CV-ketel vervangen Geesteren Kies een milieuvriendelijke optie en bezuinig tot €420


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Wil je de CV-ketel vervangen in Geesteren? Dan heb je in juli 2020 eigenlijk 2 keuzemogelijkheden: “weer” een ouderwetse gasketel, of ga jij voor een verantwoord en duurzaam systeem? Het is een dilemma waar veel Nederlanders mee worstelen. Per ingang van 2021 is het niet meer mogelijk een mono cv-ketel te laten installeren. Vanaf begin 2030 zit Holland totaal zonder gas. Wat moet je dan kiezen? Die keuze hangt af van meerdere onderdelen: hoe “groen” wil je zijn, wat is je maximum budget, heb je een nieuw of juist ouder huis, en niet onbelangrijk: woningisolatie? Belangrijk: kijk ook naar de aanpak van de gemeente Tubbergen m.b.t. bijvoorbeeld stadswarmte of een warmtenet. Op de site check je een aantal populaire alternatieven voor de CV-ketel. Een warmtepomp mag hier natuurlijk niet ontbreken. Evenwel: infraroodpanelen, pelletkachels, elektrische cv-ketels, zonneboilers, biomassaketel zijn goede vervangers voor gas-ketels.

Inhoudsopgave
We kunnen moeilijk in de toekomst kijken wat betreft de energieconsumptie over een jaar of 15. Op onze website ontdek je meerdere toekomstbestendige opties. Wat kan ik nemen naast een traditionele ketel, wat is de prijs, en hoe krijg je jouw huis gasvrij? Selecteer een item uit onze FAQ.

 1. De CV-ketel vervangen door warmtepomp in Geesteren.
 2. Welk alternatief voor de CV-ketel is geschikt voor mijn woning?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, waarom zou ik dat doen?
 4. Hybride: CV-ketel in combinatie met de warmtepomp.
 5. Welke aanpassingen zijn er nodig voor gasvrij wonen in Geesteren?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Geesteren [Update juli 2020]

Jouw HR-ketel functioneert slecht. Wat kun je het beste doen? Aangezien aardgas op korte-termijn zal verdwijnen kan dit best een struikelblok zijn. Een gasketel vervangen door warmtepomp in Geesteren gebeurt steeds meer. Het is milieuvriendelijk, voordelig en de nieuwste systemen hebben een hoog rendement. Op welke manier kan ik mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv vervangen voor een warmtepomp? Gebruik hiervoor het stappenplan hieronder (of check PHNIX subsidie).

7 stappen model warmtepomp installeren

 1. Vindt uit welke warmtepomp installaties geschikt zijn voor jouw huis.
 2. Selecteer de installatie die matcht bij jouw woning, wensen en budget.
 3. Overweeg de aangeboden prijs en ga in zee met een vakbekwame warmtepomp installateur in Geesteren. Let op certificaten en referenties.
 4. Vraag om een ontwerp op maat. Dit moet namelijk volledig passen bij jouw woning.
 5. Laat de warmtepomp installeren. Het liefst door de installateur van de adviseur.
 6. Bekijk altijd of het systeem werkt. Informeer naar garanties en onderhoudscontracten.
 7. Vergeet niet de subsidie aan de vragen

Is onze woning geschikt?

Dak, vloer en gevel beschikken over de juiste isolatiewaarden.

Check ramen op triple of HR++ glas keurmerk.

Lagetemperatuurverwarming (bij voorkeur vloerverwarming).

Genoeg ruimte voor het plaatsen van een warmtepomp met voorraadvat.

Bij volledig elektrisch: ruimte voor buitenunit of bodemboring.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Geesteren

Wat zijn de alternatieven voor een cv-ketel na 2021? De warmtepomp is uitgebreid aan bod gekomen. Goed om te weten, er zijn nog meer alternatieven voor een Hr-ketel van bijv. Dru of Intergas. Welke past nu bij mijn mijn huis? Op cvketel-warmtepomp.nl vind jij per soort praktische info. Wat is het, en wat zijn de voors- en tegens?


1. Warmtepomp (Hybride)

Een warmtepomp neemt de warmte uit natuurlijke bronnen en verandert dit in warmte die je kunt gebruiken waarmee het water wordt verwarmd. Een warmtepomp kan de CV-ketel volledig vervangen (all-electric),of verbinden d.m.v. een hybride oplossing.

 • Gunstig energieverbruik
 • Overheidssubsidies
 • Hoge tarieven
 • Aanpassingen in huis nodig

2. Zonneboiler

De zonneboiler werkt op zonlicht voor het verwarmen van je woning. Goed te combineren met de CV-ketel in Geesteren: met zo’n zonneboiler kan jij altijd warm douchen. De prijs schommelt rond de €4700 (plaatsing inbegrepen).

 • Lange levensduur
 • Snel geplaatst
 • Terugleveren niet mogelijk
 • Neemt veel ruimte in

3. Biomassaketel (pelletkachel)

De pelletkachel werkt op korrels uit zaagsel en snippers. Je verwarmt hiermee bijvoorbeeld de woonkamer, maar ook geschikt voor de gehele woning (pelletkachel-cv). De Biomassaketels kunnen ook elementen verbranden als houtblokken en snippers.

 • 100% milieuvriendelijk
 • Pellets zijn relatief goedkoop
 • Voorraad pellets
 • Kans op stank

4. Infraroodpanelen

Infraroodpanelen worden gebruikt voor extra warmte op een specifieke plek. Helaas wel ongeschikt als hoofdverwarming, tenzij je huis extreem goed geïsoleerd is. Een duurzame keuze in combinatie met zonnepanelen.

 • Geen lucht(stof) verplaatsing
 • Eenvoudige montage
 • Overheid verstrekt geen subsidie
 • Altijd zichtbaar in huis

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel gebruikt enkel stroom. Je kunt dus echt van het gas af. Vanaf 2030 een verplichting. Alleen geschikt bij uitstekende isolatie, en bij voorkeur met zonnepanelen. Een warmtepomp is meestal efficiënter.

 • Veiliger dan CV-ketel
 • Maakt geen geluid
 • Stroomvreter
 • Geen ISDE tegemoetkoming

6. Warmtenet (stadswarmte)

Een warmtenet is een netwerk van leidingen onder de grond dat warmte verspreidt naar huizen en bedrijven. Het is geschikt voor verwarming en tapwater. Lokale (bio) industrie kan restwarmte terugleveren. Stadswarmte is een collectieve milieuvriendelijke oplossing.

 • 100% groene warmte
 • Aansluitbaar op vloerverwarming
 • Slechts één aanbieder
 • Onduidelijke kostenstructuur
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, wat is de terugverdientijd? Laat jij een warmtepomp installeren i.p.v een CV-ketel in Geesteren? Dan moet je rekening houden met ingewikkelde kosten. Onze deskundigen zijn aan de slag gegaan met een lijst met daarin alle financiële aspecten. De terugverdientijd van zo'n warmtepomp is aantrekkelijker tegenover de traditionele ketel. Niet vergeten: de prijs van het apparaat is hoog (en vergeet de installatie niet). Je kunt wel gebruik maken van ISDE subsidie. De subsidie voor warmtepompen (Overijssel) is op dit moment tussen de €1950 - €6000.

Winkelprijs

De artikelprijs van een warmtepomp is de grootste kostenpost. Afhankelijk van het product (Hybride, Bodem/water, Lucht/water, Water/water, Lucht/lucht) schommelen de prijzen tussen de €1800 en €20500. Mensen zochten ook naar: CV-Ketel in Noord-Brabant vervangen door warmtepomp.

Aanlegkosten

Verder krijg te doen met installatiekosten. De installatieprijzen variëren (gemiddeld) tussen de €1000 – €3600. Ga je voor een aardwarmtepomp? Dan is grondboring noodzakelijk via het installatiebedrijf. Het plaatsen van een standaard lucht-lucht warmtepomp is in een dag gerealiseerd.

Energiekosten

De traditionele gasketel draait op gas, terwijl een warmtepomp enkel stroom nuttigt. Wat betekent dit concreet? Je gasrekening daalt of gaat naar 0, maar de nota voor stroom stijgt. Met zonnepanelen kan je zelf voor deze stroom zorgen. De “korting” op de energierekening ligt rond de 30% – 40%. Erg goed voor de portemonnee.

Subsidies

De regering wil dat we minder gas verbruiken. Het betreft een historische ISDE-subsidie. Middels de officiële apparatenlijst vind jij de hoogte van de subsidie voor jouw warmtepomp in Geesteren. Dit ligt vaak ergens tussen de €1200 – €4000. Het bedrag verschilt nogal: voor het aanleggen van de Waterkotte Eco Touch DS 5014.5 Ai (G/W) kun je aanspraak maken op €2800 en m.b.t. de Nefit EnviLine A/W Split 12 B-T krijg je €2300. Ook voor bedrijven interessant in de gemeente Tubbergen.

Terugverdientijd

Alle opbrengsten en kosten op een rij gezet? Het omslagpunt heb je dan snel uitgerekend. Bij een instapmodel (ventilatielucht warmtepomp ) profiteer je van een kortere terugverdientijd in verhouding tot de dure producten. De terugverdientijd van de ventilatiewarmtepomp bedraagt ongeveer 5 tot 9 jaar, bij een grond-warmtepomp moet je denken aan een jaar of 12. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Geesteren?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Misschien heb je al een warmtepomp. Of toevallig recentelijk een gasketel laten aansluiten? Veel mensen vergeten dat het koppelen van deze producten goed werkt. Zo’n cv ketel in combinatie met warmtepomp (hybride verwarmingssysteem) is duurzaam heeft een leuke opbrengst. De prijs van een hybride installatie is een stuk lager i.v.m een volledig elektrische warmtepomp. Voordelen van een hybride systeem zijn: betaalbaar, geen ingewikkelde installatie, en werkt samen met je huidige CV. Minder fraai is dat jouw gasaansluiting behouden blijft: het systeem kan niet zelfstandig opereren. Een gasketel samen met warmtepomp is uiteindelijk niet toegestaan. Met ingang van 2050 zijn er alleen nog woningen zonder gas. Nu ook online: warmtepomp Ovezande.


Een gasvrije woning

In 2050 zal gas helemaal verdwijnen. Duurzame energiebronnen zijn de toekomst. Op deze pagina bekijk je een alternatieve CV ketel zonder gas in Geesteren. Je CV ketel vervangen wordt onvermijdelijk. Gasvrij wonen heeft veel voordelen. Het dure gas kan de deur uit. Beschik je over een goede isolatie? Zijn zonnepanelen voor jou bekend terrein? Dan komt een energieneutrale woning in zicht. Jouw energienota daalt aanzienlijk. Wil jij een huis zonder gas? Hiervoor zijn er talloze oplossingen: zonneboilers, elektrische cv-ketels, pelletkachels, infraroodpanelen, biomassaketel. Tegenwoordig geldt er een mooie subsidieregeling. Als iedereen zijn woning zonder gas verwarmd bereiken we een aanzienlijke CO2 reductie. Een full-electric apparaat mag best nog even wachten. Juist de hybride warmtepomp is een goede stap richting een gasvrije woning in Overijssel.

Snel en eenvoudig warmtepomp offertes vergelijken? Bekijk de beste installateurs uit Geesteren.