CV-ketel vervangen Geffen Stap over op groenere stroom en bespaar tot wel €310


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Van plan de CV-ketel te vervangen in Geffen? In feite heb je in juli 2020 2 opties: een totaal nieuw gas gestookt systeem nemen, of kiezen voor een milieuvriendelijk product. Dit is een “issue” waar ook jij heel goed over moet gaan nadenken. Per ingang van 2021 is de mono cv-ketel niet meer toegestaan. Vanaf januari 2030 moeten we volledig van het gas af. Wat kun je op dit moment het beste doen? Dat heeft te maken met verschillende aspecten: hoeveel wil je besparen, hoeveel wil je uitgeven, wat voor type woning heb je, en wat zijn de isolatiewaarden? Tip: Kijk ook naar de plannen van jouw gemeente Maasdonk wat betreft aanleggen van een warmtenet en stadsverwarming. Op de site vind je de meeste populaire alternatieven voor de CV-ketel. De warmtepomp is het bekendste voorbeeld. Evenwel: elektrische cv-ketels, biomassaketel, het warmenet, pelletkachels, zonneboilers zijn flink in trek bij (nieuwe) woningen.

Inhoudsopgave
Er zijn nogal wat vragen rond ons toekomstig energieverbruik. Met behulp van deze pagina check je verschillende mogelijkheden. Wat zijn de alternatieven van een gas-ketel, wat is de prijs, en hoe kan ik volledig gasvrij wonen? Klik op een van de onderstaande vragen.

 1. CV-ketel vervangen door warmtepomp in Geffen.
 2. Welke alternatieven zijn er voor de CV-ketel?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, is dat een slimme keus?
 4. Warmtepomp in combinatie met CV-ketel.
 5. Welke aanpassingen zijn er nodig voor gasvrij wonen in Geffen?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Geffen [Update juli 2020]

De Hr-ketel is aan vervanging toe. Dan sta je voor een kruispunt. Met in je achterhoofd de vernieuwe aardgas-maatregelen, kan dit een tweestrijd opleveren. Jouw gasketel vervangen door warmtepomp in Geffen is een absolute aanrader. Het is een groene energiebron, voordelig en de kosten heb je binnen enkele jaren terug. Hoe gaat het vervangen van mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv voor een warmtepomp in z’n werk? Onze vakmannen bedachten daarvoor onderstaand stappenplan (en check ook Radson subsidie).

Aanlegplan warmtepomp installeren

 1. Achterhaal welke type warmtepompen mogelijk zijn in jouw woning.
 2. Kies de installatie die spoort met jouw huis en beoogde kostenplaatje.
 3. Vergelijk de prijzen en ga voor een vakbekwame warmtepomp installateur in Geffen. Let op certificaten en referenties.
 4. Laat het warmtepompsysteem ontwerpen. Het moet volledig bij jouw woning en situatie passen.
 5. Het systeem wordt geïnstalleerd. Laat dit doen door dezelfde specialist.
 6. Controleer of de installatie zuinig en juist draait. Check de garantie/onderhoud voor installatie en systeem.
 7. Vergeet niet de subsidie aan de vragen

Is ons huis geschikt?

Dak, vloer en gevel beschikken over de juiste isolatiewaarden.

Ramen hebben minimaal HR++ glas (of triple).

LT radiatoren of vloerverwarming zijn essentieel.

Installatieruimte voor het aanleggen van de warmtepomp met optionele boiler.

Bij volledig elektrisch: locatie voor grondboring / lucht-unit.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Geffen

Wat voor alternatief voor de CV-ketel past bij mij? De warmtepomp hebben we reeds doorgenomen. Alleen, er zijn nog meer alternatieven voor een CV-ketel van onder andere Bosch en Viessmann. Welke past nu bij mijn mijn wensen? Op deze pagina analyseer jij per type aanvullende info. Hoe werkt het, en wat kunnen we zeggen over de pluspunten?


1. Warmtepomp (Hybride)

Een warmtepomp maakt gebruik van warmte uit de omgeving en verandert dit in warmte die je kunt gebruiken t.b.v. heet water en verwarming. Een warmtepomp kan de CV-ketel volledig vervangen (all-electric),of samen laten werkt middels hybride modellen.

 • Lage energierekening
 • Subsidies tot €2.500
 • Hoog geprijsd
 • Isolatie is noodzakelijk

2. Zonneboiler

Een zonneboiler gebruikt zonlicht voor het verwarmen van water. Dit werkt samen met de CV-ketel in Geffen: dankzij een zonneboiler zit je nooit zonder warm tapwater. De prijs ligt rond de €4800 met monteren.

 • Eenvoudig te integreren
 • Overheidssubsidies
 • Overige warmtebron blijft nodig
 • Niet elk huis is geschikt

3. Pelletkachel (biomassaketel)

Zo’n pelletkachel brandt op samengeperste korrels van hout. Vaak verwarm je hiermee 1 enkele kamer, de pelletkachel-cv zorgt ook voor warm water. Biomassaketels kunnen ook warmte genereren met normaal hout en houtsnippers.

 • Snel terugverdiend
 • Makkelijke bediening
 • Aantal modellen
 • Kans op stank

4. Infraroodpanelen

Infraroodpanelen zijn er wanneer je behoefte hebt aan verwarmen van een bepaalde ruimte. Echter, niet voldoende als hoofdverwarming, maar je kunt het zeker in overweging nemen. Een ‘groen’ alternatief en samen met zonnecellen te combineren.

 • Minder ronddwarrelende stof
 • Onderhoudsvrij
 • Nog relatief duur
 • Elektriciteitskabels nodig

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel werkt enkel op elektriciteit.Het gasverbruik kan theoretisch gezien naar 0. Dit is aantrekkelijker. Echter, je woning moet geïsoleerd zijn: en eigenlijk heb je zonnepanelen nodig. Over het algemeen rendeert de warmtepomp beter.

 • Gasaansluiting kan weg
 • Eenvoudige techniek
 • Stroomverbruik
 • Weinig innovatief

6. Warmtenet (stadswarmte)

Een warmtenet is een ondergrondse circulatieleiding gevuld met warm water. Het warme water kan onze huizen verwarmen. Lokale (bio) industrie kan restwarmte terugleveren. Stadswarmte is een duurzaam alternatief voor aardgas.

 • Collectieve oplossing
 • Constante temperatuur
 • Geen keuzevrijheid
 • Vaak nog duurder dan gas
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, wat kost dat? Ga jij een warmtepomp in plaats van CV-ketel gebruiken in Geffen? Houdt dan goed overzicht over de diverse kosten. Onze deskundigen zijn aan de slag gegaan met een lijst van alle financiële consequenties. De terugverdientijd van een warmtepomp is voordeliger in vergelijking met de Gasgestookte ketel. Niet vergeten: de winkelprijzen liggen hoger (+ dure aanlegkosten). Je kunt wel gebruik maken van ISDE subsidie. De actuele subsidie voor warmtepompen (Noord-Brabant) schommelt tussen de €1000 tot €4250.

Artikelprijs

De productprijs van een warmtepomp vormen het grootste aandeel. Afhankelijk van het product (Water/water, Ventilatielucht, Lucht/lucht, Bodem/water, Lucht/water) liggen de prijzen tussen de €2000 en €21500. Zoek ook naar CV-Ketel in Gelderland vervangen door warmtepomp.

Aanlegkosten

Vervolgens krijg te doen met installatiekosten. De tarieven van installateurs fluctueren doorgaans tussen de €1200 en €4200. Heb jij voorkeur voor een grond-warmtepomp? In dat geval is een grondboring nodig via het installatiebedrijf. Het monteren van een normale ventilatielucht warmtepomp is in een dag gerealiseerd.

Stroomverbruik

Een gasketel werkt op basis van gas, en een warmtepomp doet het enkel met (goedkopere) stroom. Wat dit betekent? De gasmeter gaat naar 0, maar de stroomrekening zal toenemen. Zonnepanelen kunnen voor jou de stroom opwekken. De uiteindelijke energiebesparing ligt tussen de 25% en 45%. Erg goed voor de portemonnee.

ISDE regeling

De gaskraan gaat binnenkort dicht. Profiteer snel van deze historische ISDE-subsidie. In de actuele apparatenlijst bekijk jij de hoogte van de subsidie voor jouw warmtepomp in Geffen. De bedragen liggen tussen de €1250 tot €3100. Een rekenvoorbeeld: voor de Waterkotte Eco Touch DS 5014.5 Ai RC (G/W) ontvang je €2800 en voor de Nefit EnviLine A/W Split 12 TS-T ligt dat op €2300. Ook voor bedrijven interessant in de gemeente Maasdonk.

Terugverdientijd

Alle kosten en baten op een rij gezet? Dan weet je ongeveer wat het omslagpunt is. Bij een eenvoudig systeem (lucht-lucht warmtepomp ) profiteer je van een kortere terugverdientijd i.v.m de kostbare systemen. De terugverdientijd van zo’n lucht-lucht installatie bedraagt ongeveer 5 tot 9 jaar, 0is dit al snel 15 jaar. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Geffen?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Heb je thuis al een warmtepomp hangen? Of onlangs een gloednieuw gasgestookte ketel laten aanleggen? De meeste mensen zijn niet op de hoogte dat er ook combinatie van beide systemen mogelijk zijn. De cv ketel in combinatie met warmtepomp (hybride verwarmingssysteem) heeft een prima rendement. De prijs van een hybride installatie is veel goedkoper dan een volledig elektrische warmtepomp. Voordelen van een hybride systeem zijn: lage aanschafprijs, simpel aan te leggen, en je huis hoeft niet direct helemaal over de kop. Minder fraai is dat je nog steeds een gasgestookte ketel nodig hebt: Voor piekmomenten kan het niet zonder CV. Een gasketel in combinatie met warmtepomp is uiteindelijk niet bestendig. In het jaar 2050 zal geen enkel huis nog gas gebruiken. Je treft hier ook uitgebreide info over warmtepomp Paesens.


Een gasvrije woning

De gaskraan gaat geleidelijk helemaal dicht. Dat zal niet makkelijk worden en iedereen moet meedoen. Op basis van de info op deze pagina check jij een alternatieve CV ketel zonder gas in Geffen. Iedereen moet de cv-ketel vervangen. Gasvrij wonen is ook lang niet gek. De gaskosten gaan verdwijnen. Beperk jij het stroomverbruik zoveel mogelijk? En gebruik je zonnepanelen? Dan komt een energieneutrale woning in zicht. Je zult merken dat je energienota veel lager uitvalt. Meteen van het gas af? Dan zijn er verschillende opties: infraroodpanelen, biomassaketel, zonneboilers, elektrische cv-ketels, het warmenet. Hedendaags ontvang je vaak geld terug in de vorm van subsidie. Indien alle huizen worden verwarmd zonder gas, dan dringen we de uitstoot van CO2 flink terug. Een volledig elektrisch systeem gaat mogelijk nog even niet lukken. Juist de hybride warmtepomp is voor nu een prima maatregel m.b.t. een gasvrije woning in Noord-Brabant.

Wil jij vandaag ook warmtepomp offertes vergelijken? Bekijk de beste installateurs in de buurt van Geffen.