CV-ketel vervangen Gemonde Verlaag jou gasverbruik en bespaar jaarlijks €470


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Overweeg jij om jouw CV-ketel te vervangen in Gemonde? In juli 2020 kun je kiezen uit keuzemogelijkheden: een gloednieuwe gas-ketel plaatsen, of juist een meer duurzame oplossing. Het is een dilemma waar ook jij heel goed over moet gaan nadenken. Goed om te weten: vanaf 2021 mag je geen nieuwe mono-cv-ketel laten plaatsen. Rond voorjaar 2030 moet elke Nederlanders “gasvrij” wonen. Wat kun je op dit moment het beste doen? Hieraan ten grondslag liggen verscheidene onderdelen: hoe “groen” wil je zijn, wat is je maximum budget, wat voor type woning heb je, en niet onbelangrijk: woningisolatie? Tip: kijk ook naar de aanpak van de gemeente Sint-Michielsgestel aangaande aanleggen van een warmtenet en stadsverwarming. Op de site check je alle veel toegepaste alternatieven voor de CV-ketel. Vanzelfsprekend de warmtepomp. Anderzijds: elektrische cv-ketels, pelletkachels, biomassaketel, het warmenet, zonneboilers zijn flink in trek bij (nieuwe) woningen.

Inhoudsopgave
Er is veel onduidelijkheid met betrekking tot onze energieconsumptie in de toekomst. Via deze website vergelijk je meerdere toekomstbestendige opties. Wat zijn de alternatieven van een gas-ketel, wat is de prijs, en wat moet ik doen voor een gasvrij huis? Selecteer direct een item uit onze FAQ.

 1. Een CV-ketel vervangen door warmtepomp in Gemonde.
 2. Wat zijn de alternatieven voor een cv-ketel na 2021?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, wat kost dat?
 4. Warmtepomp in combinatie met CV-ketel.
 5. Welke aanpassingen zijn er nodig voor gasvrij wonen in Gemonde?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Gemonde [Update juli 2020]

Mijn HR-ketel werkt niet meer. Dan moet je alle innovaties afwegen. Doordat aardgas helemaal verdrongen wordt, kan dit best een struikelblok zijn. Gasketel vervangen door warmtepomp in Gemonde is iets wat steeds meer Nederlanders doen. Het draagt bij aan een schoner milieu, betaalbaar en realiseert een aantrekkelijke besparing. Hoe gaat het vervangen van mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv voor een warmtepomp in z’n werk? Onze experts schreven daarvoor het bijgaande stappenplan (en bekijk ook Sirac subsidie).

Advies warmtepomp installeren

 1. Analyseer welke warmtepomp versie geschikt zijn voor jouw huis.
 2. Kies de installatie die aansluit bij de ruimtes en de totaalprijs die je in je hoofd hebt.
 3. Vergelijk alle tarieven en kies een doorgewinterde warmtepomp installateur in Gemonde. Neem de reviews en keurmerken in acht.
 4. Een adaptive warmtepompsysteem is noodzakelijk. Zorg dat het aansluit bij jouw huis en gewenste klimaat.
 5. Zorg dat alles netjes wordt geïnstalleerd. Laat dit doen door dezelfde specialist.
 6. Controleer of het systeem werkt. Vraag altijd naar de garantie en onderhoudsvoorschriften.
 7. Vergeet niet de subsidie aan de vragen

Is onze woning geschikt?

Vloer, gevel en dak beschikken over de juiste isolatiewaarden.

Ramen hebben minimaal HR++ glas (of triple).

Laagtemperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Faciliteiten voor het aansluiten van een warmtepomp met voorraadvat.

In geval van all-electric: de mogelijkheid voor een buitenunit.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Gemonde

Welk alternatief voor de CV-ketel is geschikt voor mijn woning? De warmtepomp hebben we uitgebreid behandeld. Goed om te weten, er zijn nog tal van alternatieven voor een Hoog rendement ketel van onder andere Daalderop en Viessmann. Welke past nu bij mijn mijn persoonlijke situatie? Op deze website detecteer jij per soort aanvullende info. Wat is het, en wat zijn de voor- en nadelen?


1. Warmtepomp (Hybride)

Een warmtepomp maakt gebruik van warmte uit de omgeving en converteert dit naar toepasbare energie waarmee het water wordt verwarmd. Je kunt je CV-ketel helemaal vervangen met een standalone warmtepomp, of combineren met een hybride versie.

 • Gunstig energieverbruik
 • Gemeentelijke subsidie
 • Niet goedkoop
 • Huis moet geïsoleerd zijn

2. Zonneboiler

De zonneboiler werkt op zonlicht voor het genereren van heet water. Dit werkt samen met de CV-ketel in Gemonde: een zonneboiler zorgt voor o.a. warm bad en douche water. De kosten liggen rond €4700 inclusief aanleggen.

 • Lager verbruik fossiele brandstoffen
 • Hoge subsidies
 • Geen complete vervanger
 • Neemt veel ruimte in

3. Pelletkachel (biomassaketel)

Deze pelletkachels gebruiken korrels uit zaagsel en snippers. Te gebruiken voor één specifieke ruimte, maar ook geschikt voor de gehele woning (pelletkachel-cv). Biomassaketels kunnen ook warmte genereren met snippers- en/of houtblokken.

 • Efficiënter dan houtkachel
 • Automatische ontsteking
 • Jaarlijks groot onderhoud
 • Onhandige afmetingen

4. Infraroodpanelen

Infraroodpanelen zijn geschikt voor meer warmte op lokaal niveau. Het is onhandig als hoofdverwarming, maar je kunt het zeker in overweging nemen. Een toekomstgericht product en met zonnepanelen een goede combi.

 • Gunstig energieverbruik
 • Eenvoudig te installeren
 • Panelen zijn nog vrij duur
 • Altijd zichtbaar in huis

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel maakt gebruik van stroom. Je kunt dus echt van het gas af. Dit is aantrekkelijker. Alleen geschikt bij uitstekende isolatie, het vreet stroom, dus zonnepanelen zijn aan te raden. Over het algemeen rendeert de warmtepomp beter.

 • Veiliger dan CV-ketel
 • Geen extra units nodig
 • kWh verbruik
 • Niet toekomstbestendig

6. Warmtenet (stadswarmte)

Een warmtenet is een slim en open systeem met warm water van verschillende bronnen. Het is geschikt voor verwarming en tapwater. Restwarmte uit industrie en biomassa zijn warmtebronnen. Deze stadswarmte is op dit moment sterk in opkomst.

 • Weinig onderhoud noodzakelijk
 • Veiliger dan aardgas
 • Beperkte keuze
 • Relatief duur
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, wat is de terugverdientijd? Laat jij een warmtepomp installeren i.p.v een CV-ketel in Gemonde? Dan krijg je te maken met ingewikkelde kosten. Onze vakmannen hebben hieronder een opsomming geplaatst met daarin alle financiële aspecten. De terugverdientijd van een warmtepomp is beter tegenover de gas-ketel. Niet vergeten: de prijs van het apparaat is hoog (en de plaatsing is kostbaar). Er geldt wel weer een mooie subsidieregeling. De hoogte van subsidie voor warmtepompen (Noord-Brabant) fluctueert tussen de €1950 - €5950.

Aanschafprijs

De aanschafprijs van een warmtepomp voel je het eerste. Gebaseerd op het type (Hybride, Ventilatielucht, Lucht/water, Lucht/lucht, Water/water) betaal je tussen de € 3100 en €17500. Bekijk ook de mogelijkheden voor: CV-Ketel in Aalst vervangen door warmtepomp.

Installatiekosten

Verder moet je de installatiekosten niet vergeten. De installatieprijzen schommelen gemiddeld tussen de €1400 en €4200. Ga je voor een grondwater-warmtepomp? Dan moet je gaten laten boren door het installatiebedrijf. Het laten plaatsen van een standaard hybride warmtepomp is juist weer goedkoper.

Energiekosten

Een normale CV draait op gas, terwijl een warmtepomp enkel stroom nuttigt. Wat zijn de gevolgen? Je gasrekening daalt of gaat naar 0, daarentegen ga je juist meer stroom verbruiken. Dit kun je opvangen door zonnepanelen te nemen. De “korting” op de energierekening varieert tussen 35% en 50%. Dat kan jij toch wel gebruiken?

ISDE regeling

De regering wil dat we minder gas verbruiken. Profiteer snel van deze historische subsidie (ISDE). Op deze handige apparatenlijst check je de beschikbare subsidiemogelijkheden in Gemonde. Deze liggen op het moment tussen de €1450 tot €3500. Per model is dit verschillend: voor de aanschaf van de Waterkotte Eco Touch DS 5023.5 Ai RC (G/W) geldt een subsidie van €3400 en ten aanzien van de Nefit EnviLine A/W Split 16 T-T geldt een bedrag van €2600. Dit geldt ook voor zakelijke toepassingen in de gemeente Sint-Michielsgestel.

Terugverdientijd

De aanschafprijs, installatiekosten en besparingen verrekend? Dan kun je het omslagpunt bepalen. Bij een instapmodel (ventilatielucht warmtepomp ) profiteer je van een kortere terugverdientijd dan bij gecompliceerde installaties. De terugverdientijd van zo’n lucht-lucht installatie ligt rond de 6 tot 8 jaar, 0moet je denken aan 10 tot max 20 jaar. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Gemonde?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Heb jij al geïnvesteerd in een warmtepomp? Of afgelopen jaar een hoog rendement ketel laten neerzetten? Nederlanders weten niet dat beide componenten goed te combineren zijn. Zo’n cv ketel in combinatie met warmtepomp (ook wel hybride genoemd) is duurzaam heeft een leuke opbrengst. De prijs van een hybride installatie is veel lager in vergelijking met volledig elektrische warmtepompen. 3 redenen waarom de hybride installatie populair is: lage investering, in een dag aangelegd, goed te integreren in bestaande woning. Het heikele punt is dat jouw gasaansluiting behouden blijft: Voor piekmomenten kan het niet zonder CV. Een gasketel gecombineerd met warmtepomp is straks niet bestendig. In 2050 zal geen enkel huis nog gas gebruiken. Andere regio? Bekijk nu direct alles over warmtepomp Peest.


De voordelen van gasvrij wonen

Langzamerhand verdwijnt het gas helemaal. Groene energie, dat is toch wat jij ook wilt? Middels deze pagina vind jij een alternatieve cv-ketel zonder gas in Gemonde. Uiteindelijk zal iedereen zijn cv-ketel vervangen. Gasvrij wonen heeft veel voordelen. Eindelijk 0 op de gasmeter. Beschik je over een goede isolatie? Zijn zonnepanelen voor jou bekend terrein? Energieneutraal wonen kan voor jou dan werkelijkheid worden. De energielasten dalen dan significant. Jouw woning zonder gas? Neem dat de volgende opties in overweging: pelletkachels, elektrische cv-ketels, infraroodpanelen, biomassaketel, het warmenet. Op dit moment krijg je ook nog eens veel subsidie. Op het moment dat alle huizen zonder gas worden verwarmd, dan dringen we de uitstoot van CO2 flink terug. Een volledig elektrisch systeem mag best nog even wachten. Ook de hybride warmtepomp is een goede stap richting een gasvrije woning in Noord-Brabant.

Wacht niet langer met warmtepomp offertes vergelijken! Vraag offerte op bij installateurs in de regio Gemonde.