CV-ketel vervangen Finsterwolde Verlaag jou gasverbruik en verlaag je energienota met €490


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Heb jij al er over nagedacht: de CV-ketel vervangen in Finsterwolde? Dan heb je in juli 2020 eigenlijk 2 keuzes: een nieuwe verwarmingsketel laten installeren, of kiezen voor een milieuvriendelijk product. Het is een dilemma waarmee veel Hollanders te maken krijgen. Met ingang van 2021 wordt de mono cv-ketel verboden. Vanaf begin 2030 moeten 2 miljoen huizen van het gas af. Hoe weet jij nu wat goed is? Dat hangt af van verscheidene componenten: hoeveel wil je besparen, hoeveel wil je uitgeven, in wat voor huis woon je, en is jouw huis voldoende geïsoleerd? Cruciaal: onderzoek ook de toekomstplannen van de gemeente Oldambt t.a.v. bijvoorbeeld stadswarmte of een warmtenet. Hieronder ontdek je een aantal populaire alternatieven voor de CV-ketel. Op de eerste plaats een warmtepomp. Evenwel: het warmenet, zonneboilers, infraroodpanelen, elektrische cv-ketels, biomassaketel zijn goede vervangers voor gas-ketels.

Inhoudsopgave
We kunnen moeilijk in de toekomst kijken aangaande ons energieverbruik over pak ‘m beet 20 jaar. Op basis van cvketel-warmtepomp.nl check je veel milieuvriendelijke aanbevelingen. Wat kan ik aanleggen in plaats van een gas-ketel, wat zijn de kosten, en hoe krijg je jouw huis gasvrij? Kies een van de onderstaande vragen.

 1. Jouw CV-ketel vervangen door warmtepomp in Finsterwolde.
 2. Wat zijn de alternatieven voor een cv-ketel na 2021?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, is dat goedkoop?
 4. CV-ketel combineren met een warmtepomp.
 5. Welke stappen moet ik doorlopen voor gasvrij wonen in Finsterwolde?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Finsterwolde [Update juli 2020]

Jouw HR-ketel functioneert slecht. Wat kun je het beste doen? Met de nieuwe wetgeving over aardgas, kan dit best een struikelblok zijn. Een gasketel vervangen door warmtepomp in Finsterwolde is iets wat steeds meer Nederlanders doen. Het is milieuvriendelijk, aantrekkelijk geprijsd en je hebt jouw investering snel terug. Ik wil mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv vervangen voor een warmtepomp, hoe werkt dat? Daarvoor gebruik je het 7 stappen model ( of bekijk Eneco subsidie).

Stappenplan warmtepomp installeren

 1. Check welke warmtepomp installaties geschikt zijn voor jouw huis.
 2. Kies de installatie die aansluit bij jouw huis en natuurlijk het budget.
 3. Vraag meerdere offertes op en neem een geoefende warmtepomp installateur in Finsterwolde. Neem de reviews en keurmerken in acht.
 4. Vraag om een ontwerp op maat. Zorg dat het aansluit bij jouw huis en gewenste klimaat.
 5. De installatie kan beginnen. Bij voorkeur door dezelfde installateur.
 6. Bekijk kritisch of het werkt zoals jij voor ogen hebt. Informeer naar garanties en onderhoudscontracten.
 7. Vraag de subsidie op via RVO.nl

Welke woning is geschikt?

Dak, gevel en vloer beschikken over de juiste isolatiewaarden.

Check ramen op triple of HR++ glas keurmerk.

Lagetemperatuurverwarming (LTV): radiatoren of vloerverwarming.

Faciliteiten voor het aansluiten van de warmtepomp en eventuele boiler.

In geval van all-electric: locatie voor grondboring / lucht-unit.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Finsterwolde

Welk alternatief voor de CV-ketel is geschikt voor mijn woning? De warmtepomp is het meest populaire alternatief. Maar er zijn nog meer alternatieven voor een Gasketels van onder andere Dru of Intergas. Wat past bij mijn mijn huis? Via deze website analyseer jij per optie een korte uitleg. Hoe werkt het, en wat kunnen we zeggen over de pluspunten?


1. (Hybride) Warmtepomp

Een warmtepomp neemt de warmte uit natuurlijke bronnen en converteert dit naar toepasbare energie voor verwarming en warm water. Je kunt je CV-ketel helemaal vervangen met een standalone warmtepomp, maar je kunt het ook combineren (hybride).

 • Energiebesparing
 • Aanzienlijke tegemoetkomingen
 • Niet voordelig
 • Past niet in elke woning

2. Zonneboiler

De zon & de zonneboiler dragen zorg voor de opwarming van water / verwarming. Dit werkt samen met de CV-ketel in Finsterwolde: dankzij een zonneboiler zit je nooit zonder warm tapwater. Het kostenplaatje: +/- €4500 met installeren.

 • Tot 60% minder energie
 • Aantrekkelijke subsidieregeling
 • Overige warmtebron blijft nodig
 • Is goed zichtbaar op het dak

3. Biomassaketel (pelletkachel)

Een pelletkachel werkt op basis van houtkorrels, pellets genaamd. Te gebruiken voor één specifieke ruimte, de pelletkachel-cv zorgt ook voor warm water. De Biomassaketels kunnen ook elementen verbranden als andere houtproducten (snippers).

 • Korte terugverdientijd
 • Geen koolmonoxide
 • Elke 3 maand onderhoud
 • Mogelijk stank/geluidsoverlast

4. Infraroodpanelen

Een Infraroodpaneel kan een uitkomst zijn bij verwarmen van een bepaalde ruimte. Niet echt bruikbaar als hoofdverwarming, maar zeker het overwegen waard. Een milieuvriendelijke optie in combinatie met zonnepanelen.

 • Lucht droogt niet uit
 • Gemakkelijk te installeren
 • Helaas geen subsidie
 • Altijd in het zicht

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel maakt gebruik van stroom. In de praktijk betekent dit dat je gasgebruik verminderd. Een interessante investering dus. Echter, je woning moet geïsoleerd zijn: en bij voorkeur met zonnepanelen. Een warmtepomp is meestal efficiënter.

 • Je verbruikt geen gas meer
 • Geen buitenunit
 • Verbruikskosten zijn hoog
 • Beperkte subsidie

6. Warmtenet (stadswarmte)

Een warmtenet is een slim en open systeem gevuld met warm water. Toepasbaar op centrale verwarming en heet tapwater. De bron wordt gevoed met o.a. aardwarmte en biomassa. Een andere benaming voor dit systeem is stadswarmte.

 • Vermindering CO2-uitstoot
 • Geen tussenkomst van gas
 • Geen keuze in aanbieder
 • Prijzig
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, is dat goedkoop? Ga jij een warmtepomp in plaats van CV-ketel gebruiken in Finsterwolde? Houdt dan goed overzicht over de verschillende kosten. Onze specialisten hebben een schema gebouwd om grip te houden op de kosten. De terugverdientijd van de warmtepomp is beter wanneer je het afzet tegen de traditionele ketel. Maar let op: de winkelprijzen liggen hoger (en de aansluitkosten). Maar er is wel weer een royale subsidieregeling. De hoogte van subsidie voor warmtepompen (Groningen) schommelt tussen de €1650 en €5000.

Productkosten

De kosten van de warmtepomp zelf weegt het zwaarst. Gebaseerd op de soorten systemen (Lucht/lucht, Lucht/water, Bodem/water, Ventilatielucht, Water/water) betaal je een bedrag tussen de €2600 en €19500. Ook interessant: CV-Ketel in Zoutkamp vervangen door warmtepomp.

Aansluitkosten

Daarnaast heb je te maken met installatiekosten. De tarieven van installateurs fluctueren doorgaans tussen de €1100 en €4600. Ga je voor een water-water warmtepomp? Dan moet je gaten laten boren door het installatiebedrijf. Het installeren van een basic ventilatielucht warmtepomp is in een dag gerealiseerd.

Stroomverbruik

Een gasgestookte ketel verbruikt aardgas, de warmtepomp verbruikt echter elektriciteit (stroom). Wat betekent dit concreet? Jouw gasrekening gaat naar beneden, terwijl je wel meer stroom consumeert. Zonnepanelen kunnen dit opvangen. De “korting” op de energierekening varieert tussen 35% en 50%. Dat is best aantrekkelijk dus.

Subsidie

De regering wil dat we minder gas verbruiken. Om die reden is er een vorstelijke subsidieregeling (ISDE). Middels de officiële apparatenlijst bekijk jij per installatie de geldende subsidie in Finsterwolde. De bedragen liggen tussen de €1650 tot €2500. Een rekenvoorbeeld: voor de Viessmann Vitocal 343-G BWT 341.B06 ontvang je €2800 en voor de Mitsubishi Electric ZHM140Y ligt dat op €2700. Tevens zakelijk toepasbaar in de gemeente Oldambt.

Terugverdientijd

Alle uitgaven en opbrengsten onderzocht? Dan kun je schatten waar het omslagpunt ligt. Bij een instapmodel (ventilatielucht warmtepomp ) profiteer je van een kortere terugverdientijd dan bij complexe installaties. De terugverdientijd van de ventilatiewarmtepomp zit op de 10 jaar, bij een Bodem/water warmtepomp ga je richting de 15 jaar. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Finsterwolde?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Beschik je al over een warmtepomp. Of heb je net een gasketel laten aansluiten? De meeste mensen weten niet dat deze twee systemen prima kunnen samenwerken. Een CV-ketel in combinatie met warmtepomp (ook wel hybride genoemd) is milieubewust en niet onverdienstelijk. De prijs van een hybride installatie is veel lager in vergelijking met volledig elektrische warmtepompen. Drie argumenten waarom de hybride pomp zo in trek is: voordelig, geen dure installatie / vakman, werkt prima samen met huidige verwarming. Het jammere is dat jouw gasaansluiting behouden blijft: De CV-ketel blijft noodzakelijk. Een gasketel met warmtepomp is straks niet bestendig. Vanaf 2050 zijn er alleen nog woningen zonder gas. Andere regio? Bekijk nu direct alles over warmtepomp Oud Zuilen.


Een gasvrije woning

In 2030 moeten 2 miljoen huizen van het gas af. Dat zal niet makkelijk worden en iedereen moet meedoen. Met behulp van cvketel-warmtepomp.nl vergelijk je een alternatieve cv-ketel zonder gas in Finsterwolde. Voor iedere woningbezitter wordt de CV ketel vervangen realiteit. Gasvrij wonen heeft veel voordelen. Eindelijk 0 op de gasmeter. Ben jij bewust bezig met jouw stroomconsumptie? Zijn zonnepanelen voor jou bekend terrein? Dat zijn randvoorwaarden voor energieneutrale huizen. Jouw maandelijkse energielasten zullen flink dalen. Jouw woning zonder gas? De keuze is reuze: het warmenet, infraroodpanelen, biomassaketel, elektrische cv-ketels, zonneboilers. Op dit moment is hiervoor veel subsidie. Zodra alle Nederlanders verwarmen zonder gas, wordt de uitstoot van CO2 flink teruggedrongen. Een all electric systeem gaat mogelijk nog even niet lukken. Ook de hybride warmtepomp is voor nu een prima maatregel m.b.t. een gasvrije woning in Groningen.

Wil jij vandaag ook warmtepomp offertes vergelijken? Check de prijzen van installateurs uit Finsterwolde.