CV-ketel vervangen Enkhuizen Kies voor een duurzaam alternatief en bespaar tot wel €430


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Jouw CV-ketel vervangen in Enkhuizen? Dan heb je in juli 2020 eigenlijk 2 opties: “weer” een ouderwetse gasketel, of juist kiezen voor een groenere optie. Een tweestrijd waarmee veel Hollanders te maken krijgen. Per ingang van 2021 mag je geen nieuwe mono-cv-ketel laten plaatsen. Rond voorjaar 2030 zit Holland totaal zonder gas. Wat moet je dan kiezen? De basis hiervan bestaat uit verschillende zaken: wat is de gewenste duurzaamheid, wat is je maximum budget, heb je een nieuw of juist ouder huis, en is jouw huis voldoende geïsoleerd? Niet vergeten: check ook het beleid van de gemeente Enkhuizen betreffende plannen m.b.t. een warmtenet of stadsverwarming. Op deze pagina detecteer je alle populaire alternatieven voor de CV-ketel. Vanzelfsprekend de warmtepomp. Maar ook zonneboilers, het warmenet, infraroodpanelen, biomassaketel, pelletkachels worden meer en meer toegepast als vervanging op de CV-ketel.

Inhoudsopgave
Er zijn nog veel vragen omtrent de manier waarop we ons huis straks verwarmen. Met behulp van de vergelijker check je alle handige informatie. Wat kan ik aanleggen in plaats van een gasgestookte ketel, wat is de prijs, en hoe krijg je jouw huis gasvrij? Selecteer direct een van de veelgestelde vragen hieronder.

 1. Een CV-ketel vervangen door warmtepomp in Enkhuizen.
 2. Welk alternatief voor de CV-ketel past bij mij?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, wat kost dat?
 4. Een CV-ketel in combinatie met een warmtepomp.
 5. Hoe kan ik volledig gasvrij wonen in Enkhuizen?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Enkhuizen [Update juli 2020]

Jouw hr-ketel is defect.Heb je al contact met de installateur gehad? Door de vernieuwde wetgeving over aardgas, is dit een enorm dilemma. De gasketel vervangen door warmtepomp in Enkhuizen ligt het meest voor de hand. Je bent “groen” bezig, lage vanaf-prijzen en realiseert een aantrekkelijke besparing. Op welke manier kan ik mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv vervangen voor een warmtepomp? Gebruik hiervoor het bijgaande stappenplan (en bekijk ook Warmflow verwarming).

Advies warmtepomp installeren

 1. Vindt uit welke warmtepomp installaties mogelijk zijn in jouw woning.
 2. Maak een keuze voor de installatie die spoort met de woning en budget.
 3. Overweeg de aangeboden prijs en ga in zee met een geoefende warmtepomp installateur in Enkhuizen. Neem de reviews en keurmerken in acht.
 4. Laat een uitgebalanceerd warmtepompsysteem maken. Zo’n installatie is namelijk altijd maatwerk.
 5. Laat de warmtepomp installeren. Laat dit doen door dezelfde specialist.
 6. Bekijk kritisch of alle werkt. Check de garantie/onderhoud voor installatie en systeem.
 7. Claim jouw subsidie

Is mijn huis geschikt?

Vloer, gevel en dak zijn voldoende geïsoleerd.

Beschikt het over (minimaal) HR++ glas of triple.

Lagetemperatuurverwarming (bij voorkeur vloerverwarming).

Genoeg ruimte voor het plaatsen van een boiler en warmtepomp.

Eventueel: de mogelijkheid voor een buitenunit.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Enkhuizen

Welk alternatief voor de CV-ketel is geschikt voor mijn woning? De warmtepomp hebben we uitgebreid behandeld. Goed om te weten, er bestaan nog meer alternatieven voor een Hoog rendement ketel van onder andere Dru en Vaillant. Wat is aan te raden voor mijn persoonlijke situatie? Hier signaleer jij per soort meer details. Wat is de werkwijze, en wat kunnen we zeggen over de pluspunten?


1. Warmtepomp (Hybride)

Een warmtepomp haalt warmte uit lucht, water of bodem en verandert dit in bruikbare energie voor verwarming en warm water. Een warmtepomp kan de CV-ketel volledig vervangen (all-electric),of verbinden d.m.v. een hybride oplossing.

 • Klaar voor de toekomst
 • Hoge subsidies
 • Hoge investering
 • Veel geluid van buitenunit

2. Zonneboiler

Een zonneboiler gebruikt zonlicht voor de opwarming van water / verwarming. Goed te combineren met de CV-ketel in Enkhuizen: de zonneboiler verwarmt het bad-, douche- en kraanwater. De prijs ligt rond de €4100 inclusief aanleggen.

 • Onuitputbare bron
 • Onderhoudsvriendelijk
 • Terugleveren niet mogelijk
 • Juiste oriëntatie is nodig

3. Biomassaketel (pelletkachel)

Zo’n pelletkachel brandt op houtkorrels, pellets genaamd. Verwarmt de ruimte waar het apparaat staat, de pelletkachel maakt ook warme lucht en warm water. Biomassaketels kunnen ook warmte genereren met normaal hout en houtsnippers.

 • Besparing tot 50%
 • Makkelijk in gebruik
 • Intensief onderhoud nodig
 • Onhandige afmetingen

4. Infraroodpanelen

Infraroodpanelen worden gebruikt voor extra warmte op een specifieke plek. Het is minder relevant als hoofdverwarming, maar zeker het overwegen waard. Een duurzame keuze en samen met zonnecellen te combineren.

 • Besparen op de energienota
 • Ventileren zonder warmteverlies
 • Geen subsidieregeling
 • Altijd zichtbaar in huis

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel draait 100% op stroom. De gasaansluiting kan de deur uit. Dit is aantrekkelijker. Alleen geschikt bij uitstekende isolatie, het is een duur systeem (tenzij je zonnepanelen gebruikt). Minder aantrekkelijk dan een warmtepomp.

 • Veiliger dan CV-ketel
 • Geen geluidsoverlast
 • kWh verbruik
 • Ouderwets product

6. Stadswarmte (warmtenet)

Een warmtenet is een uitgebreid netwerk van leidingen met warm water van verschillende bronnen. Je verwarmt er je huis mee en krijgt warm water. De bron wordt gevoed met o.a. aardwarmte en biomassa. Deze stadswarmte is op dit moment sterk in opkomst.

 • Collectieve oplossing
 • Comfortabele temperatuur in huis
 • Geen keuzevrijheid
 • Temperatuur verhogen duurt lang
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, waarom zou ik dat doen? Ga jij een warmtepomp in plaats van CV-ketel gebruiken in Enkhuizen? Dan moet je rekening houden met meerdere type kosten. Onze installateurs zijn aan de slag gegaan met een lijst om de kosten (en opbrengsten) inzichtelijk te maken. De terugverdientijd van zo'n warmtepomp is aantrekkelijk vergeleken met de CV-ketel. Van belang: de prijs van het apparaat is hoog (en de aansluitkosten). Daarentegen zijn er wel subsidies. De actuele subsidie voor warmtepompen (Noord-Holland) fluctueert tussen de €2450 - €5650.

Artikelprijs

De productprijs van een warmtepomp hakt er het hardst in. Gebaseerd op de soorten systemen (Lucht/water, Water/water, Bodem/water, Hybride, Ventilatielucht) betaal je tussen de € 3100 en €21000. Bekijk ook de mogelijkheden voor: CV-Ketel in Zaamslag vervangen door warmtepomp.

Aansluitkosten

Daarna moet je de installatiekosten niet vergeten. De tarieven van installateurs schommelen gemiddeld tussen de €2000 – €4900. Kies je voor eenaardwarmtepomp? Dan moeten er speciale putten geboord worden door het installatiebedrijf. Het plaatsen van een basic ventilatiewarmtepomp kost maximaal 1 dag.

Verbruikskosten

Een gasgestookte ketel draait op gas, de warmtepomp verbruikt echter elektriciteit (stroom). Waar resulteert dat in? De gasmeter gaat naar 0, echter het stroomverbruik gaat omhoog. Met behulp van zonnepanelen wek je dat gewoon zelf op. De “korting” op de energierekening varieert tussen 35% en 50%. Erg goed voor de portemonnee.

Subsidie

De regering wil dat we minder gas verbruiken. Het betreft een zeer aantrekkelijke ISDE subsidieregeling. Op de speciale apparatenlijst bekijk je de actuele subsidievergoeding in Enkhuizen. Dit ligt vaak ergens tussen de €1900 en €3000. Het bedrag verschilt nogal: voor het aanleggen van de Vaillant flexoTHERM VWF 87/4 (0010016678) kun je aanspraak maken op €2800 en m.b.t. de Mitsubishi Electric PUHZ-SW160 YHA + ERSE-MEC krijg je €2400. Zowel voor B2C als B2B in de gemeente Enkhuizen.

Terugverdientijd

Alle onkosten en besparingen met elkaar verrekend? Dan weet je ongeveer wat het omslagpunt is. Wanneer je kiest voor een basis model (ventilatielucht warmtepomp ) liggen de terugverdientijden flink lager dan bij dure systemen. De terugverdientijd van zo’n lucht-lucht installatie is om en nabij de 6 tot 10 jaar, 0ga je richting de een jaar of 12. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Enkhuizen?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Heb jij al geïnvesteerd in een warmtepomp? Of heb je net een gloednieuw gasgestookte ketel laten aanleggen? Huishoudens weten niet dat beide componenten goed te combineren zijn. Zo’n cv ketel in combinatie met warmtepomp (ook wel hybride genoemd) is duurzaam heeft een leuke opbrengst. De prijs van een hybride installatie is een stuk lager in vergelijking met volledig elektrische warmtepompen. Waarom veel mensen kiezen voor een hybride pomp: betaalbaar, geen dure installatie / vakman, goed te integreren in bestaande woning. Groot nadeel is dat je nog steeds een gasgestookte ketel nodig hebt: het ondersteunt slechts de CV-ketel. Een gasketel met warmtepomp is over een flink aantal jaar niet toegestaan. In het jaar 2050 zal ieder huis gasvrij zijn. Andere regio? Bekijk nu direct alles over warmtepomp Oosternijkerk.


Gasvrij wonen steeds populairder

In 2030 moeten 2 miljoen huizen van het gas af. Groene energie, dat is toch wat jij ook wilt? Met behulp van onze website check jij een alternatieve cv ketel zonder gas in Enkhuizen. Alle huishoudens moeten op termijn hun CV ketel inruilen. Gasvrij wonen is beslist geen straf. De gaskosten gaan verdwijnen. Is je huis goed geïsoleerd en beperkt je stroomgebruik? Zijn zonnepanelen voor jou bekend terrein? Dat zijn randvoorwaarden voor energieneutrale huizen. De energierekening is dan een stuk aantrekkelijker. Wil jij ook leven zonder gas? Hiervoor zijn er talloze oplossingen: infraroodpanelen, het warmenet, biomassaketel, zonneboilers, elektrische cv-ketels. Op dit moment is hiervoor veel subsidie. Als iedereen zijn woning zonder gas verwarmd dan dringen we de uitstoot van CO2 flink terug. Een volledig elektrisch systeem gaat mogelijk nog even niet lukken. Juist de hybride warmtepomp is een uitstekende eerste stap maar een gasvrije woning in Noord-Holland.

Snel en eenvoudig warmtepomp offertes vergelijken? Zoek uit wat de kosten zijn bij installateurs in Enkhuizen.