CV-ketel vervangen Zwijndrecht Verlaag jou gasverbruik en bespaar jaarlijks €300


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Overweeg jij om jouw CV-ketel te vervangen in Zwijndrecht? Dan heb je in juli 2020 eigenlijk 2 keuzes: een nieuwe verwarmingsketel laten installeren, of juist een meer duurzame oplossing. Het is een dilemma waar veel Nederlanders mee worstelen. Per ingang van 2021 kan je niet meer gebruik maken van een mono cv-ketel. Vanaf januari 2030 gaat de gaskraan in Groningen dicht. Wat is nu een handige keuze? Dat heeft te maken met velerlei randvoorwaarden: hoe milieubewust moet het systeem zijn, wat is je maximum budget, wat voor type woning heb je, en wat zijn de isolatiewaarden? Tip: check ook het beleid van de gemeente Zwijndrecht aangaande plannen m.b.t. een warmtenet of stadsverwarming. Op deze website detecteer je de meest gekozen bekende alternatieven voor de CV-ketel. Op de eerste plaats een warmtepomp. Maar ook elektrische cv-ketels, pelletkachels, het warmenet, zonneboilers, biomassaketel worden meer en meer toegepast als vervanging op de CV-ketel.

Inhoudsopgave
Er is veel onduidelijkheid ten opzichte van onze energieconsumptie in de toekomst. Aan de hand van cvketel-warmtepomp.nl check je verschillende mogelijkheden. Welke alternatieven zijn er voor een gas-ketel, wat kost het, en hoe krijg je jouw huis gasvrij? Klik op een item uit onze FAQ.

 1. Jouw CV-ketel vervangen door warmtepomp in Zwijndrecht.
 2. Wat zijn de alternatieven voor een cv-ketel na 2021?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, is dat goedkoop?
 4. Warmtepomp in combinatie met CV-ketel.
 5. Welke stappen moet ik doorlopen voor gasvrij wonen in Zwijndrecht?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Zwijndrecht [Update juli 2020]

Jouw hr-ketel is defect.Dan moet je alle innovaties afwegen. Doordat aardgas helemaal verdrongen wordt, is dit een lastig probleem. Een gasketel vervangen door warmtepomp in Zwijndrecht gebeurt steeds meer. Je bent “groen” bezig, aantrekkelijk geprijsd en je investering heb je snel terugverdiend. Ik wil mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv vervangen voor een warmtepomp, hoe werkt dat? Onze specialisten ontwikkelden daarvoor de volgende instructies (en lees verder over GREE verwarming).

Stappenplan warmtepomp installeren

 1. Analyseer welke type warmtepompen geplaatst kunnen worden in jouw huis.
 2. Ga voor een installatie die rijmt met de woning en budget.
 3. Vergelijk de prijzen en selecteer een betrouwbare warmtepomp installateur in Zwijndrecht. Neem de reviews en keurmerken in acht.
 4. Vraag om een uniek warmtepompsysteem. Dit moet namelijk volledig passen bij jouw woning.
 5. Het systeem wordt geïnstalleerd. Bij voorkeur door dezelfde installateur.
 6. Loop na of het werkt zoals jij voor ogen hebt. Check de garantie/onderhoud voor installatie en systeem.
 7. Vraag subsidie aan voor de installatie

Welke woning is geschikt?

Vloer, dak en gevel zijn voldoende geïsoleerd.

In alle ramen zit HR++ glas of triple glas.

Lagetemperatuurverwarming (LTV): radiatoren of vloerverwarming.

Installatieruimte voor het aanleggen van het warmtepompsysteem (+ boiler).

Soms ook nodig: boringen in de grond en lucht-lucht unit.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Zwijndrecht

Wat zijn de beste alternatieven voor de CV-ketel? De warmtepomp is het meest populaire alternatief. Goed om te weten, je hebt de keuze uit nog meer alternatieven voor een Hr-ketel van leveranciers als Elco + Rendamax. Wat is aan te raden voor mijn wensen? Op de site check jij per installatie een korte uitleg. Wat is de werkwijze, en wat kunnen we zeggen over de pluspunten?


1. Warmtepomp (Hybride)

Een warmtepomp onttrekt warmte uit de omgeving en zet dit om naarbruikbare energie waarmee het water wordt verwarmd. Men kan de CV-ketel vervangen voor een elektrische warmtepomp, of samen laten werkt middels hybride modellen.

 • Relatief weinig onderhoud
 • Gemeentelijke subsidie
 • Dure prijzen
 • Goede isolatie is essentieel

2. Zonneboiler

Gebruik een zonneboiler met zonnecollectoren voor de opwarming van water / verwarming. Het is een aanvulling op je CV-ketel in Zwijndrecht: dankzij een zonneboiler zit je nooit zonder warm tapwater. De prijs schommelt rond de €3700 inclusief aanleggen.

 • Goedkoop heet water
 • Makkelijk te plaatsen
 • Terugleveren niet mogelijk
 • Kan niet bij elke woning

3. Biomassaketel (pelletkachel)

Zo’n pelletkachel brandt op speciale houtkorrels. Verwarmt de ruimte waar het apparaat staat, de pelletkachel maakt ook warme lucht en warm water. Biomassaketels verbranden daarnaast ook snippers- en/of houtblokken.

 • Korte terugverdientijd
 • Makkelijk in gebruik
 • Aantal modellen
 • Onhandige afmetingen

4. Infraroodpanelen

Infraroodpanelen zijn geschikt voor extra warmte op een specifieke plek. Helaas wel ongeschikt als hoofdverwarming, maar voor sommige situatie een uitkomst. Een ‘groen’ alternatief en met zonnepanelen een goede combi.

 • Gunstig energieverbruik
 • Alsof de zon doorbreekt
 • Geen subsidieregeling
 • Alleen lokaal verwarmen

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel werkt enkel op elektriciteit.In de praktijk betekent dit dat je gasgebruik verminderd. Een interessante investering dus. Goede isolatie is wel een voorwaarde, het is een duur systeem (tenzij je zonnepanelen gebruikt). Minder aantrekkelijk dan een warmtepomp.

 • Gas kan de deur uit
 • Geen geluidsoverlast
 • Gebruik veel energie
 • Opties voor subsidie

6. Warmtenet (stadswarmte)

Een warmtenet is een slim en open systeem met warm water van verschillende bronnen. Het is geschikt voor verwarming en tapwater. Lokale (bio) industrie kan restwarmte terugleveren. Een andere benaming voor dit systeem is stadswarmte.

 • Weinig onderhoud noodzakelijk
 • Veiliger dan aardgas
 • Eén leverancier per regio
 • Prijzig
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, wat levert mij dat op? Laat jij een warmtepomp installeren i.p.v een CV-ketel in Zwijndrecht? Dan krijg je te maken met verschillende kosten. Onze vakmannen hebben een schema gebouwd om grip te houden op de kosten. De terugverdientijd van een warmtepomp is beter wanneer je het afzet tegen de HR-ketel. Maar let op: de kostprijs ligt hoger (en de plaatsing is kostbaar). Er geldt wel weer een mooie subsidieregeling. De subsidie voor warmtepompen (Zuid-Holland) schommelt tussen de €1500 tot €5850.

Kosten van de pomp

De prijs van de warmtepomp zelf hakt er het hardst in. Afhankelijk van het product (Ventilatielucht, Hybride, Lucht/lucht, Water/water, Lucht/water) betaal je een bedrag tussen de €4000 en €18000. Wellicht spreekt dit je ook aan: CV-Ketel in Scharnegoutum vervangen door warmtepomp.

Installatiekosten

Daarna krijg te doen met installatiekosten. De installatieprijzen komen regelmatig uit tussen de €1300 – €3000. Heb jij voorkeur voor een Bodemwarmtepomp? In dat geval is een grondboring nodig via het installatiebedrijf. Het plaatsen van een eenvoudige lucht-lucht warmtepomp is veel betaalbaarder.

Stroomkosten

Een gasgestookte ketel draait op gas, de warmtepomp verbruikt echter elektriciteit (stroom). Wat dit betekent? Het verbruik van gas daalt, echter het stroomverbruik gaat omhoog. Dit kun je opvangen door zonnepanelen te nemen. De “korting” op de energierekening varieert tussen 35% en 50%. Heel interessant dus.

Overheidsbijdrage

De gaskraan gaat binnenkort dicht. Het betreft een zeer aantrekkelijke subsidieregeling (ISDE). In de actuele apparatenlijst detecteer jij de actuele subsidievergoeding in Zwijndrecht. De bedragen liggen tussen de €1800 – €2100. Het bedrag verschilt nogal: voor het aanleggen van de ES AWT13-V6+ kun je aanspraak maken op €2100 en m.b.t. de ELCO Aquatop T28HR krijg je €4500. Ook voor bedrijven interessant in de gemeente Zwijndrecht.

Terugverdientijd

Alle onkosten en besparingen uitgezocht? Dan kun je het omslagpunt bepalen. Bij goedkopere systemen (hybride warmtepomp ) heb je een kortere terugverdientijd dan bij dure systemen. De terugverdientijd van een lucht-lucht systeem ligt rond de 7 jaar, 0is dit al snel een jaar of 12. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Zwijndrecht?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Staat er in je woning al een warmtepomp? Of onlangs een gasketel laten aansluiten? Huishoudens hebben niet de kennis dat er ook combinatie van beide systemen mogelijk zijn. Een CV-ketel in combinatie met warmtepomp (hybride installatie) kenmerkt zich door een goed rendement. De prijs van een hybride installatie ligt vele malen lager in verhouding tot een volledig elektrische warmtepomp. Drie argumenten waarom de hybride pomp zo in trek is: lage investering, geen dure installatie / vakman, werkt prima samen met huidige verwarming. Belangrijk minpunt is dat je nog steeds een gasgestookte ketel nodig hebt: het systeem kan niet zelfstandig opereren. Een gasketel gecombineerd met warmtepomp is op lange termijn niet afdoende. In het jaar 2050 is in principe elke woning gasvrij. Lees nu verder over warmtepomp IJhorst.


Op weg naar een huis zonder gas

De gaskraan gaat geleidelijk helemaal dicht. Groene energie, dat is toch wat jij ook wilt? Via deze pagina vind jij een alternatieve CV ketel zonder gas in Zwijndrecht. Alle huishoudens moeten op termijn hun CV ketel inruilen. Gasvrij wonen heeft veel voordelen. Je verbruikt geen duur gas. Is je huis goed geïsoleerd en beperkt je stroomgebruik? En wek jij de stroom zelf op? Energieneutraal wonen kan voor jou dan werkelijkheid worden. Jouw energienota daalt aanzienlijk. Jouw woning zonder gas? Hiervoor zijn er talloze oplossingen: pelletkachels, elektrische cv-ketels, het warmenet, infraroodpanelen, zonneboilers. De komende periode krijg je ook nog eens veel subsidie. Op het moment dat alle huizen zonder gas worden verwarmd, bereiken we een aanzienlijke CO2 reductie. Een all electric systeem hoeft dan echt niet gelijk. Ook de hybride warmtepomp is een aantrekkelijke tussenoplossing voor de gasvrije woning in Zuid-Holland.

Wacht niet langer met warmtepomp offertes vergelijken! Bekijk de beste installateurs in Zwijndrecht.