CV-ketel vervangen Eemnes Maak een keuze voor groene energie en bespaar jaarlijks €420


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Overweeg jij om jouw CV-ketel te vervangen in Eemnes? In feite heb je in juli 2020 2 mogelijkheden: een totaal nieuw gas gestookt systeem nemen, of overstappen naar een duurzame oplossing. Een kwestie waar alle woningbezitters mee van doen zullen krijgen. Vanaf 2021 is het niet meer mogelijk een mono cv-ketel te laten installeren. Vanaf januari 2030 moet Nederland gasvrij zijn. Wat is dan wijsheid? Die keuze hangt af van verschillende componenten: hoe duurzaam moet het zijn, hoeveel wil je uitgeven, heb je een nieuw of juist ouder huis, en niet onbelangrijk: woningisolatie? Niet vergeten: Kijk ook naar de plannen van jouw gemeente Eemnes rond plannen m.b.t. een warmtenet of stadsverwarming. Hieronder ontdek je een aantal populaire alternatieven voor de CV-ketel. De warmtepomp is het bekendste voorbeeld. Echter ook pelletkachels, infraroodpanelen, het warmenet, elektrische cv-ketels, zonneboilers kunnen jouw huidige cv-ketel op gas vervangen.

Inhoudsopgave
Er zijn nog veel vragen m.b.t. het energieverbruik over 10 jaar. Op basis van de vergelijker vergelijk je alle handige informatie. Welke alternatieven zijn er voor een cv-ketel, wat zijn de kosten, en hoe maak ik mijn woning gasvrij? Selecteer een van de veelgestelde vragen hieronder.

 1. Een CV-ketel vervangen door warmtepomp in Eemnes.
 2. Wat zijn de beste alternatieven voor de CV-ketel?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, is dat goedkoop?
 4. CV-ketel met warmtepomp combineren.
 5. Welke stappen moet ik doorlopen voor gasvrij wonen in Eemnes?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Eemnes [Update juli 2020]

Mijn HR-ketel werkt niet meer. Dan sta je voor een kruispunt. Met in je achterhoofd de vernieuwe aardgas-maatregelen, kan dit best een struikelblok zijn. De gasketel vervangen door warmtepomp in Eemnes is iets wat steeds meer Nederlanders doen. Het draagt bij aan een schoner milieu, aantrekkelijk geprijsd en je hebt jouw investering snel terug. Hoe gaat het vervangen van mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv voor een warmtepomp in z’n werk? Onze specialisten ontwikkelden daarvoor onderstaand stappenplan (en check ook Pico Energy verwarming).

Aanlegplan warmtepomp installeren

 1. Check welke warmtepompen geschikt zijn voor jouw huis.
 2. Maak een keuze voor de installatie die spoort met jouw huis en beoogde kostenplaatje.
 3. Vraag prijzen op en ga in zee met een echte warmtepomp installateur in Eemnes. Let op certificaten en referenties.
 4. Vraag om een ontwerp op maat. Het moet volledig bij jouw woning en situatie passen.
 5. Laat alles op de juiste manier installeren. Laat dit doen door dezelfde specialist.
 6. Controleer of het werkt zoals jij voor ogen hebt. Informeer naar garanties en onderhoudscontracten.
 7. Claim jouw subsidie

Is mijn huis geschikt?

Vloer, gevel en dak beschikken over de juiste isolatiewaarden.

In alle ramen zit HR++ glas of triple glas.

Vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren.

Faciliteiten voor het aansluiten van het warmtepompsysteem (+ boiler).

Eventueel: bodemboring capaciteit / ventilatie-unit.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Eemnes

Wat zijn de beste alternatieven voor de CV-ketel? De warmtepomp hebben we inmiddels uitvoerig besproken. Alleen, je hebt de keuze uit nog meer alternatieven voor een Gasketels van leveranciers als Agpo cv Ketels en ook Saunier Duval. Wat sluit aan bij mijn woning? Op cvketel-warmtepomp.nl signaleer jij per product praktische info. Wat is de werkwijze, en wat zijn de voors- en tegens?


1. (Hybride) Warmtepomp

Een warmtepomp haalt warmte uit lucht, water of bodem en vormt dit om naar bruikbare energie waarmee het water wordt verwarmd. Men kan ervoor kiezen middels full-electric warmtepompen de CV-ketel te vervangen, of samen laten werkt middels hybride modellen.

 • Gasverbruik kan naar 0
 • Gemeentelijke subsidie
 • Prijs is hoog
 • Aanpassingen in huis nodig

2. Zonneboiler

De zonneboiler werkt op zonlicht voor warm water en/of aansturing van de verwarming. Het is een aanvulling op je CV-ketel in Eemnes: de zonneboiler verwarmt het bad-, douche- en kraanwater. De prijs schommelt rond de €4000 met installeren.

 • Voordelig warm water
 • Onderhoudsvriendelijk
 • Geen complete vervanger
 • Minder mooi uitzicht

3. Pelletkachel (biomassaketel)

Een pelletkachel werkt op basis van speciaal geproduceerde korrels. Verwarmt de ruimte waar het apparaat staat, de pelletkachel maakt ook warme lucht en warm water. De Biomassaketels werken ook op normaal hout en houtsnippers.

 • CO2-neutraal stoken
 • Geen koolmonoxide
 • Jaarlijks groot onderhoud
 • Alleen voor grote woningen

4. Infraroodpanelen

Infraroodpanelen pas je toe bij extra verwarming op veel gebruikte locaties in huis. Het is onhandig als hoofdverwarming, of je moet extreem hoge isolatiewaarden hebben. Een innovatief systeem en met zonnepanelen een goede combi.

 • Voorkomt schimmel
 • Gezond binnenklimaat
 • Panelen zijn nog vrij duur
 • Voor het hele huis erg duur

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel werkt enkel op elektriciteit.De gasaansluiting kan de deur uit. Dit is aantrekkelijker. Echter, je woning moet geïsoleerd zijn: het is een duur systeem (tenzij je zonnepanelen gebruikt). Kan niet op tegen de warmtepomp.

 • Veiliger dan CV-ketel
 • Maakt geen geluid
 • Erg duur in gebruik
 • Niet toekomstbestendig

6. Warmtenet (stadswarmte)

Een warmtenet is een leidingstelsel onder de grond dat warmte verspreidt naar huizen en bedrijven. Het is geschikt voor verwarming en tapwater. Bronnen zijn o.a. restwarmte en biomassa. Deze stadswarmte is op dit moment sterk in opkomst.

 • Geen aanpassingen in huis nodig
 • Je weet waar de warmte vandaan komt
 • Slechts één aanbieder
 • Gas is vaak goedkoper
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, kan dat voordelig? Wil jij een warmtepomp in plaats van een CV-ketel in Eemnes? Houdt dan goed overzicht over de meerdere type kosten. Onze vakmannen hebben een overzicht gemaakt van alle financiële consequenties. De terugverdientijd van de warmtepomp is voordeliger tegenover de CV-ketel. Niet vergeten: de kostprijs ligt hoger (en de plaatsing is kostbaar). Daarentegen zijn er wel subsidies. De hoogte van subsidie voor warmtepompen (Utrecht) varieert tussen de €2100 tot €4750.

Aanschafprijs

De prijs van de warmtepomp zelf is de grootste kostenpost. Gebaseerd op de soorten systemen (Water/water, Hybride, Bodem/water, Lucht/lucht, Lucht/water) fluctueert de aanschafprijs tussen de €2100 en €14000. Vind alles uit over CV-Ketel in Wintelre vervangen door warmtepomp.

Installatieprijs

Verder zijn er de kosten van de installateur. De plaatsingskosten fluctueren doorgaans tussen de €1900 en €4000. Neig jij naar een Bodemwarmtepomp? In dat geval is een grondboring nodig via het installatiebedrijf. Het monteren van een normale ventilatielucht warmtepomp is juist weer goedkoper.

Stroomverbruik

De traditionele gasketel werkt met aardgas, terwijl een warmtepomp enkel stroom nuttigt. Wat houdt dat in? Het verbruik van gas daalt, maar de nota voor stroom stijgt. Dit kun je opvangen door zonnepanelen te nemen. De uiteindelijke energiebesparing kan oplopen tot wel 50%. Heel interessant dus.

ISDE regeling

We moeten zo snel mogelijk af van het gas. Daarom is er een royale subsidieregeling (ISDE). Op de apparatenlijst detecteer jij de huidige vergoeding in Eemnes. Deze liggen op het moment tussen de €1300 en €3300. Het bedrag verschilt nogal: voor het aanleggen van de Techneco Vulcan 12 AC (G/W) kun je aanspraak maken op €3000 en m.b.t. de Mitsubishi Electric PC(R)50V krijg je €1700. Ook zakelijk zeer interessant in de gemeente Eemnes.

Terugverdientijd

Alle opbrengsten en kosten verrekend? Het omslagpunt kan jij dan eenvoudig calculeren. Bij goedkopere systemen (ventilatiewarmtepomp ) profiteer je van een kortere terugverdientijd i.v.m de kostbare systemen. De terugverdientijd van een lucht-lucht systeem wordt geschat op minder dan 10 jaar, bij een grond-warmtepomp moet je denken aan een jaar of 12. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Eemnes?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Heb jij al geïnvesteerd in een warmtepomp? Of laatst nog een hoog rendement ketel laten neerzetten? De meeste mensen weten niet dat er ook combinatie van beide systemen mogelijk zijn. Zo’n cv ketel in combinatie met warmtepomp (ook wel hybride genoemd) heeft een prima rendement. De prijs van een hybride installatie is veel lager in vergelijking met volledig elektrische warmtepompen. Voordelen van een hybride systeem zijn: goedkoop, gemakkelijk te plaatsen, goed te integreren in bestaande woning. Let op: houd er rekening mee dat je nog steeds een gasgestookte ketel nodig hebt: De CV-ketel blijft noodzakelijk. Een gasketel met warmtepomp is eigenlijk niet bestendig. Vanaf 2050 zijn er alleen nog woningen zonder gas. Wellicht ook beschikbaar: warmtepomp Oegstgeest.


De voordelen van gasvrij wonen

De komende jaren moeten er veel huizen van het gas af. Dat is een enorme operatie en treft iedereen. Via cvketel-warmtepomp.nl lees jij over een alternatieve cv-ketel zonder gas in Eemnes. Uiteindelijk zal iedereen zijn cv-ketel vervangen. Maar eigenlijk is gasvrij wonen beter. Je verbruikt geen duur gas. Beschik je over een goede isolatie? Zijn zonnepanelen voor jou bekend terrein? Dan komt een energieneutrale woning in zicht. Jouw energienota daalt aanzienlijk. Jouw woning zonder gas? Neem dat de volgende opties in overweging: biomassaketel, het warmenet, pelletkachels, infraroodpanelen, zonneboilers. Op dit moment krijg je ook nog eens veel subsidie. Zodra alle Nederlanders verwarmen zonder gas, kunnen we CO2 uitstoot met 30% verlagen. Een all electric systeem mag best nog even wachten. Ook de hybride warmtepomp is een uitstekende eerste stap maar een gasvrije woning in Utrecht.

Ga aan de slag met warmtepomp offertes vergelijken! Zoek uit wat de kosten zijn bij installateurs in Eemnes.