Galmet warmtepomp Kies een milieuvriendelijke optie en bespaar tot wel €470


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen



Galmet warmtepomp plaatsen

Een geschikte Galmet warmtepomp kopen? De gaskraan gaat langzaam dicht. Daardoor heb je tegenwoordig de wereld aan alternatieven voor de gasketel. De warmtepomp is een populaire installatie. Dankzij deze website vind je alle info over soorten systemen, de prijzen en ervaringen met de warmtepompen van Galmet.

Stappenplan warmtepomp installeren

  1. Ontdek welke type warmtepompen wel/niet geschikt zijn voor jouw huis.
  2. Neem de installatie die strookt met jouw woning, wensen en budget.
  3. Vraag meerdere offertes op en ga in zee met een degelijke Galmet warmtepomp installateur. Neem de reviews en keurmerken in acht.
  4. Laat het warmtepompsysteem ontwerpen. Het moet volledig bij jouw woning en situatie passen.
  5. Laat alles op de juiste manier installeren. Het liefst door de installateur van de adviseur.
  6. Controleer of de installatie zuinig en juist draait. Je garantie en onderhoudscontract moet je niet vergeten.
  7. Vergeet niet de subsidie aan de vragen. Bekijk ook de ES warmtepomp.

Is ons huis geschikt?

Vloer, dak en gevel zijn uitstekend geïsoleerd.

Ramen hebben minimaal HR++ glas (of triple).

Laagtemperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Faciliteiten voor het aansluiten van een warmtepomp met voorraadvat.

Eventueel: locatie voor grondboring / lucht-unit.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke Galmet warmtepomp past bij mijn situatie? Galmet faciliteert in een hele wirwar aan warmtepompen, geschikt voor vrijwel elke ruimte (zoals de Airmax2 12GT). De hamvraag is, welke installatie sluit aan bij mijn wensen? Hieronder behandelen we bondig vijf interessante type installaties.

1. Lucht/lucht warmtepomp

De lucht-water warmtepomp neemt de buitenlucht als warmtebron. Dit gebeurt met behulp van een buitenunit. De onttrokken warmte wordt via leidingen getransporteerd naar de “binnenunit”. Het systeem transformeert de buitenlucht (5⁰C) met een krachtige compressor naar warme lucht. Lucht-lucht is er als hybride systeem en standalone (all-electric). Misschien informatief: cv-ketel vervangen door warmtepomp in Hardenberg.

2. Lucht-water warmtepomp

De lucht-water warmtepomp benut ook warmte uit de lucht. Vaak gaat het om omgevingslucht, buitenlucht of ventilatielucht. Deze warmte zorgt voor water op hoge temperatuur. Dit wordt op zijn beurt gebruikt voor radiatoren/vloerverwarming en/of water om te douchen. Dit kennen we ook als een ventilatiewarmtepomp. Enthousiast? Ga een Galmet ketel bestellen met subsidie.

3. Bodem-water warmtepomp

Een bodem-water warmtepomp nuttigt de warmte uit uit de bodem. Een bodemwarmtewisselaar profiteert van de warmte in de grond (circa 9 – 14 graden). Dit gaat op zijn beurt naar het systeem. Het systeem gebruikt de warmte voor het aanvoeren van heet water t.b.v. het verwarmingssysteem. Een grond-water warmtepomp verwarmt je huis in de winter, en heeft een koelende functie op warme dagen.

4. Water-water warmtepomp

Een water-water warmtepomp haalt warmte uit het water in de grond. We onderscheiden een open- of juist gesloten systeem. De ‘gevangen’ warmte wordt geconverteerd naar warmte die je kunt gebruiken. Denk dan aan energie voor je verwarming in huis en warm water uit de kraan. Geschikt voor vloersystemen en radiator verwarming. Het apparaat kan je huis in de zomer koelen.

5. Hybride warmtepomp

De populaire hybride warmtepomp staat in verbinding met de CV-ketel op gas. Zo’n hybride apparaat heeft een beperkte capaciteit. De HR-ketel is nodig als de vraag naar warmte hoog is, of als er veel warm water wordt verbruikt. Een hybride warmtepomp bestellen is goedkoper in verhouding met een standalone systeem. Belangrijk: dit betekent dat je nog steeds niet van het gas af bent. Een prima oplossing betreft een ventilatiewarmtepomp. Dit type systeem haalt warmte uit de ventilatielucht. Neem nu een gasketel en warmtepomp in Enkhuizen.

Galmet CV ketel met warmtepomp combineren

Heb jij al geïnvesteerd in een warmtepomp? Of onlangs een gasketel laten aansluiten? De meeste mensen hebben niet de kennis dat beide componenten goed te combineren zijn. Zo’n cv ketel in combinatie met warmtepomp (hybride verwarmingssysteem) kenmerkt zich door een goed rendement. De prijs van een hybride installatie is veel lager als je het vergelijkt met een volledig elektrische systeem (bekijk Galmet warmtepomp prijzen maart 2024). Voordelen van een hybride systeem zijn: betaalbaar, geen ingewikkelde installatie, werkt prima samen met huidige verwarming (En er is Galmet subsidie). Groot nadeel is dat je nog steeds een gasgestookte ketel nodig hebt: het ondersteunt slechts de CV-ketel. Een gasketel met warmtepomp is straks niet genoeg. Met ingang van 2050 zijn er alleen nog woningen zonder gas.

Ervaringen

Verwarm jij jouw woning al duurzaam? Een hybride of wellicht een volledig elektrische oplossing? Wij zijn nieuwsgierig naar ervaringen met Galmet warmtepomp. Bruikbaar voor woningbezittersdie over willen stappen naar een “groene” manier van verwarmen. Galmet warmtepomp

Nieuwsgierig naar de laatste prijzen? Vraag offertes op en vind een voordelige installateur.