CV-ketel vervangen Ewijk Kies een milieuvriendelijke optie en bezuinig tot €350


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Van plan de CV-ketel te vervangen in Ewijk? We onderscheiden in juli 2020 2 mogelijkheden: gewoon een traditionele verwarmingsketel, of juist kiezen voor een groenere optie. Een struikelblok waar veel Nederlanders mee worstelen. Misschien weet je het al: per 2021 is de mono cv-ketel niet meer toegestaan. Echter na 2030 gaat de gaskraan in Groningen dicht. Waar doe je dan goed aan? Dat heeft te maken met velerlei onderdelen: hoe duurzaam moet het zijn, welk budget heb je, wat voor type woning heb je, en niet onbelangrijk: woningisolatie? Niet vergeten: vraag ook de toekomstvisie op bij de gemeente Beuningen wat betreft warmtenetten en/of stadsverwarming. Op cvketel-warmtepomp.nl detecteer je de meest gekozen veel toegepaste alternatieven voor de CV-ketel. De warmtepomp is het bekendste voorbeeld. Anderzijds: elektrische cv-ketels, pelletkachels, zonneboilers, biomassaketel, het warmenet zijn populaire vervangers voor de HR-ketel.

Inhoudsopgave
Er zijn nog veel vragen rond onze energieconsumptie in de toekomst. Met behulp van deze website vind je alle praktische details. Wat kan ik nemen naast een HR-ketel, met welke kosten moet ik rekening houden, en hoe maak ik mijn woning gasvrij? Kies snel een van de onderstaande vragen.

 1. De CV-ketel vervangen door warmtepomp in Ewijk.
 2. Welke alternatieven zijn er voor de CV-ketel?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, is dat goedkoop?
 4. CV-ketel met warmtepomp combineren.
 5. Welke stappen moet ik doorlopen voor gasvrij wonen in Ewijk?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Ewijk [Update juli 2020]

Mijn HR-ketel werkt niet meer. Dan sta je voor een kruispunt. Doordat aardgas helemaal verdrongen wordt, kan dit best een struikelblok zijn. Gasketel vervangen door warmtepomp in Ewijk ligt het meest voor de hand. Het draagt bij aan een schoner milieu, gunstig qua prijs en binnen mum van tijd heb je ‘m terugverdiend. Hoe kan ik ‘t beste mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv vervangen voor een warmtepomp? Gebruik hiervoor onderstaand stappenplan (en check ook CLINT subsidie).

7 stappen model warmtepomp installeren

 1. Check welke type warmtepompen geplaatst kunnen worden in jouw huis.
 2. Selecteer de installatie die aansluit bij jouw woning, wensen en budget.
 3. Vraag prijzen op en ga in zee met een echte warmtepomp installateur in Ewijk. Check altijd referenties, keurmerken en certificaten.
 4. Laat een uitgebalanceerd warmtepompsysteem maken. Het moet volledig bij jouw woning en situatie passen.
 5. Laat alles op de juiste manier installeren. Dit is een complex en tijdsintensieve klus.
 6. Bekijk kritisch of alles goed is aangesloten. Het onderhoudsboek en de garanties berg je veilig op.
 7. Vul het formulier in voor de subsidieaanvraag

Is mijn woning geschikt?

Gevel vloer en dak zijn voldoende geïsoleerd.

Heb je HR++ glas of zelf triple glas in de woning?

Vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren.

Een geschikte ruimte voor plaatsing van het warmtepompsysteem (+ boiler).

Voor de complexe systemen: locatie voor grondboring / lucht-unit.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Ewijk

Wat voor alternatief voor de CV-ketel past bij mij? De warmtepomp hebben we uitgebreid behandeld. Maar er zijn nog meer alternatieven voor een CV-ketel van merken als Agpo cv Ketels of Sentry. Wat is geschikt voor mijn persoonlijke situatie? Via deze website detecteer jij per alternatief bruikbare informatie. Wat is het, en welke voordelen en nadelen heeft het?


1. Warmtepomp (Hybride)

Een warmtepomp maakt gebruik van warmte uit de omgeving en zet dit om naarhoogwaardige bruikbare energie t.b.v. heet water en verwarming. Een warmtepomp kan de CV-ketel volledig vervangen (all-electric),of integreren in een hybride systeem.

 • Minder Co2 uitstoot
 • Subsidies tot €2.500
 • Hoge tarieven
 • Neemt veel ruimte in

2. Zonneboiler

Gebruik een zonneboiler met zonnecollectoren voor het genereren van heet water. Dit werkt samen met de CV-ketel in Ewijk: door de zonneboiler heb je altijd snel heet water. De kosten liggen rond €3600 inclusief montage.

 • Lange levensduur
 • Onderhoudsvriendelijk
 • Beperkte opslag
 • Kan niet bij elke woning

3. Biomassaketel (pelletkachel)

Zo’n pelletkachel brandt op unieke pelletkorrels. Je verwarmt hiermee bijvoorbeeld de woonkamer, maar ook geschikt voor de gehele woning (pelletkachel-cv). De Biomassaketels werken ook op houtsnippers of blokken.

 • Eenvoudig te installeren
 • Eenvoudig te gebruiken
 • Hoog servicegehalte
 • Uitstoot (pijp)

4. Infraroodpanelen

Infraroodpanelen pas je toe bij meer hitte op een zelfgekozen plek. Het is minder relevant als hoofdverwarming, maar je kunt het zeker in overweging nemen. Een ‘groen’ alternatief en samen met zonnecellen te combineren.

 • Geluid- en reukloos
 • Gezond binnenklimaat
 • Panelen zijn nog vrij duur
 • Elektriciteitsdraden wegwerken

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel werkt volledig op stroom. Het gasverbruik kan theoretisch gezien naar 0. Dit is aantrekkelijker. Helaas is het alleen geschikt voor geïsoleerde huizen: het vreet stroom, dus zonnepanelen zijn aan te raden. Kan niet op tegen de warmtepomp.

 • Geen gebruik meer van gas
 • Eenvoudige techniek
 • Stroomgebruik
 • Opties voor subsidie

6. Warmtenet (stadswarmte)

Een warmtenet is een netwerk van leidingen onder de grond dat warmte verspreidt naar huizen en bedrijven. Het warme water kan onze huizen verwarmen. Bronnen zijn o.a. restwarmte en biomassa. Stadswarmte is een duurzaam alternatief voor aardgas.

 • 100% groene warmte
 • Veiliger dan aardgas
 • Op gas koken niet mogelijk
 • Temperatuur slecht regelbaar
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, wat kost dat? Laat jij een warmtepomp installeren i.p.v een CV-ketel in Ewijk? Check dan altijd goed de meerdere type kosten. Onze installateurs zijn aan de slag gegaan met een lijst om grip te houden op de kosten. De terugverdientijd van zo'n warmtepomp is lucratiever in vergelijking met de Gasgestookte ketel. Van belang: de aanschafprijs is hoog (en de plaatsing is kostbaar). Je kunt wel gebruik maken van ISDE subsidie. De hoogte van subsidie voor warmtepompen (Gelderland) schommelt tussen de €1050 tot €5650.

Artikelprijs

De aanschafprijs van een warmtepomp vormen het grootste aandeel. Afhankelijk van het type (Ventilatielucht, Water/water, Hybride, Lucht/lucht, Lucht/water) fluctueert de aanschafprijs tussen de €3700 en €21500. Wellicht spreekt dit je ook aan: CV-Ketel in Zevenhoven vervangen door warmtepomp.

Plaatsingskosten

Vervolgens zijn er de kosten van de installateur. De plaatsingskosten liggen vaak tussen de €2000 tot €4000. Kies je voor eenaardwarmtepomp? Dan is grondboring noodzakelijk via het installatiebedrijf. Het laten aanbrengen van een normale ventilatielucht warmtepomp is veel betaalbaarder.

Stroomverbruik

De HR-ketel draait op gas, zo’n warmtepomp kan werken met stroom (kWh). Wat zijn dan de consequenties? Je gasrekening daalt of gaat naar 0, terwijl je wel meer stroom consumeert. Zonnepanelen kunnen dit opvangen. De uiteindelijke energiebesparing kan oplopen tot wel 50%. Erg goed voor de portemonnee.

Subsidie

Nog even, en de gaskraan gaat dicht. Profiteer snel van deze zeer aantrekkelijke Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE). Op de speciale apparatenlijst ontdek je de huidige vergoeding in Ewijk. Dit ligt vaak ergens tussen de €1450 en €3000. Waar je rekening mee kunt houden: voor het plaatsen van de Viessmann Vitocal 300-G BW/BWS 301.A29 heb je recht op €5100 en bij de Mitsubishi Electric SUHZ-SW45 VA + EHST20D-VM2C is dit €1700. Ook voor bedrijven interessant in de gemeente Beuningen.

Terugverdientijd

De aanschafprijs, installatiekosten en besparingen uitgezocht? Dan kun je het omslagpunt bepalen. Bij goedkopere systemen (lucht-lucht warmtepomp ) profiteer je van een kortere terugverdientijd in verhouding tot de dure producten. De terugverdientijd van een hybride warmtepomp zit op de 5 tot 9 jaar, bij een Bodem/water warmtepomp moet je denken aan 12 t/m 15 jaar. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Ewijk?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Misschien heb je al een warmtepomp. Of toevallig recentelijk een gloednieuw gasgestookte ketel laten aanleggen? Woningbezitters vergeten dat je deze twee apparaten met elkaar kunt verbinden. Een CV-ketel in combinatie met warmtepomp (hybride verwarmingssysteem) is duurzaam heeft een leuke opbrengst. De prijs van een hybride installatie is een stuk lager in verhouding tot een volledig elektrische warmtepomp. Drie argumenten waarom de hybride pomp zo in trek is: lage investering, eenvoudig te installeren, en je huis hoeft niet direct helemaal over de kop. Het jammere is dat je gas blijft gebruiken: het systeem kan niet zelfstandig opereren. Een gasketel in combinatie met warmtepomp is over een flink aantal jaar niet voldoende. In het jaar 2050 moet elke woning gasvrij zijn. Wellicht ook beschikbaar: warmtepomp Ospel.


Gasvrij wonen steeds populairder

Langzamerhand verdwijnt het gas helemaal. Dat is een enorme operatie en treft iedereen. Middels onze website vergelijk jij een alternatieve cv-ketel zonder gas in Ewijk. Alle huishoudens moeten op termijn hun CV ketel inruilen. Gasvrij wonen is ook lang niet gek. De gaskosten gaan verdwijnen. Ben jij bewust bezig met jouw stroomconsumptie? En heb je zonnepanelen op je dak? Dan spreken we over een energieneutrale woning. Je zult merken dat je energienota veel lager uitvalt. Kijk jij ook uit naar een situatie zonder gas? Je hebt volop keuze: biomassaketel, pelletkachels, zonneboilers, elektrische cv-ketels, infraroodpanelen. Tegenwoordig ontvang je vaak geld terug in de vorm van subsidie. Wanneer we collectief zonder gas verwarmen, komen we dichterbij de eisen van het klimaatakkoord. Een volledig elektrisch systeem hoeft dan echt niet gelijk. Ook de hybride warmtepomp is voor nu een prima maatregel m.b.t. een gasvrije woning in Gelderland.

Ga aan de slag met warmtepomp offertes vergelijken! Check de prijzen van installateurs in de regio Ewijk.