CV-ketel vervangen Elshout Stap over op groenere stroom en realiseer een besparing tot wel €340


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Jouw CV-ketel vervangen in Elshout? We onderscheiden in juli 2020 2 keuzemogelijkheden: een gloednieuwe gas-ketel plaatsen, of kiezen voor een milieuvriendelijk product. Een tweestrijd waarmee veel Hollanders te maken krijgen. Vanaf 2021 mag je geen nieuwe mono-cv-ketel laten plaatsen. En vanaf 2030 moeten we volledig van het gas af. Wat moet je dan kiezen? Dat heeft te maken met diverse aspecten: wat is de gewenste duurzaamheid, welk bedrag wil jij spenderen, in wat voor huis woon je, en niet onbelangrijk: woningisolatie? Advies: vraag ook de toekomstvisie op bij de gemeente Heusden met betrekking tot bijvoorbeeld stadswarmte of een warmtenet. Op deze pagina bekijk je de meest gekozen erkende alternatieven voor de CV-ketel. Op de eerste plaats een warmtepomp. Anderzijds: biomassaketel, elektrische cv-ketels, zonneboilers, het warmenet, infraroodpanelen zijn goede vervangers voor gas-ketels.

Inhoudsopgave
Er zijn nogal wat vragen omtrent het energieverbruik over 10 jaar. Op basis van deze website check je alle handige informatie. Welke alternatieven zijn er voor een cv-ketel, wat zijn de kosten, en hoe realistisch is een gasvrije woning? Selecteer een van de onderstaande vragen.

 1. Een CV-ketel vervangen door warmtepomp in Elshout.
 2. Welk alternatief voor de CV-ketel is geschikt voor mijn woning?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, is dat een slimme keus?
 4. CV-ketel combineren met een warmtepomp.
 5. Welke aanpassingen zijn er nodig voor gasvrij wonen in Elshout?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Elshout [Update juli 2020]

Jouw hr-ketel is defect.Wat kun je het beste doen? Doordat aardgas helemaal verdrongen wordt, kan dit een tweestrijd opleveren. Gasketel vervangen door warmtepomp in Elshout gebeurt steeds meer. Het is duurzaam, betaalbaar en je investering heb je snel terugverdiend. Hoe vervang ik mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv voor een warmtepomp? Onze vakmannen bedachten daarvoor de volgende instructies (en lees verder over NEXTHERM verwarming).

7 stappen model warmtepomp installeren

 1. Ontdek welke warmtepomp installaties wel/niet geschikt zijn voor jouw huis.
 2. Neem de installatie die aansluit bij jouw huis en beoogde kostenplaatje.
 3. Vraag meerdere offertes op en ga in zee met een aangesloten warmtepomp installateur in Elshout. Vraag altijd om certificaten en ervaringen van anderen.
 4. Laat een uitgebalanceerd warmtepompsysteem maken. Het dient 100% aan te sluiten bij jouw huis.
 5. Het systeem wordt geïnstalleerd. Het liefst door de installateur van de adviseur.
 6. Toets of alles goed is aangesloten. Je garantie en onderhoudscontract moet je niet vergeten.
 7. Vul het formulier in voor de subsidieaanvraag

Is mijn huis geschikt?

Vloer, gevel en dak zijn goed geïsoleerd (kierdicht).

Beschikt het over (minimaal) HR++ glas of triple.

Lagetemperatuurverwarming (bij voorkeur vloerverwarming).

Een geschikte ruimte voor plaatsing van een warmtepomp met voorraadvat.

Bij volledig elektrisch: locatie voor grondboring / lucht-unit.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Elshout

Wat voor alternatief voor de CV-ketel past bij mij? De warmtepomp hebben we inmiddels uitvoerig besproken. Goed om te weten, er zijn nog tal van alternatieven voor een Hr-ketel van bijv. Atag en ook Viessmann. Wat is aan te raden voor mijn persoonlijke situatie? Op de site ontdek jij per installatie aanvullende info. Hoe gaat het in z'n werk, en wat zijn de voor- en nadelen?


1. (Hybride) Warmtepomp

Een warmtepomp neemt de warmte uit natuurlijke bronnen en vormt dit om naar hoogwaardige bruikbare energie voor het verwarmen van water. Een warmtepomp kan de CV-ketel volledig vervangen (all-electric),of samen laten werkt middels hybride modellen.

 • Relatief weinig onderhoud
 • Gemeentelijke subsidie
 • Niet goedkoop
 • Veel geluid van buitenunit

2. Zonneboiler

Een zonneboiler gebruikt zonlicht voor de opwarming van water / verwarming. Goed te combineren met de CV-ketel in Elshout: een zonneboiler zorgt voor o.a. warm bad en douche water. De kosten liggen rond €3500 met monteren.

 • Lager verbruik fossiele brandstoffen
 • Hoge subsidies
 • Beperkte opslag
 • Zichtbaarheid panelen

3. Biomassaketel (pelletkachel)

Deze pelletkachels gebruiken korrels van ongeveer 2,5 cm lang. Te gebruiken voor één specifieke ruimte, of het hele huis (een pelletkachel-cv). Biomassaketels werken echter ook met snippers- en/of houtblokken.

 • Korte terugverdientijd
 • Makkelijk in gebruik
 • Veel onderhoud
 • Mogelijk stank/geluidsoverlast

4. Infraroodpanelen

Een Infraroodpaneel kan een uitkomst zijn bij extra verwarming op veel gebruikte locaties in huis. Het is minder relevant als hoofdverwarming, maar zeker het overwegen waard. Een innovatief systeem en zeer populair samen met zonnepanelen.

 • Zeer energiezuinig en duurzaam
 • Koppelen met domotica
 • Panelen zijn nog vrij duur
 • Elektriciteitsdraden wegwerken

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel gebruikt enkel stroom. De gasaansluiting kan de deur uit. Dat is veiliger. Goede isolatie is wel een voorwaarde, het vreet stroom, dus zonnepanelen zijn aan te raden. Een warmtepomp is een betere investering.

 • Warmt snel op
 • Gemakkelijk te plaatsen
 • Energieverbruik
 • Beperkte subsidie

6. Stadswarmte (warmtenet)

Een warmtenet is een slim en open systeem aangesloten op een warmtebron. Het warme water kan onze huizen verwarmen. De bron wordt gevoed met o.a. aardwarmte en biomassa. Stadswarmte is een collectieve milieuvriendelijke oplossing.

 • CV-ketel niet meer nodig
 • Geen tussenkomst van gas
 • Je kunt niet zelf kiezen
 • Temperatuur slecht regelbaar
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, is dat goedkoop? Laat jij een warmtepomp installeren i.p.v een CV-ketel in Elshout? Check dan altijd goed de vele soorten kosten. Onze installateurs zijn aan de slag gegaan met een lijst om de kosten (en opbrengsten) inzichtelijk te maken. De terugverdientijd van een warmtepomp is beter tegenover de CV-ketel. Van belang: de prijs van het apparaat is hoog (incl. installatiekosten). De overheid biedt wel een aantrekkelijk subsidie. De hoogte van subsidie voor warmtepompen (Noord-Brabant) fluctueert tussen de €1400 en €5450.

Productprijs

De artikelprijs van een warmtepomp is de grootste kostenpost. Gebaseerd op het type (Ventilatielucht, Hybride, Lucht/water, Bodem/water, Water/water) betaal je een bedrag tussen de €3500 en €13000. Vind alles uit over CV-Ketel in Woudsend vervangen door warmtepomp.

Installatieprijs

Daarna moet je de installatiekosten niet vergeten. De tarieven van installateurs fluctueren doorgaans tussen de €1200 tot €4600. Ga je voor een grond-warmtepomp? Dan is grondboring noodzakelijk via het installatiebedrijf. Het laten aanbrengen van een standaard hybride warmtepomp is veel betaalbaarder.

Stroomverbruik

Een normale CV gebruikt aardgas, zo’n warmtepomp kan werken met stroom (kWh). Wat zijn dan de consequenties? Het verbruik van gas daalt, echter het stroomverbruik gaat omhoog. Met behulp van zonnepanelen wek je dat gewoon zelf op. De besparing op je energienota kan oplopen tot wel 50%. Dat is best aantrekkelijk dus.

ISDE regeling

Er zit nieuwe regelgeving aan te komen. Om die reden is er een historische subsidie (ISDE). Op de apparatenlijst tref je de beschikbare subsidiemogelijkheden in Elshout. Deze liggen op het moment tussen de €1300 en €2800. Het bedrag verschilt nogal: voor het aanleggen van de Thermia Robust Eco 26 kun je aanspraak maken op €4800 en m.b.t. de Mitsubishi Electric PUHZ-SW100 YHA + EHSC-VM2C krijg je €2200. Ook voor bedrijven interessant in de gemeente Heusden.

Terugverdientijd

Alle opbrengsten en kosten uitgezocht? Dan weet je ongeveer wat het omslagpunt is. Bij goedkopere systemen (ventilatiewarmtepomp ) profiteer je van een kortere terugverdientijd dan bij gecompliceerde installaties. De terugverdientijd van zo’n lucht-lucht installatie is om en nabij de 5 tot 9 jaar, bij een grond-water warmtepomp moet je denken aan 10 – 15 jaar. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Elshout?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Staat er in je woning al een warmtepomp? Of afgelopen jaar een hoog rendement ketel laten neerzetten? De meeste mensen vergeten dat er ook combinatie van beide systemen mogelijk zijn. Een CV-ketel in combinatie met warmtepomp (hybride installatie) heeft een prima rendement. De prijs van een hybride installatie is veel goedkoper in vergelijking met volledig elektrische warmtepompen. Drie argumenten waarom de hybride pomp zo in trek is: lage aanschafprijs, simpel aan te leggen, goed te integreren in bestaande woning. Minder fraai is dat je niet van het gas af bent: het heeft altijd nog de CV nodig. Een gasketel in combinatie met warmtepomp is straks niet genoeg. Per 2050 moet elke woning gasvrij zijn. Lees nu verder over warmtepomp Oosteind.


Gasvrij wonen steeds populairder

Langzamerhand verdwijnt het gas helemaal. Duurzame energiebronnen zijn de toekomst. Met behulp van deze pagina vind jij een alternatieve cv ketel zonder gas in Elshout. Alle huishoudens moeten op termijn hun CV ketel inruilen. Gasvrij wonen heeft flink wat pluspunten. Je betaalt niet voor duur gas. Houd jij jouw energiegebruik zo laag mogelijk? Wek je al zelf stroom op met zonnepanelen? Dan komt een energieneutrale woning in zicht. Jouw maandelijkse energielasten zullen flink dalen. Kijk jij ook uit naar een situatie zonder gas? De keuze is reuze: biomassaketel, elektrische cv-ketels, infraroodpanelen, pelletkachels, het warmenet. Momenteel ontvang je vaak geld terug in de vorm van subsidie. Op het moment dat alle huizen zonder gas worden verwarmd, dan dringen we de uitstoot van CO2 flink terug. Een volledig elektrisch systeem mag best nog even wachten. Juist de hybride warmtepomp is een mooi begin voor jouw weg naar een gasvrije woning in Noord-Brabant.

Interesse en wil je warmtepomp offertes vergelijken? Direct offertes opvragen bij installateurs in de buurt van Elshout.