CV-ketel vervangen Eursinge-De-Wolden Stop met gasverbruiken en bespaar jaarlijks €340


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Wil je de CV-ketel vervangen in Eursinge-De-Wolden? In augustus 2020 kun je kiezen uit opties: “weer” een ouderwetse gasketel, of kiezen voor een milieuvriendelijk product. Een tweestrijd waar iedere huiseigenaar mee te dealen heeft. Goed om te weten: vanaf 2021 wordt de mono cv-ketel verboden. Vanaf januari 2030 moeten we volledig van het gas af. Op basis waarvan moet je kiezen? De basis hiervan bestaat uit verscheidene invalshoeken: hoeveel wil je besparen, hoeveel wil je uitgeven, in wat voor huis woon je, hoe staat het met isolatie? Tip: check ook het beleid van de gemeente De Wolden ten aanzien van warmtenetten en/of stadsverwarming. Op cvketel-warmtepomp.nl signaleer je verschillende bekende alternatieven voor de CV-ketel. De warmtepomp is het bekendste voorbeeld. Ook elektrische cv-ketels, infraroodpanelen, het warmenet, zonneboilers, biomassaketel zijn goede vervangers voor gas-ketels.

Inhoudsopgave
We kunnen moeilijk in de toekomst kijken met het oog op ons energieverbruik over pak ‘m beet 20 jaar. Op deze website check je veel milieuvriendelijke aanbevelingen. Wat zijn de alternatieven van een gasgestookte ketel, wat zijn de kosten, en hoe maak ik mijn woning gasvrij? Klik op een van de onderwerpen hieronder.

 1. CV-ketel vervangen door warmtepomp in Eursinge-De-Wolden.
 2. Wat zijn de alternatieven voor een cv-ketel na 2021?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, wat levert mij dat op?
 4. Warmtepomp in combinatie met CV-ketel.
 5. Welke stappen moet ik doorlopen voor gasvrij wonen in Eursinge-De-Wolden?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Eursinge-De-Wolden [Update augustus 2020]

De Hr-ketel is aan vervanging toe. Heb je al contact met de installateur gehad? Doordat aardgas helemaal verdrongen wordt, kan dit een tweestrijd opleveren. Gasketel vervangen door warmtepomp in Eursinge-De-Wolden is een absolute aanrader. Het is duurzaam, aantrekkelijk geprijsd en de kosten heb je binnen enkele jaren terug. Hoe vervang ik mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv voor een warmtepomp? Gebruik hiervoor het bijgaande stappenplan (en bekijk ook Carrier subsidie).

Instructies warmtepomp installeren

 1. Check eerst welke type warmtepompen wel/niet geschikt zijn voor jouw huis.
 2. Neem de installatie die spoort met de ruimtes en de totaalprijs die je in je hoofd hebt.
 3. Vergelijk alle tarieven en ga voor een handige warmtepomp installateur in Eursinge-De-Wolden. Vraag altijd om certificaten en ervaringen van anderen.
 4. Laat het warmtepompsysteem ontwerpen. Het dient 100% aan te sluiten bij jouw huis.
 5. Zorg dat alles netjes wordt geïnstalleerd. Het liefst door de installateur van de adviseur.
 6. Onderzoek of alle werkt. Je garantie en onderhoudscontract moet je niet vergeten.
 7. Vraag de subsidie op via RVO.nl

Zijn alle huizen geschikt?

Gevel vloer en dak zijn 100% kierdicht en goed geïsoleerd.

Heb je HR++ glas of zelf triple glas in de woning?

Vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren.

Faciliteiten voor het aansluiten van het warmtepompsysteem (+ boiler).

In geval van all-electric: de mogelijkheid voor een buitenunit.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Eursinge-De-Wolden

Welke alternatieven zijn er voor de CV-ketel? De warmtepomp hebben we inmiddels uitvoerig besproken. Goed om te weten, naast de warmtepomp zijn er meer alternatieven voor een CV-ketel van merken als Chappée en Sentry. Wat sluit aan bij mijn woning? Op de site check jij per installatie bruikbare informatie. Hoe werkt het, en welke voordelen en nadelen heeft het?


1. (Hybride) Warmtepomp

Een warmtepomp “vangt” warmte uit duurzame bronnen en converteert dit naar toepasbare energie waarmee het water wordt verwarmd. Je kunt je CV-ketel helemaal vervangen met een standalone warmtepomp, of samen laten werkt middels hybride modellen.

 • Lage energierekening
 • Gemeentelijke subsidie
 • Hoog geprijsd
 • Past niet in elke woning

2. Zonneboiler

Het zonlicht + zonneboiler zorgen voor het verwarmen van je woning. Het is een aanvulling op je CV-ketel in Eursinge-De-Wolden: door de zonneboiler heb je altijd snel heet water. De prijs schommelt rond de €4900 (incl. monteren).

 • Gratis energie
 • Snel geplaatst
 • Geen complete vervanger
 • Niet voor elk dak geschikt

3. Biomassaketel (pelletkachel)

Een pelletkachel werkt op basis van speciale houtkorrels. Te gebruiken voor één specifieke ruimte, of het hele huis (een pelletkachel-cv). Biomassaketels verbranden daarnaast ook houtsnippers of blokken.

 • Efficiënter dan houtkachel
 • Gemakkelijke brandstof
 • Onderhoudscontract
 • Groot apparaat

4. Infraroodpanelen

Infraroodpanelen pas je toe bij verwarmen van een bepaalde ruimte. Echter, niet voldoende als hoofdverwarming, tenzij je huis extreem goed geïsoleerd is. Een milieuvriendelijke optie en samen met zonnecellen te combineren.

 • Geen ongewenste luchtcirculaties
 • Alsof de zon doorbreekt
 • Panelen zijn nog vrij duur
 • Altijd zichtbaar in huis

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel maakt gebruik van stroom. Het gasverbruik kan theoretisch gezien naar 0. Vanaf 2030 een verplichting. Alleen geschikt bij uitstekende isolatie, het stroomverbruik is hoog dus gebruik zonnepanelen. Een warmtepomp is een betere investering.

 • Warmt snel op
 • Minder gecompliceerd dan warmtepomp
 • Een hoog verbruik
 • Financieel onaantrekkelijk

6. Stadswarmte (warmtenet)

Een warmtenet is een ondergrondse circulatieleiding gevuld met warm water. Je verwarmt er je huis mee en krijgt warm water. Lokale (bio) industrie kan restwarmte terugleveren. Stadswarmte is een duurzaam alternatief voor aardgas.

 • Geen aanpassingen in huis nodig
 • Schoon en veilig
 • Je kunt niet zelf kiezen
 • Temperatuur slecht regelbaar
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, kan dat voordelig? Wil jij een warmtepomp in plaats van een CV-ketel in Eursinge-De-Wolden? Check dan altijd goed de diverse kosten. Onze deskundigen hebben een schema gebouwd met daarin alle financiële aspecten. De terugverdientijd van de warmtepomp is aantrekkelijker tegenover de HR-ketel. Belangrijk: de kostprijs ligt hoger (en de plaatsing is kostbaar). Er geldt wel weer een mooie subsidieregeling. De subsidie voor warmtepompen (Drenthe) fluctueert tussen de €1150 - €5500.

Productprijs

De prijs van de warmtepomp zelf weegt het zwaarst. Gebaseerd op het type (Lucht/water, Lucht/lucht, Hybride, Ventilatielucht, Water/water) betaal je tussen de € 3500 en €13500. Bekijk ook de mogelijkheden voor: CV-Ketel in Zetten vervangen door warmtepomp.

Installatieprijs

Vervolgens moet je de installatiekosten niet vergeten. De tarieven van installateurs komen regelmatig uit tussen de €1700 – €3600. Neig jij naar een grondwater-warmtepomp? Dan moet er in de grond geboord worden door een installatiebedrijf. Het installeren van een standaard ventilatiewarmtepomp is na verhouding heel voordelig.

Stroomverbruik

Een gasketel verbruikt aardgas, en een warmtepomp doet het enkel met (goedkopere) stroom. Waar resulteert dat in? Het verbruik van gas daalt, maar de nota voor stroom stijgt. Met behulp van zonnepanelen wek je dat gewoon zelf op. De uiteindelijke energiebesparing bedraagt al gauw 40%. Wie wil dat nu niet?

Subsidie

We moeten zo snel mogelijk af van het gas. Daarom is er een vorstelijke subsidie (ISDE). Middels de officiële apparatenlijst ontdek je de huidige vergoeding in Eursinge-De-Wolden. Dit fluctueert momenteel tussen de €2000 en €2800. De hoogte wisselt: voor de installatie van de Viessmann Vitocal 300-G BW 301.B10 krijg je €3000 en in in het geval van de Mitsubishi Electric PUHZ-W85 VHA + EHPT20X-VM2C bedraagt dit €2100. Dit geldt ook voor zakelijke toepassingen in de gemeente De Wolden.

Terugverdientijd

Alle kosten en baten geanalyseerd? Dan weet je ongeveer wat het omslagpunt is. Bij een eenvoudig systeem ((MV) lucht-warmtepomp ) is de terugverdientijd aanzienlijk korter dan bij gecompliceerde installaties. De terugverdientijd van een ventilatiewarmtepomp zit op de 5 tot 9 jaar, bij een grond-water warmtepomp moet je denken aan 12 – 15 jaar. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Eursinge-De-Wolden?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Misschien heb je al een warmtepomp. Of onlangs een nieuwe CV ketel laten installeren? Nederlanders hebben niet de kennis dat er ook combinatie van beide systemen mogelijk zijn. Zo’n cv ketel in combinatie met warmtepomp (in de volksmond hybride product) kenmerkt zich door een goed rendement. De prijs van een hybride installatie is echt voordeliger als je het vergelijkt met een volledig elektrische warmtepomp. Drie argumenten waarom de hybride pomp zo in trek is: goedkoop, gemakkelijk te plaatsen, werkt prima samen met huidige verwarming. Het jammere is dat je gas blijft gebruiken: het ondersteunt slechts de CV-ketel. Een gasketel in combinatie met warmtepomp is straks niet afdoende. Met ingang van 2050 zal geen enkel huis nog gas gebruiken. Andere regio? Bekijk nu direct alles over warmtepomp Opperdoes.


De voordelen van gasvrij wonen

Langzamerhand verdwijnt het gas helemaal. Groene energie, dat is toch wat jij ook wilt? Op cvketel-warmtepomp.nl vind jij een alternatieve CV ketel zonder gas in Eursinge-De-Wolden. We zullen allemaal de CV ketel moeten vervangen. Gasvrij wonen is beslist geen straf. Je verbruikt geen duur gas. Houd jij jouw energiegebruik zo laag mogelijk? En wek jij de stroom zelf op? Dat zijn randvoorwaarden voor energieneutrale huizen. Je zult merken dat je energienota veel lager uitvalt. Meteen van het gas af? Overweeg dan een van deze systemen: infraroodpanelen, zonneboilers, het warmenet, pelletkachels, elektrische cv-ketels. De komende jaren ontvang je vaak geld terug in de vorm van subsidie. Indien alle huizen worden verwarmd zonder gas, dan dringen we de uitstoot van CO2 flink terug. Een volledig elektrisch systeem hoeft dan echt niet gelijk. Juist de hybride warmtepomp is een mooi begin voor jouw weg naar een gasvrije woning in Drenthe.

Interesse en wil je warmtepomp offertes vergelijken? Zoek uit wat de kosten zijn bij installateurs in de buurt van Eursinge-De-Wolden.