CV-ketel vervangen Geelbroek Kies een milieuvriendelijke optie en verlaag je energienota met €440


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Jouw CV-ketel vervangen in Geelbroek? Dan heb je in juli 2020 eigenlijk 2 alternatieven: “weer” een ouderwetse gasketel, of overstappen naar een duurzame oplossing. Een kwestie waar iedere huiseigenaar mee te dealen heeft. Goed om te weten: vanaf 2021 is het niet meer mogelijk een mono cv-ketel te laten installeren. Vanaf januari 2030 moeten 2 miljoen huizen van het gas af. Hoe weet jij nu wat goed is? Dat heeft te maken met allerlei invalshoeken: hoeveel wil je besparen, hoeveel wil je uitgeven, gaat het om nieuwbouw of bestaande bouw, en wat kun je zeggen over de isolatie? Tip: onderzoek ook de toekomstplannen van de gemeente Aa en Hunze met betrekking tot bijvoorbeeld stadswarmte of een warmtenet. Op cvketel-warmtepomp.nl ontdek je alle praktische alternatieven voor de CV-ketel. Natuurlijk de warmtepomp. Anderzijds: biomassaketel, infraroodpanelen, het warmenet, elektrische cv-ketels, pelletkachels zijn populaire vervangers voor de HR-ketel.

Inhoudsopgave
We kunnen moeilijk in de toekomst kijken inzake ons energieverbruik over pak ‘m beet 20 jaar. Met behulp van deze website vergelijk je verschillende mogelijkheden. Welke installaties bestaan er naast een HR-ketel, wat zijn de kosten, en hoe krijg je jouw huis gasvrij? Klik op een van de veelgestelde vragen hieronder.

 1. CV-ketel vervangen door warmtepomp in Geelbroek.
 2. Welke alternatieven zijn er voor de CV-ketel?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, wat is de terugverdientijd?
 4. CV-ketel combineren met een warmtepomp.
 5. Wat moet ik doen voor gasvrij wonen in Geelbroek?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Geelbroek [Update juli 2020]

De Hr-ketel is aan vervanging toe. Wat is nu handig? Met in je achterhoofd de vernieuwe aardgas-maatregelen, kan dit best een struikelblok zijn. De gasketel vervangen door warmtepomp in Geelbroek is de meest populaire oplossing. Het is duurzaam, gunstig qua prijs en binnen een aantal jaar is het terugverdiend. Op welke manier kan ik mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv vervangen voor een warmtepomp? Onze vakmannen bedachten daarvoor het 7 stappen model ( of bekijk Mitsubishi Heavy Industries subsidie).

Instructies warmtepomp installeren

 1. Check welke type warmtepompen te installeren zijn in jouw woning.
 2. Neem de installatie die spoort met de woning en budget.
 3. Vraag prijzen op en selecteer een geoefende warmtepomp installateur in Geelbroek. Lees referenties en bekijk certificaten.
 4. Laat het warmtepompsysteem ontwerpen. Het moet volledig bij jouw woning en situatie passen.
 5. Laat alles op de juiste manier installeren. Laat dit doen door dezelfde specialist.
 6. Toets of het werkt zoals jij voor ogen hebt. Check de garantie/onderhoud voor installatie en systeem.
 7. Vul het formulier in voor de subsidieaanvraag

Welke woning is geschikt?

Dak, gevel en vloer zijn voldoende geïsoleerd.

In alle ramen zit HR++ glas of triple glas.

Laagtemperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Genoeg ruimte voor het plaatsen van het warmtepompsysteem (+ boiler).

Voor de complexe systemen: de mogelijkheid voor een buitenunit.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Geelbroek

Welke alternatieven zijn er voor de CV-ketel? De warmtepomp is het meest populaire alternatief. Toch, er zijn nog meer alternatieven voor een Hoog rendement ketel van leveranciers als AWB of Vaillant. Wat past bij mijn mijn wensen? Hieronder vind jij per mogelijkheid een korte uitleg. Hoe werkt het, en welke voordelen en nadelen heeft het?


1. Warmtepomp (Hybride)

Een warmtepomp maakt gebruik van warmte uit de omgeving en vormt dit om naar warmte die je kunt gebruiken t.b.v. heet water en verwarming. Men kan de CV-ketel vervangen voor een elektrische warmtepomp, of integreren in een hybride systeem.

 • Minder Co2 uitstoot
 • Subsidies tot €2.500
 • Hoog geprijsd
 • Isolatie is noodzakelijk

2. Zonneboiler

Gebruik een zonneboiler met zonnecollectoren voor warm water en/of aansturing van de verwarming. Dit is een toevoeging voor de CV-ketel in Geelbroek: een zonneboiler zorgt voor o.a. warm bad en douche water. De uitgaven worden geschat op zo’n €4400 (plaatsing inbegrepen).

 • Gaat 15 tot 30 jaar mee
 • Overheidssubsidies
 • Geen zelfstandig systeem
 • Minder mooi uitzicht

3. Biomassaketel (pelletkachel)

Zo’n pelletkachel brandt op kleine korrels van houtafval (pellets). Zeer geschikt voor kleinere kamers, de pelletkachel maakt ook warme lucht en warm water. Biomassaketels verbranden daarnaast ook houtblokken en snippers.

 • 100% milieuvriendelijk
 • Automatische ontsteking
 • Elke 3 maand onderhoud
 • Mogelijk stank/geluidsoverlast

4. Infraroodpanelen

Infraroodpanelen pas je toe bij meer warmte op lokaal niveau. Het is minder relevant als hoofdverwarming, tenzij je huis extreem goed geïsoleerd is. Een ‘groen’ alternatief en samen met zonnecellen te combineren.

 • Ventileren zonder warmteverlies
 • Alsof de zon doorbreekt
 • Panelen zijn nog vrij duur
 • Elektriciteitsdraden wegwerken

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel maakt gebruik van stroom. Het gasverbruik kan theoretisch gezien naar 0. Uiteindelijk voor iedereen verplicht. Hou rekening met een hoge isolatienormen: en bij voorkeur met zonnepanelen. Kan niet op tegen de warmtepomp.

 • Gasaansluiting kan weg
 • Maakt geen geluid
 • Verbruikskosten zijn hoog
 • Subsidie mogelijkheden

6. Warmtenet (stadswarmte)

Een warmtenet is een slim en open systeem waardoor warm water stroomt. Het voorziet in heet water in de woningen. Restwarmte uit industrie en biomassa zijn warmtebronnen. Stadswarmte is een duurzaam alternatief voor aardgas.

 • 100% groene warmte
 • Geen tussenkomst van gas
 • Op gas koken niet mogelijk
 • Gas is vaak goedkoper
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, kan dat voordelig? Ben jij van plan een warmtepomp aan te schaffen in Geelbroek? Let dan op de verschillende kosten. Onze installateurs hebben een schema gebouwd om de kosten (en opbrengsten) inzichtelijk te maken. De terugverdientijd van de warmtepomp is aantrekkelijker vergeleken met de Gasgestookte ketel. Van belang: de aanschaftarieven liggen hoog (en de aansluitkosten). Er geldt wel weer een mooie subsidieregeling. De subsidie voor warmtepompen (Gelderland) fluctueert tussen de €2350 tot €4000.

Productkosten

De aanschafprijs van een warmtepomp weegt het zwaarst. Afhankelijk van het type (Hybride, Lucht/water, Ventilatielucht, Water/water, Bodem/water) liggen de prijzen tussen de €1600 en €17000. Vind alles uit over CV-Ketel in Zwijndrecht vervangen door warmtepomp.

Plaatsingskosten

Daarnaast komen er installatiekosten bij kijken. Deze aanlegkosten schommelen gemiddeld tussen de €1000 – €3700. Kies je voor eenBodem/water warmtepomp? Dan moeten er speciale putten geboord worden door het installatiebedrijf. Het plaatsen van een basic hybride warmtepomp is na verhouding heel voordelig.

Energiekosten

De HR-ketel werkt met aardgas, zo’n warmtepomp kan werken met stroom (kWh). Wat houdt dat in? De gasmeter gaat naar 0, echter het stroomverbruik gaat omhoog. Dit kun je opvangen door zonnepanelen te nemen. De besparing op je energienota ligt rond de 30% – 40%. Erg goed voor de portemonnee.

ISDE regeling

Er zit nieuwe regelgeving aan te komen. Profiteer snel van deze royale ISDE-subsidie. Op deze handige apparatenlijst tref jij de beschikbare subsidiemogelijkheden in Geelbroek. Vergoedingen schommelen tussen de €1750 tot €2900. Waar je rekening mee kunt houden: voor het plaatsen van de Waterkotte Eco Touch DS 5008 Ai RC (G/W) heb je recht op €2800 en bij de Nefit EnviLine A/W Monoblock 7.0 E-S is dit €2000. Tevens zakelijk toepasbaar in de gemeente Aa en Hunze.

Terugverdientijd

Alle onkosten en besparingen verrekend? Dan weet je ongeveer wat het omslagpunt is. In het geval van een simpel systeem (lucht-lucht warmtepomp ) ligt de terugverdientijd lager in verhouding tot de dure producten. De terugverdientijd van een lucht-lucht systeem wordt geschat op minder dan 10 jaar, bij een grond-water warmtepomp moet je denken aan 10 tot max 20 jaar. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Geelbroek?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Misschien heb je al een warmtepomp. Of afgelopen jaar een gloednieuw gasgestookte ketel laten aanleggen? Nederlanders weten niet dat je deze twee apparaten met elkaar kunt verbinden. De CV-ketel in combinatie met warmtepomp (ook wel hybride genoemd) is milieubewust en niet onverdienstelijk. De prijs van een hybride installatie is een stuk lager dan een volledig elektrische warmtepomp. Voordelen van een hybride systeem zijn: betaalbaar, in een dag aangelegd, werkt prima samen met huidige verwarming. Let op: houd er rekening mee dat je niet van het gas af bent: het heeft altijd nog de CV nodig. Een gasketel met warmtepomp is eigenlijk niet genoeg. In 2050 moet elke woning gasvrij zijn. Andere regio? Bekijk nu direct alles over warmtepomp Overasselt.


De voordelen van gasvrij wonen

De gaskraan gaat geleidelijk helemaal dicht. Duurzame energiebronnen zijn de toekomst. Op basis van de info op deze pagina tref je een alternatieve CV ketel zonder gas in Geelbroek. Iedereen moet de cv-ketel vervangen. Maar gasvrij wonen is juist heel positief. Je betaalt niet voor duur gas. Beschik je over een goede isolatie? En wek jij de stroom zelf op? Dan spreken we over een energieneutrale woning. De energielasten dalen dan significant. Willen jullie de gasaansluiting ook verwijderen? Neem dat de volgende opties in overweging: infraroodpanelen, het warmenet, elektrische cv-ketels, pelletkachels, biomassaketel. De komende jaren krijg je ook nog eens veel subsidie. Als iedereen zijn woning zonder gas verwarmd dan heeft dit een grote invloed op onze CO2 uitstoot. Een full-electric apparaat is misschien wel te hoog gegrepen. Ook de hybride warmtepomp is een uitstekende eerste stap maar een gasvrije woning in Gelderland.

Wacht niet langer met warmtepomp offertes vergelijken! Check de prijzen van installateurs in de buurt van Geelbroek.