CV-ketel vervangen Foudgum Stop met gasverbruiken en bezuinig tot €300


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Van plan de CV-ketel te vervangen in Foudgum? We onderscheiden in augustus 2020 2 keuzes: een gloednieuwe gas-ketel plaatsen, of kiezen voor een milieuvriendelijk product. Een geval waar veel Nederlanders mee worstelen. Vanaf 2021 is het niet meer mogelijk een mono cv-ketel te laten installeren. Vanaf januari 2030 moet Nederland gasvrij zijn. Wat is nu een handige keuze? Hieraan ten grondslag liggen diverse componenten: wat is de gewenste duurzaamheid, wat mag het kosten, wat zijn de eigenschappen van je huis, en niet onbelangrijk: woningisolatie? Advies: Kijk ook naar de plannen van jouw gemeente Dongeradeel rond bijvoorbeeld stadswarmte of een warmtenet. Hieronder check je alle praktische alternatieven voor de CV-ketel. Vanzelfsprekend de warmtepomp. Echter ook het warmenet, zonneboilers, infraroodpanelen, biomassaketel, elektrische cv-ketels zijn flink in trek bij (nieuwe) woningen.

Inhoudsopgave
Er is veel onduidelijkheid betreffende ons energieverbruik over pak ‘m beet 20 jaar. Met behulp van deze pagina lees je alle handige informatie. Welke installaties bestaan er naast een cv-ketel, wat zijn de kosten, en wat moet ik doen voor een gasvrij huis? Kies een van de thema’s hieronder.

 1. De CV-ketel vervangen door warmtepomp in Foudgum.
 2. Wat zijn de beste alternatieven voor de CV-ketel?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, wat kost dat?
 4. CV-ketel combineren met een warmtepomp.
 5. Welke stappen moet ik doorlopen voor gasvrij wonen in Foudgum?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Foudgum [Update augustus 2020]

Is je Hr-ketel ook versleten? Wat is nu handig? Aangezien aardgas op korte-termijn zal verdwijnen is dit een lastig probleem. Een gasketel vervangen door warmtepomp in Foudgum is een absolute aanrader. Het is duurzaam, voordelig en de terugverdientijd is prima. Ik wil mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv vervangen voor een warmtepomp, hoe werkt dat? Onze specialisten ontwikkelden daarvoor de volgende instructies (en lees verder over Galmet subsidie).

Instructies warmtepomp installeren

 1. Achterhaal welke warmtepompen geschikt zijn voor jouw huis.
 2. Kies de installatie die matcht bij jouw woning, wensen en budget.
 3. Vergelijk alle tarieven en ga in zee met een competente warmtepomp installateur in Foudgum. Check altijd referenties, keurmerken en certificaten.
 4. Vraag om een ontwerp op maat. Het dient 100% aan te sluiten bij jouw huis.
 5. De installatie kan beginnen. Het liefst door de installateur van de adviseur.
 6. Ga na of het werkt zoals jij voor ogen hebt. Vraag altijd naar de garantie en onderhoudsvoorschriften.
 7. Claim jouw subsidie

Is ons huis geschikt?

Dak, gevel en vloer zijn voldoende geïsoleerd.

Beschikt het over (minimaal) HR++ glas of triple.

Lagetemperatuurverwarming (bij voorkeur vloerverwarming).

Genoeg ruimte voor het plaatsen van een boiler en warmtepomp.

Soms ook nodig: ruimte voor buitenunit of bodemboring.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Foudgum

Wat zijn de beste alternatieven voor de CV-ketel? De warmtepomp is uitgebreid aan bod gekomen. Goed om te weten, er zijn nog tal van alternatieven voor een Hoog rendement ketel van onder andere Brink en ook Vaillant. Welke past nu bij mijn mijn wensen? Op deze website vind jij per product een korte uitleg. Hoe gaat het in z'n werk, en wat zijn belangrijke nadelen en voordelen?


1. (Hybride) Warmtepomp

Een warmtepomp neemt de warmte uit natuurlijke bronnen en transformeert dit naar warmte die je kunt gebruiken voor het verwarmen van water. Een warmtepomp kan de CV-ketel volledig vervangen (all-electric),of integreren in een hybride systeem.

 • Energiebesparing
 • Overheidssubsidies
 • Hoge investering
 • Minder geschikt voor bestaande woning

2. Zonneboiler

Een zonneboiler gebruikt zonlicht voor het genereren van heet water. Uitstekend samen te laten werken met een CV-ketel in Foudgum: door de zonneboiler heb je altijd snel heet water. De kosten liggen rond €4100 inclusief montage.

 • Voordelig warm water
 • Waardestijging van woning
 • Kan CV niet volledig vervangen
 • Zichtbaarheid panelen

3. Biomassaketel (pelletkachel)

Pelletkachels werken op basis van korrels (zogenoemde pellets). Je verwarmt hiermee bijvoorbeeld de woonkamer, de pelletkachel maakt ook warme lucht en warm water. De Biomassaketels werken ook op houtsnippers of blokken.

 • 100% milieuvriendelijk
 • Veilig en regelbaar
 • Minder sfeer dan houthaard
 • Alleen voor grote woningen

4. Infraroodpanelen

Infraroodpanelen pas je toe bij extra warmte op een specifieke plek. Het is onhandig als hoofdverwarming, maar je kunt het zeker in overweging nemen. Een duurzame keuze en zeer populair samen met zonnepanelen.

 • Gelijkmatige temperatuurverdeling
 • Eenvoudig te installeren
 • Geen subsidies mogelijk
 • Altijd in het zicht

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel werkt volledig op stroom. In de praktijk betekent dit dat je gasgebruik verminderd. Uiteindelijk voor iedereen verplicht. Helaas is het alleen geschikt voor geïsoleerde huizen: het vreet stroom, dus zonnepanelen zijn aan te raden. Kan niet op tegen de warmtepomp.

 • Geen gebruik meer van gas
 • Eenvoudige techniek
 • Een hoog verbruik
 • Niet toekomstbestendig

6. Stadswarmte (warmtenet)

Een warmtenet is een slim en open systeem met warm water van verschillende bronnen. Het warme water kan onze huizen verwarmen. Bronnen zijn o.a. restwarmte en biomassa. Stadswarmte is een duurzaam alternatief voor aardgas.

 • Vermindering CO2-uitstoot
 • Je weet waar de warmte vandaan komt
 • Beperkte keuze
 • Vaak nog duurder dan gas
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, wat levert mij dat op? Laat jij een warmtepomp installeren i.p.v een CV-ketel in Foudgum? Let dan op de ingewikkelde kosten. Onze deskundigen zijn aan de slag gegaan met een lijst zodat je weet wat je op financieel gebied kunt verwachten. De terugverdientijd van de warmtepomp is aantrekkelijker ten opzichte van de CV-ketel. Van belang: de aanschaftarieven liggen hoog (en de plaatsing is kostbaar). Er geldt wel weer een mooie subsidieregeling. De actuele subsidie voor warmtepompen (Friesland) varieert tussen de €2150 tot €4400.

Kostprijs

De aanschafprijs van een warmtepomp weegt het zwaarst. Gebaseerd op de soorten systemen (Bodem/water, Water/water, Ventilatielucht, Lucht/lucht, Lucht/water) betaal je een bedrag tussen de €2200 en €18500. Ook interessant: CV-Ketel in Zuidlaarderveen vervangen door warmtepomp.

Plaatsingskosten

Daarna komen er installatiekosten bij kijken. De plaatsingskosten schommelen gemiddeld tussen de €1800 – €4500. Kies je voor eengrond-water warmtepomp? Dan is grondboring noodzakelijk via het installatiebedrijf. Het laten aanbrengen van een basic (MV) lucht-warmtepomp is in een dag gerealiseerd.

Energiekosten

Een normale CV draait op gas, een warmtepomp gebruikt stroom (elektriciteit). Wat dit betekent? Jouw gasrekening gaat naar beneden, daarentegen ga je juist meer stroom verbruiken. Met behulp van zonnepanelen wek je dat gewoon zelf op. De netto-energiebesparing ligt rond de 30% – 40%. Erg goed voor de portemonnee.

Overheidsbijdrage

De gaskraan gaat binnenkort dicht. Profiteer snel van deze zeer aantrekkelijke ISDE subsidieregeling. Via de uitgegeven apparatenlijst ontdek jij de hoogte van de subsidie voor jouw warmtepomp in Foudgum. Deze liggen op het moment tussen de €1300 – €2200. Het bedrag verschilt nogal: voor het aanleggen van de Viessmann Vitocal 350-G BW/BWS 351.B27 kun je aanspraak maken op €5200 en m.b.t. de Mitsubishi Heavy Industries FDCW140VNX-A incl. HMS140V en HT30 krijg je €2500. Zowel voor B2C als B2B in de gemeente Dongeradeel.

Terugverdientijd

Alle onkosten en besparingen bekeken? Dan weet je ongeveer wat het omslagpunt is. Bij een eenvoudig systeem (lucht-lucht warmtepomp ) heb je een kortere terugverdientijd dan bij complexe installaties. De terugverdientijd van een ventilatiewarmtepomp is om en nabij de 6 tot 10 jaar, bij een grond-water warmtepomp ga je richting de 12 t/m 15 jaar. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Foudgum?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Staat er in je woning al een warmtepomp? Of afgelopen jaar een actuele HR-ketel laten plaatsen? Woningbezitters weten niet dat er ook combinatie van beide systemen mogelijk zijn. Zo’n cv ketel in combinatie met warmtepomp (ook wel hybride genoemd) heeft een prima rendement. De prijs van een hybride installatie is echt voordeliger in vergelijking met volledig elektrische warmtepompen. Waarom veel mensen kiezen voor een hybride pomp: lage aanschafprijs, simpel aan te leggen, goed te integreren in bestaande woning. Het jammere is dat je niet volledig van het gas los bent: het systeem kan niet zelfstandig opereren. Een gasketel met warmtepomp is over een flink aantal jaar niet genoeg. Per 2050 zal geen enkel huis nog gas gebruiken. Lees nu verder over warmtepomp Oude Wetering.


De voordelen van gasvrij wonen

De komende jaren moeten er veel huizen van het gas af. Dat zal niet makkelijk worden en iedereen moet meedoen. Op basis van cvketel-warmtepomp.nl lees je over een alternatieve cv-ketel zonder gas in Foudgum. Je CV ketel vervangen wordt onvermijdelijk. Gasvrij wonen heeft flink wat pluspunten. De gasrekening gaat naar 0. Is je huis goed geïsoleerd en beperkt je stroomgebruik? Liggen er al zonnepanelen op je huis? Energieneutraal wonen kan voor jou dan werkelijkheid worden. Je betaalt veel minder voor energie. Jouw woning zonder gas? Hiervoor zijn er talloze oplossingen: infraroodpanelen, zonneboilers, pelletkachels, het warmenet, biomassaketel. Momenteel krijg je ook nog eens veel subsidie. Als iedereen zijn woning zonder gas verwarmd dan dringen we de uitstoot van CO2 flink terug. Een all electric systeem is niet perse noodzakelijk. Ook de hybride warmtepomp is een uitstekende eerste stap maar een gasvrije woning in Friesland.

Wil jij vandaag ook warmtepomp offertes vergelijken? Zoek uit wat de kosten zijn bij installateurs in en rondom Foudgum.