Warmflow warmtepomp Stap over op groene stroom en bezuinig tot €350


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingenWarmflow warmtepomp plaatsen

Een geschikte Warmflow warmtepomp kopen? CV-ketels zijn straks bij wet verboden. Hierom heb je inmiddels de keuze uit nogal wat alternatieven voor de hr-ketel. De warmtepomp is een populaire installatie. Aan de hand van deze pagina bekijk je bruikbare info over de verschillende apparatuur, prijzen van de installaties, en ervaringen met de warmtepompen van Warmflow.

Stappenplan warmtepomp installeren

  1. Achterhaal welke soorten warmtepompen geschikt zijn voor jouw huis.
  2. Ga voor een installatie die strookt met jouw huis en natuurlijk het budget.
  3. Vraag prijzen op en selecteer een erkende Warmflow warmtepomp installateur. Lees referenties en bekijk certificaten.
  4. Vraag om een ontwerp op maat. Het dient 100% aan te sluiten bij jouw huis.
  5. De installatie kan beginnen. Dit is een complex en tijdsintensieve klus.
  6. Bekijk of het systeem werkt. Vraag altijd naar de garantie en onderhoudsvoorschriften.
  7. Claim jouw subsidie. Bekijk ook de Geothermik France warmtepomp.

Welke woning is geschikt?

Dak, vloer en gevel beschikken over de juiste isolatiewaarden.

Beschikt het over (minimaal) HR++ glas of triple.

Vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren.

Een geschikte ruimte voor plaatsing van de warmtepomp en eventuele boiler.

Eventueel: locatie voor grondboring / lucht-unit.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke Warmflow warmtepomp is voor mij geschikt? Warmflow biedt een hele scala aan warmtepompen, bruikbaar voor bijna iedere woning (zoals de GS16). De hamvraag is, welk systeem rijmt met mijn woning? Onderstaand beoordelen we bondig de meest populaire systemen.

1. Lucht/lucht warmtepomp

Een lucht-water warmtepomp benut buitenlucht als energiebron. Dit werkt in feite met een speciale buitenventilator. De opgevangen warmte wordt overgedragen naar de warmtepomp in huis. De installatie zet de koude lucht (5 graden) via de compressor naar verwarmde lucht om het huis te verwarmen. Lucht-lucht kun je hybride of volledig elektrisch (standalone) installeren. Interessant: cv-ketel vervangen door warmtepomp in Zundert.

2. Lucht-water warmtepomp

Een lucht-water warmtepomp neemt ook energie uit de lucht. Doorgaans omgevingslucht, buitenlucht of ventilatielucht. De opgewekte energie wordt ingezet voor het opwarmen van water.Dit wordt weer gebruikt voorradiatoren/vloerverwarming en water voor in de badkamer. Dit kennen we ook als een ventilatiewarmtepomp. Enthousiast? Ga een Warmflow ketel bestellen met subsidie.

3. Bodem-water warmtepomp

De bodem-water warmtepomp gebruikt warmte uit de grond. De unieke bodemwarmtewisselaar neemt de warmte uit de bodem (circa 8 – 14 graden). Dit gaat op zijn beurt naar het systeem. Deze cyclus heeft als doel het aanvoeren van heet water t.b.v. het verwarmingssysteem. Deze grond-water warmtepomp maakt het in de winter aangenaam warm, en heeft een koelende functie op warme dagen.

4. Water-water warmtepomp

De water-water warmtepomp werkt met grondwater (en de warmte daarvan). We differentiëren een open of gesloten bron. De warmte wordt via een warmtewisselaar geconverteerd naar toepasbare energie. Denk aan energie voor het verwarmingssysteem en warm water uit de kraan. Werkt prima met vloersystemen en radiator verwarming. De pomp kan je huis in de zomer koelen.

5. Hybride warmtepomp

De populaire hybride warmtepomp ondersteunt de CV-ketel op gas. De hybride installatie kan niet alles zelf doen. De HR-ketel ondersteunt als het koud is in huis, en als er op 1 moment veel warm tapwater wordt gebruikt. De hybride warmtepomp bestellen is voordeliger in verhouding met een standalone product. Een minpunt is dat je in 2030 weer moet overstappen. Een uitstekende oplossing is de ventilatiewarmtepomp. Zo’n apparaat gebruikt als bron de warmte in de ventilatielucht. Vind meer info over gasketel en warmtepomp in Woudenberg.

Warmflow CV ketel met warmtepomp combineren

Heb je thuis al een warmtepomp hangen? Of heb je net een nieuwe CV ketel laten installeren? Veel mensen zijn niet op de hoogte dat beide componenten goed te combineren zijn. Zo’n cv ketel in combinatie met warmtepomp (genaamd hybride systeem) is verantwoord en maandelijks erg voordelig. De prijs van een hybride installatie is veel lager vergeleken met een volledig elektrische pomp (zie de Warmflow warmtepomp prijzen juli 2020). Drie argumenten waarom de hybride pomp zo in trek is: betaalbaar, geen ingewikkelde installatie, werkt prima samen met huidige verwarming (En er is Warmflow subsidie). Het jammere is dat je nog steeds een gasgestookte ketel nodig hebt: De CV-ketel blijft noodzakelijk. Een gasketel met warmtepomp is uiteindelijk niet bestendig. Per 2050 zal ieder huis gasvrij zijn.

Ervaringen

Gebruik jij al een alternatief systeem (i.p.v. gas) ? Een hybride of misschien wel een standalone opstelling? Wij horen graag over jouw ervaringen met Warmflow warmtepomp. Nuttig voor woningbezittersdie op zoek zijn naar een gasloze wijze van verwarming. Warmflow warmtepomp

Wat zijn de huidige prijzen? Vraag meerdere offertes aan en kies de goedkoopste installateur.