CV-ketel vervangen Gennep Kies een milieuvriendelijke optie en bezuinig tot €470


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Overweeg jij om jouw CV-ketel te vervangen in Gennep? In juli 2020 kun je kiezen uit mogelijkheden: gewoon een traditionele verwarmingsketel, of juist een meer duurzame oplossing. Een struikelblok waar veel Nederlanders mee worstelen. Per ingang van 2021 is het niet meer mogelijk een mono cv-ketel te laten installeren. Rond voorjaar 2030 moeten we volledig van het gas af. Op basis waarvan moet je kiezen? De basis hiervan bestaat uit verschillende componenten: hoe milieubewust moet het systeem zijn, welk budget heb je, in wat voor huis woon je, en wat zijn de isolatiewaarden? Tip: kijk ook naar de aanpak van de gemeente Gennep m.b.t. plannen m.b.t. een warmtenet of stadsverwarming. Op cvketel-warmtepomp.nl ontdek je de belangrijkste veel toegepaste alternatieven voor de CV-ketel. Vanzelfsprekend de warmtepomp. Maar ook infraroodpanelen, biomassaketel, pelletkachels, elektrische cv-ketels, zonneboilers zijn flink in trek bij (nieuwe) woningen.

Inhoudsopgave
Er is veel onduidelijkheid omtrent ons energieverbruik over pak ‘m beet 20 jaar. Middels deze pagina check je verschillende mogelijkheden. Welke installaties bestaan er naast een traditionele ketel, wat kost het, en hoe maak ik mijn woning gasvrij? Selecteer direct een van de onderwerpen hieronder.

 1. CV-ketel vervangen door warmtepomp in Gennep.
 2. Wat zijn de beste alternatieven voor de CV-ketel?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, wat kost dat?
 4. Warmtepomp in combinatie met CV-ketel.
 5. Welke aanpassingen zijn er nodig voor gasvrij wonen in Gennep?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Gennep [Update juli 2020]

Is je Hr-ketel ook versleten? Dan moet je alle innovaties afwegen. Doordat aardgas helemaal verdrongen wordt, is dit een lastig probleem. De gasketel vervangen door warmtepomp in Gennep is een absolute aanrader. Het is een groene energiebron, betaalbaar en je hebt jouw investering snel terug. Ik wil mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv vervangen voor een warmtepomp, hoe werkt dat? Onze experts schreven daarvoor het 7 stappen model ( of bekijk Stiebel-Eltron subsidie).

Aanlegplan warmtepomp installeren

 1. Check eerst welke warmtepomp versie te installeren zijn in jouw woning.
 2. Ga voor een installatie die strookt met jouw huis en beoogde kostenplaatje.
 3. Vraag prijzen op en ga in zee met een geoefende warmtepomp installateur in Gennep. Check altijd referenties, keurmerken en certificaten.
 4. Vraag om een uniek warmtepompsysteem. Zo’n installatie is namelijk altijd maatwerk.
 5. Zorg dat alles netjes wordt geïnstalleerd. Dit is een complex en tijdsintensieve klus.
 6. Loop na of de installatie zuinig en juist draait. Je garantie en onderhoudscontract moet je niet vergeten.
 7. Vul het formulier in voor de subsidieaanvraag

Zijn alle huizen geschikt?

Vloer, gevel en dak zijn uitstekend geïsoleerd.

Ramen hebben minimaal HR++ glas (of triple).

Vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren.

Voldoende ruimte (naast de CV) voor een warmtepomp met voorraadvat.

Eventueel: bodemboring capaciteit / ventilatie-unit.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Gennep

Wat zijn de alternatieven voor een cv-ketel na 2021? De warmtepomp is uitgebreid aan bod gekomen. Echter, er zijn nog tal van alternatieven voor een CV-ketel van bijvoorbeeld AWB of natuurlijk Remeha. Welke past nu bij mijn mijn huis? Hier vergelijk jij per mogelijkheid bruikbare informatie. Wat is het, en wat zijn de voors- en tegens?


1. Warmtepomp (Hybride)

Een warmtepomp onttrekt warmte uit de omgeving en vormt dit om naar warmte die je kunt gebruiken waarmee het water wordt verwarmd. Men kan de CV-ketel vervangen voor een elektrische warmtepomp, maar je kunt het ook combineren (hybride).

 • Energiebesparing
 • Hoge subsidies
 • Niet goedkoop
 • Goede isolatie is essentieel

2. Zonneboiler

De zon & de zonneboiler dragen zorg voor het genereren van heet water. Uitstekend samen te laten werken met een CV-ketel in Gennep: een zonneboiler zorgt voor o.a. warm bad en douche water. De uitgaven worden geschat op zo’n €3500 met installeren.

 • Gratis energie
 • Hoge subsidies
 • Overige warmtebron blijft nodig
 • Minder mooi uitzicht

3. Biomassaketel (pelletkachel)

Een pelletkachel werkt op basis van speciale korrels (pellets). Vaak verwarm je hiermee 1 enkele kamer, de pelletkachel-cv zorgt ook voor warm water. Biomassaketels kunnen ook warmte genereren met normaal hout en houtsnippers.

 • Efficiënter dan houtkachel
 • Eenvoudig in te stellen
 • Intensief onderhoud nodig
 • Alleen voor grote woningen

4. Infraroodpanelen

Infraroodpanelen worden gebruikt voor extra warmte op een specifieke plek. Niet echt bruikbaar als hoofdverwarming, maar je kunt het zeker in overweging nemen. Een milieuvriendelijke optie en goed te combineren met zonnecellen.

 • Gunstig energieverbruik
 • Lage installatiekosten
 • Geen subsidieregeling
 • Elektriciteitsdraden wegwerken

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel werkt volledig op stroom. Je woning kan gasvrij worden gemaakt. Dat is veiliger. Hou rekening met een hoge isolatienormen: het is een duur systeem (tenzij je zonnepanelen gebruikt). Kan niet op tegen de warmtepomp.

 • Gas kan de deur uit
 • Minder gecompliceerd dan warmtepomp
 • Stroomgebruik
 • Weinig innovatief

6. Warmtenet (stadswarmte)

Een warmtenet is een een ondergronds leidingnet dat warmte verspreidt naar huizen en bedrijven. Je verwarmt er je huis mee en krijgt warm water. Bronnen zijn o.a. restwarmte en biomassa. In de volksmond heet dit ook wel stadswarmte.

 • Geen aanpassingen in huis nodig
 • Geen kans op gaslek
 • Beperkte keuze
 • Temperatuur slecht regelbaar
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, kan dat voordelig? Ga jij een warmtepomp in plaats van CV-ketel gebruiken in Gennep? Check dan altijd goed de verschillende kosten. Onze adviseurs hebben een duidelijke lijst samengesteld van alle financiële consequenties. De terugverdientijd van de warmtepomp is voordeliger ten opzichte van de HR-ketel. Maar let op: de aanschafprijs is hoog (en vergeet de installatie niet). Maar er is wel weer een royale subsidieregeling. De hoogte van subsidie voor warmtepompen (Limburg) schommelt tussen de €1600 en €5450.

Kosten van de pomp

De aanschafprijs van een warmtepomp is de grootste kostenpost. Afhankelijk van het product (Lucht/lucht, Hybride, Lucht/water, Ventilatielucht, Water/water) liggen de prijzen tussen de €3500 en €21000. Mensen zochten ook naar: CV-Ketel in Aarle-Rixtel vervangen door warmtepomp.

Plaatsingskosten

Verder heb je te maken met installatiekosten. De installatieprijzen variëren (gemiddeld) tussen de €2000 – €3700. Ga je voor een bodem-warmtepomp? Dan is grondboring noodzakelijk via het installatiebedrijf. Het laten plaatsen van een instap ventilatiewarmtepomp is veel betaalbaarder.

Stroomkosten

De HR-ketel verbruikt aardgas, en een warmtepomp doet het enkel met (goedkopere) stroom. Waar resulteert dat in? Het verbruik van gas daalt, terwijl je wel meer stroom consumeert. Met zonnepanelen kan je zelf voor deze stroom zorgen. De uiteindelijke energiebesparing varieert tussen 35% en 50%. Dat kan jij toch wel gebruiken?

Tegemoetkoming van het rijk

Nog even, en de gaskraan gaat dicht. Het betreft een gulle subsidie (ISDE). Middels de officiële apparatenlijst tref je de beschikbare subsidiemogelijkheden in Gennep. Dit ligt vaak ergens tussen de €1850 en €2600. Per model is dit verschillend: voor de aanschaf van de Waterkotte Eco Touch DS 5034.5T (G/W) geldt een subsidie van €4200 en ten aanzien van de Nefit EnviLine A/W Split 5.0 B-S geldt een bedrag van €1650. Zowel voor B2C als B2B in de gemeente Gennep.

Terugverdientijd

Alle kosten en baten verrekend? Dan weet je ongeveer wat het omslagpunt is. Bij een instapmodel ((MV) lucht-warmtepomp ) is de terugverdientijd aanzienlijk korter dan bij dure systemen. De terugverdientijd van een lucht-lucht systeem wordt geschat op minder dan 10 jaar, bij een grondwater-warmtepomp moet je denken aan 15 jaar. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Gennep?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Beschik je al over een warmtepomp. Of toevallig recentelijk een nieuwe CV ketel laten installeren? Woningbezitters vergeten dat beide componenten goed te combineren zijn. Zo’n CV-ketel in combinatie met warmtepomp (hybride verwarmingssysteem) is verantwoord en maandelijks erg voordelig. De prijs van een hybride installatie is echt voordeliger in vergelijking met volledig elektrische warmtepompen. De pluspunten van een hybride systeem zijn o.a.: voordelig, gemakkelijk te plaatsen, werkt prima samen met huidige verwarming. Belangrijk minpunt is dat je nog steeds een gasgestookte ketel nodig hebt: het ondersteunt slechts de CV-ketel. Een gasketel met warmtepomp is uiteindelijk niet genoeg. In 2050 zijn er alleen nog woningen zonder gas. Op cvketel-warmtepomp.nl bekijk je ook warmtepomp Persingen.


Een gasvrije woning

De gaskraan gaat geleidelijk helemaal dicht. Dat is een enorme operatie en treft iedereen. Aan de hand van deze pagina check je een alternatieve cv-ketel zonder gas in Gennep. Voor iedere woningbezitter wordt de CV ketel vervangen realiteit. Maar gasvrij wonen is juist heel positief. Eindelijk 0 op de gasmeter. Beperk jij het stroomverbruik zoveel mogelijk? Wek je al zelf stroom op met zonnepanelen? Dan komt een energieneutrale woning in zicht. De energierekening is dan een stuk aantrekkelijker. Wil jij een huis zonder gas? Je hebt volop keuze: het warmenet, biomassaketel, pelletkachels, elektrische cv-ketels, zonneboilers. De komende periode is hiervoor veel subsidie. Indien alle huizen worden verwarmd zonder gas, kunnen we CO2 uitstoot met 30% verlagen. Een volledig elektrisch systeem hoeft dan echt niet gelijk. Ook de hybride warmtepomp is een aantrekkelijke tussenoplossing voor de gasvrije woning in Limburg.

Interesse en wil je warmtepomp offertes vergelijken? Bekijk de beste installateurs in en rondom Gennep.