CV-ketel vervangen Easterein Kies een milieuvriendelijke optie en bespaar jaarlijks €350


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Wil je de CV-ketel vervangen in Easterein? Dan heb je in juli 2020 eigenlijk 2 mogelijkheden: een nieuwe verwarmingsketel laten installeren, of overstappen naar een duurzame oplossing. Een tweestrijd waar iedere huiseigenaar mee te dealen heeft. Misschien weet je het al: per 2021 is het niet meer mogelijk een mono cv-ketel te laten installeren. Echter na 2030 moeten 2 miljoen huizen van het gas af. Wat kun je op dit moment het beste doen? De basis hiervan bestaat uit allerlei invalshoeken: hoeveel wil je besparen, hoeveel geld wil je eraan kwijt, wat zijn de eigenschappen van je huis, en wat zijn de isolatiewaarden? Niet vergeten: kijk ook naar de aanpak van de gemeente Littenseradiel m.b.t. aanleggen van een warmtenet en stadsverwarming. Op cvketel-warmtepomp.nl analyseer je een aantal bekende alternatieven voor de CV-ketel. Een warmtepomp mag hier natuurlijk niet ontbreken. Ook biomassaketel, het warmenet, zonneboilers, elektrische cv-ketels, pelletkachels kunnen jouw huidige cv-ketel op gas vervangen.

Inhoudsopgave
Er is veel onduidelijkheid met het oog op de manier waarop we ons huis straks verwarmen. Op basis van deze pagina ontdek je meerdere toekomstbestendige opties. Wat zijn de alternatieven van een traditionele ketel, wat is de prijs, en hoe kan ik volledig gasvrij wonen? Selecteer een van de thema’s hieronder.

 1. Een CV-ketel vervangen door warmtepomp in Easterein.
 2. Wat zijn de alternatieven voor een cv-ketel na 2021?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, wat is de terugverdientijd?
 4. CV-ketel combineren met een warmtepomp.
 5. Wat moet ik doen voor gasvrij wonen in Easterein?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Easterein [Update juli 2020]

Is je Hr-ketel ook versleten? Wat is de beste oplossing? Met de nieuwe wetgeving over aardgas, is dit een lastig probleem. Jouw gasketel vervangen door warmtepomp in Easterein ligt het meest voor de hand. Het is duurzaam, voordelig en binnen een aantal jaar is het terugverdiend. Op welke manier kan ik mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv vervangen voor een warmtepomp? Daarvoor gebruik je het 7 stappen model ( of bekijk Keyter verwarming).

Aanlegplan warmtepomp installeren

 1. Vindt uit welke warmtepompen mogelijk zijn in jouw woning.
 2. Kies de installatie die spoort met jouw huis en beoogde kostenplaatje.
 3. Vraag prijzen op en ga voor een vakkundige warmtepomp installateur in Easterein. Check altijd referenties, keurmerken en certificaten.
 4. Laat een uitgebalanceerd warmtepompsysteem maken. Zo’n installatie is namelijk altijd maatwerk.
 5. Laat de warmtepomp installeren. Bij voorkeur door dezelfde installateur.
 6. Trek na of het werkt zoals jij voor ogen hebt. Check de garantie/onderhoud voor installatie en systeem.
 7. Claim jouw subsidie

Is onze woning geschikt?

Vloer, gevel en dak beschikken over de juiste isolatiewaarden.

Check ramen op triple of HR++ glas keurmerk.

Lagetemperatuurverwarming (bij voorkeur vloerverwarming).

Voldoende ruimte (naast de CV) voor de warmtepomp met optionele boiler.

In geval van all-electric: locatie voor grondboring / lucht-unit.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Easterein

Wat zijn de beste alternatieven voor de CV-ketel? De warmtepomp is het meest populaire alternatief. Goed om te weten, er bestaan nog meer alternatieven voor een Hr-ketel van bijvoorbeeld Elco en Novum. Wat is geschikt voor mijn persoonlijke situatie? Op de site check jij per systeem praktische info. Hoe gaat het in z'n werk, en wat zijn de voors- en tegens?


1. (Hybride) Warmtepomp

Een warmtepomp onttrekt warmte uit de omgeving en zet dit om naarwarmte die je kunt gebruiken t.b.v. heet water en verwarming. Er is een optie om de CV-ketel te vervangen (volledig elektrische warmtepomp), of samen laten werkt middels hybride modellen.

 • Versterkt energielabel huis
 • Aantrekkelijke subsidieregeling
 • Prijs is hoog
 • Huis moet geïsoleerd zijn

2. Zonneboiler

De zonneboiler werkt op zonlicht voor het verwarmen van je woning. Goed te combineren met de CV-ketel in Easterein: door de zonneboiler heb je altijd snel heet water. De uitgaven worden geschat op zo’n €5000 inclusief aanleggen.

 • Goedkoop heet water
 • Snel geplaatst
 • CV-ketel blijft nodig
 • Niet iedereen vind het mooi

3. Biomassaketel (pelletkachel)

Zo’n pelletkachel brandt op unieke pelletkorrels. Je verwarmt hiermee bijvoorbeeld de woonkamer, de pelletkachel-cv zorgt ook voor warm water. Biomassaketels werken echter ook met andere houtproducten (snippers).

 • Snel terugverdiend
 • Gemakkelijke brandstof
 • Elke 3 maand onderhoud
 • Kans op stank

4. Infraroodpanelen

Infraroodpanelen zijn geschikt voor extra warmte op een specifieke plek. Niet echt bruikbaar als hoofdverwarming, of je moet extreem hoge isolatiewaarden hebben. Een toekomstgericht product en samen met zonnecellen te combineren.

 • Gelijkmatige temperatuurverdeling
 • Alsof de zon doorbreekt
 • Geen recht op subsidie
 • Altijd zichtbaar in huis

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel maakt gebruik van stroom. De gasaansluiting kan de deur uit. Vanaf 2030 een verplichting. Hou rekening met een hoge isolatienormen: het is een duur systeem (tenzij je zonnepanelen gebruikt). Kan niet op tegen de warmtepomp.

 • Veiliger dan CV-ketel
 • Eenvoudige techniek
 • Stroomverbruik
 • Niet toekomstbestendig

6. Warmtenet (stadswarmte)

Een warmtenet is een ondergronds leidingnetwerk aangesloten op een warmtebron. Het warme water kan onze huizen verwarmen. Ook bedrijven kunnen hier een bijdrage aan leveren. In de volksmond heet dit ook wel stadswarmte.

 • Restwarmte wordt optimaal benut
 • Constante temperatuur
 • Geen keuze in aanbieder
 • Gas is vaak goedkoper
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, kan dat voordelig? Ben jij van plan een warmtepomp aan te schaffen in Easterein? Dan krijg je te maken met verschillende kosten. Onze specialisten zijn aan de slag gegaan met een lijst om de kosten (en opbrengsten) inzichtelijk te maken. De terugverdientijd van zo'n warmtepomp is beter wanneer je het afzet tegen de gas-ketel. Niet vergeten: de aanschafprijs is hoog (en vergeet de installatie niet). Je kunt wel gebruik maken van ISDE subsidie. De actuele subsidie voor warmtepompen (Friesland) ligt tussen de €1450 en €5950.

Winkelprijs

De prijs van de warmtepomp zelf weegt het zwaarst. Gebaseerd op het type (Water/water, Bodem/water, Hybride, Lucht/water, Lucht/lucht) schommelen de prijzen tussen de €2300 en €21500. Misschien vind je dit ook relevant: CV-Ketel in Wijnbergen vervangen door warmtepomp.

Plaatsingskosten

Vervolgens moet je de installatiekosten niet vergeten. De tarieven van installateurs variëren (gemiddeld) tussen de €1400 en €4800. Heb jij voorkeur voor een aardwarmtepomp? In dat geval is een grondboring nodig via het installatiebedrijf. Het laten plaatsen van een normale lucht-lucht warmtepomp is veel betaalbaarder.

Energieverbruik

Een normale CV draait op gas, terwijl een warmtepomp enkel stroom nuttigt. Wat betekent dit concreet? Het verbruik van gas daalt, maar de stroomrekening zal toenemen. Zonnepanelen kunnen dit opvangen. De energiebesparing onderaan de streep bedraagt al gauw 40%. Wie wil dat nu niet?

ISDE regeling

Er zit nieuwe regelgeving aan te komen. Het betreft een gulle ISDE-subsidie. Op de apparatenlijst signaleer jij de hoogte van de subsidie voor jouw warmtepomp in Easterein. Vergoedingen schommelen tussen de €1350 tot €2100. Per model is dit verschillend: voor de aanschaf van de Techneco Vulcan 05 AC (G/W) geldt een subsidie van €2800 en ten aanzien van de MDV MHC-V14W/D2RN1 geldt een bedrag van €2500. Ook zakelijk zeer interessant in de gemeente Littenseradiel.

Terugverdientijd

Alle kosten en baten onderzocht? Dan kun je het omslagpunt bepalen. Bij een instapmodel (hybride warmtepomp ) is de terugverdientijd aanzienlijk korter dan bij dure systemen. De terugverdientijd van een ventilatiewarmtepomp wordt geschat op 10 jaar, bij een bodem-warmtepomp loopt dit al gauw op tot 15 jaar. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Easterein?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Staat er in je woning al een warmtepomp? Of laatst nog een nieuwe CV ketel laten installeren? Woningbezitters realiseren zich te weinig dat beide componenten goed te combineren zijn. Een CV-ketel in combinatie met warmtepomp (in de volksmond hybride product) is milieubewust en niet onverdienstelijk. De prijs van een hybride installatie is een stuk lager dan een volledig elektrische warmtepomp. Voordelen van een hybride systeem zijn: goedkoop, geen dure installatie / vakman, werkt prima samen met huidige verwarming. Groot nadeel is dat je gas blijft gebruiken: De CV-ketel blijft noodzakelijk. Een gasketel samen met warmtepomp is eigenlijk niet bestendig. Vanaf 2050 is in principe elke woning gasvrij. Je treft hier ook uitgebreide info over warmtepomp Nootdorp.


Een gasvrije woning binnen handbereik

Langzamerhand verdwijnt het gas helemaal. Milieuvriendelijke energie is wat we nodig hebben. Op onze website vind je een alternatieve CV ketel zonder gas in Easterein. Je CV ketel vervangen wordt onvermijdelijk. Gasvrij wonen is beslist geen straf. Eindelijk 0 op de gasmeter. Houd jij jouw energiegebruik zo laag mogelijk? En wek jij de stroom zelf op? Dan komt een energieneutrale woning in zicht. Jouw energienota daalt aanzienlijk. Meteen van het gas af? Je hebt volop keuze: elektrische cv-ketels, infraroodpanelen, zonneboilers, pelletkachels, biomassaketel. De komende jaren krijg je ook nog eens veel subsidie. Wanneer we collectief zonder gas verwarmen, dan dringen we de uitstoot van CO2 flink terug. Een volledig elektrische installatie gaat mogelijk nog even niet lukken. Ook de hybride warmtepomp is een uitstekende eerste stap maar een gasvrije woning in Friesland.

Ga aan de slag met warmtepomp offertes vergelijken! Zoek uit wat de kosten zijn bij installateurs in Easterein.