tussen de €1200 en €3900. Het bedrag verschilt nogal: voor het aanleggen van de Techneco Toros Vision TVPT 9 kun je aanspraak maken op €2800 en m.b.t. de MDV MHA-V6W/D2N1 + SMK-80CD30GN1 krijg je €1800. Ook voor bedrijven interessant in de gemeente Ouder-Amstel.

Terugverdientijd

Alle kosten en baten onderzocht? Dan kun je het omslagpunt bepalen. Wanneer je kiest voor een basis model ((MV) lucht-warmtepomp ) profiteer je van een kortere terugverdientijd dan bij gecompliceerde installaties. De terugverdientijd van een hybride warmtepomp is om en nabij de 6 tot 10 jaar, bij een aardwarmtepomp moet je denken aan 12 – 15 jaar. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Duivendrecht?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Beschik je al over een warmtepomp. Of heb je net een actuele HR-ketel laten plaatsen? De meeste mensen weten niet dat deze twee systemen prima kunnen samenwerken. Zo’n CV-ketel in combinatie met warmtepomp (genaamd hybride systeem) is duurzaam heeft een leuke opbrengst. De prijs van een hybride installatie is echt voordeliger dan een volledig elektrische warmtepomp. Voordelen van een hybride systeem zijn: goedkoop, geen ingewikkelde installatie, en je huis hoeft niet direct helemaal over de kop. Groot nadeel is dat je nog steeds een gasgestookte ketel nodig hebt: Voor piekmomenten kan het niet zonder CV. Een gasketel met warmtepomp is straks niet afdoende. In het jaar 2050 zijn er alleen nog woningen zonder gas. Je treft hier ook uitgebreide info over warmtepomp Noordlaren.


Een gasvrije woning binnen handbereik

In 2050 zal gas helemaal verdwijnen. Dat zal niet makkelijk worden en iedereen moet meedoen. Aan de hand van deze website lees jij over een alternatieve CV ketel zonder gas in Duivendrecht. Iedereen moet de cv-ketel vervangen. Maar eigenlijk is gasvrij wonen beter. Je verbruikt geen duur gas. Beperk jij het stroomverbruik zoveel mogelijk? Beschik jij al over zonnepanelen op je woning? Jij kunt dan toewerken naar een energieneutraal huis. Jouw maandelijkse energielasten zullen flink dalen. Wil jij een huis zonder gas? Hiervoor zijn er talloze oplossingen: elektrische cv-ketels, zonneboilers, pelletkachels, infraroodpanelen, het warmenet. Momenteel is hiervoor veel subsidie. Indien alle huizen worden verwarmd zonder gas, kunnen we CO2 uitstoot met 30% verlagen. Een volledig elektrische installatie hoeft dan echt niet gelijk. Juist de hybride warmtepomp is een aantrekkelijke tussenoplossing voor de gasvrije woning in Noord-Holland.

Interesse en wil je warmtepomp offertes vergelijken? Bekijk de beste installateurs in en rondom Duivendrecht.