CV-ketel vervangen Opperdoes Kies een milieuvriendelijke optie en bespaar tot wel €330


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Heb jij al er over nagedacht: de CV-ketel vervangen in Opperdoes? We onderscheiden in juli 2020 2 keuzes: “weer” een ouderwetse gasketel, of ga jij voor een verantwoord en duurzaam systeem? Een probleem waar ook jij heel goed over moet gaan nadenken. Per ingang van 2021 is de mono cv-ketel niet meer toegestaan. Vanaf begin 2030 moeten 2 miljoen huizen van het gas af. Wat kun je op dit moment het beste doen? Hieraan ten grondslag liggen allerlei invalshoeken: wat is de gewenste duurzaamheid, wat is je maximum budget, gaat het om nieuwbouw of bestaande bouw, en wat zijn de isolatiewaarden? Belangrijk: vraag ook de toekomstvisie op bij de gemeente Medemblik ten opzichte van bijvoorbeeld stadswarmte of een warmtenet. Op deze website bekijk je verschillende erkende alternatieven voor de CV-ketel. Op de eerste plaats een warmtepomp. Maar ook elektrische cv-ketels, pelletkachels, het warmenet, infraroodpanelen, zonneboilers zijn populaire vervangers voor de HR-ketel.

Inhoudsopgave
Er zijn nog veel vragen met het oog op de manier waarop we ons huis straks verwarmen. Op basis van de vergelijker ontdek je meerdere toekomstbestendige opties. Wat zijn de alternatieven van een cv-ketel, wat ben ik hiervoor kwijt, en wat moet ik doen voor een gasvrij huis? Selecteer direct een van de veelgestelde vragen hieronder.

 1. CV-ketel vervangen door warmtepomp in Opperdoes.
 2. Welk alternatief voor de CV-ketel past bij mij?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, wat is de terugverdientijd?
 4. Hybride: CV-ketel in combinatie met de warmtepomp.
 5. Welke stappen moet ik doorlopen voor gasvrij wonen in Opperdoes?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Opperdoes [Update juli 2020]

De Hr-ketel is aan vervanging toe. Dan heb jij veel te kiezen. Met in je achterhoofd de vernieuwe aardgas-maatregelen, is dit een serieuze tweestrijd. Een gasketel vervangen door warmtepomp in Opperdoes ligt het meest voor de hand. Het draagt bij aan een schoner milieu, voordelig en je investering heb je snel terugverdiend. Hoe vervang ik mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv voor een warmtepomp? Onze vakmannen bedachten daarvoor het stappenplan hieronder (of check Aermec subsidie).

Stappenplan warmtepomp installeren

 1. Achterhaal welke warmtepompen geplaatst kunnen worden in jouw huis.
 2. Maak een keuze voor de installatie die past bij jouw huis en natuurlijk het budget.
 3. Vergelijk alle tarieven en ga in zee met een degelijke warmtepomp installateur in Opperdoes. Vraag altijd om certificaten en ervaringen van anderen.
 4. Vraag om een uniek warmtepompsysteem. Dit moet namelijk volledig passen bij jouw woning.
 5. Het systeem wordt geïnstalleerd. Dit is een complex en tijdsintensieve klus.
 6. Inspecteer of het werkt zoals jij voor ogen hebt. Vraag altijd naar de garantie en onderhoudsvoorschriften.
 7. Claim jouw subsidie

Is mijn woning geschikt?

Gevel, dak en vloer zijn uitstekend geïsoleerd.

Ramen hebben minimaal HR++ glas (of triple).

Laagtemperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Genoeg ruimte voor het plaatsen van de warmtepomp met optionele boiler.

In geval van all-electric: ruimte voor buitenunit of bodemboring.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Opperdoes

Wat zijn de alternatieven voor een cv-ketel na 2021? De warmtepomp hebben we inmiddels uitvoerig besproken. Alleen, naast de warmtepomp zijn er meer alternatieven voor een Gasgestookte ketels via leveranciers als Atag of natuurlijk Rodiac. Wat sluit aan bij mijn wensen? Hieronder check jij per soort bruikbare informatie. Wat houdt het in, en wat kunnen we zeggen over de pluspunten?


1. (Hybride) Warmtepomp

Een warmtepomp neemt de warmte uit natuurlijke bronnen en zet dit om naardirect inzetbare energie waarmee het water wordt verwarmd. Je kunt je CV-ketel helemaal vervangen met een standalone warmtepomp, maar je kunt het ook combineren (hybride).

 • Minder Co2 uitstoot
 • Subsidies tot €2.500
 • Niet goedkoop
 • Neemt veel ruimte in

2. Zonneboiler

Een zonneboiler gebruikt zonlicht voor het verwarmen van je woning. Goed te combineren met de CV-ketel in Opperdoes: met zo’n zonneboiler kan jij altijd warm douchen. De prijs schommelt rond de €3100 met monteren.

 • Ook in de winter prima rendement
 • Huis wordt meer waard
 • Geen saldering
 • Aanzicht woning

3. Pelletkachel (biomassaketel)

Pelletkachels werken op basis van korrels (zogenoemde pellets). Verwarmt de ruimte waar het apparaat staat, de pelletkachel-cv kan de cv-ketel zelfs overnemen. Biomassaketels werken echter ook met houtsnippers of blokken.

 • Korte terugverdientijd
 • Eenvoudig in te stellen
 • Hoog servicegehalte
 • Veel lawaai

4. Infraroodpanelen

Infraroodpanelen zijn geschikt voor extra warmte op een specifieke plek. Niet echt bruikbaar als hoofdverwarming, maar voor sommige situatie een uitkomst. Een duurzame keuze en zeer populair samen met zonnepanelen.

 • Geen ongewenste luchtcirculaties
 • Ventileren zonder warmteverlies
 • Helaas geen subsidie
 • Altijd in het zicht

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel werkt enkel op elektriciteit.Je kunt dus echt van het gas af. Een interessante investering dus. Alleen geschikt bij uitstekende isolatie, en eigenlijk heb je zonnepanelen nodig. Een warmtepomp is een betere investering.

 • Je verbruikt geen gas meer
 • Bronnen boren niet nodig
 • Energieverbruik
 • Weinig innovatief

6. Stadswarmte (warmtenet)

Een warmtenet is een leidingstelsel onder de grond met warm water van verschillende bronnen. Je verwarmt er je huis mee en krijgt warm water. De bron wordt gevoed met o.a. aardwarmte en biomassa. Stadswarmte is een duurzaam alternatief voor aardgas.

 • Zeer efficiënt
 • Geen kans op gaslek
 • Beperkte keuze
 • Gas is vaak goedkoper
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, is dat goedkoop? Laat jij een warmtepomp installeren i.p.v een CV-ketel in Opperdoes? Dan moet je rekening houden met diverse kosten. Onze installateurs hebben hieronder een opsomming geplaatst om grip te houden op de kosten. De terugverdientijd van een warmtepomp is aantrekkelijk ten opzichte van de CV-ketel. Opmerking: de aanschaftarieven liggen hoog (en de plaatsing is kostbaar). Maar er is wel weer een royale subsidieregeling. De subsidie voor warmtepompen (Noord-Holland) varieert tussen de €2950 tot €5800.

Kostprijs

De prijs van de warmtepomp zelf voel je het eerste. Gebaseerd op het type (Ventilatielucht, Hybride, Bodem/water, Lucht/water, Water/water) schommelen de prijzen tussen de €3500 en €19000. Lees nu verder over CV-Ketel in Holwierde vervangen door warmtepomp.

Installatieprijs

Daarnaast moet je de installatiekosten niet vergeten. De tarieven van installateurs komen regelmatig uit tussen de €1300 tot €3400. Ga je voor een grond-water warmtepomp? Dan moet er in de grond geboord worden door een installatiebedrijf. Het laten aanbrengen van een normale ventilatiewarmtepomp kost je stukken minder.

Stroomkosten

Een gasgestookte ketel werkt op basis van gas, en een warmtepomp doet het enkel met (goedkopere) stroom. Waar resulteert dat in? De gasmeter gaat naar 0, maar de nota voor stroom stijgt. Met behulp van zonnepanelen wek je dat gewoon zelf op. De “korting” op de energierekening varieert tussen 35% en 50%. Erg goed voor de portemonnee.

Subsidies

Nog even, en de gaskraan gaat dicht. Om die reden is er een historische subsidie (ISDE). Op deze handige apparatenlijst bekijk je de beschikbare subsidiemogelijkheden in Opperdoes. Deze liggen op het moment tussen de €1450 en €3100. Per model is dit verschillend: voor de aanschaf van de Alpha Innotec LWD 70A/SX-HMD 1S geldt een subsidie van €1850 en ten aanzien van de Alpha Innotec SWC 172K3 geldt een bedrag van €3700. Zowel voor B2C als B2B in de gemeente Medemblik.

Terugverdientijd

Alle opbrengsten en kosten bekeken? Het omslagpunt kan jij dan eenvoudig calculeren. Wanneer je kiest voor een basis model (ventilatielucht warmtepomp ) ligt de terugverdientijd lager dan bij complexe installaties. De terugverdientijd van de ventilatiewarmtepomp zit op de 6 tot 8 jaar, bij een Bodem/water warmtepomp loopt dit al gauw op tot 12-15 jaar. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Opperdoes?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Staat er in je woning al een warmtepomp? Of heb je net een gasketel laten aansluiten? De meeste mensen realiseren zich te weinig dat beide componenten goed te combineren zijn. Zo’n CV-ketel in combinatie met warmtepomp (hybride installatie) is duurzaam heeft een leuke opbrengst. De prijs van een hybride installatie is een stuk lager in verhouding tot een volledig elektrische warmtepomp. De pluspunten van een hybride systeem zijn o.a.: aantrekkelijk geprijsd, gemakkelijk te plaatsen, en werkt gewoon met je huidige verwarmingssysteem. Let op: houd er rekening mee dat je nog steeds een gasgestookte ketel nodig hebt: het heeft altijd nog de CV nodig. Een gasketel gecombineerd met warmtepomp is over een flink aantal jaar niet toegestaan. In 2050 zal geen enkel huis nog gas gebruiken. Nu ook online: warmtepomp Anerveen.


Een gasvrije woning binnen handbereik

Langzamerhand verdwijnt het gas helemaal. Dat zal niet makkelijk worden en iedereen moet meedoen. Op basis van onze website bekijk jij een alternatieve CV ketel zonder gas in Opperdoes. We zullen allemaal de CV ketel moeten vervangen. Gasvrij wonen heeft veel voordelen. De gaskosten gaan verdwijnen. Is je huis goed geïsoleerd en beperkt je stroomgebruik? Beschik jij al over zonnepanelen op je woning? Energieneutraal wonen kan voor jou dan werkelijkheid worden. Je zult merken dat je energienota veel lager uitvalt. Kijk jij ook uit naar een situatie zonder gas? De keuze is reuze: biomassaketel, zonneboilers, infraroodpanelen, pelletkachels, het warmenet. Momenteel heb je de beschikking over een leuke subsidie. Op het moment dat alle huizen zonder gas worden verwarmd, dan heeft dit een grote invloed op onze CO2 uitstoot. Een full-electric apparaat is niet perse noodzakelijk. Ook de hybride warmtepomp is een aantrekkelijke tussenoplossing voor de gasvrije woning in Noord-Holland.

Interesse en wil je warmtepomp offertes vergelijken? Bekijk de beste installateurs in de buurt van Opperdoes.