CV-ketel vervangen Elst Ga voor een milieubewuste optie en realiseer een besparing tot wel €480


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Jouw CV-ketel vervangen in Elst? Dan heb je in juli 2020 eigenlijk 2 alternatieven: een gloednieuwe gas-ketel plaatsen, of juist een meer duurzame oplossing. Dit is een probleem waar veel Nederlanders mee worstelen. Goed om te weten: vanaf 2021 is het niet meer mogelijk een mono cv-ketel te laten installeren. Vanaf januari 2030 moet Nederland gasvrij zijn. Wat is nu een handige keuze? Die keuze hangt af van diverse zaken: hoeveel wil je besparen, hoeveel geld wil je eraan kwijt, in wat voor huis woon je, hoe staat het met isolatie? Belangrijk: kijk ook naar de aanpak van de gemeente Overbetuwe met betrekking tot warmtenetten en/of stadsverwarming. Hier vind je meerdere veel toegepaste alternatieven voor de CV-ketel. Op de eerste plaats een warmtepomp. Evenwel: elektrische cv-ketels, het warmenet, biomassaketel, pelletkachels, zonneboilers worden meer en meer toegepast als vervanging op de CV-ketel.

Inhoudsopgave
Er zijn nog veel vragen omtrent onze energieconsumptie in de toekomst. Via deze website check je meerdere toekomstbestendige opties. Wat kan ik aanleggen in plaats van een cv-ketel, met welke kosten moet ik rekening houden, en hoe realistisch is een gasvrije woning? Selecteer direct een van de veelgestelde vragen hieronder.

 1. CV-ketel vervangen door warmtepomp in Elst.
 2. Welke alternatieven zijn er voor de CV-ketel?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, is dat een slimme keus?
 4. Hybride: CV-ketel in combinatie met de warmtepomp.
 5. Hoe kan ik volledig gasvrij wonen in Elst?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Elst [Update juli 2020]

Mijn HR-ketel werkt niet meer. Dan moet je alle innovaties afwegen. Met de nieuwe wetgeving over aardgas, kan dit een tweestrijd opleveren. Gasketel vervangen door warmtepomp in Elst is een absolute aanrader. Goed voor het milieu, lage vanaf-prijzen en realiseert een aantrekkelijke besparing. Hoe vervang ik mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv voor een warmtepomp? Onze specialisten ontwikkelden daarvoor het stappenplan hieronder (of check Clausius verwarming).

Aanlegplan warmtepomp installeren

 1. Check welke warmtepomp versie geplaatst kunnen worden in jouw huis.
 2. Selecteer de installatie die aansluit bij de woning en budget.
 3. Vergelijk de prijzen en selecteer een echte warmtepomp installateur in Elst. Lees referenties en bekijk certificaten.
 4. Vraag om een uniek warmtepompsysteem. Dit moet namelijk volledig passen bij jouw woning.
 5. Het systeem wordt geïnstalleerd. Dit is een complex en tijdsintensieve klus.
 6. Controleer of het werkt zoals jij voor ogen hebt. Vraag altijd naar de garantie en onderhoudsvoorschriften.
 7. Vergeet niet de subsidie aan de vragen

Welke woning is geschikt?

Vloer, dak en gevel zijn voldoende geïsoleerd.

Beschikt het over (minimaal) HR++ glas of triple.

Laagtemperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Een geschikte ruimte voor plaatsing van een warmtepomp met voorraadvat.

Voor de complexe systemen: bodemboring capaciteit / ventilatie-unit.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Elst

Wat zijn de beste alternatieven voor de CV-ketel? De warmtepomp hebben we uitgebreid behandeld. Toch, naast de warmtepomp zijn er meer alternatieven voor een CV-ketel van merken als Ferroli of natuurlijk Remeha. Wat past bij mijn mijn wensen? Op de site ontdek jij per systeem een korte uitleg. Hoe werkt het, en wat zijn de voors- en tegens?


1. Warmtepomp (Hybride)

Een warmtepomp onttrekt warmte uit de omgeving en transformeert dit naar bruikbare energie voor verwarming en warm water. Een warmtepomp kan de CV-ketel volledig vervangen (all-electric),of verbinden d.m.v. een hybride oplossing.

 • Energiebesparing
 • Aantrekkelijke subsidieregeling
 • Dure prijzen
 • Isolatie is noodzakelijk

2. Zonneboiler

Gebruik een zonneboiler met zonnecollectoren voor de opwarming van water / verwarming. Dit werkt samen met de CV-ketel in Elst: de zonneboiler verwarmt het bad-, douche- en kraanwater. De kosten liggen rond €4200 (plaatsing inbegrepen).

 • Besparing van 30% tot 50%
 • Combineren met vloerverwarming
 • Terugleveren niet mogelijk
 • Minder mooi uitzicht

3. Biomassaketel (pelletkachel)

De pelletkachel werkt op speciale houtkorrels. Je verwarmt hiermee bijvoorbeeld de woonkamer, de pelletkachel maakt ook warme lucht en warm water. Biomassaketels werken echter ook met houtblokken en snippers.

 • Snel terugverdiend
 • Eenvoudig in te stellen
 • Hoog servicegehalte
 • Mogelijk stank/geluidsoverlast

4. Infraroodpanelen

Infraroodpanelen pas je toe bij verwarmen van een bepaalde ruimte. Niet echt bruikbaar als hoofdverwarming, maar je kunt het zeker in overweging nemen. Een ‘groen’ alternatief in combinatie met zonnepanelen.

 • Maakt radiatoren overbodig
 • Gemakkelijk te installeren
 • Overheid verstrekt geen subsidie
 • Grote panelen

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel gebruikt enkel stroom. Je woning kan gasvrij worden gemaakt. Uiteindelijk voor iedereen verplicht. Hou rekening met een hoge isolatienormen: het is een duur systeem (tenzij je zonnepanelen gebruikt). Een warmtepomp is een betere investering.

 • Ideaal i.c.m. zonnepanelen
 • Gemakkelijk te plaatsen
 • Niet energiezuinig
 • Geen ISDE tegemoetkoming

6. Stadswarmte (warmtenet)

Een warmtenet is een ondergrondse circulatieleiding gevuld met warm water. Toepasbaar op centrale verwarming en heet tapwater. Ook bedrijven kunnen hier een bijdrage aan leveren. Stadswarmte is een duurzaam alternatief voor aardgas.

 • CV-ketel niet meer nodig
 • Constante temperatuur
 • Geen keuzevrijheid
 • Prijzig
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, wat is de terugverdientijd? Ben jij van plan een warmtepomp aan te schaffen in Elst? Let dan op de meerdere type kosten. Onze adviseurs hebben een overzicht gemaakt zodat je weet wat je op financieel gebied kunt verwachten. De terugverdientijd van de warmtepomp is lucratiever tegenover de HR-ketel. Kanttekening: de prijs van het apparaat is hoog (+ dure aanlegkosten). Er geldt wel weer een mooie subsidieregeling. De hoogte van subsidie voor warmtepompen (Gelderland) fluctueert tussen de €1100 en €5000.

Kostprijs

De prijs van de warmtepomp zelf hakt er het hardst in. Op basis van de gekozen installatie (Bodem/water, Lucht/water, Hybride, Water/water, Ventilatielucht) fluctueert de aanschafprijs tussen de €3900 en €22000. Lees nu verder over CV-Ketel in Wyns vervangen door warmtepomp.

Aanlegkosten

Daaropvolgend moet je de installatiekosten niet vergeten. De installatieprijzen fluctueren doorgaans tussen de €1600 tot €4700. Kies je voor eenbodem-warmtepomp? Dan moet je gaten laten boren door het installatiebedrijf. Het installeren van een instap (MV) lucht-warmtepomp kost je stukken minder.

Stroomverbruik

Een CV-ketel verbruikt aardgas, een warmtepomp gebruikt stroom (elektriciteit). Wat dit betekent? Je gasrekening daalt of gaat naar 0, echter het stroomverbruik gaat omhoog. Met behulp van zonnepanelen wek je dat gewoon zelf op. De uiteindelijke energiebesparing ligt rond de 30% – 40%. Erg goed voor de portemonnee.

Subsidies

Er zit nieuwe regelgeving aan te komen. Het gevolg is een historische ISDE-subsidie. Middels de officiële apparatenlijst check je de huidige vergoeding in Elst. Dit fluctueert momenteel tussen de €1050 tot €4000. Waar je rekening mee kunt houden: voor het plaatsen van de Vaillant flexoCOMPACT VWF 118/4 (0010016684) heb je recht op €3100 en bij de Mitsubishi Electric PUHZ-SW100 YHA + ERST20C-VM2C is dit €2200. Dit geldt ook voor zakelijke toepassingen in de gemeente Overbetuwe.

Terugverdientijd

Alle onkosten en besparingen geanalyseerd? Het omslagpunt kan jij dan eenvoudig calculeren. Bij een eenvoudig systeem (lucht-lucht warmtepomp ) profiteer je van een kortere terugverdientijd dan bij complexe installaties. De terugverdientijd van een ventilatiewarmtepomp zit op de 10 jaar, 0moet je denken aan 10 – 15 jaar. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Elst?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Heb je thuis al een warmtepomp hangen? Of toevallig recentelijk een gasketel laten aansluiten? Woningbezitters weten niet dat deze twee systemen prima kunnen samenwerken. Een CV-ketel in combinatie met warmtepomp (hybride installatie) is duurzaam heeft een leuke opbrengst. De prijs van een hybride installatie is een stuk lager i.v.m een volledig elektrische warmtepomp. Drie argumenten waarom de hybride pomp zo in trek is: betaalbaar, geen ingewikkelde installatie, werkt prima samen met huidige verwarming. Het jammere is dat jouw gasaansluiting behouden blijft: het heeft altijd nog de CV nodig. Een gasketel met warmtepomp is op lange termijn niet genoeg. In het jaar 2050 zijn er alleen nog woningen zonder gas. Op cvketel-warmtepomp.nl bekijk je ook warmtepomp Oosterblokker.


Gasvrij wonen steeds populairder

De gaskraan gaat geleidelijk helemaal dicht. Dat is een enorme operatie en treft iedereen. Middels cvketel-warmtepomp.nl bekijk je een alternatieve cv-ketel zonder gas in Elst. Voor iedere woningbezitter wordt de CV ketel vervangen realiteit. Gasvrij wonen heeft veel voordelen. Je betaalt niet voor duur gas. Beschik je over een goede isolatie? Beschik jij al over zonnepanelen op je woning? Energieneutraal wonen kan voor jou dan werkelijkheid worden. De energielasten dalen dan significant. Wil jij ook leven zonder gas? Kies dan voor producten als elektrische cv-ketels, infraroodpanelen, het warmenet, pelletkachels, biomassaketel. De komende jaren krijg je ook nog eens veel subsidie. Wanneer we collectief zonder gas verwarmen, dan heeft dit een grote invloed op onze CO2 uitstoot. Een all electric systeem is misschien wel te hoog gegrepen. Ook de hybride warmtepomp is een goede stap richting een gasvrije woning in Gelderland.

Ga aan de slag met warmtepomp offertes vergelijken! Vraag offerte op bij installateurs in en rondom Elst.