CV-ketel vervangen Geldrop Kies een milieuvriendelijke optie en verlaag je energienota met €440


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Heb jij al er over nagedacht: de CV-ketel vervangen in Geldrop? In feite heb je in juli 2020 2 keuzes: een totaal nieuw gas gestookt systeem nemen, of overstappen naar een duurzame oplossing. Het is een dilemma waar iedere huiseigenaar mee te dealen heeft. Goed om te weten: vanaf 2021 mag je geen nieuwe mono-cv-ketel laten plaatsen. Vanaf januari 2030 moeten we volledig van het gas af. Wat is nu een handige keuze? Dat hangt af van diverse componenten: hoe duurzaam moet het zijn, wat is je maximum budget, gaat het om nieuwbouw of bestaande bouw, en niet onbelangrijk: woningisolatie? Belangrijk: onderzoek ook de toekomstplannen van de gemeente Geldrop-Mierlo met het oog op bijvoorbeeld stadswarmte of een warmtenet. Op de site vergelijk je de meeste praktische alternatieven voor de CV-ketel. De warmtepomp is het bekendste voorbeeld. Echter ook pelletkachels, biomassaketel, elektrische cv-ketels, infraroodpanelen, het warmenet zijn populaire vervangers voor de HR-ketel.

Inhoudsopgave
We hebben te maken met veel vraagtekens betreffende de manier waarop we ons huis straks verwarmen. Aan de hand van deze website bekijk je veel milieuvriendelijke aanbevelingen. Wat zijn de alternatieven van een HR-ketel, wat ben ik hiervoor kwijt, en welke stappen moet ik nemen voor een gasvrij huis? Kies snel een van de onderwerpen hieronder.

 1. Jouw CV-ketel vervangen door warmtepomp in Geldrop.
 2. Wat zijn de beste alternatieven voor de CV-ketel?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, wat is de terugverdientijd?
 4. CV-ketel met warmtepomp combineren.
 5. Is het voor mij mogelijk? Gasvrij wonen in Geldrop?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Geldrop [Update juli 2020]

De Hr-ketel is aan vervanging toe. Wat is nu handig? Met de nieuwe wetgeving over aardgas, kan dit een tweestrijd opleveren. De gasketel vervangen door warmtepomp in Geldrop gebeurt steeds meer. Je bent “groen” bezig, gunstig qua prijs en het rendement is uitstekend. Hoe gaat het vervangen van mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv voor een warmtepomp in z’n werk? Gebruik hiervoor de volgende instructies (en lees verder over Robur subsidie).

Stappenplan warmtepomp installeren

 1. Check welke type warmtepompen mogelijk zijn in jouw woning.
 2. Selecteer de installatie die past bij jouw huis en beoogde kostenplaatje.
 3. Vraag meerdere offertes op en neem een ervaren warmtepomp installateur in Geldrop. Let op certificaten en referenties.
 4. Laat het warmtepompsysteem ontwerpen. Het dient 100% aan te sluiten bij jouw huis.
 5. De installatie kan beginnen. Dit is een complex en tijdsintensieve klus.
 6. Ga na of het werkt zoals jij voor ogen hebt. Het onderhoudsboek en de garanties berg je veilig op.
 7. Claim jouw subsidie

Welke woning is geschikt?

Dak, vloer en gevel beschikken over de juiste isolatiewaarden.

Beschikt het over (minimaal) HR++ glas of triple.

Vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren.

Voldoende ruimte (naast de CV) voor de warmtepomp en eventuele boiler.

In geval van all-electric: bodemboring capaciteit / ventilatie-unit.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Geldrop

Wat zijn de beste alternatieven voor de CV-ketel? De warmtepomp hebben we inmiddels uitvoerig besproken. Echter, je hebt de keuze uit nog meer alternatieven voor een Gasketels van leveranciers als Buderus en ook Intergas. Wat past bij mijn mijn woning? Op deze pagina vergelijk jij per soort aanvullende info. Hoe gaat het in z'n werk, en welke voordelen en nadelen heeft het?


1. (Hybride) Warmtepomp

Een warmtepomp neemt de warmte uit natuurlijke bronnen en converteert dit naar warmte die je kunt gebruiken voor het verwarmen van water. Een warmtepomp kan de CV-ketel volledig vervangen (all-electric),of integreren in een hybride systeem.

 • Minder Co2 uitstoot
 • Overheidssubsidies
 • Prijs is hoog
 • Uitstekende isolatie vereist

2. Zonneboiler

De zonneboiler werkt op zonlicht voor warm water en/of aansturing van de verwarming. Het is een aanvulling op je CV-ketel in Geldrop: met zo’n zonneboiler kan jij altijd warm douchen. De prijs schommelt rond de €3600 inclusief montage.

 • Lage energienota
 • Subsidies tot €2.500
 • Terugleveren niet mogelijk
 • Minder mooi uitzicht

3. Pelletkachel (biomassaketel)

Deze pelletkachels gebruiken kleine korrels houtafval. Zeer geschikt voor kleinere kamers, of het hele huis (een pelletkachel-cv). Biomassaketels werken echter ook met normaal hout en houtsnippers.

 • Efficiënter dan houtkachel
 • Makkelijke bediening
 • Intensief onderhoud nodig
 • Mogelijk stank/geluidsoverlast

4. Infraroodpanelen

Infraroodpanelen zijn er wanneer je behoefte hebt aan meer hitte op een zelfgekozen plek. Het is onhandig als hoofdverwarming, maar zeker het overwegen waard. Een toekomstgericht product en samen met zonnecellen te combineren.

 • Flexibel
 • Weinig onderhoud
 • Geen subsidies mogelijk
 • Alleen lokaal verwarmen

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel maakt gebruik van stroom. Je woning kan gasvrij worden gemaakt. Dit is aantrekkelijker. Echter, je woning moet geïsoleerd zijn: het is een duur systeem (tenzij je zonnepanelen gebruikt). Minder aantrekkelijk dan een warmtepomp.

 • Gasverbruik naar 0
 • Eenvoudige techniek
 • Een hoog verbruik
 • Beperkte subsidie

6. Stadswarmte (warmtenet)

Een warmtenet is een een ondergronds leidingnet dat warmte verspreidt naar huizen en bedrijven. Je verwarmt er je huis mee en krijgt warm water. Bronnen zijn o.a. restwarmte en biomassa. Stadswarmte is een collectieve milieuvriendelijke oplossing.

 • Zeer duurzame oplossing
 • Comfortabele temperatuur in huis
 • Slechts één aanbieder
 • Onduidelijke kostenstructuur
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, is dat goedkoop? Ga jij een warmtepomp in plaats van CV-ketel gebruiken in Geldrop? Dan krijg je te maken met diverse kosten. Onze experts hebben hieronder een opsomming geplaatst om grip te houden op de kosten. De terugverdientijd van een warmtepomp is voordeliger tegenover de gas-ketel. Van belang: de prijs van het apparaat is hoog (incl. installatiekosten). Daarentegen zijn er wel subsidies. De hoogte van subsidie voor warmtepompen (Noord-Brabant) fluctueert tussen de €2050 tot €5600.

Productkosten

De aanschafprijs van een warmtepomp hakt er het hardst in. Gebaseerd op het type (Water/water, Lucht/lucht, Lucht/water, Bodem/water, Hybride) betaal je een bedrag tussen de €2100 en €20000. Misschien vind je dit ook relevant: CV-Ketel in Aadorp vervangen door warmtepomp.

Plaatsingskosten

Vervolgens heb je te maken met installatiekosten. Deze aanlegkosten variëren (gemiddeld) tussen de €1700 tot €4700. Wil jij beslist een Bodem/water warmtepomp? Dan moet er in de grond geboord worden door een installatiebedrijf. Het laten aanbrengen van een eenvoudige (MV) lucht-warmtepomp kost je stukken minder.

Stroomkosten

Een CV-ketel gebruikt aardgas, en een warmtepomp doet het enkel met (goedkopere) stroom. Wat houdt dat in? Jouw gasrekening gaat naar beneden, echter het stroomverbruik gaat omhoog. Met behulp van zonnepanelen wek je dat gewoon zelf op. De energiebesparing onderaan de streep bedraagt al gauw 40%. Wie wil dat nu niet?

Tegemoetkoming van het rijk

De gaskraan gaat binnenkort dicht. Profiteer snel van deze zeer aantrekkelijke ISDE-subsidie. Op de apparatenlijst tref jij de huidige vergoeding in Geldrop. Deze liggen op het moment tussen de €1200 tot €3300. Per model is dit verschillend: voor de aanschaf van de Waterkotte Eco Touch DS 5020.5 Ai (G/W) geldt een subsidie van €3200 en ten aanzien van de Nefit EnviLine A/W Split 14 TS-T geldt een bedrag van €2400. Tevens zakelijk toepasbaar in de gemeente Geldrop-Mierlo.

Terugverdientijd

Alle onkosten en besparingen geanalyseerd? Het omslagpunt heb je dan snel uitgerekend. In het geval van een simpel systeem ((MV) lucht-warmtepomp ) liggen de terugverdientijden flink lager in verhouding tot de dure producten. De terugverdientijd van een lucht-lucht systeem zit op de 10 jaar, bij een grondwater-warmtepomp moet je denken aan 12-15 jaar. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Geldrop?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Heb jij al geïnvesteerd in een warmtepomp? Of toevallig recentelijk een gasketel laten aansluiten? De meeste mensen weten niet dat beide componenten goed te combineren zijn. De CV-ketel in combinatie met warmtepomp (in de volksmond hybride product) is duurzaam heeft een leuke opbrengst. De prijs van een hybride installatie is een stuk lager als je het vergelijkt met een volledig elektrische warmtepomp. De pluspunten van een hybride systeem zijn o.a.: lage investering, geen dure installatie / vakman, en werkt gewoon met je huidige verwarmingssysteem. Het heikele punt is dat je gas blijft gebruiken: het systeem kan niet zelfstandig opereren. Een gasketel met warmtepomp is over een flink aantal jaar niet voldoende. Vanaf 2050 zal geen enkel huis nog gas gebruiken. Nu ook online: warmtepomp Papendrecht.


Op weg naar een huis zonder gas

In 2030 moeten 2 miljoen huizen van het gas af. Duurzame energiebronnen zijn de toekomst. Via de info op deze pagina tref je een alternatieve cv-ketel zonder gas in Geldrop. Alle huishoudens moeten op termijn hun CV ketel inruilen. Maar gasvrij wonen is juist heel positief. De gasrekening gaat naar 0. Ben jij bewust bezig met jouw stroomconsumptie? En gebruik je zonnepanelen? Jij kunt dan toewerken naar een energieneutraal huis. De energierekening is dan een stuk aantrekkelijker. Willen jullie de gasaansluiting ook verwijderen? Kies dan voor producten als biomassaketel, pelletkachels, infraroodpanelen, elektrische cv-ketels, zonneboilers. Op dit moment krijg je ook nog eens veel subsidie. Zodra alle Nederlanders verwarmen zonder gas, dan heeft dit een grote invloed op onze CO2 uitstoot. Een volledig elektrisch systeem is niet perse noodzakelijk. Ook de hybride warmtepomp is een goede stap richting een gasvrije woning in Noord-Brabant.

Ga aan de slag met warmtepomp offertes vergelijken! Bekijk de beste installateurs in de buurt van Geldrop.